reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia kochana ja bym poszła koło 8 wtedy zobaczysz czy to plamienie to okres czy co sprawdzi endomedrium i czy jajka już są i będziesz wiedziała czy iść w 14 dniu bo pierwszy cykl po poronieniu może być owu wcześniej lub później to oczywiście moja rada

@burczuś mi położna mówiła że nie ma czegoś takiego jak dieta mamy karmiącej ale powiedziała również , że dzidzia ma niedojrzałe jelitka i warto jeść lekkostrawne rzeczy i tego się trzymam bo chciałabym jednak pospać chociaż parę godzin w nocy :p ja robię tak , że np zjadam kilka plastrów np avokado np w sałatce i czekam czy coś się dzieje i tak z każdą rzeczą.

@Maciejka78 tak myślałam maciejko ja po prostu jeździłam do gina swojego bo na ip traktują jak wariata

@dżoł miałam to samo co się uderzyłam to gwiazdki w oczach

@iveo mnie bolały swedziały i mrl 0 pozni pullowane nic nie bolało itd mrl 47 nie ma reguły

A ja nigdy nie badałam insuliny

reklama
@roxie123 ja juz po wizycie. Ja mam B Complex metyli ze strony nutrilabo i powiedzial, ze ok.
Dziewczynki mam nie lapac infekcji najlepiej siedziec w domu do 15 tyg ciazy immunologia ma znaczenie i moze szkodzic i do 15 tyg. Zaleca encorton. Zmiejszanie dawki dopiero od 12 tyg. Fraxi zostawiamy 0.4 przy moich wynikach ja mam tylko przeciwciala przeciw b/glikoproteinie 2 ale w klasie Igm.
@dżoł jesli swedzienia nie przejda po tyg. Napisz maila na skowronkowego. Jesli masz slady po szczepieniach i tam Cie to swedzi to tak moze byc ale jesli swiad skorny utrzymujacy sie ponad tydzien juz moze niepokoic.
@Porzeczka1234 masz racje najgorzej, ze moj M. Tez juz uwaza, ze za bardzo schizuje ehhh

@Maciejka78 Czekamy na info.
@dżoł Nie wiem czy to dobrze czy źle w odniesieniu do szczepień może mu się coś pomyliło , że 3 albo ja taki trudny przypadek . Miałam jednak dużo wyników negatywnych. Najważniejsze aby przyniosły oczekiwany efekt. Co do szczepień to opisywałam moją reakcję na organizm na pierwsze 3 szczepienia.
@iveo Będzie dobrze wierzę .

@Maciejka78 dziekuje :* swedzi tam gdzie igle wbila i wyglada jakby osa mnie ugryzla. Pani powiedziala ze tak moze byc, zeby wlasnie lod przykladac, nie balsamowac sie, zelu pod prysznic tam nie wciarac.

Cuda sie zadziały! Paśnik własnie zadzwonił :D
no to tak - mowi, ze immunosupresja tylko jesli bedzie 2-3 miesiace przerwy przed kolejnym in vitro (pewnie naturalnymi staraniami tez? @edloteh, jakie mialas zalecenia po immunosupresji?).
A tak to zostajemy na encortonie 10mg i heparynie.
przyznalam mu sie ze po punkcji zwiekszylam do 15mg i powiedzial, ze to nie jest konieczne u mnie.

no i tym razem powiedzial, ze immunologia nie ma wplywu na dojrzewajaca komorke, tylko na zagniezdzanie i utrzymanie ciazy... takze poprzednia teoria padła ktora mi powiedzial, wiec @marshia, samych jajek nie poprawimy encortonem czy tez immunosupresją..

@bertha czyli z tym encortonem to tak nie do końca jest , że im większa dawka tym bardziej pomaga ? dobrze , że o tym piszesz ...ja też przyznałam się lekarzowi , że dawkę zwiększyłam a ten , że nie ma u mnie takiej potrzeby :/
@Maciejka78 a zrobił Ci usg ??? :)

Wysłałam M po prenatal uno zamiast metyli

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry