reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234, w ciazy crp moze byc troche wyzsze (ktos tu pisal, ze do 10). Nie wyszlo ci w koncu 30 ani 50. A przynajmniej juz bedziesz miala jakis punkt odniesienia do kolejnych badan. Ja tez na wlasną rękę będę robic co 1,5 tygodnia.
@Funia90, tak, to prawda ze acard uposledza plytki krwi. Mi stopniowo się pogarszały, aż... zaczęlam pic pokrzywę. Nie wiem w jaki sposob to moglo zadzialac, ale się poprawiają. I czy to od tego? Nie wiem.

reklama
@Porzeczka1234, w ciazy crp moze byc troche wyzsze (ktos tu pisal, ze do 10). Nie wyszlo ci w koncu 30 ani 50. A przynajmniej juz bedziesz miala jakis punkt odniesienia do kolejnych badan. Ja tez na wlasną rękę będę robic co 1,5 tygodnia.
@Funia90, tak, to prawda ze acard uposledza plytki krwi. Mi stopniowo się pogarszały, aż... zaczęlam pic pokrzywę. Nie wiem w jaki sposob to moglo zadzialac, ale się poprawiają. I czy to od tego? Nie wiem.

@bobasek1990 no u mnie we wtorek okaże się czy to był prawdziwy gol :(.
Tak się wtedy wydawało wszystko pięknie i idealnie, a teraz strach przed tym pustym jajem po raz drugi tam się czai :(
Meczu dziś nawrt nie oglądaliśmy - zbyt nudny ;)
@roxie123 daj sobie weekend i wracaj do nas w pon z informacją jaki plan :)
Oki [emoji8]
Dzięki dziewczyny muszę poukładać sobie w głowie a nie chce Wam robić zamieszania tutaj . W poniedziałek będę wszystko wiedzieć.
Przytulam wszystkie [emoji8]
1507237678-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 oj bidulo,musialas sie wystraszyc:/ zbadaj za tydzien dla wlasnego spokoju[emoji5]ja raz sprawdzalam i mialam ok 2lub 3 wynik.
Dziekuje za odpowiedz[emoji4]

@kas90 mowisz ,ze d-dimery zaczely Ci spadac po pokrzywie?
Ja dzis bylam w carfourze i kupilam taka recznie zbierana w lisviach,moze bedzie lepsza niz ta w saszetkcah,dzis pilam saszetkowa a jutro sprobuje ta zbierana recznie [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@kas90 dziekuje [emoji4] zobaczymy jak u nas bedzie.

@Funia90 to ze odlegle terminy to jedno. Potrzebuje takiego, ktory nie zleje tematu. Bo od tego moze zalezec rodzaj porodu. Mozliwe ze moje serce nie poradzi sobie z sn.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@kas90 ja wiem przez te 2 godziny to z mężem cały Internet przelecieliśmy ale wiesz jak jest nie masz potwierdzenia u lekarza to gatki całe chodzą.

@Funia90 ja też pije codziennie porzkywe, żurawinę i koper włoski a hemoglobina chyba 12,9 także pokrzywa jest super.

@Maciejka78 kochana teraz sobie przypomniałam, że pisałaś ja pije ten zestaw u góry żeby nie mieć właśnie bakterii w moczu i narazie mnie ten problem omija.

@Funia90, nie. Poprwily się plytki krwi z morfologii. Ale nie mam pojecia czy to od pokrzywy. Od wtedy to obserwuję, poprawę calej morgologii lącznie z plytkami.
Mi ona bardzo smakuje, szczegolnie z miodem lub syropem porzeczkowym.

@Destino rozumiem[emoji4]ja bardzo bym chciala rodzic sn,zobaczymy jak to bedzie[emoji4]
Zycze najlepszego kardiologa

@Porzeczka1234 mi hemoglobina podniosla sie z 11,9 na 12.2 po piciu przez misiac koktajli z jarmuzu i 2x w tyg wolowiny [emoji4]od wczoraj pije herbatke to zobaczymy jak bedzie[emoji4]

@kas90 ja lubie takie ziolowe herbatki,zawsze pilam albo skrzyp albo czystek ,a teraz tyle miesiacy przerwy mialam co w sexach hehe[emoji4]

@roxie123 apropo tego obrazka ,nie mierz sie tylko z tym wiatrem ,ktory wczkraj grasowal bo moze byc ciezko isc pod wiatr[emoji38]ja wczoraj szlam odstawic wozek w markecie i zwialo mnie w bok ,chyba musze wiecej jescc zeby sie lepiej przykleic do ziemi hehe

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jeśli chodzi o nas wszystkie, to niejednokrotnie powtarzałam, że po czterech poronieniach i żadnym samoistnym bo były to ciąże ok 9-10 tc postawiłam wszystko na jedną karte. Gdybym nie trafiła tutaj pewnie bym nie robila tych wszystkich badań i nie brałam tych wszystkich leków ale nie wiem na ile to poskutkowało. Wiem jedno, że psychicznie nie mam co sobie teraz zarzucić, że zrobiłam wszystko co mogłam i gdyby mi kazano jeść mrówki to bym pewnie jadła :D Jedne postepuja yak, inne inaczej i trzeba się zrozumiec bo kazda podjeta decyzja jest naszą decyzją :) tu jest słowo pisane i bardzo łatwo się nie zrozumiec bo nie widzimy uczuć które nam towarzyszą a jedynie sobie wyobrażamy, co ktoś czuje, zatem trzeba dużo rozwagi i dyplomacji w wypowiedziach :*

th1.jpg

PS zmalazłam fajny link, moze którąś z was zainteresuje :)
Link do: Niezbędnik staraczki :)

Załączniki

• th1.jpg
    th1.jpg
    6,7 KB · Wyświetleń: 265
reklama
@bertha - pewnie, odpocznij, porozmawiaj i spędź czas Twoim "M" :) forum nie ucieknie, a o drugą połówkę trzeba dbać. Ja np. postanowiłam i tego się trzymam, że mam w weekend zawsze odwyk od forum, a popołudniami po pracy też rzadko zaglądam...

@Destino - ja jestem przekonana, że Ty urodzisz Nathaniela i będziesz najszczęśliwszą Mamusią pod słońcem. Już niewiele Ci zostało do porodu i pamiętaj, że my wszystkie tutaj za taki jeden skarb wiele byśmy oddały. :))) Ty już swoje wycierpiałaś, teraz tylko poród i macierzyństwo Cię czeka! Ja to tak czuję:);*

@roxie123 - kartiotyp po 2 stratach Ci się należy, nie trzeba się o to sępić. Mój M poszedł do rodzinnego, powiedział jaka jest sytuacja (że poroniłam drugi raz) i dostał bez problemu skierowanie dla mnie i dla niego OD RODZINNEGO.

@dżoł - może mężuś jej kupił auto i miała je w pompie? :D a tępa była aż zanadto z tym "ojejku jejku" :D no ale cóż, już zapomniałam o tym babsku :D

@Ilis91 - kochana, masz 100% rację. Te, co nie podejrzewają, są nieświadome, że może stać się coś złego - donoszą i rodzą zdrowe dzieci, a my... choćbyśmy stawały na rzęsach nie mamy na to wplywu. Ale... wielu dziewczynom tutaj juz sie udalo wiec wierze, ze i nam sie w koncu uda ;* tak trzeba myslec ;)

@Maciejka78 - hahah, nie wiem po którym poście wnioskujesz, że mam gorący charakterek, ale fakt - lubię postawić na swoim i mam twardą dupę (choć miękkie serce) :D

@roxie123 -czytając ten Twój długi post... nie zrozum mnie źle, ale ja osobiście sugerowałabym Ci odpocząć od forum (edit: doczytałam potem, że sama to postanowiłaś, ale będę kontynuować to, co chciałam Ci napisać).
Strasznie się tu zaangażowałaś, motasz się nieco (co oczywiście jest też zrozumiałe), ale mam wrażenie, że kłębią Ci się w głowie myśli również od porad i naszych odpowiedzi. Odejdź od forum, na trochę, odpocznij od tych historii tutaj (dobrych i złych), dokończ sobie na spokojnie domek, wyposażenie itd. Nie myśl tylko o jednym i nie nakręcaj się jak mały motorek. Masz mieszane uczucia bo stale słyszysz porady z każdej strony inne... Miesza Ci się to i nie wiesz co robić. Daj sobie luz miesiąc / dwa. Odpocznij. Ciesz się małżeństwem i zacznij myśleć pozytywnie i doceniać to co masz. Każda z nas chce tu dziecko, ale cholera nie dajmy się zwariować. Widać, że potrzebujesz uwagi, lubisz jak ona skupia się na Tobie - ok, to dla mnie ma swoje podłoże, ale ja uwazam, ze Ty potrzebujesz wyciszenia. Mam wrazenie, ze ten weekend w SPA niewiele Ci dał pod katem psychiki i jej unormowania. Wiem, ze napiszesz, ze nie wyobrazasz sobie tu nie byc i nie pisac, ale cholerka - daj sobie luz, nie narzekaj, nie uzalaj sie nad soba, wmawiaj sobie jak mantre - mam kochanego meza, zajebisty dom (ktorego niejedna Ci tu pewnie go zazdrosci), mialas ciezko w zyciu a teraz niczego Ci nie brakuje, docen to co dobre, a los i psychika odplaci Ci sie za to na dobre! Jestem przekonana. Wiele bowiem zalezy od naszego nastawienia, harmonii, spokoju... Wierze, ze Ci sie uda i życzę Ci najlepiej, ale najpierw powalcz ze sobą :)

@Funia90 - ahahhaa to szybki interes ubiliście :D mój M też myślał o Tiguanie, rozważaliśmy bmw x3, x5, volvo xc60 czy merca ML ale to drogie jeszcze. ;) Wybralismy q5 tez z mysla, ze w razie "w" po mojej bmw coupe, ktora bylo male i nie mialo 4 drzwi to audi bedzie wygodniejsze do pakowania dzidzi, wózka itd. ;) Oby się do tego przydało :)

@Kitki - ja tak jak pisałam, też zalecam badanie pełnego panelu tarczycowego, a nie tylko tsh, u mnie podobna sytuacja;)

Porzeczka i @kas90 co to za badanie to crp ??

Do góry