reklama
pixi.nova
Fanka BB :)
@dżoł Ty czekasz teraz na wyniki badan u Pasnika?
My jedziemy do niego w ten czwartek, nie moge sie doczekac wizyty!! Jestem ciekawa jaki to czlowiek Czy ogladal twoje wyniki zwiazane z krzepliwoscia? Czy raczej skupia sie tylko na immunologii?
@kiciula A ty 1,5 roku leczysz sie na poronienia nawykowe u Pasnika?
My jedziemy do niego w ten czwartek, nie moge sie doczekac wizyty!! Jestem ciekawa jaki to czlowiek Czy ogladal twoje wyniki zwiazane z krzepliwoscia? Czy raczej skupia sie tylko na immunologii?
@pixi.nova Ja nigdy w ciąży nie byłam. Miałam cykle stymulowane i nic. Wykryłam w lipcu komórki NK wysokie. I wtedy właśnie po raz 1 byłam u Paśnika. Zalecił tylko 2 wlewy i encorton 10mg. W tym cyklu miałam stymulacje w klinice i nie zaskoczyło. A na kolejny cykl nie miałam juz intralipidu tylko enocrton. Więc wstrzymałam sie ze staraniami i postanowiłam przed kolejną wizytą powtórzyć badania NK. I wyszło jak wyszło, wynik jeszcze większy niż sprzed leczenia.
Mąz ma nasienie ok, u meie wykryto jeszcze mutacje MTFHR 1298C i IO. Reszta jest ok. Dlatego w klinice uważają ze NK jest moją zmora niepłodnościową.
Mąz ma nasienie ok, u meie wykryto jeszcze mutacje MTFHR 1298C i IO. Reszta jest ok. Dlatego w klinice uważają ze NK jest moją zmora niepłodnościową.
bertha
@Ilis91 kurczę a tu niby pisze ze NK tylko nie wiem czy to te i za ile bo chce to zrobić na wlasna reke żeby wiedzieć czy mam normę czy nie
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem czy wszędzie ale we Wrocku nie znaleźli tego badania w systemie wiec nie dało się zrobić. Tez widziałam wcześniej to nadanie online.
Ja robiłam pierwszy raz limfocyty w Medicover który korzysta z laboratoriów Synevo. Potem powtarzałam bezpośrednio w Synevo i zrobiłam dodatkowo kilka badań immuno:
- subpopulacje limfocytów panel
- test CBA, ocena cytokin
- aktywność komórek nk
- subpopulacje limfocytów treg
Także polecam Synevo sprawdzić bo to sieć wiec pewnie ma kilka laboratoriów w kraju
Haha, poszalałas z tym doktoratem
Ja wiem tyle co z forum i wizyty u Pasnika.
U mnie wyszły same nk 8,8% wiec nisko, a aktywność 32 z hakiem. Przy samej górnej granicy. Paśnik powiedział ze blisko granicy ale ok, znośnie. Także skoro ilość podstawowa mam nisko to nie dostałam intralipidu. Ponieważ mam rozwalone cytokiny to dostałam encorton 10mg. Więcej w zasadzie nie wiem nt nk.
U mnie oglądał wyniki mutacji mthfr, pai itd. Przeciwciała, zespół antyfosfolipidowy.@dżoł Ty czekasz teraz na wyniki badan u Pasnika?
roxie123
kas90 wizytę mam we wtorek u Paśnika. Więc zobaczymy co mi nowego zaleci.
Ale widać że encorton mi nie pomaga tylko zaostrza komórki NK. Ciekawe czy coś bedzie w stanie komórki NK mi obniżyć. Bo jak tak dalej będzie to ponad 50 niedługo będzie.
roxie123 encorton albo Ci komórki NK zbije albo Ci podwyższy jak to u mnie jest. Każdy organizm jest inny jak widać.
Ale widać że encorton mi nie pomaga tylko zaostrza komórki NK. Ciekawe czy coś bedzie w stanie komórki NK mi obniżyć. Bo jak tak dalej będzie to ponad 50 niedługo będzie.
roxie123 encorton albo Ci komórki NK zbije albo Ci podwyższy jak to u mnie jest. Każdy organizm jest inny jak widać.
pixi.nova
@bertha Dziękuję kochana. Czy temat clexane jest aktualny? Wybacz ale zapomniałam kompletnie o tym... Widzę, że badałaś Kiry, jeżeli mozesz napisz gdzie?
Jeszcze pytanko Pasnik nie proponowal Ci szczepien czy ty nie chcialas?
Dziewczyny czy badałyście HLA zgodność tkankową?
@kiciula Wiesz kochana, że NK niestety w każdym cyklu mogą wyjść inaczej... Może warto gdybyś podpytała o to Paśnika. Ja będę u niego w czwartek i właśnie chce o tym rozmawiać. Bo teoretycznie wynik z krwi NK nie jest nigdy do końca wiarygodny.
Kiedyś czytałam, że szansą dla kobiet z poronieniami nawykowymi jest znaleźć tzw. okno w odpowienim cyklu, tzn. jeżeli często by się badało NK- był taki eksperyment na kobietach i znajdzie się to okno- ten właściwy cykl z niskimi NK to jest bardzo duża szansa na ciąże prawidłowa. Jednak wiadomo, że to było badanie i w życiu ciężko to przeprowadzić. Jednakże konkluzja jest taka, że komórki NK wychodzą bardzo różnie w każdym cyklu. Najbardziej wiarygodna byłaby biopsja z macicy bo te komórki NK nam szkodzą, w krwi wynik nie jest do końca miarodajny. Jednak w Polsce tego chyba nikt nie wykonuje. Zapytam Paśnika.
Ja bym się chyba nie przejmowała tym aż tak bardzo skoro bierzesz encorton i intralipid. Może dawki są za małe??
Jeszcze pytanko Pasnik nie proponowal Ci szczepien czy ty nie chcialas?
Dziewczyny czy badałyście HLA zgodność tkankową?
@kiciula Wiesz kochana, że NK niestety w każdym cyklu mogą wyjść inaczej... Może warto gdybyś podpytała o to Paśnika. Ja będę u niego w czwartek i właśnie chce o tym rozmawiać. Bo teoretycznie wynik z krwi NK nie jest nigdy do końca wiarygodny.
Kiedyś czytałam, że szansą dla kobiet z poronieniami nawykowymi jest znaleźć tzw. okno w odpowienim cyklu, tzn. jeżeli często by się badało NK- był taki eksperyment na kobietach i znajdzie się to okno- ten właściwy cykl z niskimi NK to jest bardzo duża szansa na ciąże prawidłowa. Jednak wiadomo, że to było badanie i w życiu ciężko to przeprowadzić. Jednakże konkluzja jest taka, że komórki NK wychodzą bardzo różnie w każdym cyklu. Najbardziej wiarygodna byłaby biopsja z macicy bo te komórki NK nam szkodzą, w krwi wynik nie jest do końca miarodajny. Jednak w Polsce tego chyba nikt nie wykonuje. Zapytam Paśnika.
Ja bym się chyba nie przejmowała tym aż tak bardzo skoro bierzesz encorton i intralipid. Może dawki są za małe??
Ostatnia edycja:
reklama
roxie123 Badania immunologiczne wykonałam prawie wszystkie. Tylko Nk wyszły mi wysokie. Ale wiesz kazda z nas ma inny organizm. Może Tobie spadną w dół, ciężko cokolwiek mówić. Znam osobę której też po sterydach komórki wzrosły. A co mnie wkurza Paśnik nie zaleca powtóek badań, ja zrobiłam dla samej siebie, aby wiedzieć i co wyszło. .....
pixi.nova intralipidu dostałam tylko na 1 cykl, więc nie wiem czy NK mi wtedy spadły czy nie. Na kolejne cykle nie dostałam. Doktor sądził że uda m się w tym 1 cyklu. Ale jednak nie.
Ogólnie encorton dostałam nie na zbijanie NK lecz na rozjechane cytokiny z testu CBA.
Intralipid na zbicie NK. Ale w naturalnych staraniach wiadomo mała jest szansa aby udało sie w 1 cyklu zaciązyć. Paśnik powinien na kilka cykli dać Intralipid.
I też nie wiadomo czy on w moim przypadku nie powoduje wzrostu komórek NK. Bo też to można pod uwagę wziąć. Bo jednym pomoże innym nie. Musze mieć bardzo agresywny układ immunologiczny.
Do tego zauważyłam że grypa mnie nie lapie, wokół ludzie są chodzy aja nie ;/ Powinnam się cieszyć, ale widać ze moze NK przez to rośnie, przez mocny organizm.
pixi.nova intralipidu dostałam tylko na 1 cykl, więc nie wiem czy NK mi wtedy spadły czy nie. Na kolejne cykle nie dostałam. Doktor sądził że uda m się w tym 1 cyklu. Ale jednak nie.
Ogólnie encorton dostałam nie na zbijanie NK lecz na rozjechane cytokiny z testu CBA.
Intralipid na zbicie NK. Ale w naturalnych staraniach wiadomo mała jest szansa aby udało sie w 1 cyklu zaciązyć. Paśnik powinien na kilka cykli dać Intralipid.
I też nie wiadomo czy on w moim przypadku nie powoduje wzrostu komórek NK. Bo też to można pod uwagę wziąć. Bo jednym pomoże innym nie. Musze mieć bardzo agresywny układ immunologiczny.
Do tego zauważyłam że grypa mnie nie lapie, wokół ludzie są chodzy aja nie ;/ Powinnam się cieszyć, ale widać ze moze NK przez to rośnie, przez mocny organizm.
Podziel się: