reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś a co trzeba z tym paskiem robić?

@Destino - mi np gin zaleciła wit d3 + k2mk7 w wielkosci 2000, ale jak powiedzialam ze biore 40000 teraz gdy nie ma slonca itd a ja w ogole malo przebywam w sloncu bo nie lubie to powiedziala ze bdb robie. Nie mialam tez z badan wysokiego poziomu wiec to mi nie zaszkodzi.

reklama
@bea25ta ja tez nie wierze i ciagle kiwam glowa. I czekam a ten czas kiedy mlody bedzie robil realne smierdzace kupki [emoji7]

@burczus mnie przekonalo to, ze juz w nic sie nie miescilam a nowych ubran nie chcialam kupowac, nie w coraz wiekszym rozmiarze. No i w ciazy nie bylam a sznorowki ciezko bylo wiazac [emoji3]. Ciezko bylo, bo mnie rowalily tak hormony w leczeniu endomendy. Na poczatek wzielam diete z niskim indeksem glikemicznym. Wszystko bez przypraw zwlaszcza bez soli. Zero bialej maki pod kazda postacia. Lubie kasze wiec gryczanka mi podeszla. Ja nie slodze wiec z cukrem wiekszego problemu nie bylo. Ale wszelkie slodkie grzeszki wyeliminowalam. Dla mnie cukier to owoce, ktore jadlam na kilogramy. Wiec drastycznie ograniczylam i wybieralam te z niskim indeksem. Jedno jablko na caly dzien porcjowane, albo w plateczkach. Zmniejszylam tez nieco porcje. Ale jak zobaczysz to one i tak same sie zmniejszac beda, bo to zero radosci z jedzenia. Ja na szczescie jestem nauczona jesc bo musze wiec dzialalam. Pracowalam po 12 h i do pracy bralam surowki do jedzenia. Ostatni posilek o 18. Do tego co drugi dzien skalpel chodakowskiej i krotkie biegi z psem. Ale naprawde krotkie, ostatecznie do 700m, choc one i tak duzo dawaly. Staralam sie tez pilnowac by duzo pic, a z tym mam klopot od x lat. Nawet teraz mam pol litrowy kubek i wiem, ze 4 takie musze wypic w ciagu dnia [emoji1]. Nic ponadto nie robilam. A w niedziele pozwalalam sobie na nieco smaczniejszy, choc lekki obiad. I schudlam 15 kg w niecale 0,5 roku.

@Marthi raczej marna szansa by zaszkodzilo. Juz kiedys pisalam, ze mnie wit d3 kazal na poczatku ciazy zbadac milewicz. Oszalamiajaca nie byla, ale w normie. Popatrzyl na wynik, usmiechnal sie (wtedy pierwszy raz) i zapytal ile biore. Bylo lato wiec zmniejszylam do 1000. A on do mnie ze w naszej szerokosci geograficznej caly rok moge brac 2000, bo nawet latem jest trudno ja ze slonca wykrzesac. To byl kolejny lekarz potwierdzajacy, ze dobrze robie, choc sam z siebie zaden nie zaproponowal.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@burczuś a co trzeba z tym paskiem robić?

@Destino - mi np gin zaleciła wit d3 + k2mk7 w wielkosci 2000, ale jak powiedzialam ze biore 40000 teraz gdy nie ma slonca itd a ja w ogole malo przebywam w sloncu bo nie lubie to powiedziala ze bdb robie. Nie mialam tez z badan wysokiego poziomu wiec to mi nie zaszkodzi.
Myślę,że dziewczyny, które używały paska lepiej Ci to wytłumaczą. Ja dostałam go około 1,5 roku temu.Leży w szafce zapakowany i już nawet dokładnie nie pamiętam. Nie chcę przekręcać:)

Destino troche przesadzilam, chodzilo mi o 4 000, a nie dawke 40 000 :D oczywiscie.
Ale widzisz, w takim razie, najważniejsze, że nie zaszkodzi :) Niebawem pewnie bede badac ponownie poziom wit. D.

Jak Wasze samopoczucie? <3

A my strapieni bo maly cichutenko, prawie sie nie rusza, ale dzis 26tc. Zobaczcie co zrobilam na scianie. Teraz jest slicznie, zaraz ide zepsuc kolorami
IMG_20171012_224955.jpg

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_20171012_224955.jpg
    IMG_20171012_224955.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 365
reklama
Dziewczyny, nie dziwię się wcale Waszym nastrojom, ale pomyślcie choć na chwilkę... że zaraz weekend, ma być ładna pogoda, wybierzcie się ze swoimi połówkami na długi spacer, złapcie kilka promieni słońca, cieszcie się sobą i tym, co już macie. Bez Was i bez Waszego szczęścia nie powstanie Wasz cud, zatem pielęgnujcie to, co macie... I choć Wasza złość, a raczej wkurw_ienie, jest jak najbardziej naturalne i adekwatne, zostawcie to dla swojego dobra, na chwilę, na boku. Chociaż na ten weekend. Czasem trzeba się starać być ponadto i zająć się tym, co tu i teraz... ;*

Destinko, nasza artystyczna duszyczko, Słonik jest śliczny, a Maluszek, jestem pewna, że sobie słodko śpi, jak mały niedźwiadek ;) Mama pracuje, a mały śpiochuje :) Tego się trzymajmy, choć wierzę, że nerwy i niepokój towarzyszy w takich chwilach.

Uśmiechnijcie się kochane! ;* <3

Do góry