reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bobasek1990 szybko zleci do 8[emoji5]

@marshia hahah wyobrazam to sobie [emoji23]jasne,jasne tylko uwazaj bo czasem czlowiek marzy a potem sie udaje[emoji41]

@roxie123 tez niecierpie sie prosic a ostatnio niestety musze :/

@anetkruczek do Sachy termin na 20 grudnia ,takze nie zapisalam sie narazie:/

@iveo to byloby rozwiazanie hehe,uspic sie na 9 miesiecy [emoji6]

@edloteh hmmm w wielkim skrocie @kas90 urodzila a @Porzeczka1234 rodzi za chwile ,a moze juz bo cos sie nie odzywa a tak to mamy kilka nowych zaciazonych i jakos leci[emoji16]

@Marthi tez tak slyszalam o tych naczyniach,ja probowalam bezglutenowo ale zrezygnowalam jak nic nie moglam przelknac a gluten jest wszechobecny.
Pilnuje ale nie do przesady.[emoji4]
No i dwa ,ze moj M nie przeszedl i chrupal przy mnie swiezy chlebek[emoji35]
Narobilas mi mega smaka[emoji14]

@agatush mowisz ,ze nadrabiasz glutenowe zachcianki hihi[emoji5]a tucz sie co Ci szkodzi,Ty w ciazy chyba prawie nic nie przybralas to troszke mozesz zaszalec podczas karmienia[emoji4]

@zosiak u mnie budynow kilka rodzaji hehe[emoji23]uwilebiam[emoji5]
Powietrza wg ulotki nie usuwa sie chyba tylko z dawki 0,4 z wyzszych juz chyba tak.

A co na wizycie.
Jakas dziwna ta lekarka.
Zaczela mnie wypytywac jakie wit biore ,jak jej powiedzialam to mowi chyba za male dawki,mowie jej ,ze genetyk i gin powiedzieli ,ze wystarczajaco to ja zatkalo:/
Nie wiem co to ma do aptt ale dobra.
Nie byla ogolnie przekonywujaca,pytala mnie na jakiej wysokosci mam macice nosz kurna ja chcialam sie dowiedziec o krzepliwosci a nie gdzie mam macice[emoji23]
Wg niej aptt obserwuje sie lekko ponizej normy w ciazy(nie wiadomo czy jej ufac,bo jak odpowiadala to sie zawachala i dziwne miny robila)
Jestem zabezpieczona clexanem i acardem i nic nie powinno sie stac.
Mowi mi prosze przyjsc za miesiac i sprawdzic wyniki ,to juz jej nie mowilam ,ze jest niepowazana i ,ze ja dzis to zrobilam(jeszcze czekam)
Kto by miesiac wytrzymal?i ,ze wtedy bedziemy myslec[emoji15]
Dala mi skierowanie na aptt,d-dimery,inr i ana(nie wiem czemu)
Mowila ,ze mthfr i pai-1 to nie sa powazne mutacje.
Generalnie reszta wskaznikow krzepliwosci jest ok i tyle.
Pytalam o heparyne kiedy brac to mowi,ze nie ma znaczenia ,ze acard niby wieczorem lepiej ale rano nie robi specjalnie roznicy.
Wg niej super ,ze mam taki tydzien ciazy skoro wczesniej poronialam w 10 tyg i problemu nie ma.
Takze zostaje mi samej pilnowac wyniku i w razie czego walic oknami i drzwiami do lekarza.
Musze sie uspokoic bo i tak nikt mi nie pomoze a stresem szkodze :/
Pytalam tez czy moze zwiekszenie acardu by cos pomoglo,ze gin sie nad tym zastanwia powiedziala ,ze mozna ale nie widzi potrzeby ,chyba ,ze sama czuje ,ze chce[emoji15]
Takze staram sie troszke wyluzowac bo predzej wykorkuje ze stresu.
Ona tez pracuje w szpitalu w Kato na hematologii,dzis ten ordynator rzucil tylko okiem na te wyniki i powiedzial ,ze nie jest zle ,takze dopoki nie spadnie bardziej zawieszam stresy bo to nie ma sensu.
Rozwaze z ginem wdrazenie 150 mg acrdu co ktorys dzien chociaz i tyle.
Niech ta Aska odpocznie bo urodzi sie znerwicowana[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@bobasek1990 szybko zleci do 8[emoji5]

@marshia hahah wyobrazam to sobie [emoji23]jasne,jasne tylko uwazaj bo czasem czlowiek marzy a potem sie udaje[emoji41]

@roxie123 tez niecierpie sie prosic a ostatnio niestety musze :/

@anetkruczek do Sachy termin na 20 grudnia ,takze nie zapisalam sie narazie:/

@iveo to byloby rozwiazanie hehe,uspic sie na 9 miesiecy [emoji6]

@edloteh hmmm w wielkim skrocie @kas90 urodzila a @Porzeczka1234 rodzi za chwile ,a moze juz bo cos sie nie odzywa a tak to mamy kilka nowych zaciazonych i jakos leci[emoji16]

@Marthi tez tak slyszalam o tych naczyniach,ja probowalam bezglutenowo ale zrezygnowalam jak nic nie moglam przelknac a gluten jest wszechobecny.
Pilnuje ale nie do przesady.[emoji4]
No i dwa ,ze moj M nie przeszedl i chrupal przy mnie swiezy chlebek[emoji35]
Narobilas mi mega smaka[emoji14]

@agatush mowisz ,ze nadrabiasz glutenowe zachcianki hihi[emoji5]a tucz sie co Ci szkodzi,Ty w ciazy chyba prawie nic nie przybralas to troszke mozesz zaszalec podczas karmienia[emoji4]

@zosiak u mnie budynow kilka rodzaji hehe[emoji23]uwilebiam[emoji5]
Powietrza wg ulotki nie usuwa sie chyba tylko z dawki 0,4 z wyzszych juz chyba tak.

A co na wizycie.
Jakas dziwna ta lekarka.
Zaczela mnie wypytywac jakie wit biore ,jak jej powiedzialam to mowi chyba za male dawki,mowie jej ,ze genetyk i gin powiedzieli ,ze wystarczajaco to ja zatkalo:/
Nie wiem co to ma do aptt ale dobra.
Nie byla ogolnie przekonywujaca,pytala mnie na jakiej wysokosci mam macice nosz kurna ja chcialam sie dowiedziec o krzepliwosci a nie gdzie mam macice[emoji23]
Wg niej aptt obserwuje sie lekko ponizej normy w ciazy(nie wiadomo czy jej ufac,bo jak odpowiadala to sie zawachala i dziwne miny robila)
Jestem zabezpieczona clexanem i acardem i nic nie powinno sie stac.
Mowi mi prosze przyjsc za miesiac i sprawdzic wyniki ,to juz jej nie mowilam ,ze jest niepowazana i ,ze ja dzis to zrobilam(jeszcze czekam)
Kto by miesiac wytrzymal?i ,ze wtedy bedziemy myslec[emoji15]
Dala mi skierowanie na aptt,d-dimery,inr i ana(nie wiem czemu)
Mowila ,ze mthfr i pai-1 to nie sa powazne mutacje.
Generalnie reszta wskaznikow krzepliwosci jest ok i tyle.
Pytalam o heparyne kiedy brac to mowi,ze nie ma znaczenia ,ze acard niby wieczorem lepiej ale rano nie robi specjalnie roznicy.
Wg niej super ,ze mam taki tydzien ciazy skoro wczesniej poronialam w 10 tyg i problemu nie ma.
Takze zostaje mi samej pilnowac wyniku i w razie czego walic oknami i drzwiami do lekarza.
Musze sie uspokoic bo i tak nikt mi nie pomoze a stresem szkodze :/
Pytalam tez czy moze zwiekszenie acardu by cos pomoglo,ze gin sie nad tym zastanwia powiedziala ,ze mozna ale nie widzi potrzeby ,chyba ,ze sama czuje ,ze chce[emoji15]
Takze staram sie troszke wyluzowac bo predzej wykorkuje ze stresu.
Ona tez pracuje w szpitalu w Kato na hematologii,dzis ten ordynator rzucil tylko okiem na te wyniki i powiedzial ,ze nie jest zle ,takze dopoki nie spadnie bardziej zawieszam stresy bo to nie ma sensu.
Rozwaze z ginem wdrazenie 150 mg acrdu co ktorys dzien chociaz i tyle.
Niech ta Aska odpocznie bo urodzi sie znerwicowana[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana ciążę zakonczylam lżejsza o 1,5 kg niż zaczynałam. Teraz mam 9 kg mniej. Staram się nie opychac wiadomo, ale apetyt mam to fakt. Mamy tylko nadzieję że nie zacznę gwałtownie tyc...

