reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Caly dzien mi wczoraj zeszlo:/wstalam po 6 i latalam.
Wrocilam do domu przed 19,musialam zeobic obiad,poszlam na spacer zeby odetchnac i zeby krew mi nie zastygla,zjadlam kolacje i poszlam spac.
Bylam u innej gin,ona powiedziala ,ze nie chce decydowac o ew zwiekszeniu dawki hepryny czy acardu.
Wystawila mi skierowanie do hematologa ale niestety wczoraj juz nigdzie mnie nie przyjeli.
Prywatnie tez nie ma szans.
Rozmawialam telefonicznie z jedna pania doktor ale ona byla jakas malo wiarygodna ,nie odpowiedziala konkretnie na moje pytanie czy aptt to znaczace badanie w ciazy,na moje pytanie czy zwiekszyc acard powiedziala,ze moge.
Ale to ja to z niej wyciagnelam.
Potem bylam w szpitalu ,w jednym nic nie zalatwilam w drugim udalo mi sie porozmawiac z lekarzem.
Powiedzial,ze heparyna nie wyplywa na aptt wiec to nie tego dotyczy.
Mowil,ze robie wszystko co moge a reszta to bilogia.
Pytalam go czy zwiekszyc acard nie dal jakiejs jednoznacznej odpowiedzi.
Nie wiem czy wszytsko pamietam bo plakalam juz jak z nim rozmawialam,ale generlanie mowil,ze mi jako mi dawka 150 nie zaszkodzi,tylko,ze acard to lek ,ktory przenika przez lozysko i tu nie chce sie wypowiadac.
Generalnie mowil ,ze martwic moglabym sie jakby to aptt mialo 10 sek.
Powiedzial ,ze wg niego nie wymagam nawet konsulatcji z hematologiem w poradni ale dla spokoju mam isc zeby lekarze nie chcieli jeszcze rozwiazywac ciazy bo wczoraj ta druga lekarka ginekolog tez mowila o rozwiazaniu na dniach ale tez powiedziala ,ze tu musi wypowiedziec sie heamtolog.
I w sumie mialam miec wizyte w poradni w poniedzialek w Katowicach ale musialam zabrac to skierowanie zeby jechac jeszcze szukac pomocy po tych szpitalach no i wizyty nie mam.
Ale w poniedzialek bede znow dzwonic.
Czy sie uspokoilam to sama juz nie wiem.
Ale chce wierzyc ,ze bedzie dobrze.
Powaznie rozwazam ten acard,tym barziej ,ze moj gin wpsominal ostatnio ,ze mozna sie nad tym zastanowic.

@magda1208 licze na cud ,zeby jedank niedrozny jajowod okazal sie drozny[emoji8]
Kochana wierze ,ze jest Ci przykro,misiu bardzo zycze Ci zdrowej ciazy[emoji8]
Jakbym tylko mogla jakos pomoc,udroznic ten jajowod to na pewno bym to zrobila[emoji29]

@bobasek1990 gratuluje bety ,a progesteronem sie nie przejmuj,masz duphaston,jestes zabezpieczona.[emoji4]
Ja bralam takie ilosci progesteronu przy ogromnym krwiaku.
Troche duzo bierzesz,ale to moje zdanie.

@Destino ja to mieszkam 3 km od rynku w Katowicach[emoji4]pozdrawiam Was serdecznie[emoji5]jak dlugo zostajecie?

@kas90 przesylam usciski dla Was[emoji4]
Czyli bralas 150 mg co drugi dzien czy w jednego dnia 150 a drugiego 75?
Wczoraj ten lekarz mowil ,ze acard dziala 7 dni

@Porzeczka1234 przepraszam ale padalam wczoraj[emoji53]

Dziekuje za wszystkie kciuki,ale nieskormnie poprsze o kciuki az do rozwiazania[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
150/75, dlatego u mnie na szczescie dobrze ze bylam rowne 7 dni po odstawieniu acardu. Na porodowce mowili ze dziala okolo 5 dni.

reklama
@Funia90 kurczaki..... szkoda, ze żaden z lekarzy na 100% nie zaszczepił Ci poczucia, ze możesz odetchnąć. Chociaż ten hematolog przez tel sprzed 2 dni brzmiał wiarygodnie. A każdy w zasadzie potwierdza też to, ze to APTT przy granicy nie jest żadnym wyznacznikiem. A nawet i sekundę ponuzej. O ile jest heparyna. To musi znaczyć, ze jest ok. Może my po prostu wyolbrzymiamy, wiadomo dlaczego, ale nawet Malina tego nie demonizował - chyba @Porzeczka1234 to pisała.
@magda1208 strasznie mi przykro, ze znów pod górkę :( Ale nie rozumiem jednego - dlaczego nie dostałaś pregnylu lub Ovitrelle na pęknięcie?? Czy lekarka chciała zobaczyć czy naturalnie pękną pecherzyki? Jeśli teraz nie będzie żadnej niespodzianki to w następnym cyklu żądaj Ovitrelle, żeby zwiększyć swoje szanse.
@Destino Tobie dużo zdrówka i spokojnego brzuszka. Niech się tak Natanielek nie stawia jeszcze. Będzie miał na to czas, jak się urodzi i podrośnie ;)

@marshia Misiu przypomnij mi prosze na kiedy byl ten termin do Pasnika co bedziesz rezygnowac i ktora godzinka? Poluje na jakis najwczesniej o 15 godz. Bo od poniedzialku wracam do pracy a ciekawa jestem jakie da mi wytyczne do kiedy encorton 15 i co powie o ew. Zwiekszeniu fraxi do 0.6

Latam z mężem po sklepach i też mam twardy brzuch masakra.

