reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@edloteh @pixi.nova ja się szczepiłam na razie 3 razy od razu pullowane bo maz nie moze być dawca
Z wyników mialam za niska interleukine 10 i jakis wskaznik IFN/IL-4 i IFN/IL-10 a wysokie wskazniki TNF/IL4 i TNF /IL10 cokolwiek to znaczy oraz limfocyty cd56% podwyzszone
Na granicy gornej przeciwciała przeciwłozyskowe i aktywnosc NK
Jutro wizyta zobaczymy co dalej
@dżoł a u Ciebie jak po wizycie?
@Porzeczka1234 prześliczne maleństwo. :)
@Ilis91 nie wiem czemu ale jakos czuje że u Ciebie będzie pozytywny test niedługo
@Destino współczuje tego stresu. Ale mam nadzieję że te złe objawy niedługo ustapią.
Pomodlę sie za Was dziś.
@roxie123 fajnie że jesteś :)

reklama
Wracając do tematów tarczycowych... zawsze mówią , że nie da się zbić przeciwciał ale czy to prawda? macie z tym doświadczenie ?... u mnie tarczyca to pies pogrzebany TSH, FT3, FT4 ,antyTPO są ok , a antyTG są mega do góry , a przynajmniej były w lutym muszę sprawdzić czy to się zmienia coś czy nic .
Na usg obraz przewlekłego zapalenia tarczycy czytaj niedoczynność . Jak to jest u Was ? wiem , że moje poronienia są głównie przez tarczycę mimo brania leków , bo zawsze przy pozytywie mega wszystko rośnie :<

@Porzeczka1234. Ale kruszynka z Twojej bydluniowej ktos nas oszukal.
Całkowicie popieram @Kitki o karmieniu zrob tak jak pisze.mozesz dac mezowi do kawy
@anetkruczek dopadlas miecza i kolejka wstrzymana :p

Trzymam kciuki za testujace . Ja jutro ide znowu na podglad do gina nr 2 tzn do babki ktora go zastepuje bo moj zbiera sily na odbior mohego porodu ale jeszcze nie wie ze do niego nie ide.

Roxi mi kolezanka kiedys mowila o jakiejs metodzie, ze trzebz cid jeść, jakas dieta czy coś i ze podobno przeciwciala znikaja. Musze ja,zapytac o co chodzilo bo za bardzo w to nie,wierzyłam.
Ja jak zachodzilam w ciążę zawsze zwiekszalam dawke o 25. Bo tez mi tarczyca szalała

@roxi123 jesli tarczyca jest u ciebie winowajca, to wraz z pozytywnym testem badaj ja by od razu reagowac z inna dawka. Ja od pozytywnego testu razem z beta mialam robic tsh i ddimery. Wiec przez 1tydzien co 2 dzien badalam, a pierwszy miesiac co tydzien. W zasadzie sama dlugo sprawdzalam co 2 tydzien, dlatego jak skakala to reagowalismy od razu i udalo sie. Mi nawet gin zwiekszala dawki jak widziala wyniki. To tez da sie opanowac. A jak reagowac na przeciwciala to nie wiem, a jednak cos mi swita, ze przy antycialach mozna miec hashimoto. Wtedy powinno sie tez regularnie robic usg i byc pod kontrola endokrynologa. Ja zreszta cala ciaze chodze do endokrynologa.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

IMG_3609.jpg

Dziewczynki dla wszystkich Was ♥️
Z fb Ani Lewandowskiej

Załączniki

• IMG_3609.jpg
    IMG_3609.jpg
    51,7 KB · Wyświetleń: 374
@Destino czytalam post po poscie z zapartym tchem czekajac na dobra nowine od Ciebie. Kamien z serca, a Nathanielek niech juz Was wiecej tak nie straszy [emoji8]
@pixi.nova tak jak myslalam mam zalecone szczepienia, 3 co 3tygodnie, czwarte szczepienie w ciazy, jezeli naturalnie chcemy zachodzic to mozemy juz miedzy 2 a 3 szczepieniem, jezeli iui lub invitro to dopiero 3 tygodnie po trzecim szczepieniu. Tak sie ucieszylam ze niedlugo bede sie starac , ze zapomnialam zapytac jaka jest roznica w iui a naturalnie. Czemu bysmy nie mogli zrobic iui za dwa cykle? Zapytalam czy po 3 szczepionkach musze zbadac mlr jak wzroslo, dostalam odpowiedz:”a po co? Po dwoch szczepionkach rosnie maksymalnie, po trzeciej nieznacznie. Wiec nie ma sensu tego badac. „ Powiedzial tez ze jestem ewenementem bo nie mam zadnej mutacji, generalnie wszystko badania mam ujemne i ok , oprocz tego mlr. Na pytanie jesli po szczepionkach sie nie uda to za pol roku sie widzimy? Dostalam odp:nie chce was widziec [emoji5] takze w poniedzialek znowu jade [emoji6] doktorek mial dzis koszule w krate [emoji851]
Generalnie wizyta pozytywna tylko skad on taki pewny ze mlr skoczy do odpowiedniego poziomu?
@edloteh a co przez rok zdzialalas z doktorkiem?
@Porzeczka1234 Zosienka jest urocza [emoji7][emoji8]

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

@Kwiatuszekk23 @Destino no z tym to jest problem bo rosnie i spada ,oczywiście tsh kontroluję cały czas i dawki ... ja już biorę letrox 100 przy staraniach , a w ciąży już ponad 100 :/ wiem , że dieta i zioła pomagała na anty Tpo a nie na Tg , ale może jest i taka chętnie się dowiem , w każdym razie mi mówili ze tych wlasnie co ja mam nie pozbędę się :/ w zasadzie to lekarz mówił że ja Hashimoto nie mam tylko jakąś inną nazwą poleciał . ale nie potrafię sobie przypomnieć .
Ogólnie jestem na etapie szukania innego endo , ale zapytam gina w czwartek moze ma jakiegos dobrego kolegę , bo sam mówił , że tutaj w zasadzie nie jest problemem płodność jako coś tam na dole nie do końca tylko głównie hormon tarczycy za to odpowiada dlatego pewnie też mam brać steryd tez na przeciwciała :/ nawet musze zbadac jakie mam bo miałam 109 norma do 4 ale to było w lutym :p

@Ilis91 to ja sprawdze te moje przeciwciała może encorton mi zbija a ja nie wiem :) dziękuję :*

reklama
Do góry