reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@magda1208 Madziu kurcze no wiem, ze juz bys tak bardzo chciala i smuteczek Cie dopadl bo przeciez ze stali nie jestesmy a droga nasza dluga. Ale wiesz jak Ci chwilowo brakuje sił to nie szkodzi ja sie za Ciebie pomodle bo jestem przekonana, ze bedziesz cieszyc sie malenstwem! :)
@bobasek1990 daj spokoj juz z tym badaniem progesteronu bo oszalejesz a tabsami jestes zabezpieczona. Uwierz w swoja kropeczke.

reklama
@nafoczka, posłodzę Ci, a co!
To ty jestes glownym motorem i wsparciem tego forum. Dzięki Tobie robilam diagnoze, wzorowalam się na lekach, a teraz z ukrycia mi pomagasz i wspierasz:*
dalej nie doczytam Was :D
@Porzeczka1234, co u Ciebie?
@Maciejka, nie doradzę nic jak szukanie wlasnego zestawu

@Funia90, bralam co 2gi dzien bo się balam

@nafoczka, posłodzę Ci, a co!
To ty jestes glownym motorem i wsparciem tego forum. Dzięki Tobie robilam diagnoze, wzorowalam się na lekach, a teraz z ukrycia mi pomagasz i wspierasz:*
dalej nie doczytam Was :D
@Porzeczka1234, co u Ciebie?
@Maciejka, nie doradzę nic jak szukanie wlasnego zestawu

@Funia90, bralam co 2gi dzien bo się balam
Jaka ja jestem łasa na te słodycze :D dziękuję Ci, dzięki temu wiem, ze ma to dla was i dla mnie ogromną wagę! Zazwyczaj jesteśmy tacy, że powiedzieć coś dobrego o kimś przychodzi nam znacznie trudniej niż obgadać źle ♡♡♡ kazdej z was staram sie odpowiadac jesli tylko piszecie do mnie wprost, a za dobre slowo po prostu Ci dziękuję! :*

@bertha to niedaleko. Tylko estakada do gory i jestem [emoji4] oj ciekawosc zzera jak na zywo wygladasz. A ze zdjecia zdawalo sie ze z widzenia cie znam.
przed wyjechaniem na studia do Wrocławia mieszkaliśmy na Obrońców pokoju. A na Kopernika chodziłam na tance - tańczyłam w zespołach Gaduły i Iluzja, może to ci coś mówi :)

@bertha przykro mi, jednak niewiele mi to mowi. Tylko twoje zdjecie budzi jakies blizej nieokreslone wspomnienia. Ja szybko wyjechalam najpierw do gdanska, potem do opola. Na chwile wrocilam do gliwic, a teraz juz w krakowie.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Caly dzien mi wczoraj zeszlo:/wstalam po 6 i latalam.
Wrocilam do domu przed 19,musialam zeobic obiad,poszlam na spacer zeby odetchnac i zeby krew mi nie zastygla,zjadlam kolacje i poszlam spac.
Bylam u innej gin,ona powiedziala ,ze nie chce decydowac o ew zwiekszeniu dawki hepryny czy acardu.
Wystawila mi skierowanie do hematologa ale niestety wczoraj juz nigdzie mnie nie przyjeli.
Prywatnie tez nie ma szans.
Rozmawialam telefonicznie z jedna pania doktor ale ona byla jakas malo wiarygodna ,nie odpowiedziala konkretnie na moje pytanie czy aptt to znaczace badanie w ciazy,na moje pytanie czy zwiekszyc acard powiedziala,ze moge.
Ale to ja to z niej wyciagnelam.
Potem bylam w szpitalu ,w jednym nic nie zalatwilam w drugim udalo mi sie porozmawiac z lekarzem.
Powiedzial,ze heparyna nie wyplywa na aptt wiec to nie tego dotyczy.
Mowil,ze robie wszystko co moge a reszta to bilogia.
Pytalam go czy zwiekszyc acard nie dal jakiejs jednoznacznej odpowiedzi.
Nie wiem czy wszytsko pamietam bo plakalam juz jak z nim rozmawialam,ale generlanie mowil,ze mi jako mi dawka 150 nie zaszkodzi,tylko,ze acard to lek ,ktory przenika przez lozysko i tu nie chce sie wypowiadac.
Generalnie mowil ,ze martwic moglabym sie jakby to aptt mialo 10 sek.
Powiedzial ,ze wg niego nie wymagam nawet konsulatcji z hematologiem w poradni ale dla spokoju mam isc zeby lekarze nie chcieli jeszcze rozwiazywac ciazy bo wczoraj ta druga lekarka ginekolog tez mowila o rozwiazaniu na dniach ale tez powiedziala ,ze tu musi wypowiedziec sie heamtolog.
I w sumie mialam miec wizyte w poradni w poniedzialek w Katowicach ale musialam zabrac to skierowanie zeby jechac jeszcze szukac pomocy po tych szpitalach no i wizyty nie mam.
Ale w poniedzialek bede znow dzwonic.
Czy sie uspokoilam to sama juz nie wiem.
Ale chce wierzyc ,ze bedzie dobrze.
Powaznie rozwazam ten acard,tym barziej ,ze moj gin wpsominal ostatnio ,ze mozna sie nad tym zastanowic.

@magda1208 licze na cud ,zeby jedank niedrozny jajowod okazal sie drozny[emoji8]
Kochana wierze ,ze jest Ci przykro,misiu bardzo zycze Ci zdrowej ciazy[emoji8]
Jakbym tylko mogla jakos pomoc,udroznic ten jajowod to na pewno bym to zrobila[emoji29]

@bobasek1990 gratuluje bety ,a progesteronem sie nie przejmuj,masz duphaston,jestes zabezpieczona.[emoji4]
Ja bralam takie ilosci progesteronu przy ogromnym krwiaku.
Troche duzo bierzesz,ale to moje zdanie.

@Destino ja to mieszkam 3 km od rynku w Katowicach[emoji4]pozdrawiam Was serdecznie[emoji5]jak dlugo zostajecie?

@kas90 przesylam usciski dla Was[emoji4]
Czyli bralas 150 mg co drugi dzien czy w jednego dnia 150 a drugiego 75?
Wczoraj ten lekarz mowil ,ze acard dziala 7 dni

@Porzeczka1234 przepraszam ale padalam wczoraj[emoji53]

Dziekuje za wszystkie kciuki,ale nieskormnie poprsze o kciuki az do rozwiazania[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 ja Was polecam ile mogę tam na górę: ** będzie dobrze [emoji8]

Ja na szybko bo mam urwanie głowy dziś tyle do zrobienia [emoji4]
@ nie ma 32dc... szlak mnie trafi prędzej niż ona przylezie... eh ale czuje że dziś zawita albo jutro .
Takie miałam koszmary ze wyc mi sie chce...jeszcze wczoraj była kobitka się rozliczyć za schody i 3 tyś nam brakło bo wyszło że balustrada byla osobno luczona i całe schody 14tys no i musimy doplacic no ale mniejsza o to ... mówię ze na razie nie jesteśmy w stanie bo za duzo wydatków i lekarze itd , a ona ze życzy zdrowia bo często mówiłam ze jadę do lekarza a to taka życiowa kobieta pewnie też będziemy mieć relacje takie przyjacielskie mimo że jest starsza ale z takimi ja mam lepszy kontakt jak z młodymi . Do czego zmierzam nie kazała się spieszyć z tą resztą i mowi ze mieli pare która tyle lat jeździła po lekarzach i zawsze im brakowało i tez powoli oddawali ale ze ta para to miała wiecznie pod górkę mimo ze mieli dom i byli bardzo dobrymi ludźmi. I nam opowiada ze nawet in vitro im nie pomogło ze poronila 3 razy...i mi wtedy uciekło jakoś i mówię no to tak jak ja...ta bez chwili zastanowienia wybuchła płaczem i mnie przytulila...chyba się trochę zszokowała ze dziewczyna 25 lat mogła mie już 3 dzieci ...i mówi że będzie po tym domu biegać jeszcze gromadka . Że tamta para też już dała sobie spokój a później naturalnie nie wiadomo jak rok po roku 2 dzieci a później 3 tylko to 3 niestety urodziło się żyło chwilkę i zmarło....po kolejnych 2 latach 4 dziecko [emoji4] ze teraz się zabezpieczają konkretnie bo w sumie nie wiedzą jak to możliwe a to u niej był problem bo traciła ciaze na samym początku...i po prostu nie ma na to ani leku ani logiki... moim zdaniem to sa takie cuda i w takie trzeba wierzyć dziewczyny ze pomoc lekarzy jest ważna ale nie ma nic bez tego tam na Górze [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Funia90 przykro mi, ze cie nie uspokoili. Mi milewicz przy niskim aptt nic nie wspominal o rozwiaxaniu wczesniej ciazy. Moze to rzeczywiscie nie ma az takiego znaczenia. Sprobuj jesxcze raz do Sydora. On sie dobrze wypowie. Albo do Sachy w krakowie, przeciez on jest hematologiem. Pamietamy o was. Wiem ze ciezko, ale trzeba nam miec zelazne nerwy. My od tygodnia mamy stawianie brzucha i skurcze. Narazie nie biore nospy, ale jak tylko wstane to od razu twardy jak kamien. Funia poradzimy, zobaczysz jeszcze tylko 11tygodni.
My zostajemy do niedzieli i wracamy. To chyba ostatni wypad do gliwic przed porodem.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry