reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bobasek1990 Wybacz kochana ale zupelnie nierozumiem dlaczego rozpaczasz. Ani wynik 5 ani 4 nie jest za bardzo dobry. Swiadczy o PCO. Prawidlowo powinno byc ok 3. Ja mam 30 lat a wynik wyszedl ok 4,2 i nie cieszylam sie zbytnio i lekarze tez mowili ze to swiadczy o PCo.
@Destino ciekawe to co mowisz o odrobaczaniu. Zapytam o to Pasnika albo sama to przeprowadze. Czym to robiliscie? Jakies leki na recepte? Ja tez cale zycie mnostwo zwierzakow. Nigdy sie nie odrobaczalam.. a w sumie powinnam.

W ogole mam jakis fatalny dzien, strasznie nerwowa jestem nie wiem czy to przesilenie czy cos..
No to mi ostatnio lekarz z gamety gdzie miałam hsg powiedział że wynik jest ok i że nie widzi u mnie pco a Jerzak nie robiąc badań leczy pco u każdej

reklama
@pixi.nova ja bylam u internisty i poprosilam o cos na rutynowe odrobaczenie. Zwlaszcza, ze vet tez polecal regularne odrobaczanie u wlascicieli co 6 miesiecy, a przynajmniej raz w roku. A u nas ostatnio duzo zwierzat. Natomiast zdziwilo mnie w pracy o kirach, ze komorki nk wzrastaja przy zakarzeniach pasozytow, bo jedna z ich funkcji jest obrona organizmu m.in. przed pasozytami, wirusami i bakteriami. Moze dlatego pasnik tak walczy z helikobakteria. My z m bylismy na leczeniu rok wczesniej. Udalo sie tez pokonac candide. Moze dlatego cialo mialo sile na ciaze. To mi tylko uswiadamia jak wiele czynnikow musi sie zgrac, by dziecko moglo zaistniec.

@Beciiia-87 jak wpiszesz w googla genotyp aa, lub genotyp bx to pod forami pojawiaja sie rozne opracowania, glownie prace doktorskie, czy opracowanie z instytutu immunologii. Glownie pdfy. Kilka ich czytalam nie wiem co dokladnie chcesz wiedziec. Jak dostalam wynik kirow, to w necie byly tylko 2 amerykanskie opracowania. Teraz jest tego duzo.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@pixi.nova ja bylam u internisty i poprosilam o cos na rutynowe odrobaczenie. Zwlaszcza, ze vet tez polecal regularne odrobaczanie u wlascicieli co 6 miesiecy, a przynajmniej raz w roku. A u nas ostatnio duzo zwierzat. Natomiast zdziwilo mnie w pracy o kirach, ze komorki nk wzrastaja przy zakarzeniach pasozytow, bo jedna z ich funkcji jest obrona organizmu m.in. przed pasozytami, wirusami i bakteriami. Moze dlatego pasnik tak walczy z helikobakteria. My z m bylismy na leczeniu rok wczesniej. Udalo sie tez pokonac candide. Moze dlatego cialo mialo sile na ciaze. To mi tylko uswiadamia jak wiele czynnikow musi sie zgrac, by dziecko moglo zaistniec.

@Beciiia-87 jak wpiszesz w googla genotyp aa, lub genotyp bx to pod forami pojawiaja sie rozne opracowania, glownie prace doktorskie, czy opracowanie z instytutu immunologii. Glownie pdfy. Kilka ich czytalam nie wiem co dokladnie chcesz wiedziec. Jak dostalam wynik kirow, to w necie byly tylko 2 amerykanskie opracowania. Teraz jest tego duzo.

No właśnie zazwyczaj trafiam na fora.. Jest tego tyle stron.. Ale ok poszukam głębiej a raczej dogłębniej ;)
Hmm.. Ciężko mi powiedzieć co tak naprawdę mnie interesuje w tym genotypie może ilość udanych zaplodnien.. Ja to jestem.. Niecierpliwa ;)

A wiecie co.. Jakiś ten poniedziałek taki.. Coś wisiało w powietrzu;)

@Beciiia-87 tam nie pisza o tym. Rozkladaja genotyp na czynniki pierwsze i opisuja ktore kiry sa aktywujace a ktore hamujace. Jak dzialaja na rozne hla. Do czego ich brak prowadzi. To takie strikte naukowe opracowania.

