reklama
Porzeczka1234
Fanka BB :)
@marshia jesteś dzielna ja bym już powiedziała, że chce zabieg nie dałabym rady. Jestem z Tobą.
@bea25ta no myślę, że chyba Cię nie uspokoił a co do przepływów do gin prowadzący ciążę czy ten od prenatalnych kuzwa te przepływy sprawdza się w ciagu 2 minut po 2 stronach jakiś szalony ten lekarz. Ale kochana też masz duża kobietkę w brzuszku super.
@bertha trzymam kciuki żeby wszystkie 6 ładnie się zaplodniły i dzieliły do 5 doby.
@bobasek1990 to na prawdę niewiele te 2 dni nie płacz bo to szkodzi dzidzi bierz leki co do bety nie poradzę ja robiłam 2 co 2 dni zeby sprawdzić przyrost później czekałam na usg. Bierzesz dupaston i lutke? Bo progesteron może Ci wyjść oszukany i bedziesz się stresować? Masz z nim jakieś problemy z progiem? Kto Ci kazał badać?
@ovli22 mhh dużo decyzji na głowie może stąd te złe samopoczucie. W Pl miałabyś lepszą opiekę medyczną ale za wszystko trzeba niestety płacić i to sporo
@bea25ta no myślę, że chyba Cię nie uspokoił a co do przepływów do gin prowadzący ciążę czy ten od prenatalnych kuzwa te przepływy sprawdza się w ciagu 2 minut po 2 stronach jakiś szalony ten lekarz. Ale kochana też masz duża kobietkę w brzuszku super.
@bertha trzymam kciuki żeby wszystkie 6 ładnie się zaplodniły i dzieliły do 5 doby.
@bobasek1990 to na prawdę niewiele te 2 dni nie płacz bo to szkodzi dzidzi bierz leki co do bety nie poradzę ja robiłam 2 co 2 dni zeby sprawdzić przyrost później czekałam na usg. Bierzesz dupaston i lutke? Bo progesteron może Ci wyjść oszukany i bedziesz się stresować? Masz z nim jakieś problemy z progiem? Kto Ci kazał badać?
@ovli22 mhh dużo decyzji na głowie może stąd te złe samopoczucie. W Pl miałabyś lepszą opiekę medyczną ale za wszystko trzeba niestety płacić i to sporo
marshia
@dżoł jadę we wtorek do Pasnika. Mój ginio nie wie, ze jadę i niech na razie tak zostanie niech myśli, ze się będę starać w 2 cyklu, a ja zobaczę co powie Paśnik. Kocham mojego ginia , ale nie musi wiedzieć o wszystkich moich drogach i wyborach.
@bea25ta @Porzeczka1234 no ja zawsze naiwnie do końca wierzę, do ostatniej sekundy. Choć ostatnio tyle rzeczy poszło niectak, ze powinnam się już nauczyć, ze wiara cudów nie czyni. Ale nie umiem tego zmienić Wierzę, ze miał szczęśliwą rękę fo tabletek i może po jego wsadzie coś ruszy
@bea25ta @Porzeczka1234 no ja zawsze naiwnie do końca wierzę, do ostatniej sekundy. Choć ostatnio tyle rzeczy poszło niectak, ze powinnam się już nauczyć, ze wiara cudów nie czyni. Ale nie umiem tego zmienić Wierzę, ze miał szczęśliwą rękę fo tabletek i może po jego wsadzie coś ruszy
Ostatnia edycja:
agatush
Moderatorka
@bea25ta trzymam kciuki bardzo mocno daj znać co i jak!
@Funia90 no wyniki dobre siła tkwi w heparynie super cieszę się. Funia bierz Ewana mąż go przynosi wieczorem podglasza i do brzuszka przystawiamy to mała tańczy nie wiem czy przez niego czy co ale chyba się lubia już. Zamów sobie właśnie na videoniania.pl jest tańszy facet ma firme w Katowicach a przesyłka darmowa zamówiłam w niedzielę we wtorek o 16 był juz w "domu"
@Destino coś jest z tymi kolorami bo ja mam białe rzeczy , szare ,różowe mietowe, ale ja też znalazłam np czerwone, fioletowe ale fakt mało tego jest. Jesli chodzi o wózek celowo kupiłam szaro ciemny, jasniejszy i czarny bo łatwiej mi go będzie sprzedać.
@agatush to nie pośpisz biedna ale wiem , że i taki tak byś się niezamieniła
@nafoczka ja właśnie wiem, że Ty piszesz mniej od momentu jak poszlaś do pracy to liczę że niunia pozwoli jednak się odzywać
@marzycielka81 super , ze z synkiem lepiej.
@bertha trzymam bardzo mocno kciuki za jajeczka.
@melania86 gratuluje kochana przytulajcie się do woli.
@kas90 mnie biodra bolą od 2 miesięcy malina kazał brać wapno i trochę przeszło ale kłuje mnie tam w środku czasem @susana pisała kiedyś że to normalne. Mówiłam ci z tym ktg haha ja dziś jadę znów a w przyszłym tygodniu już 2 razy w tygodniu tylko nie muszę się zapisywać i tłumaczyć tyle dobrze. Kasiu może znasz przepis na jakąś fajna zapiekankę na piątek bo ja do fryzjera idę i mąż by sobie tylko odgrzał ale nie mam pomysłu jaką zrobić
@marshia jak u Ciebie?
@ovli22 Kochana gorsze dni są zrozumiałe nie znikaj na długo
@mickey* co u Was?
Oczywiście ze bym się nie zamieniła. Tylko szkoda mi tego mojego Smerfa :-(
@bertha za jajuszka kciukamy [emoji110][emoji110][emoji110] zdrowe piekne dorodne i gotowe do zaplodnienia
@Ilis91 niech ten cykl bedzie twoj, a lameta swoje zrobi. W koncu proroczy sen musi sie sprawdzic
@marzycielka81 jak synek sie miewa?
@funia 90 to nie tak ze nie lubie czarnego i szarego bo mam duzo takich rzeczy. Tylko chcialabym wiecej kolorow, a co wejde do sklepu i chce cos kupic to przewaznie szare i czarne. Dla chlopcow cos mniej kolorowych rzeczy robia. A mnie sie marza zolte, albo zielone.
Wozek masz super. Malutki i wszystko skladane. Dobry do domu i do transportu. My narazie debatujemy nad lozeczkiem. I pieknie ci wyniki sie naprawiaja. Mi gin powiedziala ze wyniki ksiazkowe. Wszystko w pieknych normach. Niejedna ciezarna chcialaby takie miec. Szyjka tez zamknieta i dluga jej zdaniem bo 3,5 cm.
@bea25ta dzis twoja wizytka. Niech przyniesie ci spokoj. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Daj znac jak wrocisz, a z goleniem to sie nie wypowiem...wczoraj na slepo robilam
@kas90 urosla Asiula. Teraz z @Porzeczka1234 bedziecie sie "scigac" ktora pierwsza bedzie rodzic. Dobrze ze masz skierowanie na ktg. Niech sie do ciebie przyzwyczajaja w szpitalu.
@Porzeczka1234 mam wrazenie ze dla dziewczynek jest wiecej kolorow, albo obracam sie w zlych sklepach. Tak kolorystyka to rzevz gustu i ... finansow [emoji4]
Okna to u mnie ostatnie podrygi. Wiecej juz nie dam rady. Wracam powoli do samopoczucia z 1 trymestru.
Pieknie utuczylas bydluniowa. Wyglada na to, ze niedlugo sie zobaczycie [emoji7] coz to bedzie za radosc
@Nadja_n wspolczuje rozdzwieku z mezem. To moze wynikac z jego profesji. Skoro siedzi w medycynie to wydaje mu sie, ze juz nic nowego nie wymysla. Jednak medycyna opiera sie na doswiadczeniach wiekszosci. A my jestesmy tym procentem wyjatkow, ktore sie do konca w niej nie trzymaja. Ja juz nie raz uslyszalam, ze skoro jestem w ciazy to napewno nie mam endometriozy. Tylko co zrobic z dokumentem od laparoskopii? Poza tym medycyna niejeden cud widziala. Pogadaj z chlopem by sie tak na tej skostnialej wiedzy nie opieral, a raczej poszerzal horyzonty. A jak nie chce pomoc to przynajmniej niech nie przeszkadza. Bo tu chodzi wlasnie o cud wspomagany lekami. Wspolnie wszystko jest mozliwe, a jak czlowiek nie sprobuje, to sie nie dowie [emoji8]
@Marthi gorsze dni bywaja, zwlaszcza ze wsrod wielu spraw ta jedna [emoji64] nigdy nie znika. Tule mocno by bylo ich jak najmniej. Dobrze, ze szybko sie podnosisz [emoji178] A usg dopochwowe przewaznie koncza po prenatalnych. Choc ja mam co wizyte na mierzenie szyjki.
@roxi123 nie siedz w krzakach tylko przygotuj sie na nowy cykl, co by cie nie zaskoczyl. Czas na najwazniejszy prezent pod choinke. A u was w domu czy nie to bedzie formalnosc.
@dzol [emoji4]
@iveo o maluszku zawsze pamietamy. To dzielny bobas, a takie niespodziewajki dla rodzicow nic przyjemnego. Wiem, ze chcecie juz do domku go zabrac, choc lepiej, ze lekarze od razu reaguja zamiast tulania sie od drzwi do drzwi. Niech malenstwo rosnie w sile. A jak ma na imie?
@matulkaa ilekroc piszesz tyle razy zastanawiam sie kiedy to zlecialo [emoji38] to dobry czas by zaczac sie cieszyc i rozgladac za pierwszymi zakupami. Pieknie ci rosnie 80% dziewczynka. A ta kobieta jest niezwykle ciepla i wrazliwa. My nie mamy wskazan, ale chce sprawdzic jak serce malego. Wiec ide na badanie 3 trymestru.
@anetkruczek cytat bomba. Zawsze lubialam Mahatme. Ten gosc potrafil wiele zdzialac wytrwaloscia [emoji8]
@magda1208 zdrowka kochana [emoji178]
@Maciejka78 byles sie zanadto nie stresowala. Wizyte ustawiaj tak by bylo dla ciebie komfortowo. A to, ze na poczatku czesciej to zrozumiale.
@mala79 [emoji110][emoji110][emoji110] za podwojna ciagla na tescie
@marshia nie odpuszczaj swojemu doktorkowi. Jak sama widzisz przygotowal sie na twoj test. A tego z wieczora olej. Kazdy organizm inny. Przytulam cie mocno [emoji179]
@burczus ty i @nafoczka to weteranki forumowe.
@agatush opiekuj sie Michasia [emoji7] a takie skoki rozwojowe przy zabkach moga czesciej wystepowac. Czyz to szczescie nie jest cudowne? Moze poza zmeczeniem mamy. Tulcie cie mocno. Ucaluj corcie [emoji8]
@bobasek1990 kiedys mialam szkaplerz karmelitanski. Nosilam na szyi. Nie chodzi o to by byl talizmanem, tylko by przypominal ci o modlitwie, ufnosci i nadziei. To nie ma znaczenia gdzie go nosisz. To dzieki niemu ma byc mocniejsza twoja wiara.
@ovli22 odpocznij, nabierz sil i wracaj do nas [emoji8] czekamy
@melania86 gratuluje Synka [emoji253][emoji64]
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Opiekuje się, pewnie ze tak ;-) mam nadzieję że z dnia na dzień będzie lepiej.
@marshia jesteś dzielna ja bym już powiedziała, że chce zabieg nie dałabym rady. Jestem z Tobą.
Porzeczka wiem , że w Polsce jest lepsza opieka medyczna i wiem Żr czasami trzeba płacić .
A tutaj opieki nie ma praktyczne wcale .
Wiem co mi jest i jakie leki powinnam brać kwestia znalezienia dobrego lekarza w Poznaniu żeby mnie przez to wszystko przeprowadził .
Ja od maja nie widziałam swojego lekarza ! Nie błąd ! Od lutego !! Nie ja go wcale nie widziałam !! Ha ha
Ja Kuzwa tutaj lekarza swojego widziałam tylko z internetu ha ha a tak to położne albo osoby z jego ekipy ale to tylko jakieś pielęgniarki itd
One wszystko załatwiają !! Quzwa jak mnie to męczy !
Ja jakieś pytania to na e-maila [emoji35][emoji36]
Koń by się uśmiał [emoji206][emoji206][emoji206][emoji206]
Taka to tutaj opieka !
Zobaczymy co to będzie jak już mi się uda i ciekawe jaką opiekę mi zaproponują .
2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe
Porzeczka1234
No to współczuję kochana to powiem tak może warto jednak, pomyśleć intensywnie podjąć decyzję spakować się i wracać do domu. Życzę Ci przemyślanych i słusznych decyzjiPorzeczka wiem , że w Polsce jest lepsza opieka medyczna i wiem Żr czasami trzeba płacić .
A tutaj opieki nie ma praktyczne wcale .
Wiem co mi jest i jakie leki powinnam brać kwestia znalezienia dobrego lekarza w Poznaniu żeby mnie przez to wszystko przeprowadził .
Ja od maja nie widziałam swojego lekarza ! Nie błąd ! Od lutego !! Nie ja go wcale nie widziałam !! Ha ha
Ja Kuzwa tutaj lekarza swojego widziałam tylko z internetu ha ha a tak to położne albo osoby z jego ekipy ale to tylko jakieś pielęgniarki itd
One wszystko załatwiają !! Quzwa jak mnie to męczy !
Ja jakieś pytania to na e-maila [emoji35][emoji36]
Koń by się uśmiał [emoji206][emoji206][emoji206][emoji206]
Taka to tutaj opieka !
Zobaczymy co to będzie jak już mi się uda i ciekawe jaką opiekę mi zaproponują .
2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe
@bobasek1990 jak nie masz zalecenia to progesteronu nie badaj tylko bierz dufaston. On i tak w badaniu nie wychodzi. A trudno zbadac dobrze progesteron. Przyrost bety to ginowie i tak chca na potwierdzenie na poczatku, wiec moze warto, choc stresuje bardzo
@bea25ta lec za tydzien na badanie i nie odpuszczaj. Super waga malutkiej.
@iveo sliczne imie. Waleczny maly to ma imie po walecznym gosciu
@marshia to trudne, walcz jednak. Warto sprobowac bez zabiegu. Dzielna kobieta jestes [emoji8]
@Porzeczka1234 moj m ciagle mowi ze moglabym juz urodzic. Niech lepiej siedzi w brzuchu a spiewy go nie kusza. Byle sie Natus do nich przyzwyczail
@bea25ta lec za tydzien na badanie i nie odpuszczaj. Super waga malutkiej.
@iveo sliczne imie. Waleczny maly to ma imie po walecznym gosciu
@marshia to trudne, walcz jednak. Warto sprobowac bez zabiegu. Dzielna kobieta jestes [emoji8]
@Porzeczka1234 moj m ciagle mowi ze moglabym juz urodzic. Niech lepiej siedzi w brzuchu a spiewy go nie kusza. Byle sie Natus do nich przyzwyczail
Marthi
@marshia - dziękuję za wyjaśnienie, biedulo Ty moja! :* Musi ruszyć po 3 dobie, nie ma innej opcji!
@bobasek1990 - oja, nieźle! bierz leki i jeśli nie czujesz potrzeby nie idź na betę. Ja bym poszła, ale taki mam już charakter.
Mimo, że wiem, że beta nie zawsze dobrze wróży (w poprzedniej miałam wzrowe wzrosty), a i tak poroniłam. Poczekaj do 6tc i idź na usg ;*
@bertha - oby wszystko poszło po Twojej myśli :*
Trzymam &&&&&
@ovli22 - zatem czekam na Wasze testowanka! a pracą się staraj nie przejmowąć :* u mnie w tej kwestii też nie jest kolorowo, ale... staram się być ponad to
@marshia - " i może po jego wsadzie coś ruszy " - znowu się uśmiałam Co z Ciebie za pozytywna baba! )))) ;*
Nic tylko trzymac tak dalej!!! ))
@bobasek1990 - oja, nieźle! bierz leki i jeśli nie czujesz potrzeby nie idź na betę. Ja bym poszła, ale taki mam już charakter.
Mimo, że wiem, że beta nie zawsze dobrze wróży (w poprzedniej miałam wzrowe wzrosty), a i tak poroniłam. Poczekaj do 6tc i idź na usg ;*
@bertha - oby wszystko poszło po Twojej myśli :*
Trzymam &&&&&
@ovli22 - zatem czekam na Wasze testowanka! a pracą się staraj nie przejmowąć :* u mnie w tej kwestii też nie jest kolorowo, ale... staram się być ponad to
@marshia - " i może po jego wsadzie coś ruszy " - znowu się uśmiałam Co z Ciebie za pozytywna baba! )))) ;*
Nic tylko trzymac tak dalej!!! ))
burczuś
@ovli22 kurcze blaszka decyzja o powrocie do Pl nie taka prosta ,co?
Człowiek musi zdawać sobie sprawę,że tutaj rzeczywistość jest całkowicie inna niż gdziekolwiek indziej, gdzie Polacy wyjeżdżają za pieniądzem. Trzeba się nastawić na przeskok wynagrodzeń za pracę, którą najpierw trzeba znaleźć. Myślę,że to akurat nie jest straszny problem dla ludzi, którzy na prawdę chcą pracować. Rynek bezrobotnych ma w czym wybierać. Oczywiście,że nie wszędzie,bo są rejony w Polsce, gdzie bida aż piszczy, bo pracy brak.Ale myślę,że Poznań czy Gorzów ma nie mało do zaoferowania
Ja pracowałam za granicą troszkę. Najpierw tylko na wakacjach jako studentka, a po ślubie razem z mężem pojechaliśmy do Danii. Mieliśmy ścisłe założenie,że zarabiamy na to co sobie zaplanowaliśmy i wracamy. W tym samym czasie również za granicą był brat męża z rodziną i oni wiedzieli,że nie chcą wracać do Pl, bo rzeczywistość ta nasza szara im nie odpowiadała. Ja byłam 5 miechów i zaszłam w szczęśliwą ciążę-zjechałam,a mąż dotrwał do końca roku i też zjechał. Łatwo nie było. Mało co w deprechę nie wpadliśmy,ale fakt jest taki,że jak urodziłam dziecko, to doceniłam życie w Pl, życie w małym miasteczku, a nie we Wrocławiu-jak wcześniej marzyłam. Poprostu nauczyłam się cieszyć z tego co mam wokół siebie Mąż znalazł pracę jako sprzedawca(jest po studiach),a po paru miesiącach dostał się do pracy związanej z jego wykształceniem Także trzeba cierpliwości, stalowych nerwów i dość mocnej psychiki, by sie nie poddać i nie wrócić zaś w ten kierat za granicą
A mój szwagier...przyszło im wrócić do Pl, po krótce-nie poradził sobie z tym...i przegrał walkę z depresją I zostawił żonę, dzieci...w czarnej dupie:/ Mają swój kąt,ale renty żadnej praktycznie...ehhh szkoda gadać:/
Także ten, rozpisałam się.... Życzę Wam mądrej,świadomej decyzji gdzie chcecie by był Wasz dom
Wybaczcie mi ten post tylko o sobie
Człowiek musi zdawać sobie sprawę,że tutaj rzeczywistość jest całkowicie inna niż gdziekolwiek indziej, gdzie Polacy wyjeżdżają za pieniądzem. Trzeba się nastawić na przeskok wynagrodzeń za pracę, którą najpierw trzeba znaleźć. Myślę,że to akurat nie jest straszny problem dla ludzi, którzy na prawdę chcą pracować. Rynek bezrobotnych ma w czym wybierać. Oczywiście,że nie wszędzie,bo są rejony w Polsce, gdzie bida aż piszczy, bo pracy brak.Ale myślę,że Poznań czy Gorzów ma nie mało do zaoferowania
Ja pracowałam za granicą troszkę. Najpierw tylko na wakacjach jako studentka, a po ślubie razem z mężem pojechaliśmy do Danii. Mieliśmy ścisłe założenie,że zarabiamy na to co sobie zaplanowaliśmy i wracamy. W tym samym czasie również za granicą był brat męża z rodziną i oni wiedzieli,że nie chcą wracać do Pl, bo rzeczywistość ta nasza szara im nie odpowiadała. Ja byłam 5 miechów i zaszłam w szczęśliwą ciążę-zjechałam,a mąż dotrwał do końca roku i też zjechał. Łatwo nie było. Mało co w deprechę nie wpadliśmy,ale fakt jest taki,że jak urodziłam dziecko, to doceniłam życie w Pl, życie w małym miasteczku, a nie we Wrocławiu-jak wcześniej marzyłam. Poprostu nauczyłam się cieszyć z tego co mam wokół siebie Mąż znalazł pracę jako sprzedawca(jest po studiach),a po paru miesiącach dostał się do pracy związanej z jego wykształceniem Także trzeba cierpliwości, stalowych nerwów i dość mocnej psychiki, by sie nie poddać i nie wrócić zaś w ten kierat za granicą
A mój szwagier...przyszło im wrócić do Pl, po krótce-nie poradził sobie z tym...i przegrał walkę z depresją I zostawił żonę, dzieci...w czarnej dupie:/ Mają swój kąt,ale renty żadnej praktycznie...ehhh szkoda gadać:/
Także ten, rozpisałam się.... Życzę Wam mądrej,świadomej decyzji gdzie chcecie by był Wasz dom
Wybaczcie mi ten post tylko o sobie
Ostatnia edycja:
reklama
Porzeczka1234
@Destino malina zawsze mówił aby miała 1,5 kilo i to już było dla niego spoko no więc modliłam.się o 1,5 kilo jak tyle miała pomyślałam może ze 2,2 kg jak tyle przytyła to pomyślałam może ze 3 teraz ma 3,2kg a ja myślę a może jeszcze 0,5 kg bo tyle jest margines błędu i żeby wytrzymać jeszcze te 2 tygodnie z hakiem. Także mamie ciągle mało a mężowi powiedz ze maly niech posiedzi jeszcze 10 tygodni będzie gruby i różowy
Podziel się: