reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Madziu I Pietrucha, także myślę o Was, kochane proszę walczci i nie poddawajcie się :*
Na innym forum, czytałam o dziewczynie, której lekarz nie dawał szans, beta też nie przyrastała jak należy dodatkowo, pęcherzyk miał nieładny kształt, a teraz wszytsko jest dobrze, ja też pamiętam jak lekarz mi kiedyś mówił, że beta to nie wyyrok i miał pacjentkę, której beta nie przyrastała więcej niż 20 % a udało sie.... ja wierzę w CUD..

Enya i Karola
wygrałyście! aż łza się w oku zakręciła, serdecznie Wam gratuluję :*:*

Alusia będzie dobrze :* mnie też za niedługo czeka monitoring i wiem, ze też będę sie stresowała tym, ale musimy być silne :*
Truskaweczko, czyli Ty w poprzednich ciążach nie miałaś encortonu tak? nie znam się tak dobrze, ale myślę, że chyba powinienien być, ze względu na ANA dodatnie,a mrl badałaś? teraz chyba masz bardzo dobry plan leczenia :*

Jja wierzę, że mi encorton pomoże...

Pozdrawiam :*

reklama
Koszyczku drogi.... no długą mam historię, bo prócz Kairy, żadna z dziewczyn nie doświadczyła tylu strat... moja 6 ciąża była starannie przygotowana, szczepiłam się w Lodzi u Malinowskiego, Mlr 39, 6 jakoś tak było.... w pierwszym cyklu zaszłam w ciąże jako pierwsza wśród dziewczyn od Maliny. Niestety mimo encortonu, szczepień w trakcie ciąży.... nic z tej ciąży nie wyszło. Ana mam bo wychodzą także przy cukrzycy....
Tak jak pisałam mam dwurożną macice, miałam w niej przegrodę... może to jest moja przyczyna..., nie wiem nie chce rozmyślać o tym już. Teraz mam nowy plan....

Ostatnia edycja:
Truskaweczko Bidulko tyle przeszłaś.... trzeba walczyć dalej, a plan masz bardzo dobry:* gdzieś czytałam o dwudrożnej macicy, jako przczynie poronień, muszę to odszukać...

:*

Madziu moja beta z 260 po 48h czy nawet po 72 była 590 a teraz jest największym skarbem na świecie:) Kubuś urodził się wczoraj przez cc o 18godz. Miał w pon ale trochę wymusiłam na ordynatorze wczorajszy termin bo na ktg było tętno ok 110 nawet 105 (niby reaktywne i w normie ale jak co chwile włączał się alarm to wpadałam w panikę) poza tym prawie nie było wód i już słabiutko rósł- chyba lepiej mu na zewnątrz. Dostał 10/10 pkt Apgar, ma 53cm i ważył 2750g (dzisiaj po kupce już 2830g i straszny z niego głodomorek:) Jeszcze nie karmię ale od jutra zaczynamy. I dla zainteresowanych - od wczoraj bolało mnie tylko przez chwilkę tak jak przy @ - znieczulenie rewelacyjne. Podpajęczynówkowe do porodu a póżniej zewnątrzoponowe jak do sn i mam je cały czas - dostaje co mw 6 godz i już opiekuje się młodym i troszkę pochodziłam- póki co polecam:)

Karola super że tak świetnie si3 czujesz i nic nie bolało, u nas w szpitalu nie ma co liczyć na zzo po porodzie.. zwyczajnie podpajęczynówkowe. A powiedz ile leżałaś po cięciu na płasko i czy dostałaś clexane po wszystkim?

Alusia to endometrium ładne. Co do tej pomyłki, hmmm. Mnie ginka zawsze oglądała oglądała i mówiła w którym jest dominujący, ale rzeczywiście zawsze się przy tym zastanawiała, a potem przy kolejnym podglądaniu potwierdzała, stąd rozumiem że nie była pewna pierwszego werdyktu. Ona ma już swoje lata i doświadczenie więc jeśli Twój jest młody a sprzęt ma średni to możliwe że początkowo źle ocenił. Ile dni mają Twoje cykle?
Robiłam progesteron wczoraj a tu 2,8 w drugiej fazie cyklu, czyli owulacji nie było:no:

Alusia - z tymi pęcherzykami tak bywa. U mnie nikt oprócz dr Przygody nie może znaleźć lewego jajnika. Więc podczas monitoringu jak tylko znalazł coś większego w prawym to odpuścił ten lewy. Jak się okazuje niekoniecznie dobrze zrobił.
Nie zastanawiaj się nad tym, ważne że jest coś większego co rokuje na piękną ciążę. Ja miałam monitoring co dwa dni, stąd obraz nieco pełniejszy. A teraz droga koleżanko proszę się nie zastanawiać tylko podjąć działania rozrywkowe, bo nie wiadomo jak szybko pęcherzyk urośnie. Endometrium piękne czeka tylko na zarodek:)

Gosiu - kochanie czasem się zdarza cykl bezowulacyjny. Zbadaj jeszcze w następnym miesiącu. A teraz głowa do góry.

Karola , Kaira - dzięki za pocieszenie. Mam nadzieję, że i mój leniwiec się ruszy. Wynik bety koło 12.

Pietrucha - mocno trzymam kciuki.

Karola serdeczne gratulacje z okazji narodzin syneczka niech wam sie zdrowo chowa :-):-):-):-)

Enya czekamy na wieści od ciebie i Basi:-)

magdach a ja tam myślę, że z tą betą będzie dobrze jesteś mocno obstawiona lekami :-)

Truskawko myślę że twój plan jest bardzo dobry a macicą sie nie przejmuj tysiące kobiet pewnie taką ma a rodzą normalnie:-)

Alusia no to piekna owulka ci sie szykuje endometrium super nie wiem czy kiedykolwiek takie miałam:-) no to boboseksy:-)

Pietrucha czekam na pozytywne wieści :-)

ja tez już siedzę jak na szpilkach masakrycznie przeżywam każde usg ide na nie jak na ścięcie ale dziś są moje urodziny i czekam na same pozytywne wiadomości od wszystkich:-)

zula, mi mi hop hop

misiajek, neli, kaira, barbinka i reszta dziewczyn :-)

reklama
5951.png
Gogacku Kochany!

Życzę Ci spełnienia marzeń, pomyślnych chwil... byś była szczęśliwa. Wiele przeszłaś jak każda z nas... A w tym szczególnym dniu, dobrych wiadomości... dmuchania świeczek i oby złota rybka spełniła Twoje marzenie!

Pietrucha! Trzymam mocne kciuki!
Magda! Ściskam i jestem z Tobą....

Nasze malutkie kruszynki Ciocia Truskawka całuje i życzy Wszystkim Naszym forumowym Mamom Wspaniałego Tygodnia, pociechy z dzieciątek i DUUUUUŻO szczęścia!

Załączniki

• 5951.png
    5951.png
    192 KB · Wyświetleń: 50
Do góry