reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam się :)
Pytanie na dzień dobry ;p ile czekałyście na wyniki z tych wymazów mycoplazma itd ?

@Beciiia-87 przykro mi ,że wizyta nie była zbytnio motywująca ...ale idź skonsultuj z innym lekarzem , ja wierzę że macie szansę ;* przecież to tylko medycyna nie takie przypadki się słyszało i już dreptają małymi stopkami :) nikt nie jest Bogiem trzeba mocno wierzyć w cuda... mówisz ,że nigdy nie byłaś w ciąży ... ja myślę , że jak doczekasz już tych II kresek to ciąża będzie prawidłowa bez niespodzianek :) ja byłam w ciąży 2 razy i też mogę powiedzieć ,że nie wiem do końca jak to jest ...wiadomo uczucie na początku piękne , ale niestety wszystko co ciążowe mnie ominęło serduszko ruchy brzuszek... także nie łam się , będziesz mama jestem pewna :)
@Funia90 odetchnęłam wczoraj po Twojej wizycie ;* będzie wszystko dobrze pilnowac tylko badań :) z wyprawką powiem Ci , że jak ma się listę i fundusze to jest dzień dwa i kupione wszystko jest w sklepach na necie tego nie brakuje także nie martw się zdążysz ;* Co do opisu histopato. to nic nowego nie napisali każdemu tak piszą właśnie , bo wiadomo , że stan zapalny musiał powstać , w sumie dobrze , że nic konkretnego nie wyszło u mnie też tak pisali podobnie , albo nawet tak samo .
Fuuuj ani bym nie zjadła ani nie wypiła hahaha współczuję
@apolinka kochana dałaś mi kopa do działania...bardzo chciałam usłyszeć ,że żelazny komuś pomógł tak po prostu ...
@Ilis91 wizyta konkretna widzę :) będzie dobrze nic się nie martw ;* dobrze że jest plan :) ja będę pisać do sióstr o ten pasek :) jutro jedziemy na msze za rodziców i dzieci nienarodzone także tez takie oczyszczenie myśli pożegnanie ... jeśli będziemy w stanie z dojazdem to też bym się z chęcią wybrała do Częstochowy akurat 28 będzie rok po stracie pierwszego dzieciątka i rozmawialiśmy z M żeby pojechac własnie wtedy pomodlić się o cud i o uzdrowienie bo to akurat sobota wypada i M nie pracuje więc może się uda 5 h jazdy mamy około
@matulkaa udanego wyjazdu :))
@bea25ta ... a na mnie wiesiołek kiepsko podziałał , śluz był ale cykle rozjechały całkiem tak mi się wydaje , bo wczesniej było w miare ok :)
@Gabiś czemu zraziłas się do paska ? ja włąśnie napisałam pod ten adres z prośbą o wysyłkę
@bobasek1990 kciuki za II , w końcu się uda :*
@agatush dziękuję ;* u mnie na razie przerwa ... malutka ładny śpioszek ale to dobrze mama nie chodzi jak zombie :D
@Maciejka78 cudne wieści !!! oby częściej i więcej takich na forum :) gratulacje ;*
@marshia zrozumiałe co teraz czujesz , masz do tego prawo i nawet powinnaś się wyładować ...
eh ja na razie ochłonełam nie wiem na jak długo , ale czuje się bezsilna i zdałam się na cud
@Destino małego dopadło jesienne lenistwo po prostu i dlatego masz takie wrażenie ;* o jaki słodki obrazeczek :)

Co do mojego samopoczucia hm...na razie jestem spokojna , bez fajerwerków .
Idę robić kawkę :) za to jutro będzie trudny dzień , bo ta msza ... spotkanie z innymi rodzicami , wiadomo każdy stracił dzidziusia na innym etapie więc łzy same się poleją strumieniami .

Dziś piątek 13go :D

reklama
@Ilis91 tak w niedzielę 15go jest Dzień Dziecka Utraconego a jutro będzie msza o 10 , to będzie taka większa uroczystość :) co do leków ciężko sobie wytłumaczyć co po co do czego z czym xD wazne aby zadziałało ... a co to ten accofil ? bo często piszecie a nie wiem

Jeśli któraś jest z podkarpackiego to taka informacja jest podana :

W sobotę 14 października 2017 r. o godzinie 10.00 w Kościele p.w. Św. Piotra i Św. Jana w Krośnie odbędzie się Uroczysta Msza Św. w intencji dzieci zmarłych przed urodzeniem i ich rodziców.
Dla wszystkich, którzy doświadczyli straty dziecka, pogrzeb ten pomoże po chrześcijańsku przeżywać ból i żałobę, będzie okazją do modlitwy, zadumy i refleksji nad wartością życia ludzkiego.
Będzie on wyrazem troski o życie ludzkie, które jest święte i należy się mu szacunek od poczęcia aż do śmierci oraz prawo do pochówku.
Po Mszy Św. trumna ze zmarłymi dziećmi (w tym roku pochowamy 46 dzieci) zostanie złożona w grobowcu, który powstał w 2010 roku na Cmentarzu Komunalnym przy ulicy Ks. Kard. S. Wyszyńskiego w Krośnie. Grób, w którym spoczywają zmarłe dzieci (296 ciał), jest dla rodziców zarówno symbolicznym jak i realnym miejscem spotkania z utraconym dzieckiem.
Czujemy się zaszczyceni, że w tym roku członkowie Ogólnopolskiej Sekcji Ginekologiczno-Położniczej Katolickiego Stowarzyszenia Lekarzy Polskich zapragnęli przyjechać do Krosna, szczególnie po to, aby uczestniczyć w Uroczystej Mszy Św. w intencji dzieci zmarłych przed urodzeniem i ich rodziców i w ten sposób uczcić Dzień Dziecka Utraconego, który przypada 15 października każdego roku.
Jest to dla nas ważne ogólnopolskie wydarzenie, które honorowym patronatem objęli Księża Biskupi Archidiecezji Przemyskiej oraz Prezydent Miasta Krosna.
Serdecznie zapraszamy wszystkich do modlitwy i udziału w tej Mszy Św. Prosimy o przekazanie informacji rodzicom dzieci zmarłych przed urodzeniem.

@marshia @burczuś Doskonale Was rozumiem... sama tez jestem raz wsciekla, raz smutna i rycze.
Dzisiaj musze isc w koncu na kontrole do gina po poronieniu..
Dla mnie ta wizyta to koszmar bo do mojej gin chodza same zaawansowane brzuchatki..
W ogole to nie bede juz do niej chyba chodzic ona jest mega kochana ale nie zna sie na takich przypadkach.. Do tego mam juz taki uraz do usg... Nie wiem jak to nawet opisac.. Kolejny raz to samo

@Marthi myślę że data jest nie istotną a ludzie , będziecie mieć cudowne spotkanie chociaż przykro że my tutaj poznajemy się w takich okolicznościach.

@Ilis91 wiesz co ja Ci powiem tak. Co to accofil jak już masz plan działa i masz na niego zlecenie od lekarza to daj sobie spokój z analizą na co działa a no nie ? Bo po pierwsze zwariujesz jak ja zanim to zaczęłam brać. Po drugie bardzo dużej ilości dziewczyn ten lek pomógł. A po trzecie jeżeli tak bardzo Cie interesuje jak tam lek działa to musialabys jechać do lekarza np onkologa bo tym lękiem leczy się głównie bardzo chorych ludzi. Ja mam wiedzę od tygodnia od nosnie tego lęku i wierz mi nie chciałabym mieć tej wiedzy będąc w terapii i leczeniu nim (bagatela nie miałam tej wiedzy we własnej ciąży) ale jak się nie s zczepisz to nie za bardzo masz wybór w innych lekach. Nie gniewaj się że tak pisze :)

Ja już ustawiona na poniedziałek. Beta w środę 18682, dxis 19156.
Zastrzyków i tak już nawet nie robiłam, wiec zamykam ten etap jak najszybciej.
Napisałam smsa czy rano mam być na IP i zniesie mi skierowanie. Oddzwonił, ze gwarancji mi nie może dać czy bedzue miejsce, bo w poniedziałki zawsze największe tłumy :(. No ale idziemy na ryzyko, powiedział, ze zrobi wszystko, żeby załatwić łóżko, żeby nie trzeba było zwlekać. Nuestety dziś jest juz po dyżurze i nic nie ustali :(.
Trzymajcie kciuki, żebym nie jechała na marne.

Ja już ustawiona na poniedziałek. Beta w środę 18682, dxis 19156.
Zastrzyków i tak już nawet nie robiłam, wiec zamykam ten etap jak najszybciej.
Napisałam smsa czy rano mam być na IP i zniesie mi skierowanie. Oddzwonił, ze gwarancji mi nie może dać czy bedzue miejsce, bo w poniedziałki zawsze największe tłumy :(. No ale idziemy na ryzyko, powiedział, ze zrobi wszystko, żeby załatwić łóżko, żeby nie trzeba było zwlekać. Nuestety dziś jest juz po dyżurze i nic nie ustali :(.
Trzymajcie kciuki, żebym nie jechała na marne.
Przytulam @marshia :*
Ale Wam fajnie dziewczyny, że się spotykacie:) Wypijcie dobrą kawkę za nas;)
@weronikawiersz witaj. Dobrze trafiłaś. Poczytaj troszkę forum. Wiem,że przerobienie tylu stron nie jest możliwe,ale jednak musisz poświęcić troszke czasu na lekturę.
p.s. Przykro mi z powodu kolejnej straty:/

reklama
@Nadja_n a Ty musisz iść do szpitala czy czekasz w domu? :(
Czekam.w domu,dostane tab poronne,mnie to sie. Wyc chce czekam az stanie sie najgorsze bo lekarz powiedzial ze innaczej nie bedzie,serce bilo 20uderzen na minute w srode wiec kazal.w pon przyjsc i nic nie da sie zrobic po prostu BEZSILNOSCpotem kontrola w szpitalu i tabletki,tak wczesnych ciaz nie lyzeczkuja tu.Chyba ze bym.chciala.Niektorzy wola zabieg,ja moze i tez bym.wolala ale nie chce ingerencji skoro chce jeszcze 1 probowac.Zrobie histetoskopie tu wreszcie mi ja zlecili ale leczenie dalej juz tylko w Polsce do Pasnika jade 26 pazdz i do.Maliny jezeli Pasnik np.powie ze jestem beznadziejnym przypadkiem,zelazny zestaw 2 razy ze sterydem nawet nie pomogl

Do góry