@Funia90 obiecuję , że poproszę we wtorek aby zadzwoniła do tego Sydora ta moja kombinuję czy malina może by nie odpowiedział na to pytanie ale nie bardzo mam możliwości z nim kontaktu chociaż zadzwonię tam w poniedziałek i poprosze Panie w recepcji jest tam taka moja Pani Ewa może uda jej się coś dowiedzieć.

@marshia malina mówi , że to dobre badanie i ja co 3 tygodnie badałam attp i d-dimery wiesz ale ja nie mówię, że on jest Bogiem i może ci inni lekarze mają rację. Ja leczę się u niego i mu ufam

@Funia90 kurcze a ja dzis bylam u hematologa i poglam podpytac o ten acard wiekszy o_O dowiedzialam sie tylko tyle potwierdzila slowa porzeczki naszej, ze jak ddimery beda powiekszone a pewnie beda jej zdaniem to nie przejmowac sie chyba ze z 500 naprzyklad wzrosnie do 2000 to beedziemy zwiekszac heparyne.

Dziewczynki kiedy schodzilyscie do 10mg ecortonu? Czytalam gdzies ze 10mg jest bezpieczna dla plodu i zastanawiam sie kiedy powinnam zmniejszac dawke, wiecie czy wieksza dawka tez bezpieczna dla dzieciatka?Moja gin malo konkretna byla w tym temacie uciela temat slowem zobaczymy jeszcze kiedy bedziemy schodzic.

@marshia lepiej niech on sie w ogole nie stawia. Wole spokojnego synka, a ze chlopak to i tak da w kosc. A jak bedzie mial moja wyobraznie to az strach sie bac co wymysli [emoji32]

@Porzeczka1234 juz przywyklam do twardosci. Po prostu wolniej chodz. I czasem usiadz na lawke. Bedzie dobrze.

@Maciejka78 mialam 15 encortonu i schodzilam z dawki od 16tc.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia Misiu przypomnij mi prosze na kiedy byl ten termin do Pasnika co bedziesz rezygnowac i ktora godzinka? Poluje na jakis najwczesniej o 15 godz. Bo od poniedzialku wracam do pracy a ciekawa jestem jakie da mi wytyczne do kiedy encorton 15 i co powie o ew. Zwiekszeniu fraxi do 0.6

Kochana mam 14:20. Mogę ewentualnie zadzwonić w pon i podpytać czy jest szansa się z kimś zamienić na "po 15" i wrzucić w ten termin Ciebie. A w mój kogoś z późniejszej godziny. 7.11. Jak coś

@Funia90 Dziękuję za słowa jesteś kochana . Będę się modlić za was niech czas szybko płynie.
@marshia Kiedyś pytałam doktor o zastrzyk ,ale odpowiedziała , że pękają o ile dobrze pamiętam.
Głowa mi pęka od rozmyślania nie wiem co tu zrobić . Mam do was zapytanie myślę o inseminacji , ale zastanawiam się czy to dobry pomysł. Czy starać się jeszcze w listopadzie i grudniu a w styczniu po laparoskopii inseminację. Jeżeli mogę was prosić o radę. Zastanawiam się co się dzieje z moimi cyklami.

Ostatnia edycja:
Kochana mam 14:20. Mogę ewentualnie zadzwonić w pon i podpytać czy jest szansa się z kimś zamienić na "po 15" i wrzucić w ten termin Ciebie. A w mój kogoś z późniejszej godziny. 7.11. Jak coś
@marshia nie nie to juz sobie poradze ale bardzo Ci dziekuje ;) Dziewczyna z recepcji mowila, ze najlepiej dzwonic kolo 19:00 do Apc bo w tym czasie potwierdzaja wizyty na kolejny dzien i jak sie zwalnia to wlasnie wtedy mozna sie wstrzelic. Ja mam wizyte dopiero 20 listopada ale pewnie cos wczesniej sie znajdzie buziaczki za pomocna dloñ :)

reklama
@Funia90 Dziękuję za słowa jesteś kochana . Będę się modlić za was niech czas szybko płynie.
@marshia Kiedyś pytałam doktor o zastrzyk ,ale odpowiedziała , że pękają o ile dobrze pamiętam.
Głowa mi pęka od rozmyślania nie wiem co tu zrobić . Mam do was zapytanie myślę o inseminacji , ale zastanawiam się czy to dobry pomysł. Czy starać się jeszcze w listopadzie i grudniu a w styczniu po laparoskopii inseminację. Jeżeli mogę was prosić o radę. Zastanawiam się co się dzieje z moimi cyklami.
Ja bym spróbowała z zastrzykiem. Po to stymulujemy te jajeczka by piekne urosły...a zastrzyk gwarantuje pęknięcie:) też nie rozumiem dlaczego go nie dostalaś. Poprostu zabezpieczenie z każdej strony. I zwiększenie szans z każdej strony.
Trzymam kciuki za mądrą decyzję co dalej;*

Do góry