reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@czarna_mala dlatego ja tez tą wersję biorę pod uwagę. Nie będę nawet podchodzić do in vitro ze swoimi. Najpierw próbuję z tym co poleci Oasnik, a potem adopcja komórki. Bo u mnie tez chyba faktycznie tu leży problem

reklama
No to na żyłki trzeba duzo pic i sie zmuszac. Tez wskazany alkohol wbrew pozorom wcale nie jest zly ale najlepiej wino czerwone. Jak przesxlam sie to od razu mnoe zalalo takze super @ przyszla tak na serio. I sport trz jest dobry ale ja preferuje ostatnio spacery oraz joge gdy cwiczylam regularnie bolu menstruacyjnego tez nie czulam i dieta zauwazylam ze przed ttmi dniami mam parcie na sol pragne wrecz jej a to samobojstwo bo sol zatrzymuje wode wiec teraz absolutnoe zadne chipsy paluszki nie wolno mi bo potem wiem co mnie czeka.
@bertha bardzo mi przykro.
Dobrze mi tutaj u Was;)
@Locja tych badan bylo juz troche pamietam ze zaczelam od toksoplazmozy i cytomegalii wit d, caly pakiet tarczycy plus usg tarczycy zaliczylam tez lekarza naczyniowca wlasnie z podejrzeniem tworzenia zakrzepow na zyle szyjnej, badalam tez posiew bakterii w moczu z powodu tego ze pracowalam zima na powietrzu i dostalam zapalenia pecherza. Badalam te zespoly antyfosfolipidowe i antykardiolipinowe rowniez immunofenotyp zeby sprawdzic nk ( przeciwciala) , cukier chyba tez badalam i reszty nie pamietam napewno cos jeszcze bylo teraz zbadalam sobie homocysteine ktora wyszla wysoko oraz kwas foliowy i zelazo i to zelaxo tez wysoko. Podejrzewam tez problemy z hormonami u mnie nie wiem czy tak macie ale nadtroj zmienia sie co 30 minut od smutku do radosci a takze zlosci wysypalo mnie ostatnio tez na twarzy.
Ja wierze w moc clexene i acardu oby mi pomoglo ale w sumie nie nastawiam sie ze bedzie wszystko ok bo jak nie to zas dol zlapie a po co mi to.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@zosiak dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, rozumiem, że u Ciebie nie wyszła przyczyna tej gęstości krwi? Taka natura?
W kolejnej ciąży też będę na clexane.
A bierzesz też Wit c celem uszczelnienia naczyń?

Bierzecie może inozytol? Jeśli tak to czy działa w regulacji hormonów?

@zosiak dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, rozumiem, że u Ciebie nie wyszła przyczyna tej gęstości krwi? Taka natura?
W kolejnej ciąży też będę na clexane.
A bierzesz też Wit c celem uszczelnienia naczyń?

Bierzecie może inozytol? Jeśli tak to czy działa w regulacji hormonów?

Tutaj większość z nas pije coś, co ma w składzie inozytol. Ja piję inofem, kuedyś inofolic, dziewczyny mają miovarin. Ale to nie jest na regulowanie hormonow, bo których??? Nie da się jednym produktem wyregulować hormonow. To ma na celu poprawę jakości komórek jajowych i dzięki temu owulacji.

@Locja nawet jeśli...... to coś za coś. Na insulinę biorę Gluckophage, wiec się nią nie stresuję. A w jaki sposób wpływa na androgeny skoro ma pobudzić niejako "damską" cześć naszego organizmu? O tym zupełnie nie słyszałam i przyznam nie rozumiem.
Wiem natomiast, ze w wieku lat prawie 40 mam ciągle dzięki niemu co miesiąc owulację :) Więc korzyści na pewno przewyższają negatywy :)

@Locja nie biore wit c. Powiem Ci ze u mnoe chyba kilka skladowych sie wzielo na pierwsze poronienie za drugim razem mialam ciaze pozamaciczna i ona mogla byc z powodu zrostow po zabiegu a mlgla byc z powodu jakiegos zapalenia bo jak pisalam tez miala ale to takie gdybanie nie mam pojecia stalo sie i nie skupiam sie na tym co mpglo byc przyczyna a raczej na tym zeby jak najlepiej organizm przygotowac do ciazy i na tym mi zalezy nigdy sie nie dowiemy jaka przyczyna gdy wszystkie wyniki szwankuja u mnie problemy sa z gestoscia krwi i dlatego ten acard i clexene chce mi doktor wdrozyc ale czy to pomoze nigdy nie masz pewnosci do tego ta homocysteina wit d nk i wiele innych np stres.

@marshia sama dopiero się dokształcam w tym temacie i zwróciłam uwagę na ten produkt jako taki, który warto i u mnie wprowadzić.
Androgeny zmniejsza przez uwrazliwienie na insulinę. Niżej wklejam link do poczytania wraz z badaniami. Sama mam problem z androgenami dlatego zwróciłam na to uwagę ;). Też łykam metforminę, ale każde dodatkowe wspomagania pewnie nie zaszkodzi. Ciekawa jestem tylko czy to rzeczywiście jest prawda.
Link do: Inozytol- czy warto stosować w PCOS i IO ? - Dietetyk, Poradnia dietetyczna - NutriBalance

reklama
@Locja ja jestem przeciwniczka brania duzo lekow moglibysmy brac cala tablice mandelejewa a jednak chyba nie zalecaja tego eit c masz w ppmaranczach cytrynie porzeczkach pije sok porzeczkowy na zmiane z burakowym same leki nie zdzialaja cudow trzeba tez dobrze sie odzywiac ruszac i spacerowac dlatego spaceruje poniewaz czuje ze jestem nie dotleniona siedze praktycznie ciagle w murach a to w pracy w szkole w domuile tego czasu spedzam na dworze ?? jak bylam dzieckiem to ciagle na dworze sie bylo a teraz kiedy? Jesli chodzi o wit c to tez trzeba uwazac bo lykajac na potege mozesz cykl zaburzyc sobie witc opoznia miesiaczke. Czasem sie dziwimy ze patologia bez zadnych problemiw rodzi dzieci kiedys sie nad tym zastanawialam teraz nie.
Calkowicie wyeliminowalam z jedzenia kawe i cole nie siegam po to. Wczoraj zgrzeszylam jedna kawa u siostry i w cale mi nie smakowala. Ograniczylam stosowanie srodkow czystosciowych do domu pozostalam przy samym mleczku plynie do naczyn i spryskiwacza do szyb;) a kiedys mnostwo kupowalam tego szczegolnie smierdzacych srodkow do tluszczu. ppzostal tez domestos ale tylko w wc a kiedys potrafilam podloge myc np w przedpokoju bo szybko puszczala brud.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry