reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Porzeczka1234 baranek ewan super. Duzy. Myslalam, ze mniejszy bedzie. Dziala rewelacyjnie nawet m przy nim zasnal [emoji4] a mlody jak sciagalam go z brzucha to zaczynal kopac. Chyba sie polubia. Tylko jeszcze nie wiem czy baranek bedzie w lozku u nas w sypialni czy u mlodego. A moze trzeba bedzie kupic drugiego...

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie jakis czas temu pisalam tutaj na watku u Was ostatnio sobie Was podczytuje jestem po poronieniu 6tydz i po cp 8 tydz
Bardzo prosze Was kobitki o pomoc otrzymslsm nastepujace wyniki

zelazo 157 norma 37-146
kwas foliowy 18,03 norma 4,6 -18,7
homocysteina 14,3 norma 5-15,4
wit d 39,8 poziom optymalny

@bobasek1990 beta dobra i progesteron tez, tsh bardzo ładne zrób następną w poniedziałek i zobaczymy przyrost :-)
@marshia jak dobrze że już w domu.... ja brałam arthrotec, ale widac są i inne specyfiki
@Maciejka78 a ty kiedy w końcu idziesz na to usg??? bo się zmotałam.
@ovli22 laska z ciebie;) i znów zmieniłaś avatar

Dzięki dziewczyny ;) ale czy ja wiem czy ze mnie laska ? Na wakacjach to pewnie każda z nas wyglada super ;) teraz siedzę w domu i wyglądam [emoji23][emoji23][emoji23] jak kocmołuch w rozciągniętych portach , których mój M nienawidzi [emoji13][emoji13]

Sorki z awatar ale siedzę w domku już tydzień i mi się nudzi także zdecydowałam was napastować dzisiaj i zmiany robię ;)

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@zosiak masz za wysoka homocysteine. Do ciazy powinna byc max 7. Zbijesz ja witaminami metylowymi z grupy b, glownie b6, b12 i kwasu foliowego. Byloby dobrze gdybys zbadala sobie mutacje mhtfr. Ona jest odpowiedzialna za wysoka homocysteine. I nie bierz zwyklego kwasu foliowego, bo jesli masz mhtfr to bedzie cie zatruwal.

Destino dziekuje za odpowiedz a teraz pytanie jakie te tabletki folian i wit z grupy B? chodzi mi o nazwe:) I jeszcze jedno pytanie mam do Was przez jaki okres bierzecie albo bralyscie te metyle?

@Destino opadanie narzadow to rzeczywiscie nic fajnego,kiedys widzialam to gdzies w jakims programue,ale wiesz nie jest chyba powiedziane ,ze na pewno bedziesz to miala,tylko masz predyspozycje

@roxie123 bardzo dobrze ujelas to o sn i o cc[emoji4]popieram w 100%
Ja cos wiem na temat bycia samej[emoji53]
Tez M ciagle nie ma w domu bo duzo pracuje i jezdzi na budowe:/ malo jestesmh razem ale coz ja poradze,kiedys go odzyskam[emoji5]

@agatush caluj ksiezniczke w czolko i ciesz sie nia[emoji5]zadne wypominanie sobie

@marzycielka81 absolutnie nie zanudzasz problemami[emoji4]tu kazda kazdej wyslucha[emoji5]ciesze sie ,ze z Adriankiem w porzadku
Wiele przeszlas przy porodzie[emoji53]

@Kitki ja tez jestem typem zosi samosi,po porodzie zostaje sama,M musi wracac do pracy a pomoc nie ma kto,niby mam
Mame 500 m od siebie,nie pracuje,ale watpie zeby przychodzila

@burczuś gratulacje i wszystkiego najlpszego[emoji5]

@Marthi dobrze Ci powiedzial ,ze doczekasz[emoji5]zobaczysz bedzie rozowe dzidzi
Ja pilam winko czerwone wytrawne[emoji4]migdaly,do 12 dc wiesiolek i wit e na sluzy
Bardzo fajne info o morelach mysle ,ze przydadza sie brzuchatka a szczegolnie bioracym clexane[emoji4]moze nie w takiej ilosci jak tak pisze bo maja tez wit A ,ale raz na jakis czas tak

@marshia bardzo sie ciesze[emoji5]mnie gin wypuscil z endo 15 mm ,fakt krwawilam mocno ale wiedzial jak zalezy mi na tym zeby nie miec zabiegu.
Zajadaj sie ciachem i relaksuj[emoji8]i nie jestes kosmitka,bedziesz miala rozowiotenkie dzidzi[emoji5]

@ovli22 ja tez zamierzam karmic do 6 miesica zycia aczkolwiek zobaczymy jak w praktyce bedzie[emoji4]

@bobasek1990 zasmucila cie beta?zartujesz?ja mialam w 26 dc bete 47,a progesteron tylko 15,5
Ciuchutko gratuluje[emoji5]
@zosiak masz zawyzona dosc mocno homocysteine,podejrzewam u Ciebie mthfr,zrob sobie ten test co ja robilam w test dna.
A metyle to albo te co Ci pisalam albo zamow z neta ,moze ktos Ci linka wrzuci.

Dziewczyny wczoraj mialam takie parcie na slodkie po nieprzespanej nocy ,ze naraz zjadlam paczka ,eklerka z bita smietana i drozdzowke z makiem...ja pikole troche przesadzilam haha,ale to ewidemtnie ze zmeczenia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@zosiak jesli masz mutacje to cala ciaze, a w zasadzie cale zycie. Wtedy na ciaze najlepiej tez miec heparyne, bo ta mutacja jest odpowiedzialna za problemy z zakrzepica. Doklanie nie pamietam. A homocysteine mozesz tez zbic burakami pod kazda postacia. Czasem one lepiej dzialaja. A witaminy kwas foliowy w postaci metafoliny, b12 w formie metylokobalaminy i b6 jako P-5-P. Sa rozne firmy ktore je robia w roznych cenach. Najprosciej dostac swansona.

@Funia90 mi gin powiedziala ze z praktyki widzi, ze jak mama miala, to corka tez. U mnie nawet siostry w jakims stopniu sie z tym zmagaja. A ja juz przed ciaza mialam niektore objawy wskazujace na taka mozliwosc. To ponoc slabosc tkanek dziedziczona, wiec mam niestety 75% szans na ta prxypadlosc i to tylko dlatego, ze nie dopuszczam do glosu, ze jak mama miala to ja tez. Mimo wszystko chyba zastane przy sn. Chyba ze cos mi sie odwidzi

reklama
Do góry