reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

No u mnie hm... nie wiem sama co u mnie :p ogólnie bez fajerwerków w sensie co ma być to bedzie xD ...miesiąc przerwy od tego wszystkiego zrobił swoje , nie wiem czy to już przyzwyczajenie , czy wiedza z czym mam walczyć , jakoś nie nastraja do testowania ... najlepsze w tym wszystkim są sexy ;p bo nieprzymusowe , relaksujące i człowiek jest jak piórko na wietrze zapomina o problemach :) wizyta w czwartek . Po tym nowym leku miałam jakby PMS raz wyłam raz, byłam jak chmura gradowa , raz zachodziłam się ze śmiechu ...miałam wybuchy gorąca straszne tak jakby twarz mi się miała zapalić dziś 10dc a już widzę zmiany w cyklu , także może wróci do normy na początek tyle mi wystarczy .

reklama
@Destino brzuszek super piekny

@marshia @Magda 1208 no jakbym mogła czytam staram się jakoś wspomóc jak mogę. @marshia ps też Was kocham :p przykro mi z powodu mamy :( dużo wiary i siły życzę @magda1208 kciuki wciąż za grudzień Zośka wyściskana

@mickey* wycałowany ten głodomor

@pixi.nova dobrze ze szybko i sprawnie poszło cieszę się z dobrego nastawienia będzie dobrze

@Marthi przytulam niestety my już tak mamy i z tym nic sie nie zrobi musisz wyplakac i wracać do walki

@Ilis91 trzymam kciuki za ten cykl i za zakończone różowym bobaskiem sle jednak to tej stronie brzuszka bo wierz mi będziesz odliczała dni do ewakuacji. Tak w domu już od wczoraj

@ovli22 pierwsze krwawienie liczyłam od żywej krwi

@ovli22 mała dostała rumień noworodkowy biedna cierpię z nią jutro przychodzi położna bo my od wczoraj jesteśmy w domu.

Przepraszam tak jak pisałam wcześniej byłam na wywiadówce :) ps @ovli22 u nas to tatuś jest tym "złym policjantem"

Ale wracjac do sedna sprawy... posty usuwam

Zły glina dobry glina ja też wolałabym dobrego. Usuwaj te posty od półtorej roku nie było tu takich postów. Dzięwczyny zastanówcie się nad sobą nie da sie tego czytać tzn miałam napisać przykro to czytać. Foczka mleczarnia otwarta jutro będzie nawał bo tak bolą i co laktatorem osciagnąć pomocy ?

@bobasek1990 jupi jak się cieszę wiedziałam że będzie dobrze

@Locja ja w ciąży zaczynałam z dawką eutyroxu 25 skończyłam na 100.

@kas90 moja mała taka zachlanna że hej nie poczeka minuty od razu ryk. Kararzynko uspokoj się kochana smaruj zejdzie u nas mała cala czerwona ja byś zobaczyła to pewnie zeszłabys na zawał ja ledwo żyje. Dziś była położna mowi że luz, że zejdzie zobaczymy. Ja nie jem pomidorów dziś buraki ale prawda taka że połóżna mówiła zeby wszystko jeść prócz fasolowych

@susana dziękuję kochana wiem w koncu jaka jesteś szczęśliwa ❤

@Maciejka78 w domu od wczoraj jutro teściowa bedzie uuuu zobaczymy jak będziemy sobie ze sobą radzić.
Wczoraj siostra była ale ona zakochana w małej do szaleństwa wykapała i pomaga .

@matulkaa wycałowana leży i spi koło mamy właśnie ps i taty :). Szkoła rodzenia ja nie chodziłam ale jak zobaczyłam dziecko to jakiś instynk jednak jest tak jak mama moja mówiła potrafi człowiek jakoś sobie radzić. Ale pewnie dobrze jednak iść albo liznac wiedzy

@Kwiatuszekk23 20 tydzień super kochana jak to zleciało

@agatush super to sobie pospaliście. Zośka budzi się 2 razy w nocy oczywiście pod warunkiem , ze ja nakarmie po korek koło 23:00. Moja tez mam bilirubine 11 ale nas wypuścić i kazali obserwować i jutro położna zadzwoni zeby w poniedziałek isc do.szpitala albo poradni zobaczyć albo zbadać ja takim urządzeniem jak do cukru i co ciekawe kazał już wozkiem jechać mam jakieś 15 min w jedną stronę a ile twoja miała miala bilirubiny ? Duża dziewczyna już 4400 . Mnie kazali wszystko jeść ale ja na razie ograniczone rzeczy wcinam.mam co zrzucać

@Destino jestem z Tobą Jezu dzięki Bogu będzie dobrze zobaczysz dotrwasz do 37 a nawet ,38 tygodnia ściskam Cię dzielna mamo

@Lenka88 dziś położna mówiła , ze karmić co 3 godziny ale ja jej powiedziałam że mała wypija czasem 70 ml bo laktatorem odciagam i ona mówi ze przy takiej ilości to 5 godzin może spać ale ona podsypia 3-4 i się budzi jeść

@edloteh ja po 3 pullowanych mrl 47% ale 6 wcześniejszych 3 od męża i 3 od mąż plus pullowane 0 i masz co nadrabiać ja zresztą tez ale jestem na dobrej drodze

@roxie123 widzisz po co Ci nerwy czasem trzeba to " wcisnąć w siebie jak to mówi moja siostrzenica"

@bea25ta jak u Ciebie?

@Funia90 a u Was

Ja ogólnie dobrze ale nogi mam jak bańki dziś położna mówi że zejdzie to woda zobaczymy.

Czytałam 30 min . To nasza miłość sciskamy wszystkie ciotki

Załączniki

• IMG_20171107_193234.jpg
    IMG_20171107_193234.jpg
    362,1 KB · Wyświetleń: 112
@Funia90 nie wiem ale napewno taniej niz u nas.
A co do KP to ja od poczatku jadlam wszystko poza cytrusami i fasola. I nabial jem/pije ale bez laktozy.

@Destino uff..jak dobrze ze na strachu sie skonczylo. Natanielek teraz bedzie siedzial do bezpiecznego czasu bo gdzie mu teraz bedzie lepiej jak nie w brzuszku mamusi [emoji5]

@agatush ile Michalina juz ma?
Super waga [emoji5]

@kas90 ja pomidora dostalam na sniadanie w szpitalu na 2gi dzien po cc.

@roxie123 [emoji8]

@Porzeczka1234 sliczna jest[emoji5]

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino brzuszek super piekny

@marshia @Magda 1208 no jakbym mogła czytam staram się jakoś wspomóc jak mogę. @marshia ps też Was kocham [emoji14] przykro mi z powodu mamy :( dużo wiary i siły życzę @magda1208 kciuki wciąż za grudzień Zośka wyściskana

@mickey* wycałowany ten głodomor

@pixi.nova dobrze ze szybko i sprawnie poszło cieszę się z dobrego nastawienia będzie dobrze

@Marthi przytulam niestety my już tak mamy i z tym nic sie nie zrobi musisz wyplakac i wracać do walki

@Ilis91 trzymam kciuki za ten cykl i za zakończone różowym bobaskiem sle jednak to tej stronie brzuszka bo wierz mi będziesz odliczała dni do ewakuacji. Tak w domu już od wczoraj

@ovli22 pierwsze krwawienie liczyłam od żywej krwi

@ovli22 mała dostała rumień noworodkowy biedna cierpię z nią jutro przychodzi położna bo my od wczoraj jesteśmy w domu.

Zły glina dobry glina ja też wolałabym dobrego. Usuwaj te posty od półtorej roku nie było tu takich postów. Dzięwczyny zastanówcie się nad sobą nie da sie tego czytać tzn miałam napisać przykro to czytać. Foczka mleczarnia otwarta jutro będzie nawał bo tak bolą i co laktatorem osciagnąć pomocy ?

@bobasek1990 jupi jak się cieszę wiedziałam że będzie dobrze

@Locja ja w ciąży zaczynałam z dawką eutyroxu 25 skończyłam na 100.

@kas90 moja mała taka zachlanna że hej nie poczeka minuty od razu ryk. Kararzynko uspokoj się kochana smaruj zejdzie u nas mała cala czerwona ja byś zobaczyła to pewnie zeszłabys na zawał ja ledwo żyje. Dziś była położna mowi że luz, że zejdzie zobaczymy. Ja nie jem pomidorów dziś buraki ale prawda taka że połóżna mówiła zeby wszystko jeść prócz fasolowych

@susana dziękuję kochana wiem w koncu jaka jesteś szczęśliwa [emoji173]

@Maciejka78 w domu od wczoraj jutro teściowa bedzie uuuu zobaczymy jak będziemy sobie ze sobą radzić.
Wczoraj siostra była ale ona zakochana w małej do szaleństwa wykapała i pomaga .

@matulkaa wycałowana leży i spi koło mamy właśnie ps i taty :). Szkoła rodzenia ja nie chodziłam ale jak zobaczyłam dziecko to jakiś instynk jednak jest tak jak mama moja mówiła potrafi człowiek jakoś sobie radzić. Ale pewnie dobrze jednak iść albo liznac wiedzy

@Kwiatuszekk23 20 tydzień super kochana jak to zleciało

@agatush super to sobie pospaliście. Zośka budzi się 2 razy w nocy oczywiście pod warunkiem , ze ja nakarmie po korek koło 23:00. Moja tez mam bilirubine 11 ale nas wypuścić i kazali obserwować i jutro położna zadzwoni zeby w poniedziałek isc do.szpitala albo poradni zobaczyć albo zbadać ja takim urządzeniem jak do cukru i co ciekawe kazał już wozkiem jechać mam jakieś 15 min w jedną stronę a ile twoja miała miala bilirubiny ? Duża dziewczyna już 4400 . Mnie kazali wszystko jeść ale ja na razie ograniczone rzeczy wcinam.mam co zrzucać

@Destino jestem z Tobą Jezu dzięki Bogu będzie dobrze zobaczysz dotrwasz do 37 a nawet ,38 tygodnia ściskam Cię dzielna mamo

@Lenka88 dziś położna mówiła , ze karmić co 3 godziny ale ja jej powiedziałam że mała wypija czasem 70 ml bo laktatorem odciagam i ona mówi ze przy takiej ilości to 5 godzin może spać ale ona podsypia 3-4 i się budzi jeść

@edloteh ja po 3 pullowanych mrl 47% ale 6 wcześniejszych 3 od męża i 3 od mąż plus pullowane 0 i masz co nadrabiać ja zresztą tez ale jestem na dobrej drodze

@roxie123 widzisz po co Ci nerwy czasem trzeba to " wcisnąć w siebie jak to mówi moja siostrzenica"

@bea25ta jak u Ciebie?

@Funia90 a u Was

Ja ogólnie dobrze ale nogi mam jak bańki dziś położna mówi że zejdzie to woda zobaczymy.

Czytałam 30 min . To nasza miłość sciskamy wszystkie ciotki

Porzeczka przy nawale ściągasz laktatorem (jeśli Zosia akurat nie da rady oproznic piersi) ale tylko do uczucia ulgi. Po tym przyloz sobie do piersi zimny okład (może być tetra wyłożona na trochę do zamrażarki) ten zimy okład spowoduje że troszkę zwolni produkcja mleczka. I nie bój się później przyspieszy wraz z potrzebami Zosi. Moja wypisana została z wynikiem 12,2 i też byłam na kontroli - sprawdzali bilirubinometrem :-* obserwuj ja po prostu czy jej zazolcenie schodzi i czy za bardzo senna nie jest :-*

@Funia90 nie wiem ale napewno taniej niz u nas.
A co do KP to ja od poczatku jadlam wszystko poza cytrusami i fasola. I nabial jem/pije ale bez laktozy.

@Destino uff..jak dobrze ze na strachu sie skonczylo. Natanielek teraz bedzie siedzial do bezpiecznego czasu bo gdzie mu teraz bedzie lepiej jak nie w brzuszku mamusi [emoji5]

@agatush ile Michalina juz ma?
Super waga [emoji5]

@kas90 ja pomidora dostalam na sniadanie w szpitalu na 2gi dzien po cc.

@roxie123 [emoji8]

@Porzeczka1234 sliczna jest[emoji5]

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Jutro będzie 8 tygodni :-) no powiem Ci że fajna bo tak przybiera proporcjonalnie. Nie jest kluseczka tyko taka fajna właśnie :-) od urodzenia przybrała 1,1kg :-*

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@kas90 oczywiscie ze na koperniku, bo wrazie co najlepsza neonatologia. Nawet moja gin wrazie w tu mnie odsyla. Oj strachu najadlam i wciaz jest, bo narazie jeszcze leci. Staram sie myslec pozytywnie, a jednak wszystko mnie stresuje poki co

@Kwiatuszekk23 ja tez o tym pomyslalam, a krew jest czarna i ze skrzepami. No i zaczelo sie w sumie z nikad. Choc na izbie pani powiedziala, ze lozysko moze sie odklejac bez krwi.

@roxi123 brawo [emoji4] taki avatar pasuje

@Porzeczka1234 nie ma jak w domku. Teraz cieszcie sie soba. Piekna twoja coreczka

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A u jeszcze mialam.Wam.napisac o karmieniu. Ja Adasia wybudzalam co 3 h. Za nic nie mozna bylo go rozbudzic. Musialam go rozbierac do golasai dopiero troszke sie rozbudzil. Ja sie cieszylan ze dlugo śpi. Ale przyszła położna, nastraszyla, ze jest za mały, ze moze mu cukier spaść i sie juz nie obudzic. Wiec ja jak.karmilam nastawialam minutnik i jakos dawalismy rade. Chyba po.miesiącu przestalam go budzic :)

reklama
@Porzeczka1234- sliczna macie coreczke. Ciesz sie macierzynstwem[emoji5]
A teraz tak:
Na nawal pokarmu odciagaj lektatorem dopoki nie poczujesz ulgi. Nie sciafaj do konca bo szybko beda nabierac i bedzie to samo. I masuj zeby zastoj sie nie zrobil
Moj synek tez zjadal od pierwszych dni w szpitalu i po 70-90ml bo tez odciagalam na poczatku przez tydzien. I zjadal wszystko migiem. I nie budzilam go wcale ale bilirubine mielismy 7. Sam i tak sie budzil z wrzaskiem co 3 godz albo i co 2[emoji57] teraz ma 1.5 roku a ubranka nosi na 2-3 lata [emoji1]

Do góry