@Beciiia-87 tam nie pisza o tym. Rozkladaja genotyp na czynniki pierwsze i opisuja ktore kiry sa aktywujace a ktore hamujace. Jak dzialaja na rozne hla. Do czego ich brak prowadzi. To takie strikte naukowe opracowania.

Ja bym chciała jakieś przełożenie jak to się ma do kobiet, które posiadają ten sam genotyp co ja i np czy bez leków udalo im sie zajść..
No właśnie jest jeszcze kwestia tego że jest różna liczba kirow obecnych/nieobecnych a i tak zapisują haplotyp bx. I tak sobie myślę że można na tej podstawie tez stwierdzić czy to lagodna wersja bx czy tez nie..
Huh mam nadzieję że mnie zrozumiałaś;) zamęczę tym dr w czwartek.
(tak się cieszę z tej wizyty!! Jak dziecko z prezentu na gwiazdkę;) )

@Beciiia-87 haplotyp bx jest lagodny. To ze taki jestvokresla go zespol obecnych i nieobecnych kirow. Sa co prawda roznice miedzy osobami posiadajacymi ten haplotyp, ale jest pewna grupa kirow, ktore po prostu sa i dlatego twoj haplotyp zostal tak okreslony. .pytaj lekarza, w koncu jest od tego. Udanej wizyty.

@Destino Porozmawiam z Pasnikiem o tych bakteriach. Ja mam w domu teraz dwa koty. Zawsze o tym mowie lekrzom ale kazdy to olewal. Jedynie jedna lekarka zapytala czy mlode czy nie. Jak uslyszala, ze stare to olala temat.
Generalnie ja sie glowie bo jedna kicia od zawsze troche choruje, leczylismy ja i ona ma bakterie Pałeczke ropy błękitnej. Teraz jak piszesz o tych NK to sie wystraszylam.. Pamietam jak jedna wredna weterynarz mnie straszyla kiedys, ze mam sie pozbyc tego kota jak chce kiedys miec dzieci...Masakra teraz to mi dzwieczy w uszach...
Ja sie badalam robilam wymazy z gardla, z pochwy i nic nie wyszlo.. Ale do konca nie wiem gdzie co moze bytowac i siac w organizmie...

Boje sie..

@iveo Wlasnie sie obawiam, ze to u mnie immunologia. Tego jeszcze nie badalam.. Ja jade teraz do Pasnika a Malinowski w listopadzie. Nie wiem jeszcze jakie leczenie wybiore.

Ostatnia edycja:
@Beciiia-87 haplotyp bx jest lagodny. To ze taki jestvokresla go zespol obecnych i nieobecnych kirow. Sa co prawda roznice miedzy osobami posiadajacymi ten haplotyp, ale jest pewna grupa kirow, ktore po prostu sa i dlatego twoj haplotyp zostal tak okreslony. .pytaj lekarza, w koncu jest od tego. Udanej wizyty.

Dziękuję:)

Ja kocham zwierzęta ale wybaczcie nigdy bym nie miała w domu [emoji4] chociaż u innych mi nie przeszkadza tak osobiście ja bym się bała dzielić dom ze zwierzęciem mimo wszystko [emoji4]a nie raz chcial am sobie kupić maltanczyka i lek wygral bo jednak to pies , jedyne co miałam to jedna rybkę Stefana [emoji23] moje koty Gucio o Olaf mają swoją willę na strychu a piesek Łatek ma taki wybieg z widokiem na pół wioski do spania pol gospodarczego budynku i kolegę po drugiej stronie drogi ze lepiej mu nie będzie [emoji16] a jest kochany robi wszystko co mu powiem [emoji41]
Przy zwierzętach trzeba sobie badać bakterie czy wirusowki np ta toxoplazmoze min.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roxie123 Tylko niestety to co piszesz potwierdza, ze zwierzaki nie maja wplywu na nasza sytuacje. Ty nie masz a tez poraniasz..
My szukamy wszedzie przyczyny ale organizm to jest studnia bez dna.. A kontakt z bakteriami mozesz miec w miesie czy warzywach, owocach.., w supermarkecie na wozku itd
Wirusa mozna zlapac wszedzie itd.. pytanie jak organizm na to zareaguje

Do góry