reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoł to jest ta lepsza wersja bo mowil, ze ma przypadek gdzie dziewczyna ma swiad calej skory juz 2 tydzien i to juz moze byc problem. Takze luz jak mowil jesli to trwa do tyg. Powinno minac.
@bertha to ja moze czarownica jestem :p
@marshia ja lece tylko na zelaznym zestawie mialam miec szczepienia ale nie zdazylam a po immunosupresji w ciagu 3 miesiecy nie zaszlam.
@mała79 ja biore 15 mg encortonu i mam do 12 tyg. nie schodzic ponizej.

Kochana a Ty robiłaś do niego tez te testy IMK, CBA, LCT itp? Czemu zalecił wczesnuej immunosupresję w ogole?

reklama
@marshia u mnie najbardziej skupil sie na NK poza norma i interleukina 2 za wysoka oraz 10 za nisko (brak ochrony zarodka) poza normami to jego zdaniem przyczyna poronien ponadto w poprzedniej ciazy dopiero od 7 tyg. Bralam fraxiparine a innych lekow nie mialam takze nie moglo sie udac.
Teraz dr raczej byl za intralipidem przed ciaza albo szczepieniami no ale zaszlam w ciaze i jedyne co moglam zrobic to zelazny zestaw.
Bardzo pozytywnie oceniam jego podejscie do pacjenta. Na korytarzu mnie juz zagadal. Pamietal mnie co bylo mile i zapytal co tam sie dzieje a po wizycie stwierdzil, ze jak cos sie bedzie dzialo to mam nie jezdzic bo za duzo latam po lekarzach i mam pisac/dzwonic a nie chodzic i lapac przeziebienia. Powiem Wam ze szanuje takich lekarzy, ktorzy maja takie ludzkie podejscie a nie tylko nastawienie na wyciagniecie kasy. Ja juz dzis wrocilam do domku probuje ochlonac bo po wyjsciu z IP zryczlam sie i glowa mnie boli. Ginka nie odpisala chyba dzis nie pracuje u siebie w poradni takze musze to przetrwac. Dziewczyny dziekuje Wam z calego serca za wsparcie macie wspaniałe szczere serca !!! ***

A jeszcze jedno na TSH i T3 i T4 potwierdzil, ze encorton mogl miec wplyw i poparl decyzje endokrynologa co do leku i dawki.
Takze dziewczyny hormony niestety co 2 tyg trzeba na poczatku sprawdzac.

reklama
@kas90 ciesze sie ,ze z brzusiem lepiej,coz te matki sie nastresuja po narodzinach[emoji4]
Juz widze siebie jak bede mala do snu ukladac

@Porzeczka1234 super,ze tak szybciutko sie goi[emoji5]

@burczuś dla mnie Twoj obiad brzmi cudownie ale M by mnie z takim wywalil hehe,schabowy lub rolada to jest to[emoji16]

@Maciejka78 na pewno jest dobrze[emoji4]ale szczerze?nie dziwie sie ,ze Cie odeslali.
Mialas powiedziec ,ze mialas plamienie lub mocne skurcze inaczej nie zbadaja

@bobasek1900 kurcze nie pomoge mi rzadko zrobi sie zrost czy siniak.

@agatush jak sie macie z Michasia[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry