reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Porzeczka1234 baranek ewan super. Duzy. Myslalam, ze mniejszy bedzie. Dziala rewelacyjnie nawet m przy nim zasnal [emoji4] a mlody jak sciagalam go z brzucha to zaczynal kopac. Chyba sie polubia. Tylko jeszcze nie wiem czy baranek bedzie w lozku u nas w sypialni czy u mlodego. A moze trzeba bedzie kupic drugiego...

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie jakis czas temu pisalam tutaj na watku u Was ostatnio sobie Was podczytuje jestem po poronieniu 6tydz i po cp 8 tydz
Bardzo prosze Was kobitki o pomoc otrzymslsm nastepujace wyniki

zelazo 157 norma 37-146
kwas foliowy 18,03 norma 4,6 -18,7
homocysteina 14,3 norma 5-15,4
wit d 39,8 poziom optymalny

@bobasek1990 beta dobra i progesteron tez, tsh bardzo ładne zrób następną w poniedziałek i zobaczymy przyrost :-)
@marshia jak dobrze że już w domu.... ja brałam arthrotec, ale widac są i inne specyfiki
@Maciejka78 a ty kiedy w końcu idziesz na to usg??? bo się zmotałam.
@ovli22 laska z ciebie;) i znów zmieniłaś avatar

Dzięki dziewczyny ;) ale czy ja wiem czy ze mnie laska ? Na wakacjach to pewnie każda z nas wyglada super ;) teraz siedzę w domu i wyglądam [emoji23][emoji23][emoji23] jak kocmołuch w rozciągniętych portach , których mój M nienawidzi [emoji13][emoji13]

Sorki z awatar ale siedzę w domku już tydzień i mi się nudzi także zdecydowałam was napastować dzisiaj i zmiany robię ;)

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@zosiak masz za wysoka homocysteine. Do ciazy powinna byc max 7. Zbijesz ja witaminami metylowymi z grupy b, glownie b6, b12 i kwasu foliowego. Byloby dobrze gdybys zbadala sobie mutacje mhtfr. Ona jest odpowiedzialna za wysoka homocysteine. I nie bierz zwyklego kwasu foliowego, bo jesli masz mhtfr to bedzie cie zatruwal.

Destino dziekuje za odpowiedz a teraz pytanie jakie te tabletki folian i wit z grupy B? chodzi mi o nazwe:) I jeszcze jedno pytanie mam do Was przez jaki okres bierzecie albo bralyscie te metyle?

@Destino opadanie narzadow to rzeczywiscie nic fajnego,kiedys widzialam to gdzies w jakims programue,ale wiesz nie jest chyba powiedziane ,ze na pewno bedziesz to miala,tylko masz predyspozycje

@roxie123 bardzo dobrze ujelas to o sn i o cc[emoji4]popieram w 100%
Ja cos wiem na temat bycia samej[emoji53]
Tez M ciagle nie ma w domu bo duzo pracuje i jezdzi na budowe:/ malo jestesmh razem ale coz ja poradze,kiedys go odzyskam[emoji5]

@agatush caluj ksiezniczke w czolko i ciesz sie nia[emoji5]zadne wypominanie sobie

@marzycielka81 absolutnie nie zanudzasz problemami[emoji4]tu kazda kazdej wyslucha[emoji5]ciesze sie ,ze z Adriankiem w porzadku
Wiele przeszlas przy porodzie[emoji53]

@Kitki ja tez jestem typem zosi samosi,po porodzie zostaje sama,M musi wracac do pracy a pomoc nie ma kto,niby mam
Mame 500 m od siebie,nie pracuje,ale watpie zeby przychodzila

@burczuś gratulacje i wszystkiego najlpszego[emoji5]

@Marthi dobrze Ci powiedzial ,ze doczekasz[emoji5]zobaczysz bedzie rozowe dzidzi
Ja pilam winko czerwone wytrawne[emoji4]migdaly,do 12 dc wiesiolek i wit e na sluzy
Bardzo fajne info o morelach mysle ,ze przydadza sie brzuchatka a szczegolnie bioracym clexane[emoji4]moze nie w takiej ilosci jak tak pisze bo maja tez wit A ,ale raz na jakis czas tak

@marshia bardzo sie ciesze[emoji5]mnie gin wypuscil z endo 15 mm ,fakt krwawilam mocno ale wiedzial jak zalezy mi na tym zeby nie miec zabiegu.
Zajadaj sie ciachem i relaksuj[emoji8]i nie jestes kosmitka,bedziesz miala rozowiotenkie dzidzi[emoji5]

@ovli22 ja tez zamierzam karmic do 6 miesica zycia aczkolwiek zobaczymy jak w praktyce bedzie[emoji4]

@bobasek1990 zasmucila cie beta?zartujesz?ja mialam w 26 dc bete 47,a progesteron tylko 15,5
Ciuchutko gratuluje[emoji5]
@zosiak masz zawyzona dosc mocno homocysteine,podejrzewam u Ciebie mthfr,zrob sobie ten test co ja robilam w test dna.
A metyle to albo te co Ci pisalam albo zamow z neta ,moze ktos Ci linka wrzuci.

Dziewczyny wczoraj mialam takie parcie na slodkie po nieprzespanej nocy ,ze naraz zjadlam paczka ,eklerka z bita smietana i drozdzowke z makiem...ja pikole troche przesadzilam haha,ale to ewidemtnie ze zmeczenia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@zosiak jesli masz mutacje to cala ciaze, a w zasadzie cale zycie. Wtedy na ciaze najlepiej tez miec heparyne, bo ta mutacja jest odpowiedzialna za problemy z zakrzepica. Doklanie nie pamietam. A homocysteine mozesz tez zbic burakami pod kazda postacia. Czasem one lepiej dzialaja. A witaminy kwas foliowy w postaci metafoliny, b12 w formie metylokobalaminy i b6 jako P-5-P. Sa rozne firmy ktore je robia w roznych cenach. Najprosciej dostac swansona.

@Funia90 mi gin powiedziala ze z praktyki widzi, ze jak mama miala, to corka tez. U mnie nawet siostry w jakims stopniu sie z tym zmagaja. A ja juz przed ciaza mialam niektore objawy wskazujace na taka mozliwosc. To ponoc slabosc tkanek dziedziczona, wiec mam niestety 75% szans na ta prxypadlosc i to tylko dlatego, ze nie dopuszczam do glosu, ze jak mama miala to ja tez. Mimo wszystko chyba zastane przy sn. Chyba ze cos mi sie odwidzi

reklama
Do góry