reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@zosiak dziękuję za rozsądne podejście. Nie łykam jeszcze Wit c, narazie szukam, czytam, bo jak mam coś brać to z rozsądkiem. Wit c, zaproponował mi lekarz, który zdiagnozował brak tętna, powiedział, że przy cukrzycy to pomaga. (bez ciąży mam stan przedcukrzycowy co w ciąży jest już cukrzycą)

reklama
@marshia sama dopiero się dokształcam w tym temacie i zwróciłam uwagę na ten produkt jako taki, który warto i u mnie wprowadzić.
Androgeny zmniejsza przez uwrazliwienie na insulinę. Niżej wklejam link do poczytania wraz z badaniami. Sama mam problem z androgenami dlatego zwróciłam na to uwagę ;). Też łykam metforminę, ale każde dodatkowe wspomagania pewnie nie zaszkodzi. Ciekawa jestem tylko czy to rzeczywiście jest prawda.
Link do: Inozytol- czy warto stosować w PCOS i IO ? - Dietetyk, Poradnia dietetyczna - NutriBalance

To ja Cię zle zrozumiałam :). Myślałam, ze gdzies doczytalas/słyszałaś, ze inozytol zle wpływa na insulinę i androgeny. Dlatego napisałam, ze nie rozumiem jak miałby to robić. Bo ja znam tylko pozytywne efekty jego stosowania. I nawrt nie ma co tego analizować, tylko pic :)

@Destino dziekuje za odpowiedz[emoji8]

@marshia jabłuszko dkny tez lubie ale na lato[emoji4]ja tez daje plasterki pomaranczy ,cynamon tez super[emoji4]
W ogole na Swieta nabijam tez pomarancze gozdzikami ,super wygladaja i pieknie pachna,jedyny minus ,ze to nietrwale.
Piekna choineczka i pierniczki,tez pieke i zdobie[emoji5]

@magda1208 milego wypoczynku[emoji5]do jakiej miejscowosci sie wybraliscie?

@bertha tule[emoji29]

@zosiak zbadaj hormony [emoji4]wyciskarke wolnoobrotowa mam i polecam[emoji4]

A to nasza zeszloroczna choineczka[emoji4]
1509805567-a679df7b299df84a-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@bertha :(przykro mi, tak myślałam a czy powtarzałaś test cba? co wyszły ci wysokie czynnik martwicy, interferon gamma itd?może też tu leży problem wiem pisałaś że wtedy przechodzilaś chyba infekcje? i to napewno spowodowało że wynik nie był miarodajny, co wogole lekarz powiedział nt?

ja też coraz bardziej się przekonuje że jeśli ivf to z Kom D.to jednak omija tą posraną bariere immuno:(:(:(
@Funia90 mi właśnie się kończy crystal noir, mi bardzo spasował choc faktycznie nie jest lekkim zapachem
@edloteh co u Ciebie? 3 szczepionkę masz już za soba?
@anetkruczek co upolowałaś w intimisimi?pochwal się:D:p

@fiolkowa gratulacje ! cieszę się , że donosiłaś swój cud ... niech rośnie zdrowo ;*
@Destino widzisz ile szczęścia dałaś swojemu M , będzie tylko pięknie
@pixi.nova dawno Cię nie było , ale widzę , że nie odetchnęłaś i nie dziwię się , bo badania za badaniami znam to...histero się nie bój będzie dobrze ;* co do kwasu mi dopiero metyle pomogły zbić homocysteine więc nie ma reguły chyba ;/ raczej takie wady nie są od witamin ja biorę 1x 400ug folianu . Kochana ja ten cykl mam stymulowany clo , lekarz stwierdził , że trzeba podrasować jajeczka , zobaczymy czy będzie efekt . Jesli pęcherzyki same pękną to nie trzeba zastrzyku a jak nie to tak żeby się torbielki nie porobiły
@bea25ta będzie dobrze dzidzi będzie zdrowe i różowiutkie ;*
@bobasek1990 jest pęcherzyk czekamy na serdusio :)
@zosiak czasami się zdarza zaburzenie cyklu :/mam nadzieje że @ odpuści z bólem
@marshia wydaje mi się , że na zajście nie wiadomo co się przyczyniło , czytałam duzo forum gdzie dziewczyny zachodziły i po tym i po tym , wydaje mi się , ze zależy od tego jak to wszystko razem zagra po prostu :)
@kas90 no to nas tutaj podbudowałaś , że następstwa porodu nie są wcale złe :))
@magda1208 staram się być spokojna , ale jakoś tak od środka mnie ściska :/ ciągle sobie powtarzam " Jezu Ty się tym zajmij " jak zacięta płyta bo nie mam siły już . Odpoczywaj kochana :*
@bertha przykro mi bardzo :< nie trać nadziei :**
@czarna_mala o jaaaaa jakby mnie tyle dziubakowali igłami to koszmar!

Piękne te Wasze ozdoby choinki etc . ja nie mam jeszcze weny na nic... wiem pójdę do pepco i tam pokupię :)

Idę się wykąpać i ogarnąć bo ciągle chodzę jak czarownica... musze zaskoczyć M ;p no i sobie poprawić nastrój a co tam... zawsze może być gorzej

Dziewczyny dziękuję za informacje o lamette @Ilis91 @czarna_mala
@nafoczka Czy ty miałas problem z zajściem, że miałaś stymulacje lamette czy jako wzmocnienie komórek jajowych to miałaś?
@Porzeczka1234 Wiem kochana, że jesteś bardzo zajęta :) Jeżeli miałabyś chwilkę będę ogromnie wdzięczna jeżeli napisałabyś dlaczego Malina robił Ci stymulacje lamette? Czy każdej to robi? Przy poronianiach czy przy problemach z zajściem?

Mocno zastanawiam się czy nie podejść do tej lamette ale boje się, że nikt mi jej nie da :( bo ja zachodzę zawsze w pierwszym cyklu.

W poniedziałek znowu histeroskopia, oby tym razem się udało..
@Ilis91 Dziękuję za radę odnośnie Gluckophage ja zwiększam od dzisiaj do takiej dawki jak Ty.
Ja co prawda nie mam IO. PCO też tylko widzi Jerzakowa ale skoro już biorę to może lepiej większą dawkę a nie jakieś tam placebo..

Na pewno przemyślę temat witamin co i jak dalej brać.
@bertha Kochana tak mi przykro.. nie mam słów.. Trzymam mocno kciuki aby kolejnym razem się udało!! Nie możesz się poddać, na pewno będziesz mamą. Nie możesz w to wątpić!

Dziewczyny jeszcze mam pytanie czy któraś z Was brała może preparat MIOSITOGYN? To coś jak Inofem . Mi to przepisała Jerzak ale ma dużo innych witamin np. B6. B12 i kwas foliowy. Zastanawiam się czy nie pić Inofem? Obawiam się czy nie mam nadmiaru tych wiatmin.
Czy któraś ma doświadczenie z tym preparatem?
Link do: Miositogyn, proszek do rozpuszczania, smak pomarańczowy, 30 saszetek - Portal Dbam o Zdrowie

Ostatnia edycja:
Pixi czytaj co do ciebie pisza! Napisala nafoczka ze zawsze zachodzila bez problemu a kiedy zaczela stymulacje lametta to zaszla w 9cyklu ja tez zachodzilam za 1-2opodejsciem a po lametcie za 5 fakt ze te caze sie utrzymaja. Moze lametta wybija slabe komorki jajowe i dopiero zaskakuja te silne? Ja to tak odczytuje

reklama
Do góry