Wiem ze łatwo się mówi, ale postaraj się tak nie stresować - dla Asienki. Masz leki, jesteś pod dobra opieka, sama kontrolujesz wyniki badań, będzie dobrze!!! Jeszcze troszeczkę i brzytwą Mała tulila. A w ogóle mogłabyś się pochwalić brzuszkiem na zamkniętym wątku ;-)

@Funia90 to faktycznie dziwna lekarka. Ale masz rację trzeba troszkę złapać spokoju :*

Oglądamy film " Inconceivable " z
Nicolas Cage ...super film polecam... [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ale produkcja nie było mnie 6 godzin i.kilka stron :)

@bobasek1990 super beta umawiaj się na doszczepianie bo Malina nie bedzie chciał Cię prowadzić.

@marshia współczuję trzymaj się ciepło kochana dużo zdrowia dla mamy

@marzycielka81 @nafoczka o żesz wiecie , że ja nie pamiętam żebym była chora albo żebym miała grypę. Współczuję kochane wracajcie z rodzinkami do zdrowia.

@agatush kochana ja byłam 2 miesiące na bezglutenowej przed zajściem ale w 2 miesiącu ciąży tak mi śmierdziało to jedzenie , że rzuciłam ja może wrócę zobaczymy. A tobie też się coś należy od życia nie żałuj sobie jeszcze masz czas na wrócenie do diety.

@bea25ta kochana jesteś dobra z kolejka ja też byłam w lidlu zdawało się ,że jestem przeźroczysta a brzuch mam jakbym sobie dynię wsadziła..... kupiłam gruby sweterek 3 kolorowy i te leginsy jeansowe i rajstopki a raczej tata kupił:)

@Marthi ale obiadek a deserek mhh super

@magda1208 ❤❤❤ moja Ty kochana zawsze o mnie pamietasz dziękuję

@mickey* ❤❤❤

@Funia90 nie dodzwoniłam się jutro będę kontynuować zresztą jutro lekarz więc podpytam to po pierwsze a po drugie jeśli się nie dodzwonie to napiszę e-maila

@Ilis91 rób zasrzyki bądź dzielna ja wypuszczam powietrze to nie mam sińców

@zosiak na pewno mama jest przy twoich aniołkach

@roxie123 na pewno acard można z heparyna razem brać a moja dr mówiła również że w razie cc czy szybkiego porodu lepie brać to na noc. Ja przyznam, że do końca brałam acard rano juz od czwartku nie biorę w ogóle.

Ale tu rakowo się zrobiło przerabiałam temat z ojcem , aż ciarki mnie przechodzą nie chcę o tym myśleć.

Byłam na ktg jakoś było chodź mnie to bardzo stresuje tzn zapis dobry ale stres okropny. Później zakupy z mężem i tak mnie krocze bolało jak wróciliśmy ale poleżałam i odpuściło.

@Funia90 kochana nie usuwa sie mialam pogadanke na ten temat z oddzialowa z neurologii a kumata babeczka jest natomiast przy innych np te w dupsko co sie daje np. nospa ketonal i inne juz tak bo sama nabierasz tych pecherzykow przygotowujac to juz sie troszke nawbijam wiec wiem;) to chyba najlepiej lubie w tym zawodzie:) mojemu juz tez wbijalam. Aa tak sie ciesze ze juz nie dlugo koncowka szkoly:) teraz trzeba doswiadczenie nabrac;) Swoja droga niezla babeczka moze chciala ginem zostac i nie wyszlo ;) moja siostra chodzi do hematologa i w sumie od ciazy bo zle wyniki jej powychodzily ale dakej sie nie wyjasnilo czemu moze to ta sama;):p
Kobietki ide spac juz dobrej nocki wszystkim

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Porzeczka1234 próbowałam się dodzwonić całe popołudnie i dupa nagrałam się na skrzynkę zaraz napisze maila i jutro znowu będę dzwonić w piątki chyba nie pracują ale dzisiaj zostawiłam Ci wiadomość priv jak będziesz miała chwilę to odp

Ostatnia edycja:
reklama
Te leginsy widzialam mam takie za 3zl z ciuchow z h&m-u a ja zastanawialam sie nad tymi cieplymi bucikami ale uznalam ze to glupota. Rajtki wzielam w serca,paski i z kotem te rozowe.

@Funia90 nie biegaj do lekarzy widzisz ze hematolog pyta o macice i inne dziwne pytania a jak konkrety do niej to odpowiedz rob jak chceaz hehehe no gratulujemy dyplomow.

@Destino hellou

Do góry