reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Ilis91 ja brałam 2x1 przez chyba 4-5 dni. Potem fostimon. Potem koło 10-11 dnia monitoring i Ovitrelle. No i ja miałam IUI. Po Ovitrelle pewny wynik jest po 13 dniach od podania. Ja robiłam 10 dnia od podania i nie wiedziakam czy beta 4,09 to ciąża czy Ovitrelle. 11 dnia beta była 14. Wiec na upartego można tez wczesniej jak ha i sprawdzać czy spada czy rośnie ;) Sikanca nue ma wtedy co robić.
@dżoł ja tez czekam na wtorek. Choć teraz to on nic nue powie, tylko zleci badania :(. Na które i tak będę musiała miesiąc czekać. Ale ciekawa jestem co powie na branie sterydu 5, jak ten mój mi kazał. Zobaczymy.

Ostatnia edycja:
reklama
Bobasek bardzo się cieszę ;) odpoczywaj dużo ;)
Jak będzie cię bolał brzuch to bez problemu możesz wsiąść no-spe lub jakiś magnez .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Ilis91 nie mam pcos. Ale nie mogłam zajść w ciążę ani naturalnie, ani przez pół roku na clostilbegycie, wiec moja ówczesna ginka rozłożyła ręce i wysłała mnie do Invimedu. Tam dostałam lamettę na podrasowanie jajek po prostu. Nawet nie mam kartek stamtąd, bo nie dają. A sama nie notowałam. Wtedy jeszcze nie drążyłam ile, dlaczego, na co. Robiłam badania, które kazali, brałam leki, które kazali. I myslakam, ze moim jedynym problemem jest zajście w ciaze. A hak zajdę to już będzie tak landrynkowo jak ma reklamach...... o ja naiwna........ Naiwna byłam tez po 1 ciąży - biochem - bo niby "każdej sie w życiu zdarza i super, ze w ogole zaszłam". Po 2 tez byłam naiwna, ze puste jajo to przypadek - każdy lekarz tak mówił w szpitalu, włącznie z moim, do którego wtedy pierwszy raz trafilam. I tez nie drążyłam. 3 ciąża w maju była zaskoczeniem, bo ani przez myśl mi nie przeszlo, ze będę w stanie zajść naturalnie i mieliśmy dać sobie jeszcze chwilę na kolejną IUI. Dostakam wtedy dupka, luteinę, a zarodek się zatrzymał :(
I wtedy dopiero zaczęłam drążyć.
Wydrążyłam dziurę do piekła prawie, dostałam teoretycznie wszystko co mogę od "zwykłego gina" i i tak pudło.
W stopce mam wypisane co mam zdiagnozowane - na razie. Zobaczyny co dojdzie od Paśnika do kompletu :(.

@Ilis91 to idziemy prawie łeb w łeb :p
w tym cyklu pierwszy raz brałam CLO, dziś 10dc, wczoraj byłam zerknąć jak sprawa się ma w środku i są 3 jaja, dwa 11mm, jedno 12mm. Bez CLO zawsze było jedno. W poniedziałek sprawdzam czy rosną - OBY do tego biorę od tego cyklu encorton i po CLO estrofem, coby endometrium poprawić, wino piję codziennie (obrzydlistwo ale co zrobić, jak mus to mus) i migdały wcinam. No już więcej zrobić się chyba nie da :p

@Ilis91 ja po lamette miałam baaardzo dziwnie najpierw 8 pęcherzyków z czego cztery były w 10 dc duże reszta mniejsze potem zostały dwa. I ja mialam rozpisane jedna na dzien. A potem i tak nie zaszlam w ciążę o_O tylko w następnym cyklu bez lamette.

@Ilis91 nie mam pcos. Ale nie mogłam zajść w ciążę ani naturalnie, ani przez pół roku na clostilbegycie, wiec moja ówczesna ginka rozłożyła ręce i wysłała mnie do Invimedu. Tam dostałam lamettę na podrasowanie jajek po prostu. Nawet nie mam kartek stamtąd, bo nie dają. A sama nie notowałam. Wtedy jeszcze nie drążyłam ile, dlaczego, na co. Robiłam badania, które kazali, brałam leki, które kazali. I myslakam, ze moim jedynym problemem jest zajście w ciaze. A hak zajdę to już będzie tak landrynkowo jak ma reklamach...... o ja naiwna........ Naiwna byłam tez po 1 ciąży - biochem - bo niby "każdej sie w życiu zdarza i super, ze w ogole zaszłam". Po 2 tez byłam naiwna, ze puste jajo to przypadek - każdy lekarz tak mówił w szpitalu, włącznie z moim, do którego wtedy pierwszy raz trafilam. I tez nie drążyłam. 3 ciąża w maju była zaskoczeniem, bo ani przez myśl mi nie przeszlo, ze będę w stanie zajść naturalnie i mieliśmy dać sobie jeszcze chwilę na kolejną IUI. Dostakam wtedy dupka, luteinę, a zarodek się zatrzymał :(
I wtedy dopiero zaczęłam drążyć.
Wydrążyłam dziurę do piekła prawie, dostałam teoretycznie wszystko co mogę od "zwykłego gina" i i tak pudło.
W stopce mam wypisane co mam zdiagnozowane - na razie. Zobaczyny co dojdzie od Paśnika do kompletu :(.

Chyab każda z nas w jakiś sposób była naiwna !
Ja również brałam co mi kazali i robiłam co chcieli zrobić i za każdym razem byłam pewna , że tym razem to pikus bo przecież już jestem obstawiona i pod ochroną !! Acha i tu się myliłam [emoji732]️[emoji732]️
JeszcE wtedy nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo się myliłam i jaka długa droga przede mną [emoji33][emoji33]

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

reklama
@Ilis91 to trzymam kciuki za piekny pecherzyk ;) ja na usg bede dzien przed rozpoczeciem 7 tyg ciazy liczac od @
Mam nadzieje modle sie o zarodeczek
@roxie123 upajaj sie Kochana spokojem modlitwy
@bobasek1990 ja tam dzis nastroj?
Cała noc przespana żadnych boli dużo leżę oby tak dalej a u Ciebie trochę się uspokoiłs? Który to tydzień chyba 6

Do góry