reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bobasek1990 - mowilam, ze musi byc dobrze!!!![emoji9][emoji846] jest super! [emoji173]️

@bea25ta i bdb zrobiłaś!!!![emoji173]️ brawo dla Ciebie!!!

@zosiak możliwe, ale... nie dajmy sie zwariować. Ja nie chce popaść w jakas paranoje... :) bez przesady[emoji12]

@Funia90 mam nadzieje ze wizyta dzisiejsza Cię uspokoiła![emoji8]

@agatush a gotowałaś tez w oddzielnych garnkach? Używałaś innej chociażby deski do krojenia i sztuccy? Ja tego nie robie a słyszałam ze i o to powinno sie dbać eliminując gluten.

@marshia ja czasem mam tak mokro mokro, ale to nie jest reguła ;/ nie wiem od czego to zalezy.
I tak, to ja Ci pisałam o raku mojej mamy!!![emoji173]️ moja mama przyjęła 1 chemię i powiedziała sobie dosc. Zrezygnowała z leczenia szpitalnego... zmieniła całkowicie swoja diete, jeździła na wlewki z wit C i helatacje organizmu (dożylna)...choroba choc jeszcze zagraża (do 5 lat), cofnęła sie.... [emoji846][emoji173]️ niech Twoja Mami bedzie równie silna! Wspieraj ja. To najlepsze co mozemy dla nich zrobic. Ja z moja byłam w szpitalu, w domu, non stop! Na druga córkę, czyli moja siostrę nie mogła liczyc wiec.... chciałam jej to podwójnie wynagrodzic[emoji173]️

A ja leze moje drogie z grzańcem w ręku[emoji28] zrobiłam na obiad chilli con carne z makaronem, dalej przed chwila na podwieczorek banany na ciepło, z roztopioną nutella, malinami na goraco i borówkami + mleko kokosowe i orzechy brazylijskie + migdały + nerkowce! Ale sobie przy poniedziałku podmaślilam! Mniaaaam! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji12][emoji90]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Marthi ja mialam o tyle prosciej, że mój mąż też jadł bezglutenowo - nie gotowałam osobno dla niego. A co do desek itp. mam koleżankę, która choruje na celiakie - czyli dieta bezglutenowa dożywotnio i to bardzo rygorystyczna i ona nie używała osobnych naczyń dla siebie, owszem wiadomo że jak ukroila chleb swojemu mężowi, to nie kroila potem sobie tylko musiała umyć nóż ale to tyle. Ja jak byłam u teściowej i gotowałam makaron zwykły i BG to też nie mieszalam go jedna łyżka, ale nie miałam sztućców dedykowanych tylko dla mnie

reklama
Agatush, u mnie moj Maz sam chętnie przeszedł tez na gluten free wiec nie mam problemu rowniez, ale tak jak pisałam az tak sie nie ograniczam. Podziwiam Ciebie jednak za takie wyrzeczenia i pilnowanie sie. [emoji8]

Ja tam od czasu do czasu sie skuszę na jakiegoś cheeseburgera w maczku czy cos ;p

Agatush, u mnie moj Maz sam chętnie przeszedł tez na gluten free wiec nie mam problemu rowniez, ale tak jak pisałam az tak sie nie ograniczam. Podziwiam Ciebie jednak za takie wyrzeczenia i pilnowanie sie. [emoji8]

Ja tam od czasu do czasu sie skuszę na jakiegoś cheeseburgera w maczku czy cos ;p

Kochana, ale jak tylko Michaska się urodziła to zjadłam rogalika z masłem [emoji23][emoji23] wiesz jak mi smakował!! Przed ciążą i w jej czasie naprawdę bardzo się planowałam, teraz..... No przemilcze ;-)

@Ilis91 przy zastrzykach przeciwzakrzepowych nie usuwasz pecherzykow wbijasz do konca pamietaj bo wtedy zmnoejszasz dawke leku.
@Funia90 ja jem wlasnie budyn i teraz Ty mi sie bedziesz z nim kojarzyc jak mi ostatnio narobilas smaku a w szafce pustki byly...:)
@Marthi zaszalalas z tym jedzonkiem ;)
@arluśka gratuluje i ja:)
@bobasek1990 mysle ze z beta mozesz juz odpuscic a kasa na co innego sie przyda ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Ilis81 - moja mama rak piersi. Miała operacje, w trakcie operacji naświetlanie a potem po operacji podali jej chemię. Powiedziała wtedy (po jakimś tyg od podania), ze ona nie przyjmie drugiej chemii bo wie, ze po niej umrze. Straciła włosy itp, my z Tata nie nalegalismy na zmiane decyzji - chcielismy by była to w pełni jej decyzja. Takie choroby sa straszne i okropnie weryfikują bliskich, charakter a dalej przewartościowują wszystko. Zdrowia dla Twojej cioci i Mamy.

Jaki zastrzyk za Toba? Heparyna czy jakis inny?

@agatush Hahahaha dobra jestes ;p ale nagroda po porodzie sie należała! [emoji173]️

@Marthi tez cos na ten temat wiem my niestety nie doszlismy do naswietlan ani do chemii moja mama dostala zoltaczki i co najgorzej nie dalo sie udroznic przewodow przegralismy ale mam ja w serduchu mam nadzieje ze z gory patrzy na mnie oraz opiekuje sie moimi aniolkami plakalam ze nigdy nie zobaczy moich dzieci to moze zobaczyla:/

reklama
Do góry