reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Funia90, to czekamy na wynik:* ja bym bardzo chciala urodzic w 39tc z zaskoczenia (termin mam na 6 list), a nie tak jak moja biedna siostra chodzić po terminie codziennie do szpitala, zeby ją odsyłali do domu. Dlatego odstawiam juz pomału magnez. @agatush, ty w ktorym tc odstawiłas magnez?

reklama
@llis91 stram sie utrzymywac spokoj nawet mimo najgorszych sytuacji ale czasem i mnie dol dopada.
Dol a moze ogromny strach?
Wierze ,mocno wierze.
Dzis bylam u przyjaciolki i jej 5 miesiecznego synka,tez chce miec takiego malego placzcego szkraba.
Pojezdzilam troche wozkiem na spacerze ale lepiej mi sie nie zrobilo:/

@kas90 mocno w nia wierze[emoji5]

@anetkruczek na aptt pojde juz jutro ,wynik bede miala po 21 ,ale to dopiero bedzie po 2 zastrzykach.
W nastepnym tyg tez zbadam ,a na ta anty-xa ide na 99% we wtorek,bo musze byc te 4 godz od wstrzykniecia i juz przesywam podawanie zastzyku,boje sie tak na raz przesunac o kilka godzin na raz w tej sytuacji.

@magda1208 @roxie123 @marzycielka81 [emoji8][emoji8][emoji8]
@roxie123 ale sie ciesze ,ze wymazy sa ujemne [emoji5]

@iveo mi tez d-dimery i fibrynogen rosna i wiem ,ze w ciazy tak jest.
A to aptt to czas podany w sek po ktorym krew krzepnie i norma 25,9-40 a ja mam 25.9 wiec gesta.
Niby norma ale za tydzien norma by juz nie byla:/
Wydaje mi sie ,ze ten paametr jest istotny.
Przynajmniej w moich oczach urusl do ogromnej rangi.
Ciesze sie ,ze z dzidziusiem dobrze[emoji5]
A z usg tez mialam taki plan w tej ciazy ale nie wyszlo bo byl krwiak i ciagle latanie:/

@Porzeczka1234 pojde jutro jeszcze sie przebadac bo licze na pomylke w labie .
Nawet 1 sek bedzie dla mnie zbawienna[emoji4]nie zbankrutuje a licze na to ,ze bede spokojniejsza,za kilka dni pojde znow ,to zaden problem[emoji5]hmm kurcze zastanowie sie jutro jak dostane wynik tego aptt co z tym anty -xa czy robic bo dzis wzielam godz pozniej niz wczoraj.
A to anty -xa kosztuje 150 zl.
Jutro pomysle czy isc we wtorek czy za tydzien,choc czytalam ,ze niby taka heparyna zaczyna dzialac praktycznie odrazu.
Oj z tym starachem mam dokladnie tak samo,codziennie boje sie bardziej,a teraz to juz starsznie:/
Ten strach po urodzeniu tez nas nie opusci bo beda nowe obawy.
Takie zycie matek[emoji4]

@marzycielka81 ja mialam tradzik hormonalny:/ dawalam nawet tu zdejcia:/

@Destino na prawde masz talent [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Funia90 dobrze że poszła zrobić to badanie. Zobaczysz będzie lepiej :-)

Życzę Ci żebyś nie rodziła po terminie... To niepotrzebny stres i strach.... Wiem co mówię :-/ ale u Ciebie wszystko będzie dobrze :-) mocno trzymam za Was kciuki.
@Funia90, to czekamy na wynik:* ja bym bardzo chciala urodzic w 39tc z zaskoczenia (termin mam na 6 list), a nie tak jak moja biedna siostra chodzić po terminie codziennie do szpitala, zeby ją odsyłali do domu. Dlatego odstawiam juz pomału magnez. @agatush, ty w ktorym tc odstawiłas magnez?
Kasiu ja odstawiłam w 37 tygodniu :-*

@Porzeczka1234 Ty chyba pisałaś o monitorze oddechu dla Córci? I chyba pisałaś o Angelcare? My go mamy i bardzo sobie chwale :-*

@Porzeczka1234 doczytalam teraz. M pracy szuka. Ma wyksztalcenie dosc mocne wiec na slabsze posady nie chca go przyjmowc. Z tym wlasnie klopot. Jak masz za slabe albo za mocne. Bardzo sie denerwuje choc minal niecaly miesiac. A wiem ze znalezc dobra prace to nie takie proste. Siada codziennie jakby pracowal i szuka. Nie poganiam go, a jednak martwie sie ze to go wyniszcza. A swoja droga to bardzo sie ciesze ze jest teraz z nami. Jedziemy na dzialke odstresowac sie.
U nas oczywiscie nie latwo. Z dnia na dzien przybywa mi objawow zatrucia ciazowego, a ze mam genetyczne predyspozycje to sie bardzo martwie. Narazie cisnienie ok. A proby watrobowe w poniedzialek. No i ostatnie 2 dni biegunki. Zrobilam smaczny rosol, ale watroba sobie niestety nie poradzila. Ciut za tlusty. Zeby nie myslec robie pokoj dla malego, cieszy mnie to bardzo, a z tylu glowy wciaz pytanie czy bedzie dla kogo i lzy w oczach. Tak ze @Funia90 rozumiem rozterki

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino trzymam kciuki bardzo mocno za męża oby szybko dostał dobrą pracę bo jej brak niestety ale masz rację stresuje i wyniszcza. Co do pokoiku to ja mam to samo czasem zamykam drzwi w pokoju malej bo się boję także w pelni Cię rozumiem ja robiłam ze stachu alat, aspat, moczniki i inne tego typu co 2 tygodnie od 32 tygodnia bo swedział mnie strasznie brzuch i moja dr panikowała nie wiem czy nie bardziej niz ja a to chyba było od zrostów to swędzenie. Kochana liczę , że proby wyjdą dobrze a objawy o.ktorych piszesz to tylko nasza głowa bo niestety ale lubimy pewne rzeczy sobie wmawiać. Odpocznijcie na działce.

Dziękuję za info. o obniżkach działających przez net :)

@agatush dziękuję dziś właśnie zamawiam to cudo.

Nam zostało 24 dni do ewentualnego cc i spotkania z małą tak blisko a jednak tak daleko

Dzień dobry laseczki :)
@Funia90 kciuki za wyższy wynik krzepnięcia. Niech bedzie chociaż 28-29 teraz &&.
@Porzeczka1234 @kas90 jak Wy już macie blisko. Cudownie ♥️. Bosz...... jak jachvialabym być na Waszym miejscu :( chlip :(
@Destino dobrze, ze mąż ma dobre wykształcenie. Może trochę dłużej poszuka pracy, ale przynajmniej ma szanse na coś lepszego i lepiej płatnego :) A w perspektywie wydatków na Nathanielka przyda się :)

Ja dziś pranie i prasowanie piżamek, dresikow itp na poniedziałek. Za pierwszym razem byłam w szpitalu 5 dni, za drugim 4. Mój organizm nie reaguje tak szybko na tablety :( Wiec muszę zabrać trochę garderoby :/

@Porzeczka1234, o co chodzi z tym swędzącym brzuchem? Mnie też swędzi skóra na brzuchu.

@kas90 moja Pani dr badała mi próby watrobowe alat, aspat, kwas żółciowy i proby jakieś nerkowe jesli dobrze pamiętam żebym sprawdzić czy swędzacy brzuch nie jest oznaką zatrucia ciażowego tego stanu przedrzucawkowego chyba tak się to fachowo nazywa w moim przypadku to zrosty lub rozciągająca się skóra 3 raxy powtarzałam badania co 2 tygodnie

@marshia i ty się doczekasz kochana

reklama
@marshia kochana współczuję, ja te ciążę to wszystkie miałam w 9 tygodniu straty i na tabletki poszłam za pierwszym razem kolejne już nawet nie próbowałam wolę zabieg ze względów chyba psychicznych :(

Robię obiadek z przepisu @kas90 na zapiekankę, pachnie pięknie, wygląda pięknie żeby jeszcze tylko pięknie wyszło :szok:

Do góry