reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@anetkruczek - tak, bardzo się cieszę, że się spotykamy! okoliczności "zapoznania" nie są wymarzone, ale fajnie, że można się poznać w "realu" (i nie chodzi mi tutaj o ten supermarket :p).

@marshia - dlaczego zatem ta beta nadal wzrasta? czy to przez kosmówkę, która to hcg wyzwala?

@weronikawiersz - cześć kochana! jest tu część dziewczyn po biochemicznych, zatem na pewno Ci pomogą i powiedzą, co robić! ;* Ja stety/niestety miałam już ciąże obie z serduszkiem... obie stracone w 12tc...

@nadja - dużo siły, kochana! ;*

reklama
@Marthi beta sobie rośnie, bo organizm puste jajo traktuje jak ciążę.... po prostu ten dupek nie wychwycił po raz 2 u mnie momentu, ze nie ma zarodka. I mydli sibie, ze przecież jest ciąża. Chociaż fakt, ze rośnie na tyle mało, świadczy, ze cis do niego dotarło..... powoli zaskakuje upsssss, a jednaj coś nie gra..... możliwe, ze w pon bedzue juz nawet spadek.
@Nadja_n a u nas cisną na zabiegi :(. A ja przeciwnie - na tabletki :) Już Pixi pisałam, że powiem mojemu doktorkowi, ze wolę jak mi w oczy patrzy, a nie między nogi ;) Wpychanie tam usg tyle razy powinno mu wystarczyć ;) ;)
@weronikawiersz witaj :(. Przykre, ze tu trafiłaś. Ja jestem po 1 biochem, 2 pustych jajach i 1 ciąży z malutkim zarodkiem. Wiec problem mamy jakos tam podobny. Z prawidłowym zagniezdzeniem. Coś już badalas? Lub masz info od lekarza co badać? Jak nie, to Cię pokierujemy.

@Ilis91 to wiesz to co ja kiedy z tym lekiem próbowałam utrzymać ciążę czyli w sumie nic :D
Po prostu trzymaj się tego że ma za działać a jak to nie istotne ? Bo jak zaczniesz drążyć temat to się naj normalniej w świecie zestresujesz a po co Ci to ? Masz dobry plan i się go trzymaj. A jak chcesz brać heparyne to wierz mi doktor Ci da. Mi też nie chciał dac potem wystawił sam receptę potem jak miałam krwawienie /brudzenia czy co to było w 5 tygodniu to się wystraszył i mi odstawić kazał i robić badania aptt D dimery fibrynogen więc cały układ krzepnięcia chyba. Bedziesz w dobrych rekach :D

@Marthi beta sobie rośnie, bo organizm puste jajo traktuje jak ciążę.... po prostu ten dupek nie wychwycił po raz 2 u mnie momentu, ze nie ma zarodka. I mydli sibie, ze przecież jest ciąża. Chociaż fakt, ze rośnie na tyle mało, świadczy, ze cis do niego dotarło..... powoli zaskakuje upsssss, a jednaj coś nie gra..... możliwe, ze w pon bedzue juz nawet spadek.
@Nadja_n a u nas cisną na zabiegi :(. A ja przeciwnie - na tabletki :) Już Pixi pisałam, że powiem mojemu doktorkowi, ze wolę jak mi w oczy patrzy, a nie między nogi ;) Wpychanie tam usg tyle razy powinno mu wystarczyć ;) ;)
@weronikawiersz witaj :(. Przykre, ze tu trafiłaś. Ja jestem po 1 biochem, 2 pustych jajach i 1 ciąży z malutkim zarodkiem. Wiec problem mamy jakos tam podobny. Z prawidłowym zagniezdzeniem. Coś już badalas? Lub masz info od lekarza co badać? Jak nie, to Cię pokierujemy.

Marshia po co zabieg i ingerencja w tak wczesnej ciazy,organizm po tabletkach sam sie oczysci a potem kontrola na usg tak tu robia.Chyba od 8 tyg to.juz zabieg ja nie dotrwalam do.8 nigdy u mnie 7 tydzien i obumiera wszystko

@weronikawiersz, napisz coś więcej o sobie, skąd jesteś, wiek, jak te ciąże dokładnie przebiegały (ktory dzien po @ itd).

Ja też jestem po dwóch poronieniach w 6tc, z pęcherzykami bez zarodków. A teraz na lekach będę niedługo rodzić córeczkę :)

@weronikawiersz a co to znaczy biochem u Ciebie? Bo piszesz, ze zaczynasz krwawić. I za pierwszym razem było tak samo. Robiłaś test i nie dotrwałas do usg puerwszego, tak?
Pytam, bo ustalenie dokładnie na którym etapie kończy się ciąża, tez może mieć znaczenie w szukaniu powodu.
@Nadja_n to nie my cisniemy na zabiegi przecież :) Tylko lekarze. Wiec mnie nie pytaj.

reklama
@weronikawiersz Marshia ma racje ... ja np. w tamtym miesiącu miałam biochemiczną aczkolwiek nie potraktowałam tego tak do końca bo moja beta była 6.9 i za 2 dni spadła do 1 . A dziewczyny miały tutaj biochemiczne już w wyszych tygodniach gdzie beta była wysoka .
U mnie też 2 straty 8tydzień dzidziuś zatrzymał się w rozwoju na przełomie 6/7tygodnia nie było serduszka i druga strata 5 tydzień prawdopodobnie puste jajo

Do góry