reklama
agatush
Moderatorka
Funia90 dobrze że poszła zrobić to badanie. Zobaczysz będzie lepiej :-)@llis91 stram sie utrzymywac spokoj nawet mimo najgorszych sytuacji ale czasem i mnie dol dopada.
Dol a moze ogromny strach?
Wierze ,mocno wierze.
Dzis bylam u przyjaciolki i jej 5 miesiecznego synka,tez chce miec takiego malego placzcego szkraba.
Pojezdzilam troche wozkiem na spacerze ale lepiej mi sie nie zrobilo:/
@kas90 mocno w nia wierze[emoji5]
@anetkruczek na aptt pojde juz jutro ,wynik bede miala po 21 ,ale to dopiero bedzie po 2 zastrzykach.
W nastepnym tyg tez zbadam ,a na ta anty-xa ide na 99% we wtorek,bo musze byc te 4 godz od wstrzykniecia i juz przesywam podawanie zastzyku,boje sie tak na raz przesunac o kilka godzin na raz w tej sytuacji.
@magda1208 @roxie123 @marzycielka81 [emoji8][emoji8][emoji8]
@roxie123 ale sie ciesze ,ze wymazy sa ujemne [emoji5]
@iveo mi tez d-dimery i fibrynogen rosna i wiem ,ze w ciazy tak jest.
A to aptt to czas podany w sek po ktorym krew krzepnie i norma 25,9-40 a ja mam 25.9 wiec gesta.
Niby norma ale za tydzien norma by juz nie byla:/
Wydaje mi sie ,ze ten paametr jest istotny.
Przynajmniej w moich oczach urusl do ogromnej rangi.
Ciesze sie ,ze z dzidziusiem dobrze[emoji5]
A z usg tez mialam taki plan w tej ciazy ale nie wyszlo bo byl krwiak i ciagle latanie:/
@Porzeczka1234 pojde jutro jeszcze sie przebadac bo licze na pomylke w labie .
Nawet 1 sek bedzie dla mnie zbawienna[emoji4]nie zbankrutuje a licze na to ,ze bede spokojniejsza,za kilka dni pojde znow ,to zaden problem[emoji5]hmm kurcze zastanowie sie jutro jak dostane wynik tego aptt co z tym anty -xa czy robic bo dzis wzielam godz pozniej niz wczoraj.
A to anty -xa kosztuje 150 zl.
Jutro pomysle czy isc we wtorek czy za tydzien,choc czytalam ,ze niby taka heparyna zaczyna dzialac praktycznie odrazu.
Oj z tym starachem mam dokladnie tak samo,codziennie boje sie bardziej,a teraz to juz starsznie:/
Ten strach po urodzeniu tez nas nie opusci bo beda nowe obawy.
Takie zycie matek[emoji4]
@marzycielka81 ja mialam tradzik hormonalny:/ dawalam nawet tu zdejcia:/
@Destino na prawde masz talent [emoji4]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Życzę Ci żebyś nie rodziła po terminie... To niepotrzebny stres i strach.... Wiem co mówię :-/ ale u Ciebie wszystko będzie dobrze :-) mocno trzymam za Was kciuki.
Kasiu ja odstawiłam w 37 tygodniu :-*
@Porzeczka1234 Ty chyba pisałaś o monitorze oddechu dla Córci? I chyba pisałaś o Angelcare? My go mamy i bardzo sobie chwale :-*
@Porzeczka1234 doczytalam teraz. M pracy szuka. Ma wyksztalcenie dosc mocne wiec na slabsze posady nie chca go przyjmowc. Z tym wlasnie klopot. Jak masz za slabe albo za mocne. Bardzo sie denerwuje choc minal niecaly miesiac. A wiem ze znalezc dobra prace to nie takie proste. Siada codziennie jakby pracowal i szuka. Nie poganiam go, a jednak martwie sie ze to go wyniszcza. A swoja droga to bardzo sie ciesze ze jest teraz z nami. Jedziemy na dzialke odstresowac sie.
U nas oczywiscie nie latwo. Z dnia na dzien przybywa mi objawow zatrucia ciazowego, a ze mam genetyczne predyspozycje to sie bardzo martwie. Narazie cisnienie ok. A proby watrobowe w poniedzialek. No i ostatnie 2 dni biegunki. Zrobilam smaczny rosol, ale watroba sobie niestety nie poradzila. Ciut za tlusty. Zeby nie myslec robie pokoj dla malego, cieszy mnie to bardzo, a z tylu glowy wciaz pytanie czy bedzie dla kogo i lzy w oczach. Tak ze @Funia90 rozumiem rozterki
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas oczywiscie nie latwo. Z dnia na dzien przybywa mi objawow zatrucia ciazowego, a ze mam genetyczne predyspozycje to sie bardzo martwie. Narazie cisnienie ok. A proby watrobowe w poniedzialek. No i ostatnie 2 dni biegunki. Zrobilam smaczny rosol, ale watroba sobie niestety nie poradzila. Ciut za tlusty. Zeby nie myslec robie pokoj dla malego, cieszy mnie to bardzo, a z tylu glowy wciaz pytanie czy bedzie dla kogo i lzy w oczach. Tak ze @Funia90 rozumiem rozterki
Porzeczka1234
Fanka BB :)
@Destino trzymam kciuki bardzo mocno za męża oby szybko dostał dobrą pracę bo jej brak niestety ale masz rację stresuje i wyniszcza. Co do pokoiku to ja mam to samo czasem zamykam drzwi w pokoju malej bo się boję także w pelni Cię rozumiem ja robiłam ze stachu alat, aspat, moczniki i inne tego typu co 2 tygodnie od 32 tygodnia bo swedział mnie strasznie brzuch i moja dr panikowała nie wiem czy nie bardziej niz ja a to chyba było od zrostów to swędzenie. Kochana liczę , że proby wyjdą dobrze a objawy o.ktorych piszesz to tylko nasza głowa bo niestety ale lubimy pewne rzeczy sobie wmawiać. Odpocznijcie na działce.
Dziękuję za info. o obniżkach działających przez net
@agatush dziękuję dziś właśnie zamawiam to cudo.
Nam zostało 24 dni do ewentualnego cc i spotkania z małą tak blisko a jednak tak daleko
Dziękuję za info. o obniżkach działających przez net
@agatush dziękuję dziś właśnie zamawiam to cudo.
Nam zostało 24 dni do ewentualnego cc i spotkania z małą tak blisko a jednak tak daleko
@porzeczka1234, to rzeczywiscie szybciutko. Mam nadzieje ze wszysto bedzie dobrze i niedlugo sie juz zobaczycie i bedziecie tulic
marshia
Dzień dobry laseczki
@Funia90 kciuki za wyższy wynik krzepnięcia. Niech bedzie chociaż 28-29 teraz &&.
@Porzeczka1234 @kas90 jak Wy już macie blisko. Cudownie . Bosz...... jak jachvialabym być na Waszym miejscu chlip
@Destino dobrze, ze mąż ma dobre wykształcenie. Może trochę dłużej poszuka pracy, ale przynajmniej ma szanse na coś lepszego i lepiej płatnego A w perspektywie wydatków na Nathanielka przyda się
Ja dziś pranie i prasowanie piżamek, dresikow itp na poniedziałek. Za pierwszym razem byłam w szpitalu 5 dni, za drugim 4. Mój organizm nie reaguje tak szybko na tablety Wiec muszę zabrać trochę garderoby :/
@Funia90 kciuki za wyższy wynik krzepnięcia. Niech bedzie chociaż 28-29 teraz &&.
@Porzeczka1234 @kas90 jak Wy już macie blisko. Cudownie . Bosz...... jak jachvialabym być na Waszym miejscu chlip
@Destino dobrze, ze mąż ma dobre wykształcenie. Może trochę dłużej poszuka pracy, ale przynajmniej ma szanse na coś lepszego i lepiej płatnego A w perspektywie wydatków na Nathanielka przyda się
Ja dziś pranie i prasowanie piżamek, dresikow itp na poniedziałek. Za pierwszym razem byłam w szpitalu 5 dni, za drugim 4. Mój organizm nie reaguje tak szybko na tablety Wiec muszę zabrać trochę garderoby :/
@Porzeczka1234, o co chodzi z tym swędzącym brzuchem? Mnie też swędzi skóra na brzuchu.
Porzeczka1234
@Porzeczka1234, o co chodzi z tym swędzącym brzuchem? Mnie też swędzi skóra na brzuchu.
@kas90 moja Pani dr badała mi próby watrobowe alat, aspat, kwas żółciowy i proby jakieś nerkowe jesli dobrze pamiętam żebym sprawdzić czy swędzacy brzuch nie jest oznaką zatrucia ciażowego tego stanu przedrzucawkowego chyba tak się to fachowo nazywa w moim przypadku to zrosty lub rozciągająca się skóra 3 raxy powtarzałam badania co 2 tygodnie
@marshia i ty się doczekasz kochana
reklama
@marshia kochana współczuję, ja te ciążę to wszystkie miałam w 9 tygodniu straty i na tabletki poszłam za pierwszym razem kolejne już nawet nie próbowałam wolę zabieg ze względów chyba psychicznych
Robię obiadek z przepisu @kas90 na zapiekankę, pachnie pięknie, wygląda pięknie żeby jeszcze tylko pięknie wyszło
Robię obiadek z przepisu @kas90 na zapiekankę, pachnie pięknie, wygląda pięknie żeby jeszcze tylko pięknie wyszło
Podziel się: