reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Funia90 mam nadzieję, że uda Ci się dziś z kimś skonsultować wyniki. Wyrzucą cię drzwiami wejdź oknem [emoji8]
@kas90 maleńka cudna [emoji7] raz jeszcze gratuluję. A jak tylko dojdziesz do siebie opiszesz pokrótce jak wyglądało twoje przyjęcie i pobyt na Kopernika.
@marshia nie wolno ci tak mówić, słyszysz!!!!!
@Porzeczka1234 kciuki za KTG, oby tym razem bez stresów jak poprzednio
@Maciejka78 powodzenia na wizycie. A strach nas nie opuszcza niezależnie od etapu ciąży, niestety. Będzie dobrze. Ja mimo że czuję malutką jutro przed wizytą też będę miała pełne gacie [emoji4]
@Destino pokaż później na co się zdecydowaliście [emoji4]
@Ilis91 do dzieła, nie kalkuluj za dużo, a co jeśli pęcherzyk pęknie wcześniej. Moja ciąża jest z takiego nietypowego cyklu, który nie włożył powodzenia - pęcherzyk pękł za wcześnie. Także bierz przykład z @7Martynka88 i ciągnij "starego" do łóżka [emoji8]

@Destino, @Porzeczka1234 dziękuję za zainteresowanie. Aż się boję tak pisać, u nas wszystko dobrze. Maluch rośnie a ja dzielnie znoszę dolegliwości ciążowe. Postanowiłam tak po prostu cieszyć się z ciąży, a nie tylko drżeć czy wszystko jest ok. Poczyniłam już pierwsze zakupy dla maleństwa [emoji7] i teraz jak głupia płacząc wpatruję się w te maleńkie rzeczy nie mogąc uwierzyć, że nasza kruszyna za niedługo już będzie z nami.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Maciejka78 kochana ja przed wizytą nigdy nie czułam objawów lub ruchów itd byłam sparaliżowana moja dr mówiła , że mała czuje to i np bała się dlatego tak jest biedna. Trzeba jakoś starać się to opanowywać.

@bea25ta ja sprawdzałam na necie i te pieluszki 12,90 w sumie taki tak tanio ale nie 1gr chyba że tego nie ma na necie co w sumie mnie nie dziwi

@Funia90 jestem z Tobą jak mogę jakoś pomóc daj znać

@Destino kupuj kupuj bo na prawdę tego dużo jest a jak sie rozkłada na miesiące to mniej się odczuwa

@kas90 kochana ja mam mieć wywoływany poród właśnie oxy jesli lekarz zadecyduje , że to ma być naturalsik bo szczerze na razie skurczy chyba nie ma albo ich nie umiem rozpoznać. We wtorek wizyta po niej będę wiedziała kiedy do szpitala to zależy też od wagi bydluniowej bo mała chyba nie jest czy w piątek czy we wtorek na cc ciekawe jak moje rozwarcie ja myślę , że mała bedzie ważyć 3300 skad nie wiem tak myślę

@matulkaa kochana super ciesz się z ciąży tak trzeba bo zwariować można ja też płakałam jak prasowałam i prałam ciuszki malej.

@marshia dostaniesz lanie wiem , że masz łeb 5 na 10 ale nie wolno Ci myślec o jakiś znakach itd przecież kazda z nas de facto dostawała takie znaki. Idź na tą wizytę i przede wszystkim pogadaj z m , że jesteś zestresowana całą tą sytuacja , że czas wiek i to cholerne amh powiedz , że chcesz wiedzieć ile lat zostało 2-10 chyba lepiej to wiedzieć przecież sama wizyta nie świadczy o tym , że chcesz od razu in vitro napomknij , że teraz potrzebne Ci jego wsparcie a nie zjeby. Na pewno rozjaśni mu się w głowie i będzie wspierał. Faceci to taki typ i nic z tym nie zrobisz

