reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny mam pytanie odnośnie histeroskopii, którą mam mieć jutro. Czy można ją wykonać w 12 dc? Mam dość wczesne owulacje. Nie wiem jakie są zalecenia. Ostatnio nie udało się w 8dc ponieważ miałam jeszcze brudzenie. Czy teraz nie będzie za późno? Są jakieś konsekwencje wykonania w czasie ewentualnej owulacji?
Dodatkowo moja histeroskopia bedzie diagnostyczna bez znieczulenia. Czy uwazacie, ze wytrzymam? Boje sie, ze moge sie np. poruszyc z bolu i same wiecie jakies sa konsekwencje...
Mi mowilli ze do 12 dnia cyklu robia histeroskopie. Ja mialam w lipcu bez znieczulenia nacinana przegrode w macicy, da sie przezyc, niemile uczucie i tyle, nic sie nie bój bedzie dobrze[emoji4]

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@pixi.nova ja mialam zaraz po @, chyba w 8-9 dc i w znieczuleniu ogolnym, najpierw myslalam ze piszesz o hsg ze bez znieczulenia.... ale histero na zywca? No ale chyba wiedza co robia.... I tak jak czarna pisze, ujemna bete musialam miec ze soba.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Porzeczka - gratuluje!!! Corcia cudna. W koncu masz swoje szczescie przy sobie. Cieszcie sie soba i poznawajcie. Po cc mleczko czesto jest dopiero na 3 dzien wiec spokojnie

Destino - juz tak niewiele Wam zostalo. 3/4 ciezkiej drogi za Wami. Bardzo Wam kibicuje i nie ukrywam ze strasznie nie moge sie doczekac az pokazesz Natanka, zdrowego rózowego bobaska [emoji5]

Locja - ja tez mieszkam w sz-nie[emoji5]

Roxi - zawsze Cie odbieralam jako pozytywnie zakrecona. Taka troche wariatke co ma 100 mysli na minute[emoji6]

Temat invitro jest trudnym tematem dlatego lepiej nie drazyc i nie oceniać. Chce tylko napisac ze zycie uczy nas pokory. Oj uczy.... moja przyjaciolka pochodzi z bardzo wierzacej rodziny. 8 lat staran. W koncu urodzil sie synek. Po roku przyznala ze jest z invitro ale ze to tajemnica i ze nawet rodzina najblizsza nie wie. Ze boi sie ze jej mama by odrzucila wnuka gdyby wiedziala, ze by go nie kochala. Ze nawet nie wie czy jej jako corki by sie nie wyrzekla. Dlatego nikt nie wie. Bylam w szoku ze to ukrywa bo dla mnie nie ma znaczenia jak poczete, dziecko to dziecko. A ona mowila to z takim bolem serca. Ze tak mocno pragnela dziecka ze to bylo tak silne, ze mimo wiary i przekonan zdecydowali sie na takie rozwiazanie. Pytalam czy zaluje - nie, bo dzieki temu ma dziecko. Syn ma 9 lat. 9 lat sie nie zabezpieczaja. Drugiej ciazy nie ma. Choc lekarz mowil ze czesto po pierwszym invitro glowa odpoczywa i udaje sie zajsc naturalnie. Niestety nie u nich. Jakis rok dwa temu bylysmy razem na mszy niedzielnej. Ksiadz akurat poruszyl temat invitro, dziewczyny to co mowil o tych rodzicach ktorzy sie na to zdecyduja/zdecydowali....siedzialam kolo niej, ona lzy w oczach, ale dumnie wytrwala do konca, to bylo tak okrutne, bylo mi zwyczajnie wstyd za ksiedza i czulam sie zazenowana sluchajac. Od tamtej pory nie po drodze mi do tych w czarnych sukienkach, wole zacisze domowe i taki rodzaj rozmowy z Bogiem. Nauczylo mnie to ze nie mnie oceniac postepowanie innych bo nigdy nie wiemy co sie skrywa za taka a nie inna decyzja.
Jestem na forum 10 lat, szmat czasu, tyle sie tutaj dziewczyn "przewinelo". Utkwila mi historia Emy, ktoras ja zna? Dziewczyna z Hurgady, ok 24tc stracila blizniaki z powodu niewydolnosci szyjki, dwoch chlopcow. Podczas gdy ona lezala w szpitalu po cc maz urzadzil pogrzeb i pochowal chlopcow bo tak nakazywala ich wiara. Zalamanie, zwatpienie. Po czasie kolejna ciaza. Szew zalozony. Z problemami wytrwala do konca. Cc Syn. Po porodzie okazuje sie ze wada serca. Zyl 1-2 dni. Znow to samo. 3 dzieci na cmentarzu. Kolejne zalamanie. Ze koniec. Ze nie da rady. Ech same wiecie...po dluzszym czasie jednak gore bierze instynkt...kolejna ciaza, znow syn. Tym razem druga polowe ciazy spedza w polsce. Rodzi zdrowe dziecko. Wiem ze jeszcze pozniej udalo jej sie urodzic coreczke[emoji5]
Kochane chce Wam tylko pokazac ze nawet gdy dotkniemy dna nie mozna sie poddac, trzeba walczyc, zawsze, mimo beznadziejnej sytuacji, nie poddawac sie. Bo tylko ten kto walczy jest zwyciezca!
To forum jest magiczne, jedyne w swoim rodzaju, mimo tego ze tutaj radość przeplata sie z cierpieniem i rozpaczą potrafimy wspierac i wyciągnąć pomocną dłoń. Dlatego nie dokladajmy sobie przykrosci wzajemnie bo i tak zycie nas nie rozpieszcza. Przeciez mamy wszystkie wspolny cel.
Buziaki dla Was [emoji8]

@Kitki pięknie napisane, podpisuję się pod tym co napisałaś. @burczuś też to ładnie ostatnio napisała, że tak na prawdę nie wiemy jak byśmy postąpiły, póki życie nas nie zweryfikuje i nie postawi w danej sytuacji. Mnie życie nauczyło pokory i cierpliwości :) napisz proszę co u Was, bo jestem ciekawa ;)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@Kitki mam córkę nie po in vitro ,ale po inseminacji i moja rodzina też nie wie o tym nikt by tego nie zrozumiał, a tak jak twoja koleżanka boję sie ze moja mama przestała by patrzeć na moje dziecko jak na wnuczke ,to prawda nie ważne jaką metoda ważne że nasze dziecko upragnione i długo wyczekane ,ja na swój cud czekałam 5 lat

Cześć dziewczęta.
Podczytuję was czasem. Niesmialo odświeżam wiedzę na temat badań. W kwietniu mija 2 lata i moje serce jest rozdarte. ..

@Chocolateri fajnego musisz mieć lekarza na pewno spokojna wychodzisz z wizyty z tskim wariatem pozytywnym :p

@Kitki ❤ .Czytałam tą historie emy serce serce pęka
Popieram ale osobiście nie wypowiem się nie mam na to siły każdy robi jak uważa ja swój poglad wyraziłam kilka razy

@kas90 nie pozwolili mi pic pokrzywy tylko te laktacyjne

reklama
Dziewczyny dajcie spokoj juz z tymi negatywnymi emocjami.
Kocham Was wszystkie :p
@pixi.nova ja dostalam info, ze histeroskopie mozna wykonac w dowolnym dniu bez krwawienia i plamienia oczywiscie. Zalecaja zaraz po @ z uwagi na pewnosc, ze nie zdazylas zafasolkowac.
@bobasek1990 trzymam niezmiennie &&& za serduszko musi byc dobrze!!!
Ja dzis niestety zasmarkana a przy kichaniu boli mnie podbrzusze no mam nadzieje, ze pecherza nie zaziebilam do tego ...
Milej reszty wieczorku!!!

Do góry