reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Można szanować innych ale swojego zdania mieć nie można już niestety jeśli jest inne niż większości

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki moje kochane, spokojnie:* Przy tak delikatnych sprawach łatwo się zdenerwować:*
Część z Was tutaj wie, że jestem przeciwna in vitro, ze względu na mrozaczki. Tym bardziej dlatego zawsze pragnę, żeby podane mamie w procedurze kropeczki pięknie się przyjęły .I żadna mnie nie zaatakowała nigdy przez takie pogląd. Stanowisko kościoła co do in vitro też nie jest takie proste. "Zwykły" ksiądz szczerze powiedziawszy guzik się zna na takich sprawach. My z M byliśmy kiedyś w Krakowie w Poradni Bioetycznej i nawet dostaliśmy od księdza ulotki zachęcające do "adopcji mrozaczków".

@kas90 ;*
no widzisz tylko ja chcąc napisać że nie jestem za tym i dlaczego dostałam nagonke za wypowiadanie się.
i " nietaktownosc "
Ale to szkoda slow

Dziewczyny ja się zgadzam, że pewne sprawy lepiej przemilczeć. Każdy ma swoje zdanie i kieruje się własnymi wyborami. Własne zdanie oczywiście należy mieć jednak taktownie należy uszanować zdanie innych ludzi. Tak mnie wychowywano ;) Ja nie mam potrzeby uświadamiać nikogo na siłę ani wychowywać. Nie zgadzam się jednak z moralizatorstwem na siłę, to faktycznie pokazuje jak Polsce blisko do Białorusi.. czy tym podobnych. Ja bym wołała żyć w kraju o mentalności Czech czy Holandii- tzw. róbta co chceta dopóki nie robicie krzywdy innym ludziom.
Wiele razy nie zgadzam się tutaj z pewnymi opiniami. Naturalne jest, że do jednych osób czujemy sympatię do innych nie.
Może wyjściem jest omijanie wypowiedzi niektórych osób i nie odpowiadanie?

@roxie123 Fakt jesteś młoda. To jest plus i minus jak z wszystkim. Nikt nie mówi, że jesteś zła dziewczyna czy nie powinnaś się odzywać. Jednak faktycznie czasami powinnaś ugryźć się w język. Z perspektywy 5 lat, które nas dzielą widzę, że wiele przed Tobą lekcji pokory. Nie mówię tego oczywiście złośliwie. Ja też w twoim wieku nie miałam pewnej wiedzy, którą dało mi zwyczajnie życie.
Dlatego tym bardziej nie będę oceniać wyborów dziewczyn, które są ode mnie 10 lat starsze, od Ciebie 15 lat.
Być może musisz poczekać te 15 lat i wtedy będziesz mogła się śmiało wypowiadać będąc w takiej sytuacji, bez dzieci. Czego oczywiście Ci nie życzę!!!! Zawsze dostaniesz tutaj merytoryczne wsparcie i chyba dlatego każda z nas trzyma się tego forum.
Osobiste sympatie lepiej zostawić na rozmowę telefoniczną czy wiadomość prywatną. To przecież oczywiste, że każda z nas znalazła tutaj koleżanki, z którymi regularnie trzyma kontakt.

Nie oceniajmy a nie będziemy oceniani ;) Co do wątków religijnych ja się nigdy nie wypowiadam. Są pewne tematy, które są tak intymne i prywatne, że czułabym się nieswojo pisząc na forum o tym. W końcu modlitwa to też zaduma, prawda ;)

Ja głęboko wierzę, że każda z nas to dobra dziewczyna i w końcu życie wynagrodzi nam wszystkie potyczki. Nie ma co wsadzać kija w mrowisko bo jak to mówią karawana i tak idzie dalej ;)
To tyle moich mądrości:D:p

@monia0208 właśnie czytałam to samo forum ostatnio jak szukałam dziewczyn konkretnie w procedurze in vitro i też się zastanawiałam nad tą dziewczyną. Nie wiesz czy jest już po wynikach ?

Nie oceniamy a sama piszesz żebym się uczyła pokory . Nie mam czego... jestem wierząca i wierna swojemu wyznaniu tyle i moge głośno mówić co myślę .
Nie jestem za in vitro i mogę, Ale nikomu nie bronię . Sama bym na siebie nie wzięła takiej odpowiedzialności jakbym miała nie miec dzieci to bym nie miała i tyle . Nie ma co źle odbierać takie są fakty albo mam odwagę o tym mówić albo nie . Według mnie każda decyzja jest podejmowana według pewnych swoich zasad i trzeba akceptować wybór drugiej osoby. Ja to robię bo od początku wspieram ale nie czuje tutaj zrozumienia w kwesti akceptacji czyjegos słowa

Kochane widze ze kazda tu madroscia sie popisuje to ja pierwsza zrobie krok do zatarcia sprawy przytulam Was mocno:* nie wazne jaka droga pojdziecie idziecie po swoje marzenia;)
Teraz pytanko czy ktoras z Was bedzie testowala w najblizszych dniach tygodniach musze wiedziec za kogo mam trzymac mocniej kciuki p.s. za wszystkie trzymam.
Jak myslicie jak zbijam ta homocysteine burakami to kiedy zrobic powtorne badania ?? za miesiac czasu to chyba za wczesnie?

reklama
@roxie123 Nie rozumiesz co napisałam. Faktem jest to, że życie uczy pokory każdego z nas w tym i Ciebie :)
Ja nie mam zamiaru Cię wychowywać czy mówić w co masz wierzyć. Jednak odwaga a nietakt to dwie różne sprawy. Wiarę nosi się w sercu a nie popisuje nią publicznie takie jest moje zdanie. I zgadzam się z @Destino że pojechałaś po bandzie pisząc, że można się było starć jak się miało 20 lat.
Niestety jak wszystko w życiu konsekwencją tej wypowiedzi jest to, że wiele osób nie pochwali Twojej wypowiedzi.
Życzę Ci abyś miała dzieci jak i każdej dziewczynie tutaj i żebyś nie musiała podejmować wyborów, których nie udźwigniesz jak widać.
Ode mnie dużo powodzenia! Koniec. Peace, Love :D:p;)

Do góry