reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś wybaczam. Lubie jak ludzie o sobie pisza wtedy sie ich poznaje.

@Destino bede cisnac choc on na przeplywy musi mnie zabrac do innego pokoju na lepszy sprzet.

@marshia jak to napisalas o wiare w cuda?? Kurde gdybym miala do coebie blize to tak kopnelabym cie w to prawie 40letnie dupsko ze kazdy wsad by zadzialal

@bertha to Twoja szczesliwa szóstka

reklama
Ale naklepałyście :) ciężko nadążyć :)

@Destino dzięki ,że mnie wspomniałaś :) ja czekam na @ jutro ostatnie dupki i czekamy ;) pózniej clo monitoring i hm...co będzie to będzie :) no wprowadzka coraz bliżej , ale wciąż daleko :) także chyba nic mnie nie zaskoczy heh za to Ciebie niuniu zaskoakuje cały czas jak rośnie pięknie :D
@marzycielka81 dobrze , ze synusiem już lepiej :) teraz jesień dzieci łapią wszystko
@bobasek1990 ooo to wieści superowe :) ja biorę 5 encortonu na razie ...ale ciągle się waham z tym i dupka 1x2 nie wiem jak to działa... według mnie jak jest zdrowy zarodek to małe dawki dadzą radę jak coś jest nie halo to i tak będzie . Także dopytaj lekarza co Ci powie :) to nas zaskoczyłaś ;* gratulacje :) Zrób tą bete jednak :*
@marshia niech ta kolejna dawka ruszy... ale tak jak mówię , jak trzeba zabieg to niestety trzeba dla własnego dobra :* jak wiesz ,że Twój lekarz się podejmie to będziesz spokojniejsza
@kas90 kochana a encorton 5 do kiedy brałaś kiedy zwiększyłas do 10 ? bo mi lekarz kaze brac 5 na razie ;/
@bertha kciukasy za pozytywy &&&
@ovli22 Skarbie ja nie wiem jak to będzie z naszym testowankiem ;* na pewno Ty będziesz i &&& za Ciebie :) ja w tym miesiącu żyję bez żołnierzyków haha więc chyba bym sobie te kreski musiała namalować :D czekam na @ i zaczynam cykl z clo ...więc mój rozjechany cykl się zmieni więc nie wiem czy wpasuję się żeby mieć jak Ty :) wsparcie moje masz :) Wiesz co myślę o zyciu tam... w Pl dacie sobie radę ... jesteście młodzi rozsądni i pracę znajdziecie ...oczywiście nie będzie tak hop ale tam też przecież nie jest jakby się zdawało .

@ovli22 kurcze blaszka decyzja o powrocie do Pl nie taka prosta ,co?
Człowiek musi zdawać sobie sprawę,że tutaj rzeczywistość jest całkowicie inna niż gdziekolwiek indziej, gdzie Polacy wyjeżdżają za pieniądzem. Trzeba się nastawić na przeskok wynagrodzeń za pracę, którą najpierw trzeba znaleźć. Myślę,że to akurat nie jest straszny problem dla ludzi, którzy na prawdę chcą pracować. Rynek bezrobotnych ma w czym wybierać. Oczywiście,że nie wszędzie,bo są rejony w Polsce, gdzie bida aż piszczy, bo pracy brak.Ale myślę,że Poznań czy Gorzów ma nie mało do zaoferowania;)
Ja pracowałam za granicą troszkę. Najpierw tylko na wakacjach jako studentka, a po ślubie razem z mężem pojechaliśmy do Danii. Mieliśmy ścisłe założenie,że zarabiamy na to co sobie zaplanowaliśmy i wracamy. W tym samym czasie również za granicą był brat męża z rodziną i oni wiedzieli,że nie chcą wracać do Pl, bo rzeczywistość ta nasza szara im nie odpowiadała. Ja byłam 5 miechów i zaszłam w szczęśliwą ciążę-zjechałam,a mąż dotrwał do końca roku i też zjechał. Łatwo nie było. Mało co w deprechę nie wpadliśmy,ale fakt jest taki,że jak urodziłam dziecko, to doceniłam życie w Pl, życie w małym miasteczku, a nie we Wrocławiu-jak wcześniej marzyłam. Poprostu nauczyłam się cieszyć z tego co mam wokół siebie :) Mąż znalazł pracę jako sprzedawca(jest po studiach),a po paru miesiącach dostał się do pracy związanej z jego wykształceniem:) Także trzeba cierpliwości, stalowych nerwów i dość mocnej psychiki, by sie nie poddać i nie wrócić zaś w ten kierat za granicą;)
A mój szwagier...przyszło im wrócić do Pl, po krótce-nie poradził sobie z ty...i przegrał walkę z depresją :( I zostawił żonę, dzieci...w czarnej dupie:/ Mają swój kąt,ale renty żadnej praktycznie...ehhh szkoda gadać:/
Także ten, rozpisałam się.... Życzę Wam mądrej,świadomej decyzji gdzie chcecie by był Wasz dom:)
Wybaczcie mi ten post tylko o sobie :)

Przestań ! Bardzo dobrze , że piszemy nie tylko o ciążach , lekach , lekarzach , owulacjach itd ale również o innych naszych problemach czy fajnych zdarzeniach z życia ;)

Burczuś ja się nie boje tego przeskoku kasy bo jestem świadoma tego , że w Polsce miesięcznie zarabia się tyle co tutaj w tydzień !
Ale tez dużo się straci tych pieniędzy bo życie w Londynie do tanich nie należy .
Ja tutaj już jestem 10 lat fascynacja minęła eldorado się skoczyło [emoji23]
I tęsknie za innym spędzenia czasu wolnego .
Tutaj w czasie wolnym idę na zakupy ! Tracić pieniądze ciężko zarobione [emoji35]bo nie ma co robić .
Wiem głupio to brzmi ze w jednym z największych stolic świata ja nie mam co robić [emoji851][emoji851][emoji851]

Tutaj nawet nie ma kiedy spotkać się z kimś tak spontanicznie [emoji35]
Trzeba organizować już 2 miesiące wcześniej bo prawie każdy pracuje wtedy kiedy ja mam wolne [emoji79]
Gdziekolwiek chcesz wyjść w Londynie wiąże się to z kasą !

W Polsce mieszkam w lubuskim jest to jedno z województw z największa liczba szlaków rowerowych i pieszych ;) mogłabym jeździć rowerem , biegać , pływać ( mnóstwo jezior) a tytaj gdzie pojadę do centrum wdychać ołów .
Jeżdżę rowerem do pracy ! Ulicami Londynu - nic wspaniałego [emoji316]
Najgorsze jest lato w Londynie w tych murach :(
Tutaj tylko praca i dom . Wyścig szczurów . Bo kasa najważniejsza bo w Londynie nie przeżyjesz nie pracując . Tydzień bez pracy już jesteś 2 razy stratna .
Nie narzeka na Anglię bo dzięki pobytowi tutaj dużo się nauczyłam itd ale już moja kariera dobiega końca i czas pomyśleć o powrocie .

@roxie coś czuje , że i tak mi w tym miesiącu nie wyszło [emoji851]
Testowanie za jakieś 1.5 tyg
Także słońce Chyba czekam na ciebie ;)
Zapisane w gwiazdach jest że ty masz być pierwsza [emoji294]️[emoji294]️[emoji294]️
Kolejka obowiązuje :)
Ja byłam za tobą z testowaniem .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@ovli22 hah jakbym siebie słyszała rok temu :D

Dziewczyny , które miały cykle z Clo chciałabym prosić o kilka zdań na jego temat :)
Więc tak dla mnie to nowość ...wiem ,że ma na celu podrasowanie jajek , i wyrównanie cyklu .
Ale wyczytałam ,że ma wpływ negatywny na endometrium , z którym ja problemów nie mam :/
Czytałam ogrom komentarzy kobiet , którym ten lek pomógł zajść w zdrową ciążę .
Oczywiście mam świadomość ,że u mnie bez innych leków nie da rady .
Czy znacie skutki uboczne ? albo coś co może mnie zaskoczyć ?
Wystraszyło mnie również , że może wytworzyć się mnóstwo torbielków :/ będę miec monitoring , ale hm nie chcę żeby było gorzej niż jest , bo w sumie nie wiem co nie hula , ale sprzet mam czysty :)
Jesli pękaja mi same pęcherzyki , to czy po tym clo tez same pękną czy się coś moze popierniczyć i pregnyl mi będą musieć dać ?
Chyba tyle...
Dziękuję z góry :)

@ovli22 hah jakbym siebie słyszała rok temu :D

Dziewczyny , które miały cykle z Clo chciałabym prosić o kilka zdań na jego temat :)
Więc tak dla mnie to nowość ...wiem ,że ma na celu podrasowanie jajek , i wyrównanie cyklu .
Ale wyczytałam ,że ma wpływ negatywny na endometrium , z którym ja problemów nie mam :/
Czytałam ogrom komentarzy kobiet , którym ten lek pomógł zajść w zdrową ciążę .
Oczywiście mam świadomość ,że u mnie bez innych leków nie da rady .
Czy znacie skutki uboczne ? albo coś co może mnie zaskoczyć ?
Wystraszyło mnie również , że może wytworzyć się mnóstwo torbielków :/ będę miec monitoring , ale hm nie chcę żeby było gorzej niż jest , bo w sumie nie wiem co nie hula , ale sprzet mam czysty :)
Jesli pękaja mi same pęcherzyki , to czy po tym clo tez same pękną czy się coś moze popierniczyć i pregnyl mi będą musieć dać ?
Chyba tyle...
Dziękuję z góry :)
Ja brałam Clo. A następnie dostawałam zastrzyk z ovitrelle czy jakoś tak. Na pewno skutkiem ubocznym może być ciąża mnoga...
Koleżanka również brała Clo,ale musiała odstawić i przerzucić się na inne(nie pamiętam jakie) tabsy, bo po Clo rosły jej jajeczka aż do 30mm. Była na monitoringu 2 cykle chyba. Jakieś anomalie jej wychodziły.
Tyle wiem :)

@burczuś dzieki :) hm a wcześniej pękały Ci same ? ło matko to nieźle... to dobrze ,że lekarz każe monitoring żeby kontrolować :) O ciąży mnogiej czytałam ,że musiałoby się brać dużą dawkę clo , raczej cięzko o 2 dominujące pęcherzyki oby chociaż jeden wyhodować a dobry :)

Zrobię betę ale jeśli jutro to powtórzę dopiero w poniedziałek i może dobrze bo niezbędne się stresować przez weekend ja w poprzednich ciazach nie badałam progesteron a zdjęcie muszę ogarnąć nigdy nie wrzucałam. Trochę się stresuję ale nic nie zrobię żelazny i doszczepianie w sierpniu musi wystarczyć :)

@bertha zeby to byly same dobre jajeczka! Bardzo Ci zycze zeby sie udalo
@Destino waleczny Pawelek ale ile sie musi biedaczek nacierpiec i jego rodzice. Dzis zabieg w Opolu potem go przewoza do innego miasta Wroclaw bo w tym szpitalu nie ma lekow takich a siakich bardzo strasza zagrozeniem wzroku. Potrzebuje duzo modlitwy i laski Pana!
Niech Twoj maly jak najdluzej w brzuszku siedzi bo tam wszystko ma ladnie dojrzec zeby zyc zdrowo!

Boze dziewczyny jak sobie pomysle ze u mnie starania moga niedlugo byc dostaje nieustającej sraczki. moze sie za duzo naczytalam i nasluchalam ostatnio.

@iveo mam nadzieję ,że wszystko przebiegnie pomyślnie i maluszek dojdzie do zdrowia ...
Bedziesz się starać jak my wszystkie , tylko spokój musi być wyznacznikiem ... sraczke będziesz mieć przed wizytami u lekarza jak już będzie pozytyw :) po prostu trzeba walczyć z psychiką i to mocno ja juz to wiem , sama siebie katowałam ... teraz dużo czytam , dużo myślę nad tym co czytam... i ogólnie to czuję spokój wewnętrzny , nie wiem co mnie odmieniło , jedyne czego się obawiam jeszcze to nowego leku , aby był bardziej pozytywny niż miał przynieść szkody

reklama
@roxie123 o bliźniaki czy dużą ilość jajeczek nie trzeba dużej dawki ja brałam 1x1 i miałam po 3, 4 jajka dominujace :) także to zależy od organizmu. Moje endo zawsze było wzorowe po prostu nie miałam z tym nigdy problemu dobre tyle przy tych wszystkim mam nadzieję, że ty też nie będziesz miała. Ja bym pregnyl czy ovitrele brała na pęknięcie to nie naturalny cykl i nie wiadomo jak.jajka się zachowają czy pękna.

@burczuś lametta pewnie ten drugi lek ją też brałam haha

@iveo będzie dobrze kochana kiedy mrl przecież tyle czekałaś szczepienia badania itd pora się starać i modlić zeby było dobrze zrobiłaś wszystko co mogłaś ....

Do góry