reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczynki kochane wypisałam sobie w stopce co mogłam i co wiedziałam ale wiedza moja kuleje ;) jakie jeszcze badania zrobić? czekam na zespół antyfosfolipidowy i wyniki HP. Reszta nic nie wykazała. No i co najważniejsze... po wynikach czeka mnie zmiana lekarza....

reklama
Po wizycie wszystko super. No z tymi wymiarami to różnie bywa. Jaj Wam pisałam co inny sprzęt to inne wymiary. Dziś u mojej gin mamy Misiejek podobną wagę ok 1650 i niby termin na 03.12 a z III badań prenetalnych na 07.12. Z tego co mi mówiła dziś to dzidzia w 30 tc powinna ważyć pod 2kg więc nie jest to tak dużo :-)
Pamietan ze u Enyi też było koło 1700 na 3 badaniu.
Ja też nie mam ani jednego zdjęcia w ciąży, mężuś przez weekend coś napominał że najwyższy czas na sesję ale ja tak średnio :-(
Przez lata ważyłam 48kg aż przestałam palić. Doszło 7kg ale nic z tym nie robiłam bo leczenie, sterydy. Uznałam że po ciąży:-)
A na tą chwilę przytyłam 15kg!!!!!!! Waga 70 kg :-(
MASAKRA!!!!!
Co zrobić - będę latało z wózkiem dookoła bloku po porodzie :-)
Tak więc zdjęcia nie są wskazane :-)

Enya, Karola - ogromne gratulacje. Tak się cieszę, że Wasze pociechy przyszły szczęśliwie na ten świat:)

Pietrucha, Gogac - ale się nastresujecie. Współczuję i bardzo mocno o Was myślę i trzymam mocno kciuki

magda- wiedziałam, że będzie ok:) jeśli chodzi o steryd to mnie ta moja Pani immunolog kazała najmniej brać 8 mg metypredu ale ja mam przeciwciała a Ty z tego co pamiętam to nie masz... Po cichu gratuluję i też piąstki zaciskam.

Aditka- cudne wieści

Wogóle dziewczyny mogłybyście napisać dokładnie w jakim czasie urodziłyście ( którym tygodniu, dniu)

Misiejek, Alokin- macie naprawdę mega duże pociechy:) ja wczoraj byłam na usg i moje mają po 1111 i wychodzą na 28 tydzień 5 dzień a jestem w 29 tygodniu 2 dniu a różnica jest przeogromna. Badania 3 prenatalne mam dopiero 6 października - podobno im później tym lepiej można zdiagnozować serduszka.

Truskaweczko- dziękuję, że o mnie pamiętasz:) zazdraszczam domu. U nas wykonawca strasznie leci w kulki i dalej mam fundamenty i początek muru. Jeśli chodzi o Twoje leczenie to ja też uważam, że jesteś w bardzo dobrych rękach. To kiedy początek starań?

Ja mierzę cukier 4 razy dziennie, z dietą dopiero zaczynam się ogarniać... Ale wygląda na to, że obejdzie się bez insuliny. Na mojej diecie wyniki nie przekraczają 140 a teraz mam wprowadzić jeszcze bardziej rygorystyczną dietę tak, żeby zejść poniżej 120. Na czczo mam ok.

no Zula nareszcie :), chyba dwie kluski zawsze będa ciut mniejsze ?, tak jak pisała Kaira najważnejsze ze powyżej 1kg..
a nie chwiliłas sie , imiona w końcu wybraliście :) ?

Alokin no widzisz :) Twoja kobitka niewiele mniejsza ,a niby sie mówi ze "słabsza" płec he he

A powiedzcie Kochane czy na Usg zawsze wychodza Wam bardzo zbliżone poszczególne wymiary dzieciaczka ?

bo u mnie zawsze rozbieżność nawet około 10 dni,np głowka na 30,3 tyg , a brzuszek na 31,6
lekarz mówi ze to normalne , szczególnie ze młody ogólnie jest większy jak na swój "wiek", ale tak chciałam podpytac jak to jest albo było u Was ?

Nafoczka a robiłas tą mutacje MTHFR ?, jak widzisz w suwaczkach, to wiekszość z nas ja mam,
na pewno warto zebys to badanie zrobiła, bo przed staraniami trzeba by było właczyć suplementacje

Ostatnia edycja:
Dziewczyny na Face jest Mała Anitki! Jaka mała śliczna!!! Jejku jejku... :-)

Zuluś :-) cieszę się że cukry masz okey:) Jestem Heppi:-)

:-) szczerze, to bardzo się cieszę z każdego cudu , który dzieje się na naszym forum. Bardzo cieszę się, że jest tyle rosnących kropek, fasolek... Ach...
a ja jestem szczęśliwa, bo mój T wraca już za tydzień:-)
i startujemy ze starankami...

Misiejku, napiszesz mi jakie konkretnie dawki leków zapisała Ci Jerzak( chodzi o D, B6, B12,itd) Wielkie dzięki!!!!

Pozdrawiam serdecznie!

Truskaweczko,a wiec na moją mutacje tą typu A heterezygote zleciła:
przed ciażą :
B6 łacznie 150 mg -kupuje taka taniutka Vitaminum z firmy teva, jedna tabletka ma 50 , wiec takie 3 dziennie.
B12 niestety nie powiedziała konkretnie, tylko zeby zakupic takie pojedyncza nie łaczona z niczym, wiec poprosiłam w aptece o najwiekszą dawkę i biore raz dziennie.
Femibion- raz dziennie
kwas foliowy 5mg raz dziennie,( na swoja reka brałam 15 mg, ale to przy tej mojej mutacji nie potrzeba az 15 ) , od trzeciego miesiąca

upss skoncze za chwile, bo maz na mnie czeka zeby do sklepu pojechac..

eh, własnie w takich chwila żałuje ze nie ma FB :(
A truskaweczko kończąc : to oprócz tego co napisałam to brałam jeszcze vigantolleten 1000 , 2x dziennie przed ciążą,
a w ciąży raz dziennie i od trzeciego miesiaca zamieniałam kwas z 15 mg na 7,5 tzn po prostu dzieiłam sobie tabletke na dwa dni.

Alokin dzięki, w sumie na zdrowy rozum logiczne, dziecko to przeciez nie maszyna, podobno te rozbieżności do +/- 2 tygodni, nie powinny martwic.:)

reklama
Do góry