reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova nie jst nerwowo na forum to ja jestem nerwowa jak widze pytanie odpowiedz i ponowne pytanie o to samo jak juz bylo kilka postow wyzej ,ale wybaczam.;) Jesli moge ci cos podpowiedziec to powiedz swojemu dr-kowi ze vhcesz miec cykle stymulowana lametta ze znasz wiele dziewczyn ktore ronily ciaze a po tym im sie udalo utrzymac. Uwazam ze wiecej argumentow nie potrzebujesz.:)

@marzycielka81jestem w 35tyg juz tuz tuz.

@Porzeczka1234 moze popili pewnie niech sie cieszy tyle radosci, ale pomysl ze wszystkie dania kotlety itp ktore tak przygotowywalas mogly zniknac jak tylu chlopa mialas w domu :D:D

reklama
@roxie123 wiem, ze chcesz dobrze, ale uwolnić głowę to może ktoś, kto nie może zajść w ciążę bez obiektywnych przesłanek. Kiedy to psychika blokuje zajście. A nie ktoś kto już poronił, albo ma 2 in vitro za sobą. :( @bertha potrzebuje konkretnego planu na następny raz, a nie wyluzowania. Sama pomysl czy Tobie cos da wyluzowanie tematu???

@bertha szukalas wsparcia na blogu ktory ci wyslalam? Moze ktos cos tam podpowie. Niestety nie zachodzenie w czasie seksu jest latwiejsze do przyjecia niz jak nie zaskoczy po ivf tyle kasy tyle lekow i uproszczen, no niestety ivf nie daje nikomu 100% a szkoda bo te proby ni sa tanie. A bertha probowalas iui ? Ta metoda tansza moze tu cos udaloby sie tylko ze do tanga i staran o dziecko potrzeba dwojga. Mam nadzieje ze meza urobisz ze wskazesz mu wspolna droge do twoich marzen. Sciskam ogromnie mocno mam nadzieje ze nie udusilam .ciumki

Nie powtarzałam. Wiesz, nie wiem nawet czy mam problem z utrzymaniem ciąży bo nie potrafię w nią zajść. W ciągu 3,5 lat starań byłam raz w ciąży - prawie 2,5 roku temu.
Nie wiem.. nie chce mi się teraz już myśleć...
bertuś kochana ile razy Cię podziwiałyśmy za twoją ogromną siłę walki, cierpliwośći i pomimo wiatru szłaś na przód, rozumiem że jesteś zawiedziona, każdy by był!!! ale poprostu trzeba szukać drogi...tej odpowiedniej żeby się udało
pytałam Cie o ten test cba bo czytałam inne fora i prace ginów i znalazłam info że jesli jest wysoki czynnik martwicy to stosuje się taki lek który jest blokerem wytwarzania tego i dziewczyna własnie miała ten lek i się jej udało, bertha w ciąże raz zaszłaś i teraz jest problem więc najbardziej prawdopodbne jest to, że to wynik skopanej immunologii, ja teraz mam 10 lub 11 cykl i też nie zachodzę:confused:już nawet nie wiem i jestem pewna że to nic tylko immunologia,
może poprostu dziś o tym nie myśl, mój tato zawsze mówi córuś masz problem,przespij się z nim nazajutrz inaczej na niego spojrzysz:)ściskam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@marshia wiesz ja rowniez bede lykac te swinstwa kiepsko sie z tego powodu czuje nie jestem za tym aby lykac wszystko bo wiem ze problemy pozniej moga pojsc w druga strone z zajsciem w ciaze dlatego teraz narazie to olewam te cale metyle w sumie organizm jest taki zludny ze teraz sa takie wynikiba za pare miesiecy wszystko moze sie zmienic o 360 stopni nie raz juz widzialam na swoje oczy osoby bardzo chore i nagle ozdrowienie albo odwrotnie nie ma reguly czasem to czysta genetyka i podzialy komorek. Najczesciej sie udaje kiedy sie po prostu poddasz przestaniesz z tym walczyc moja kadrowa 3 razy poronila i stwierdzila ze juz dzieci nie bedzie miala pojechala nad morze pila palila i przyjechala z brzuszkiem. Od mojej siostry szwagierka miala problem z zajsciem w ciaze pojechali do nas na wioche do rodzinnego domku na wsi a tam las inne powietrze i sie im udalo serio.
Kazda z nas tu ma z nas raz gorszy raz lepszy dzien ale tak jak idzie sie w gory jest ciezko ake potem jaki widok i mamy takie gory do przejscia i jestem pewna ze tu kazda bedzie dziecko trzymala na rekach:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bertuś kochana ile razy Cię podziwiałyśmy za twoją ogromną siłę walki, cierpliwośći i pomimo wiatru szłaś na przód, rozumiem że jesteś zawiedziona, każdy by był!!! ale poprostu trzeba szukać drogi...tej odpowiedniej żeby się udało
pytałam Cie o ten test cba bo czytałam inne fora i prace ginów i znalazłam info że jesli jest wysoki czynnik martwicy to stosuje się taki lek który jest blokerem wytwarzania tego i dziewczyna własnie miała ten lek i się jej udało, bertha w ciąże raz zaszłaś i teraz jest problem więc najbardziej prawdopodbne jest to, że to wynik skopanej immunologii, ja teraz mam 10 lub 11 cykl i też nie zachodzę:confused:już nawet nie wiem i jestem pewna że to nic tylko immunologia,
może poprostu dziś o tym nie myśl, mój tato zawsze mówi córuś masz problem,przespij się z nim nazajutrz inaczej na niego spojrzysz:)ściskam

Kochana a możesz podrzucić tytuły tych prac? Ja potrzebuję tez większej wiedzy, ale z publikacji właśnie. Chcę mieć Jakues podparcie naukowe.

@nafoczka Wybacz jeżeli zadaję głupie pytania ale kompletnie nie mam wiedzy na temat stymulacji.
Czy możesz kochana napisać dwa zdania dlaczego twój lekarz zalecił Ci lamette? chce mieć argument na moją wizytę.. Będę bardzo wdzięczna. Przepraszam jeżeli Cię męczę o to.
@Ilis91 Ja też mam odwrócone lh i fsh. Mam też amh 4,3 a to świadczy o PCO ? lekko podwyższona prolaktyna była więc to podobno też wskazuje. Co prawda obraz pecherzyków jest spoko ale wiesz..
Jakieś tam przesłanki niby są. Ja też trzymam raczej dietę także mam nadzieję, że to trochę pomoże. Jednak oczywiście mam wpadki i cheat day ;)
Kochana wcale a wcale mnie nie nekasz, a wręcz przeciwnie, ciesze się ze mnie wywołuje bo dzięki temu zaczynam "zyc" na forum ♡
@Ilis91 ma rację bo to u mnie było przez przypuszczenie PCOS a z tym też ściśle wiąże się IO, bo zbyt wysoki poziom insuliny upośledza jajeczka i jak to dok P stwierdził po usg jajników, miałam "ser szwajcarski" (@Ilis91 widzę podobieństwo w toku myślenia lekarza :D )no i niektóre hormony zawyżone (nie pamiętam dokładnie nazw ale są w mojej historii:
17-hydroksyprogesteron, DHEA-s
) sprawdź jeszcze te dwa hormony jeśli chcesz, mi je zleciła endokrynolog :)

@mickey* odpisze tu, bo bardzo chce podziękować za to co mi dziś napisałaś ♡ ja jestem z wami choć może mniej pisze ale musze mieć priorytety bo bym zwariowała :) Zawsze pomogę i odpisze choć czasem nawet mi ciężko się wbić w wasze dyskusje ♡

Na tym forum jest tyle skrajnych emocji, jednego dnia rodzi się dziecko, drugiego przeżywa się żal po nieudanej próbie, kolejnego przeżywa się poronienie...
Tyle emocji.
Wiem, że ostatnie co chce się usłyszeć to to, że jesteśmy silne. Bo przecież każda z nas wolałaby tej siły nie sprawdzać.
Nie wiem jak można pocieszyć po niespełnionej nadziei, bo wiadomo, że żadna z nas nie może dać pewności. Pozostaje nam ufać, że wszystko się ułoży tak jak powinno.
@bertha bardzo mi przykro :(

reklama
@bobasek1990 trzymam kciuki za ❤

@Ilis91 kiedy test?

@marzycielka81 super jesteś zdolna piękne te bombki

@zosiak współczuję bólu może @Destino ma rację

@bertha @marshia kochane to piszę moje drogie badają robią wywiad później biorą Cię na blok i tu za zaczyna się rozmowa proszę ściągnąć majtki haha i uwaga koszule i uwaga stanik więc stoję taka gruba haha Pan dr anestezjolog się przedstawia i mowi proszę sobie usiąść i wypiać się kręgosłupem jak kot ja mówię chyba gruby kot haha wszyscy lacha dał zastrzyk kazali się położyć i po 5 minutach każą podnieść nogę ja mówię że nie umiem wszyscy breha miałam zgrany zespół 2 ginekologow 2 anestezjologów pielegniarka zabiegowa 2 położne. Jak wyciagali małą to nie myślałam o niczym tylko zeby zapłakała i nie wiem co czułam ale jak łożyska to już moje drogie takie wrażenie jakby ktoś wam coś wyrywał nie wiem platy skóry myślałam , że zwariuje i dostałam zastrzyk kolejny czegoś i było już fajnie. A pokazali mi Panią bydluniową cała w mazi dali przytulić pocałować i dopiero poszli obczyścić. I co ciekawe rano się skarżyłam że jest zle a dzis już latam jak mały samochodzik wszyscy lekarze myślą ze jestem po sn a nie cc i co ciekawe już dziś plamie także nie jest tak źle. A bea25ta staram sie chodzić wyprostowana. Na drugi tydzień powinnam być fukel nówka.

@agatush dziękuję wiesz też myślę że piekna ta nasza mała ale ja mało obiektywna jestem :p

@marshia ja tez zamawiam zapłacę piekne sa dodam że uwielbiam pierniki

@berha kochana przykro mi kochana bardzo ja wiem , że się powtarzam ale uważam , ze to.immunologia może upośledzać ci komórki. Chociaż wiem ze na nic moje wyużenia teraz masz problem z m życzę dużo siły do walki o związek i o maleństwo

@pixi.nova kochana ja nie wiem czy stymuluje lametta wiesz mnie stymulowała nią moja lokalna gin i u mnie ta prawidłowość która @mickey* zauważyła po stymulacji zdowa ciąża donoszona myślę ze dzięki malinie również moja dr mnie stymulowała zeby zwiększyć nasze szanse na ciążę zdrową

@magda1208 wracam powoli haha

@nafoczka jezu kp to męka dziś płakałam pierwszy raz chciałam aby dali jej butelkę ale
nie dali na szczęście haha jak to przetrwać?

@bea25ta jezu moje kotlety .....ale wiem że katering zamawiali haha cwaniaki

Ostatnia edycja:
Do góry