reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi dokładnie wiesz co i jak :) a ja dalej nic nie wiem hahah czekam :D
@bea25ta wierzę :*
@nafoczka nie wiem , ale ja właśnie pije kawkę haha
@Porzeczka1234 dziwi mnie , że lekarze tak od razu narzucają in vitro...zamiast próbować dawkami leków etc. jakby nie było innej drogi , in vitro nie daje gwarancji tak samo jak i ciąża na lekach , ale chyba lepiej najpierw spróbować naturalnie jeśli jest taka możliwość oczywiście, bo jak nie ma wyjścia to nie ma i wtedy decyzja czy idę na to czy nie , ale moim zdaniem iść z marszu na in vitro i jak się nie uda załamać , że nic z tego , a później wiele jest przypadków naturalnego zajścia :) ja to nie mogę tego rozkminić.... @marshia tak samo myślę , że u nas coś nawala przy zagnieżdżeniu i in vitro u nas to chyba nie pomoże do końca , bo nawet jak zmajstruja tak żeby się połączyło najlepsze z najlepszym to nasz organizm i tak zrobi swoje ;/ bez leków nie da rady ...nie wiem co doradzić każda z nas musi przedumać co najlepsze i dobre w sytuacji w której jesteśmy :) a wiadomo każda z nas ma niby to samo a co innego , to takie skomplikowane eh ;/

Pytanie za 100p , takie nie ciążowe ale liczę na mała pomoc :) zazwyczaj zamawiam ludziom zdjęcia itd. i jakoś bez kombinacji fotoobraz czy w antyramie...a ja sobie wymyśliłam zdjęcie do salonu , duże takie nad narożnik jako dekorację po części :) i mam zagwozdkę , bo mam fioła na ramy passepartout a nigdy takiej nie zamawiałam...znalazłam taka dużą z ikea , tylko nie rozumiem trochę tych rozmiarów ;/ zerkniecie ?
Chodzi mi o to jakiego rozmiaru zdjęcie zamówić , żeby mi wlazło hehe w tą ramę :D ??? dziękuję :)
Link do: IKEA VIRSERUM Ramka, biały 61x91

reklama
@marshia kochana wiesz ja miałam tą samą sytuację co Ty bo mnie lekarz po drugiej stracie powiedział , że to genetyka i mamy robić in vitro. Ale ja nie miałam kariotypów i stwierdziłam , że na początku je zrobię i już 2 dni po poroniniu oddawaliśmy krew założyliśmy z mężem że jeśli będą złe to robimy in vitro z pge jeśli dobre jedziemy do maliny. Kariotyp prawidłowe pojechaliśmy do maliny i stąd ta moja teoria , że jajko nie jest genetycznie uszkodzone tylko immunologicznie upośledzone. Ja bym na narazie kompletnie zapomniałam o in vitro zrób badania jedź do Paśnika zobaczymy co zaproponuje jakie leczenie ciśnij go żeby dał Ci jakieś leki dawki które jeszcze nie probowałaś ( myślę tu nawet o dawkach) bo przecież zdrowe nie jesteśmy skoro mamy takie problemy z donoszeniem zajściem itd. Co do tej wizyty w klinice jabym poszła tylko porozmawiać o amh i ewentualnie dowiedzieć się co i jak o in vitro tzn koszty itd. Ale bardziej chciałabym się dowiedzieć ile czasu zostało mi z tym amh na ciążę niech powie 2-3 lata mniej więcej będzie wiedział doświadczenie lekarzy jest tam wieksze sama wiesz. Mając tą całą wiedzą leczyłabym się u Paśnika próbowała naturalnie zajść w ciążę i chcę wierzyć, że następny plan już nie będzie potrzebny. Warto sobie założyć próbuje rok naturalnie nie uda się podchodzę do in vitro. Kochana ja tu pisałam to kilka razy moja szwagierka w tym miesiącu urodziła dziecko w wieku 44 lat w styczniu 45 lat. Wiem , że trudno tu.o spokój ale jest czas jak widzisz wszystko jest możliwe będzie dobrze zobaczysz.

@Funia90 daj znać co i jak?

@bertha jak się czujesz z cudem moszczacym sobie domek :D

Marshia, Popieram całkowicie podejście porzeczki

Ja się czuje znakomicie w ciąży [emoji7]
Dzisiaj lub jutro powinna być implantacja. Szkoda ze temp nie mierzylam od dnia transferu to bym mogła śledzić czy skoczyła temp po potencjalnej implantacji. Musiałabym kupić termometr bo mi we wszystkich bateria padła i od jutra bym mierzyła choć już trochę może być po ptokach skoro implantacją może być dzisiaj. Ale pewnie nie bo moja kropeczka to leniuszek ;) siłacz ale leniuszek - po mamusi. [emoji7]

Pytanie za 100p , takie nie ciążowe ale liczę na mała pomoc :) zazwyczaj zamawiam ludziom zdjęcia itd. i jakoś bez kombinacji fotoobraz czy w antyramie...a ja sobie wymyśliłam zdjęcie do salonu , duże takie nad narożnik jako dekorację po części :) i mam zagwozdkę , bo mam fioła na ramy passepartout a nigdy takiej nie zamawiałam...znalazłam taka dużą z ikea , tylko nie rozumiem trochę tych rozmiarów ;/ zerkniecie ?
Chodzi mi o to jakiego rozmiaru zdjęcie zamówić , żeby mi wlazło hehe w tą ramę :D ??? dziękuję :)
Link do: IKEA VIRSERUM Ramka, biały 61x91
Tak jak tam piszą - 50x70, jeśli chcesz mieć ta ramkę passepartout zachowana :)

Dzięki za pomoc :D jeju 0 myślenia dzisiaj xD dobra to zamawiam :)) a mam to zdjęcie z pola lawendowego :) ogólnie pół domu zasypie zdjęciami , ale każdy ma jakiegoś bzika :D

@czarna_mala bo ja nie ogarniam tych etapów u Was do końca, to teraz czekasz na ten transfer czy jesteś juz zakropkowana ? :** :)

Hm to kto jeszcze został ze mną przy staraniach ?

reklama
Dzięki za pomoc :D jeju 0 myślenia dzisiaj xD dobra to zamawiam :)) a mam to zdjęcie z pola lawendowego :) ogólnie pół domu zasypie zdjęciami , ale każdy ma jakiegoś bzika :D

@czarna_mala bo ja nie ogarniam tych etapów u Was do końca, to teraz czekasz na ten transfer czy jesteś juz zakropkowana ? :** :)

Hm to kto jeszcze został ze mną przy staraniach ?
A ja też mam parę obrazów w mieszkaniu:) mogę wrzucić na wątek zamknięty:)

Do góry