reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoł to jest ta lepsza wersja bo mowil, ze ma przypadek gdzie dziewczyna ma swiad calej skory juz 2 tydzien i to juz moze byc problem. Takze luz jak mowil jesli to trwa do tyg. Powinno minac.
@bertha to ja moze czarownica jestem :p
@marshia ja lece tylko na zelaznym zestawie mialam miec szczepienia ale nie zdazylam a po immunosupresji w ciagu 3 miesiecy nie zaszlam.
@mała79 ja biore 15 mg encortonu i mam do 12 tyg. nie schodzic ponizej.

Kochana a Ty robiłaś do niego tez te testy IMK, CBA, LCT itp? Czemu zalecił wczesnuej immunosupresję w ogole?

reklama
@marshia u mnie najbardziej skupil sie na NK poza norma i interleukina 2 za wysoka oraz 10 za nisko (brak ochrony zarodka) poza normami to jego zdaniem przyczyna poronien ponadto w poprzedniej ciazy dopiero od 7 tyg. Bralam fraxiparine a innych lekow nie mialam takze nie moglo sie udac.
Teraz dr raczej byl za intralipidem przed ciaza albo szczepieniami no ale zaszlam w ciaze i jedyne co moglam zrobic to zelazny zestaw.
Bardzo pozytywnie oceniam jego podejscie do pacjenta. Na korytarzu mnie juz zagadal. Pamietal mnie co bylo mile i zapytal co tam sie dzieje a po wizycie stwierdzil, ze jak cos sie bedzie dzialo to mam nie jezdzic bo za duzo latam po lekarzach i mam pisac/dzwonic a nie chodzic i lapac przeziebienia. Powiem Wam ze szanuje takich lekarzy, ktorzy maja takie ludzkie podejscie a nie tylko nastawienie na wyciagniecie kasy. Ja juz dzis wrocilam do domku probuje ochlonac bo po wyjsciu z IP zryczlam sie i glowa mnie boli. Ginka nie odpisala chyba dzis nie pracuje u siebie w poradni takze musze to przetrwac. Dziewczyny dziekuje Wam z calego serca za wsparcie macie wspaniałe szczere serca !!! ***

A jeszcze jedno na TSH i T3 i T4 potwierdzil, ze encorton mogl miec wplyw i poparl decyzje endokrynologa co do leku i dawki.
Takze dziewczyny hormony niestety co 2 tyg trzeba na poczatku sprawdzac.

reklama
@kas90 ciesze sie ,ze z brzusiem lepiej,coz te matki sie nastresuja po narodzinach[emoji4]
Juz widze siebie jak bede mala do snu ukladac

@Porzeczka1234 super,ze tak szybciutko sie goi[emoji5]

@burczuś dla mnie Twoj obiad brzmi cudownie ale M by mnie z takim wywalil hehe,schabowy lub rolada to jest to[emoji16]

@Maciejka78 na pewno jest dobrze[emoji4]ale szczerze?nie dziwie sie ,ze Cie odeslali.
Mialas powiedziec ,ze mialas plamienie lub mocne skurcze inaczej nie zbadaja

@bobasek1900 kurcze nie pomoge mi rzadko zrobi sie zrost czy siniak.

@agatush jak sie macie z Michasia[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry