reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mickey* w krakowie sa 3 kliniki ktore robia in vitro. Dr P ok 15 tys. Dr Chrostowski ok 7 tys i zdaje sie dr. Janeczko ceny nie znam. Te ceny masz razem z lekami skratchingiem i td. Bez badania zarodkow. Nie wiem ile kosztuje z KD. Moj M na in vitro wyrazil zgode i bylam mu za to wdzieczna, choc sama kiedys mowilam, ze nigdy in vitro. Ale jak rozmawialismy o KD to M powiedzial, ze tak daleko nie chce sie posuwac. Uszanowalam jego decyzje. Stad nie znam ceny.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
a to spora róznica, a dr chrostowski ma doświadczenie w poronieniach czy bardziej ivf?

reklama
No i tak napisałam ...jak ja postępuje wobec siebie .
Nie pamiętam momentu kiedy bym napisała którejś ze zły wybór bo in vitro robi czy cos w tym stylu , tylko zawsze kibicowalam . Moje posty obrocilyscie do góry nogami .
Nie... po prostu ja sie tu nie czuje dobrze i kolejny raz moje zdanie jest atakowane i tyle...
Nie zamierzam się nikomu tłumaczyć i nie mam takiej potrzeby , to nie jest dyskusja tylko jak na razie moje zdanie anty caly wątek ...
Nie mam potrzeby się tu trzymać na sile :/

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123
Widzisz kochana nikt mi nie bronił starać się gdy miałam 20 lat ale niestety rak mi przeszkodził. IVF było ostatecznoscia na mojej liście.
Musisz nauczyć się pisać z większa rozwagą kochana.
Życzę Ci aby wszystko poszło zgodnie z Twoim planem i życie nie skopalo Ci tyłka w tym temacie , tak jak większości z nas.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie bede pisać wcale bo to jest bez sensu wszystkie wiedzą lepiej . Wiem ze nie każda chce słyszeć pewne rzeczy ale ja jestem szczera i stawiam sprawy takimi jakie sa . To co nas spotyka w życiu po drodze to też nie jest moja wina ...juz to napisalam , tak samo nikt nie może miec do mnie pretensji że mam jeszcze czas bo i tak na swój wiek mam wiele za sobą i też to nie jest niczyja winą .
Nie będę siedzieć cicho kiedy grupka atakuje mam swoje zdanie i tyle czy to sie komuś podoba czy nie . Ja wiem że jest łatwiej się wypowiadać kiedy pół wątku ma jedno zdanie. Też jestem człowiekiem ale nigdy nie osadzam tak jak tutaj nawet o sobie nie można napisać bo od razu musi się tyczy każdej z osobna bo tak zmieniacie mohe wypowiedzi i się nakrecacie czymś czego ja nie powiedziałam

@mickey* kiedy decydowalam sie na in vitro nie ukrywam, ze cena miala dla mnie znaczenie. Poza tym szukalam na watkach wypowiedzi dziewczyn z endometrioza, ktorym sie udalo. Wskazywaly na Chrostowskiego. Poza tym dr P powiedzial nam, ze woli, bysmy poszli do kogos innego, bo za duze ryzyko. Dr Chrostowski robi in vitro, bo ludzie nie moga miec dzieci, ale nie przywiazuje tak duzej wagi do immunologii. Strikte nie zajmuje sie leczeniem niepowodzen, raczej jak pisalas in vitro. Ale bierze duzo badan pod uwage i dobiera procedury indywidualnie. Mialam zapewnione leki, wiec mi to nie przeszkadzalo. No i moglam miec 2 procedury u niego w cenie jednej u dr P. A u nas musialo byc z pgd. I moglo byc tak, ze wydalabym pieniadze a zaden zarodek nie nadawalby sie do podania. Wiec duzo takich spraw trzeba bylo rozstrzygnac.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mysle ze kazda powinna odetchnac Kobietki wczoraj pisalam ze jest tu fajna atmosfera i co hmm zla atmosfera nie sprzyja poczeciu dziecka. Rozumiem kazda z Was a wiek nie matu znaczenia wszystkie staramy sie o dziecko i wszystkie jestesmy po stratach. Uwazam tez ze nie fajnie jest atakowac osobe ktora rowniez jest po przejsciach i tez ma problemy i to wszystkie na 1. Co do in vitro sie nie wypowiem bo szanuje to jestem tolerancyjna i sama nie wiem co bym zrobila i tez nie rozumiem krytyki ksiezy jesli ktos szanuje jedna sprawe to dlaczego druga osoba krytykuje inna kwestie. To wszystko przez emocje ale dobrze ze nakrzyczalyscie przynajmniej troszke lzej.
@roxie123 a Ty sie nie denerwuj i zostan bo madra kobietka z Ciebie swoja droga czekam na re 2 kreski i pozostalym kobietom tez kibicuje

Dziewczyny ale sie goraco zrobilo.
Oczyscmy troszke ta atmosfere.
Kazda z nas ma jakis problem i jestesmy tu zeby sobie pomagac.
Ja nie odebrlam postow Roxie jako ataku na kogos,pisala przeciez ,ze szanuje wybor a wyrazila zdanie,do czego ma prawo i @Locja tak ja Ty masz prawo tak i ona ma ,ona Teoje zdanie i wybor szanuje a My powinnysmy szanowac jej.
Ja jestem raczej indywidualistka i zawsze robie tak jak czuje i tez nikomu nie mowie co ma robic.
Takze dziewczyny uspokujcie sie bo nikt dla nikogo nie chce tu zle.
Tyle pomocy i wsparcia tu zawsze i niech tak zostanie.
A dwa ,ze w emocjach pisze sie rozne rzeczy,tym bardziej ,ze to slowo pisane i kazdy odczytuje jak chce.

@mickey* sprobuje to dam opinie o versace bo jak wiadomo gusty sa rozne[emoji4]
Oj pamietam ta sytuacje,ale tak to jest ile kobiet tyle zdan i pamiataj ja nie chcialam zebys poczula sie zle,prosilam tylko wtedy o rade z niewiedzy.
Ostatecznie ja nie biore eutyroxu,tak zalecil mi endokrynolog,tsh orzed ciaza ok 1.2 a teraz 0,6 a Ty bierzesz bo juz nie pamietam?

@roxie123 taak,w pepco sa fajne i niedrogie ozdoby[emoji4]
Jasne ,ze babke pokonasz a co[emoji16]
A i nie wyglupiaj sie ,to tylko dyskusja ,wyrazilas zdanie i tyle,kazda ma prawo[emoji4]

@bea25ta jak Twoje skurcze?ucichly?pamietam ,ze Kas na tym etapie tez miala[emoji4]

@magda1208 A to super[emoji5]M mniw namawia zebysmy za tydzien pojechali nad morze ale jeszcze sie zastanawiam[emoji4]droga nie jakos bardzo meczaca bo 5,5/6 h i z Katowic poza sezonem zajedziemy ale kurcze nie wiem ,no i znow taki weekend sporo kosztuje,ale M mowi ,ze to taki nasz ostatni wyzjazd z mala w brzuszku by byl ,bo pozniej bedzie inaczej,pieknie ale inaczej.aaa i zeby nie bylo ,ze narzekam na kase poprostu jak prawdziwy polaczek lubie ponarzekac[emoji16]

@bobasek1990 moje kciuki sa[emoji5]

@Porzeczka1234 a niech sie schleje ,w koncu mial ogromny powod do swietowania,narodziny Bydluniowej Zosienki to Wasz cud[emoji5]ciesze sie ,ze opislas cc i ,ze tak szybko dochodzisz do siebie,to Zosienka Cie napedza[emoji5]
Jejku ja tak sie tym wszystkim stresuje,marze i pragne uslyszec ten placz

@kas90 masc maltan na sutki podobno swietna[emoji6]wypowiedziala sie ta co nigdy piersia nie karmila hahah

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@zosiak ale po co mam zostać skoro co napisze jest wykorzystywane przeciwko mnie w zupełnie innym świetle odbierane niz napisane , kiedy w kółko powtarzam ze nje mam nic przeciw osoba które podjęły taka decyzje i kibicuje chociażby ostatnio bertha miała mohe wsparcie i jakoś jej nie osądziłam ze źle robi bo to jej indywidualna sprawa tylko modlilam się aby sie udało tym razem . A ze napisałam jak ja to traktuje kiedy by mnie przed taka decyzja postawiono to jyz nie moge niestety no bo mnie zjedza

@roxie123 szczerze to pojęcia nie mam ile masz lat, zauważ, że sama stawiasz się w tej pozycji ;).
Teraz już wiem, że Ty chyba nieświadomie wyciągasz tak ostre argumenty (typu, moglyscie się starać mając 20 lat).
Piszesz, że jesteś szczera, ale na szczerość też źle reagujesz. Na pewno nikt w tej dyskusji nikogo nie chce wywalaćz wątku, bardziej uświadomić, że nie do końca przemyślane słowa są jak szpila. Czy jest to nam potrzebne?

reklama
Funia ja nie biorę ani nigdy nie brałam euthyroxu ani żadnego leku na tarczycę,bo moje tsh spada,nawet ostatnio pisałam czy niemacie naturalnego sposobu na wzrost tsh bo mój wynik jest teraz 0,5

Do góry