Jeny Was nadrobić...
@marshia doskonale Cie rozumiem tez mialam czas biegania po kilku lekarzach jednoczesnie i metlik w glowie. Chcesz to skonsultuj sie jeszcze z innym ale potem chyba troche sercem i tak bedziesz Kochana musiala sie na cos zdecydowac. Wiem to trudne decyzje i tak naprawde to my je musimy podjac. Ale wiem, ze jak podejmiesz to poczujesz ulge i bardzo wierze w Twoje malenstwo. :)
@Funia90 mam nadzieje, ze Ty juz przed gabinetem lekarza
@Porzeczka1234 bedzie wszystko dobrze! (ktg)

Kochane dziekuje za &&&!!!!
Ja od rana juz zaliczylam kibelek. Strach mnie ogarnia i chodze po domu i sobie powtarzam wszystko w rekach Boga. Zostaw to Bogu on wie co dla Ciebie dobre no powtarzam jak mantre. Od wczoraj wieczorem te moje ala mdlosci minely cyce mniej bola to wiecie co sie dzieje w mojej glowce ... no ale nic przetrwam to zaraz biore rozaniec w reke i byle do 15:45 :zawstydzona/y:
Zycze Wam pieknego dnia!!! dzis zanosi sie na odrobine sloneczka ;)
Trzymam kciuki za owocną wizytę! W pracy nie mam różańca , ale dołączam się do Twojej modlitwy;)
@marshia zanim o Tobie, to może masz kontakt z @bertha ?? Bo to niepokojące,że milczy:(
A teraz...ja na prawdę Cię rozumiem z tymi przemyśleniami,że skoro to i tamto się nie powiodło,to musi być znak,że tak ma być! Na prawdę...jak ja t doskonale rozumiem... Alr która z nas tak nie powinna myśleć? No każda. Przeciez te co porodziły śliczne dzieciaki mają podobną drogę do nas...I co? jak te znaki mają się do tych różowych pączusiów?? Także kobznij się w dupkę od mnie i już odgoń te myśli:)
Mąż ma poniekąd rację-sama wiesz. Ja wiem,że człowiek szuka pomocy z każdej mańki,ale to właśnie powoduje u nas mętlik. Też to znam z autopsji.
Więc może wypośrodkuj? Daj sobie 3 miechy starań naturalnych,a potem ewentualnie in vitro?? Choć ja już wielokrotnie pisałam,że uważam to za naciąganie kasy w przypadku gdy się zachodzi,a roni. Sama napisałaś-jak już wszystko się powiedzie z zarodkiem, to na scenę wchodzi układ immuno...
A więc spróbuj na spokojnie uporządkować myśli i wiadomości. Spisz to jeśli Ci to pomoże.
Kurczę tak przez wieczór naszkrobałyście,że nie umiem sie odnieść do wszystkich... @Funia90 daj znać, czy coś wykombinowałaś z kontrolą? Nie wiem o co chodzi,ale mam nadzieję,że wszystko sie unormuje!
@kas90 i tu i na drugim wątku niezmiennie się zachwycam Twoją Asieńką;)
@magda1208 za Ciebie również niezmiennie trzymam kciuki;* i za @mała79 ;* aaaa żeby nikt się nie poczuł pominięty, bo zawsze się o mnie martwicie i doradzacie, to za wszystkie nasze forumowe dziewczyny trzymam kciuki! buziak;*

Ostatnia edycja:
@Maciejka78 kochana ja przed wizytą nigdy nie czułam objawów lub ruchów itd byłam sparaliżowana moja dr mówiła , że mała czuje to i np bała się dlatego tak jest biedna. Trzeba jakoś starać się to opanowywać.

@bea25ta ja sprawdzałam na necie i te pieluszki 12,90 w sumie taki tak tanio ale nie 1gr chyba że tego nie ma na necie co w sumie mnie nie dziwi

@Funia90 jestem z Tobą jak mogę jakoś pomóc daj znać

@Destino kupuj kupuj bo na prawdę tego dużo jest a jak sie rozkłada na miesiące to mniej się odczuwa

@kas90 kochana ja mam mieć wywoływany poród właśnie oxy jesli lekarz zadecyduje , że to ma być naturalsik bo szczerze na razie skurczy chyba nie ma albo ich nie umiem rozpoznać. We wtorek wizyta po niej będę wiedziała kiedy do szpitala to zależy też od wagi bydluniowej bo mała chyba nie jest czy w piątek czy we wtorek na cc ciekawe jak moje rozwarcie ja myślę , że mała bedzie ważyć 3300 skad nie wiem tak myślę

@matulkaa kochana super ciesz się z ciąży tak trzeba bo zwariować można ja też płakałam jak prasowałam i prałam ciuszki malej.

@marshia dostaniesz lanie wiem , że masz łeb 5 na 10 ale nie wolno Ci myślec o jakiś znakach itd przecież kazda z nas de facto dostawała takie znaki. Idź na tą wizytę i przede wszystkim pogadaj z m , że jesteś zestresowana całą tą sytuacja , że czas wiek i to cholerne amh powiedz , że chcesz wiedzieć ile lat zostało 2-10 chyba lepiej to wiedzieć przecież sama wizyta nie świadczy o tym , że chcesz od razu in vitro napomknij , że teraz potrzebne Ci jego wsparcie a nie zjeby. Na pewno rozjaśni mu się w głowie i będzie wspierał. Faceci to taki typ i nic z tym nie zrobisz

@porzeczka ty zawsze napiszesz tak jak trzeba ;)
2000 % się zgadzam ;)

@burczuś Mój M tez tak reagował jak zmieniałam lekarzy !!

Mówił " No jeden tak mówi , drugi co innego a na końcu wyjdzie jak zwykle "że trzeba szukać trzeciego bo dwóch poprzednich się nie znało !!!

Faceci tak maja oni by nie przeszli tyle co my !
Oni jakby mieli okres to by leżeli cały tydzień w jednej pozycji z nogami do góry i walczyli o życie .

Wiec wielu spraw nie rozumieją ;
[emoji79][emoji79][emoji79]

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Ostatnia edycja:
@porzeczka ty zawsze napiszesz tak jak trzeba ;)
2000 % się zgadzam ;)

@burczuś Mój M tez tak reagował jak zmieniałam lekarzy !!

Mówił " No jeden tak mówi , drugi co innego a na końcu wyjdzie jak zwykle "że trzeba szukać trzeciego bo dwóch poprzednich się nie znało !!!

Faceci tak maja oni by nie przeszli tyle co my !
Oni jakby mieli okres to by leżeli cały tydzień w jednej pozycji z nogami do góry i walczyli o życie .

Wiec wielu spraw nie rozumieją ;
[emoji79][emoji79][emoji79]

Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe
Spoko spoko, to nie dziwne,że lekarzy zmieniamy,ale jeśli w jednym czy dwóch tygodniach chce się odwiedzić i wysłuchać opinii 3 lekarzy, to na banka zrodzi to mętlik. Dlatego napisałam,że poniekąd M @marshia ma rację;)

Jestem dziewczyny.
Bylam pobrac krew na badanie raz jeszcze.
Potem poszlam do Sydora bo to w tym samym budynku ale niestety nawet po wytlumaczeniu sytuacji nie ma mozliwosci wizyty na cito.

Rozmwaialam telefeonicznie z hematologiem z klinki hematologii i transplatologii w Katowicach,lekarz ma bardzo dobre opinie,przyjmuje tez w Katowicach w przychodni.
Prywatnie termin ma na marzec ale porozmawial ze mna i wypytal o wszystko ,z jakiego powodu biore heparyne itd.
Pytal jakie mam d-dimery ,powiedzialam ,ze ok 900 mowi ,ze norma do 2000.
Powiedzial ,ze aptt to nie jest parametr swiadczacy o zakrzepicy i ,ze wg niego i mojej wagi nawet dawka 0,6 jest za duzo,ze spokojnie 0,4 by wystarczylo i on by 0,6 mi nie dal.
Powiedzial,ze mam tak skrupulatnie nie sprawdzac tego wyniku i ,ze nic sie nie stanie skoro mam heparyne.
Pytalam co gdyby wynik byl ponizej normy powiedzial ,ze nic.
Jego zdaniem moj przypadek nie podlega nawet pod zadna konsultacje z hematologiem.
Mutacja mthfr i pai-1 nie jest ciezka odmiana i ma znaczenie jedynie w momencie zagniezdzenia.

@Destino owocnych lupow zycze[emoji4]
Powiedz mi ,czyli Ty masz aptt ponizej normy i lekarz nic na to ?

@Maciejka78 czyli dzis wizyta?[emoji4]

@matulkaa ciesze sie ,ze u Was dobrze[emoji4]
Powiedz mi dobrze pamietam ,ze mamaginekolog wg tej nowej konferencji mowila o acardzie 150 mg ale bez heparyny?
Twoj lekarz jak Ci kazal brac?

@Porzeczka1234 bydluniowa na pewno super utuczona ,nie martw sie [emoji8]niedlugo sie spotkacie[emoji5]dziekueje.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Spoko spoko, to nie dziwne,że lekarzy zmieniamy,ale jeśli w jednym czy dwóch tygodniach chce się odwiedzić i wysłuchać opinii 3 lekarzy, to na banka zrodzi to mętlik. Dlatego napisałam,że poniekąd M @marshia ma rację;)

Ja tez mam takie odczucie czasami jak Marshia .
Sorki nie czasami a prawie co drugi dzień ! Albo codziennie !
Myśle ciągle , że nie jest mi pisane , ze nie dam rady ,że nawet jak mi się uda zajść to nie dociągnę do końca a jak doścignę to umrę na zator ( mam jobla na tym punkcie )
Ciagle mojemu M mówię , że ja własne mam zator bo mnie łydki bolą i ze jeszcze 5 min i po mnie !!
Boje się tego okropnie .
Rozumie ja doskonale ale musimy być dobrej myśli ;) codziennie od nowa rozpoczynać i codziennie od nowa mieć nadzieje .
@funia bardzo się cieszę , że chociaż troszkę ciebie lekarz uspokoił [emoji8][emoji8].
Aby wyniki tez dały ci spokój .

@Funia90 super wieści. Uspokoiłaś się trochę? Taki hematolog chyba wie co mówi :)
A wyciągając z tego trochę dla mnie, gdzie tez mam MTHFR i pai (i jeszcze VR2) to u mnie się to potwierdza, bo problem wlasnue na etapie zagnieżdżenia się pojawia. Ze się wykrzacza. I ładnie mi się wszystkie puzzle łączą.
@Maciejka78 kciukasy zaciśnięte!!!!!! Czekamy do 16:00
@bertha sie odezwie na pewno.

reklama
@marshia w sumie udzielil mi odpowiedzi na wszytskie pytania i sam zadawal pyatnia.
Podszedl do sprawy z duzym czlowieczenstwem.
Powiedzial,ze mam sie uspokoic i odpoczac,nie martwic sie.
Mam nadzieje,ze wie co mowi,opinie ma bardzo dobre i pracuje w szpitalu.
Mowil ,ze v-leiden jakbym miala to gorzej(to wszystkie tu wiemy).
A moja mutacja moze jedynie powodowac problemy na etapie zagniezdzenia.
Powiedzial ,ze moj lekarz na pewno sie nie zna na heparynie skoro dal mi wieksza dawke,pytal kto podjal taka decyzje ,czy ja bralam w tym udzial.
Ale mojemu lekarzowi tego nie mowie.
Zostaje przy dawce 0,6.
Powiedzial mi tez ,ze mam pamietac ,ze to jest lek i za wysoka dawka moze zaszkodzic.
Hmm chyba sie uspokoillam no nie wiem.
Skoro pracuje w klinice to chyba wie co mowi.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry