reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Agnieszko dziękuję za info. Jeśli chodzi o encorton to ja miałam mega biegunki takie jakbym miała grypę jelitową:(

Alusia- ja bym zaczęła od fraxi 0,4. Nie masz stwierdzonego APS. Masz podobną sytuację bo mi też raz wyszły przeciwciała p/c beta 2 glikoproteinie a potem już nie. Jerzak kazała kontrolować je w ciąży oprócz tych wszystkich współczynników krzepliwości. Ja najpierw zaczęłam od fraxi 0,3 i Fragminu 2850 ale to okazało się za mało. Teraz byłam cały czas na Fragminie 5000 i ja wyczytałem, że to jest odpowiednik Clexanne 40 i Fraxi 0,4 ale ktoś kompetentny mógłby to potwierdzić:)

Misiejku- będę mega, mega wdzięczna.

Muszę dla Was dziewczyny coś wymyślić za te leki/ recepty..

Enya, Karola- dzięki za wszystko co napisałyście. Bardzo bym chciała żeby moja historia też miała pozytywne zakończenie.

Karola - mogłabyś napisać gdzie rodziłaś. Jak nie chcesz oficjalnie to na priva?

reklama
Zula Jerzakowa każe badać NK między 16 a 25 dniem cyku.
Enya, Karola tak Wam zazdroszczę, mam nadzieję że i mi kiedyś się uda.
Takie mam też pytanie o encorton, czy odczułyście jakoś branie tego sterydu, tycie lub inne działania niepożądane?
Ja nie, ale chyba tylko ja nie przytylam po encortonie, nawet moja dr byla w szoku...

Kruszka - dlaczego Cię nie zakwalifikowali?? Mój mąż ma mutację MTHFR heterozygotyczną , powiedział o tym, pokazał wyniki badań. Poinformował jakie leki przyjmuje i został zakwalifikowany.

Edytko -:) mnie też nie chcieli ze wzgl na wagę.

Anieszka
- ja jestem na metypredzie 2 tygodnie i schudłam. Zero opuchnięć, a też tego się bałam.

Enya - zazdroszczę tego błogiego uczucia macierzyństwa. Po tych latach walki życzę Wam z Basieńką samych cudowności.
Zobaczę jak będzie dalej.

Truskawka - też myślę, że Twoja p. doktor wie co robi. Zresztą pamiętam jak pisałaś, że jest specem od ciężkich ciąż.
Zaufanie to podstawa i zazdroszczę bo ja takiego lekarza jeszcze nie znalazłam. Choć nie powiem swojego darzę olbrzymią sympatią, ale to inna kwestia.

Alusia i Truskawka - paczuszki nadane, mam nadzieję, że przyniosą dużo szczęścia.

Byłam w bazie coś ok 3 lat z przerwami na ciążę, bo wiadomo o każdej trzeba poinformować. Teraz jak dostałam tę wszystkie wyniki, podumalam i uznałam, że napiszę. Czułam, że z tym wszystkim już nie mogę być dawcą, jednak tlila się we mnie jeszcze iskierka nadziei (jak zawsze zreszta). No i klops. Źle mi z tym, nawet teraz gdy o tym piszę, to chcę mi się płakać...
Magda właśnie taką mam mutacje,a do tego ana, anty Tpo i Tg, napisałam o wszystkich lekach. Nie wiem, napisali, że to z powodu obaw o powikłania. Ja ich rozumiem, ale to takie... przykre...

reklama
Mój mąż zarejestrował się w DKMS a ja akurat zaszłam w ciążę więc nawet nie próbowałam natomiast też nie jestem pewna czy by mnie chcieli przez ten wywiad potencjalnej zakrzepicy....

Pietrucha mega mega się cieszę, czekam na tego Twojego kruszka i jego zdjęcie za jakieś 7-8 miesięcy:-) Trzymamy kciukasy z wojowniczką Basiunią;-)

Do góry