reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia zalatwie to jakos zwby wyslali mi szybciej ten wynik.
Sa inne laby ale wole w tym samym dla porownania.
Tu wlansie jest ogolnie tak ,ze wyniki sa na maila ale po 21 ale bede prosic[emoji4]
Potem kolo 9 pojade do przychodni ,zalatwic ew skierowanie do hematologa bo moze byc potrzebne i zobacze co moj lekarz powie,o ile mnie przyjmie.
I bede dzwonic i szukac wizyty.
Ip zostawie jako ostatecznosc bo pewnie i tak niechetnie beda patrzec bo wiesz wynik jest dalej w normie,na dole ale w normie.

Dobranoc ,jutro ciezki dzien:/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witam się ponownie :-). Zjawiam się żeby zrobić następną aferę,a tak naprawdę podzielić się doswiadczeniami i przemysleniami na temat SZUMISIOW! Gdy oswiadczylam mężowi ze chcę go kupić,po namowie obcej kobiety w smyku,mąż kategorycznie mi zabronił,mówiąc Nie będziesz mi oglupiac dziecka. I niestety ;-) chwala mu za to. Poczytalam,szumisia wymyślił jakiś pediatra,polka zrobiła i robi na tym biznes,nie ma zadnych badań na dzieciach bo to nie etyczne,a na podstawie innych badan sa przypuszczenia ze moze on zaburzac mowe i sluch u dziecka. Ja jako matka prawie 4 miesiecznego dziecka,zauwazylam ze szum suszarki najpierw usypialo moje dziecko,gdy suszylam wlosy,a teraz patrzy z wyczeszczonymi oczami,pelnymi przerazenia,usmiecham sie do niego w trakcie,mówię,zero reakcji,juz od dawna nie zasypia,a gdy wylaczam od razu usmiech od ucha do ucha,i co zauwazylam,ze ma przyspieszony oddech. Po moich obserwacjach stwierdzam ze on sie tego szumu boji,a gdy byl mniejszy uciekał w sen ze strachu,po czym zaraz sie budził. Przeciez na ludzki rozum tak natura chciala ze 9 miesiecy zyje pod tym naszym serduszkiem,a później musi przystosowywac sie do naszego świata. A najlepszym odglosem serca jest nasze serce kochane mamusie i przyszłe,które kocha,przytula gdy placze,karmi gdy jest glodne,i cieszy sie gdy dziecko jest szczęśliwe. Moje dziecko od urodzenia usypia sie samo,pracowalam ciezko nad tym,i czasami nie moze sam usnąć,wystarczy ze siade koło jego łóżeczka,pospiewam,czasami potrzymam za raczke,albo poprostu jestem,bo mnie widzi,i niczego wiecej mu nie brakuje. Jest strasznie wesołym pogodnym dzieckiem,nawet corka mowi,mamo on sie ciągle smieje. Niczego nie narzucam,to wyłącznie moje spostrzeżenia :-)

@Funia90 ja sie kiedys tak martwilam progesteronem. W koncu odpuscilam bo bym zeswirowala. Przez wzglad na ciebie zbadalam aptt. Ale milewicz nie zareagowal. On uwaza ze strata pieniedzy na to badanie. Jak sie bardzo boisz, to wez jutro heparyne wczesniej i zrob to anty xa. I nie boj sie przesuniecia godziny, nic sie nie stanie. Mnie sie nawet kiedys zdarzylo zapomniec o zastrzyku. Moja gin mowi ze heparyna dziala dluzej niz 24h, ona to widzi na cesarkach jak dziewczyny sikaja krwia.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To prawda, ja bylam po clexanie ok. 18 godzin i lekarz klął na clexane, bo jak szyl to nic nie widzial, tak się lało.

W pierwszej dobie dokarmili 2 razy po 15 ml. Teraz jedziemy na siarze samej, bo ubytek wagi w granicach normy.

@Funia90, wspolczuje stresow :(

@Porzeczka1234, ty kiedy startujesz z terminem? Na oxy tez? Ja sie zastanawiam czy moze dlatego porod tak nie bolal, ze na oxy?

Co do zabawek to wypowiem się jako logopeda:) kazda atrakcja stymulujaca prawą polkulę mozgu (myzyka, karuzele, pozytywki, szumy roznego rodzaju) nie powinny byc wykorzystywane w nadmiarze, bo przestymulowują i fiksują dziecko. Co nie zmienia faktu, ze mam pozytywkę i czasem jej uzyję:) Najlepiej mowic (prostym językiem, np MAMA DA, MAMA MYJE ASIĘ itp.), spiewac kolysanki, ale tez nie non stop, bardziej do snu, wypowiadać sylaby, słowa). Po prostu wszystko z umiarem i będzie git :)

@marshia zalatwie to jakos zwby wyslali mi szybciej ten wynik.
Sa inne laby ale wole w tym samym dla porownania.
Tu wlansie jest ogolnie tak ,ze wyniki sa na maila ale po 21 ale bede prosic[emoji4]
Potem kolo 9 pojade do przychodni ,zalatwic ew skierowanie do hematologa bo moze byc potrzebne i zobacze co moj lekarz powie,o ile mnie przyjmie.
I bede dzwonic i szukac wizyty.
Ip zostawie jako ostatecznosc bo pewnie i tak niechetnie beda patrzec bo wiesz wynik jest dalej w normie,na dole ale w normie.

Dobranoc ,jutro ciezki dzien:/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana!! Głęboki wdech... Rozumiem nerwy i stres i trzymam kciuki żeby udało Ci się dzisiaj do jakiegoś rozsądnego lekarza dostać, który poradzi Ci coś mądrego. A z Asienka na pewno wszystko jest dobrze!! Powodzenia!!

@marshia prawidlowe amh powinno byc w granicach 2-3. Od 5,czy 6 w zwyz tez nie jest dobre bo wskazuje na pcos. Nie wyrzucaj sobie ze takie niskie. Jest jakie jest i trzeba sie do niego dostosowac. A natura niech sobie krzyczy. Jak sie czegos mocno pragnie to caly wszechswiat pomaga by sie spelnilo. Wiec walcz...

@kas90 ciesze sie waszym szczesciem i wciaz trudno uwierzyc ze to juz. Czy zapowiadaja ci szybkie wyjscie do domku? Kuchnia az lzy leca ze szczescia [emoji23][emoji7][emoji179]

@Maciejka78 twoj wielki i (niech bedzie szczesliwy) dzien [emoji110][emoji110][emoji110][emoji178]

My jedziemy dzis obadac lozeczko. Moze uda sie taniej kupic. Nataniel ostatnio wiecej sie rusza czym baaaardzo cieszy mame i tate. Cos tylko spac niemozemy... my juz po sniadaniu [emoji4]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@marshia doskonale Cie rozumiem tez mialam czas biegania po kilku lekarzach jednoczesnie i metlik w glowie. Chcesz to skonsultuj sie jeszcze z innym ale potem chyba troche sercem i tak bedziesz Kochana musiala sie na cos zdecydowac. Wiem to trudne decyzje i tak naprawde to my je musimy podjac. Ale wiem, ze jak podejmiesz to poczujesz ulge i bardzo wierze w Twoje malenstwo. :)
@Funia90 mam nadzieje, ze Ty juz przed gabinetem lekarza
@Porzeczka1234 bedzie wszystko dobrze! (ktg)

Kochane dziekuje za &&&!!!!
Ja od rana juz zaliczylam kibelek. Strach mnie ogarnia i chodze po domu i sobie powtarzam wszystko w rekach Boga. Zostaw to Bogu on wie co dla Ciebie dobre no powtarzam jak mantre. Od wczoraj wieczorem te moje ala mdlosci minely cyce mniej bola to wiecie co sie dzieje w mojej glowce ... no ale nic przetrwam to zaraz biore rozaniec w reke i byle do 15:45 :zawstydzona/y:
Zycze Wam pieknego dnia!!! dzis zanosi sie na odrobine sloneczka ;)

Do góry