reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Locja nie znasz mnie... więc wiesz . Odbieranie szczerości a obracanie czyjegoś zdania do giry nogami to jest różnica.
Szpile na razie dostaje ja za każde zdanie . Ale szczerze mam to gdzieś myślcie swoje ja wiem co chciałam napisać

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roxie123 ja tez nie odebralam Twojego postu jako atak nie martw sie.
@Funia90 jak dobrze ze wrocilas bo Ty taka pozytywna osoba jestes dobrze jest byc indywidualitka ;) jeszcze troche i bedziesz miala placz oby tylko nie dawalo popalic:D
@Locja dziewczyny pisza zeby nie atakowac aja odbieram to z Twojej strony jesli sie myle to przepraszam

@roxie123 nikt Ciebie nie atakuje personalnie. Nie ma tu żadnego frontu przeciwko Tobie. Nie wysnuwaj teorii spiskowych. Chodzi o to, ze czasem warto się ugryźć w język niż powiedzieć o 1 zdanie za dużo. Tym bardziej w tak delikatnej kwestii jak straty, in vitro itp. I tu nie chodzi o szczerość, tylko o teochę taktu.
Zauważ, ze my nie mówimy, ze Twoje podejście jest niezgodne z naszym i nie komentujemy dalej Twoich wyborów. A Ty mówisz, ze teoretycznie nie masz nic przeciwko, żeby ktoś IVF zrobił, ale to klonowanie. A klonowanie wiadomo, ze jest niezgodne z prawem, nieetyczne. Dla kogoś IVF może być już wystarczająco trudnym wyborem, bo co dokładasz do pieca?

Ostatnia edycja:
@mickey* nigdy nie probowalam naturalnie podniesc tsh, ale jak w necie poczytasz o jadlospisie na niedoczynnosc tarczycy tam miedzy innymi odradzaja soje, wiec ona podnosi tsh i jest tam wiecej rzeczy. Poczytaj i sprobuj, tylko z umiarem [emoji39]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobra nie bede się bawić w siostrę miłosierdzia bo i tak Wam nie dogodzi.
Wstyd tylko bo nowe dziewczyny napisały do mnie na priv ze chciały dołączyć do wątku ale zobaczyly jak linczujecie osoby z innym podejściem to im się odechciało swoje zdanie tu pisać

Mogę być nietaktowna za to cała reszta jest za***a a ja w końcu nie siedzę pod miotłą i nie dam sobie wpoic czegoś czego nie przekazywalam

Prawda jest taka ze atakujecie nie mnie a moja wiarę , moje zdanie , które moge mówić głośno w odniesieniu do siebie .
Ja jestem ponad to ... przeczytajcie orędzie Jana Pawła II i możemy podyskutować . Żadnej nie skrytykowałam i nie powiedziałam że źle robi , odczucia do swojej osoby mam inne i po prostu mam prawo uważać ze to nie jest dobre wyjście i tyle w temacie . No ale nie można nic powiedzieć bo mają rację tylko te, które się bronią nawzajem. Mam nadzieje ze że Wasz atak nie obróci się przeciwko Wam . Żal mi naprawdę żal ze nie umiecie czytać ze zrozumieniem tylko najlepiej kogoś innego zdeptac bo jest większość więc poradzicie sobie z jedna

Ostatnia edycja:
Dziewczyny trochę rozumiem @roxie123 ,mam jedno dziecko pragnęłam i pragnę mieć drugie dziecko , choć mi prawdopodobnie nie będzie dane naturalnie mieć dziecko pozostaje mi ivf , bilismy się z myślami z mężem dlugo nad ta metoda i nir zdecydowaliśmy się na nią i nie ze względu ze jestem przeciwko tej metodzie, bo nie jestem ani za, ani przeciw i szanuje osoby które się decydują na ta metodę, i szanuje osoby które się decydują na pgs ,ale nie mogę pojąć tego jakbym sie czuła, ze świadomością selekconowania własnych dzieci i wybrania zdrowego a co z chorym ? Wiem co to jest mieć chore dziecko mój maz ma chrzesnika chorego na maloglowie ,ma 8 lat a przeszedł już przez chemię, miał nowotwór węzłów chłonnych, jest obecnie po przeszczepie szpiku kostnego,jego rodzice kochają to najmocniej jak tylko potrafią i walczą każdego dnia o jego życie iż zdrowie i to nie dlatego ze maja jedno dziecko, bo maja jeszcze 4 zdrowych dzieci ,dlatego nie pojmuje badania pgs możecie mnie nie rozumieć i zlinczowac za to co napisałam, ale to są moje przemyślenia

Jeśli mogę jeszcze dopisać, jestem na innym wątku i jest tam dziewczyna, która jest w ciąży i po badaniach prenatalnych gdzie wyszło na 95 % zdrowe dziecko, zdecydowała się na badanie NIFTY ,bo jak napisała nie wyobraża sobie ze urodzi dziecko z zespołem Downa, a co będzie jeśli siw okaże z3 dziecko jednak ZD, usunie ?

IMG_3602.jpg

Lincz? Serio?

Załączniki

• IMG_3602.jpg
    IMG_3602.jpg
    44,9 KB · Wyświetleń: 441
Ooooo matulu.. Ale tu gorąco...
Dziewczyny dwa głębokie oddechy proszę.. Tutaj na forum w swoim towarzystwie bardzo dobrze się czujemy i niech rtak zostanie co???
Kurcze kazda z nas jest inna kazda ma swoje zdanie i TO jest fajne nie dajmy się zwariować.. Już i tak za dużo w nas frustracji wywołanej leczeniem i staraniami :(..
Uwielbiam Was czytać dziewczyny i chciałabym aby tak pozostało... SZANUJMY SIĘ NAWZAJEM.
@bertha przykro mi..i śmiało mogę napisać że wiem co czujesz bo ja tez przeszłam nieudane in vitro..
Długi protokół i tylko jeden zarodek..ktory się nie przyjął..
Trzymaj się dzielnie i zbieraj siły do dalszej walki!

Ja powtórzyłam jak mi napisano w wiadomości to słowa dziewczyn nie moje widocznie tak odbierają posty

reklama
@monia0208 wydaje mi się, że zostałam źle zrozumiana. W całej tej dyskusji chodziło mi o sposób przekazywania informacji. Nie o invitro w istocie. Nikogo nie zamierzam linczowac za to, że nie popiera, ani za to, że popiera invitro. I właśnie z uwagi na to, że jest to wrażliwy temat powinno się podchodzić do niego w sposób delikatny.
W sposób delikatny.
Jeśli ktokolwiek przez moje wypowiedzi boi się rozpocząć dyskusje w tym wątku, obiecuję, że nie ugryzę ;)

Do góry