reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@anetkruczek - tak, bardzo się cieszę, że się spotykamy! okoliczności "zapoznania" nie są wymarzone, ale fajnie, że można się poznać w "realu" (i nie chodzi mi tutaj o ten supermarket :p).

@marshia - dlaczego zatem ta beta nadal wzrasta? czy to przez kosmówkę, która to hcg wyzwala?

@weronikawiersz - cześć kochana! jest tu część dziewczyn po biochemicznych, zatem na pewno Ci pomogą i powiedzą, co robić! ;* Ja stety/niestety miałam już ciąże obie z serduszkiem... obie stracone w 12tc...

@nadja - dużo siły, kochana! ;*

reklama
@Marthi beta sobie rośnie, bo organizm puste jajo traktuje jak ciążę.... po prostu ten dupek nie wychwycił po raz 2 u mnie momentu, ze nie ma zarodka. I mydli sibie, ze przecież jest ciąża. Chociaż fakt, ze rośnie na tyle mało, świadczy, ze cis do niego dotarło..... powoli zaskakuje upsssss, a jednaj coś nie gra..... możliwe, ze w pon bedzue juz nawet spadek.
@Nadja_n a u nas cisną na zabiegi :(. A ja przeciwnie - na tabletki :) Już Pixi pisałam, że powiem mojemu doktorkowi, ze wolę jak mi w oczy patrzy, a nie między nogi ;) Wpychanie tam usg tyle razy powinno mu wystarczyć ;) ;)
@weronikawiersz witaj :(. Przykre, ze tu trafiłaś. Ja jestem po 1 biochem, 2 pustych jajach i 1 ciąży z malutkim zarodkiem. Wiec problem mamy jakos tam podobny. Z prawidłowym zagniezdzeniem. Coś już badalas? Lub masz info od lekarza co badać? Jak nie, to Cię pokierujemy.

@Ilis91 to wiesz to co ja kiedy z tym lekiem próbowałam utrzymać ciążę czyli w sumie nic :D
Po prostu trzymaj się tego że ma za działać a jak to nie istotne ? Bo jak zaczniesz drążyć temat to się naj normalniej w świecie zestresujesz a po co Ci to ? Masz dobry plan i się go trzymaj. A jak chcesz brać heparyne to wierz mi doktor Ci da. Mi też nie chciał dac potem wystawił sam receptę potem jak miałam krwawienie /brudzenia czy co to było w 5 tygodniu to się wystraszył i mi odstawić kazał i robić badania aptt D dimery fibrynogen więc cały układ krzepnięcia chyba. Bedziesz w dobrych rekach :D

@Marthi beta sobie rośnie, bo organizm puste jajo traktuje jak ciążę.... po prostu ten dupek nie wychwycił po raz 2 u mnie momentu, ze nie ma zarodka. I mydli sibie, ze przecież jest ciąża. Chociaż fakt, ze rośnie na tyle mało, świadczy, ze cis do niego dotarło..... powoli zaskakuje upsssss, a jednaj coś nie gra..... możliwe, ze w pon bedzue juz nawet spadek.
@Nadja_n a u nas cisną na zabiegi :(. A ja przeciwnie - na tabletki :) Już Pixi pisałam, że powiem mojemu doktorkowi, ze wolę jak mi w oczy patrzy, a nie między nogi ;) Wpychanie tam usg tyle razy powinno mu wystarczyć ;) ;)
@weronikawiersz witaj :(. Przykre, ze tu trafiłaś. Ja jestem po 1 biochem, 2 pustych jajach i 1 ciąży z malutkim zarodkiem. Wiec problem mamy jakos tam podobny. Z prawidłowym zagniezdzeniem. Coś już badalas? Lub masz info od lekarza co badać? Jak nie, to Cię pokierujemy.

Marshia po co zabieg i ingerencja w tak wczesnej ciazy,organizm po tabletkach sam sie oczysci a potem kontrola na usg tak tu robia.Chyba od 8 tyg to.juz zabieg ja nie dotrwalam do.8 nigdy u mnie 7 tydzien i obumiera wszystko

@weronikawiersz, napisz coś więcej o sobie, skąd jesteś, wiek, jak te ciąże dokładnie przebiegały (ktory dzien po @ itd).

Ja też jestem po dwóch poronieniach w 6tc, z pęcherzykami bez zarodków. A teraz na lekach będę niedługo rodzić córeczkę :)

@weronikawiersz a co to znaczy biochem u Ciebie? Bo piszesz, ze zaczynasz krwawić. I za pierwszym razem było tak samo. Robiłaś test i nie dotrwałas do usg puerwszego, tak?
Pytam, bo ustalenie dokładnie na którym etapie kończy się ciąża, tez może mieć znaczenie w szukaniu powodu.
@Nadja_n to nie my cisniemy na zabiegi przecież :) Tylko lekarze. Wiec mnie nie pytaj.

reklama
@weronikawiersz Marshia ma racje ... ja np. w tamtym miesiącu miałam biochemiczną aczkolwiek nie potraktowałam tego tak do końca bo moja beta była 6.9 i za 2 dni spadła do 1 . A dziewczyny miały tutaj biochemiczne już w wyszych tygodniach gdzie beta była wysoka .
U mnie też 2 straty 8tydzień dzidziuś zatrzymał się w rozwoju na przełomie 6/7tygodnia nie było serduszka i druga strata 5 tydzień prawdopodobnie puste jajo

Do góry