reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@nafoczka to ja nie wiem o co chodziło w tym poście twoim. Może moje zwoje mózgowe dziś słabo myślą bo trochę w stresie byłam

@agatush to całe szczęście bo trochę sie zestresowałam.

@pixi.nova super, że jesteś zadowolona z wizyty histero. na pewno warto zrobić ja brałam właśnie encorton 15 mg do 3 miesiąca pozniej 10 mg przez miesiąc i 5 mg przez kolejny. Trzymam kciuki za Was i za jutro bo wiem , że jest to bardzo stresujace i zawsze lepiej mieć to za sobą jakby się zaczynało od nowa taka prawie czysta karta.
Podtrzymuje malina mówił, zeże nie ma to znaczenie czy razem czy rano i wieczorem itd

@marshia jaka śliczna kropka w tej macicy haha i jaka symetryczna super.

@marzycielka81 kochana nie czytaj bo to Ci nie pomoże a zestresuje jeszcze bardziej mam nadzieję , żebwszystko będzie dobrze przytulam Cię.

@bertha ty się już stymulujesz jak tam jajniki ? Bolą? Czy do wytrzymania. Kiedy jakaś wizyta?

@roxie123 kochana dobre decyzję jutro napiszę na priv bo dziś przyjechaliśmy i padam na pyszczek

Ostatnia edycja:
reklama
@bertha Oj kochana bardzo bym chciala Ci to wszystko opowiedziec. On to tak spokojnie zapytal czy ktos kiedykolwiek opowiedzial mi jak wyglada ten mechanizm powstawania i co sie kolei dzieje. Normalnie mnie zatkalo!!! Nikomu, zadnemu lekarzowi nigdy nie zalezalo zeby podejsc do mnie jak do myslacej istoty i spokojnie wytlumaczyc po kolei.
Ja nie umiem tego niestety powtorzyc chodzilo cos ze jak ta komorka sie laczy to na powierzchni powstaja te komorki czy cos naczynka krwionosne i tam sie te zakrzepy moga robic. Chyba to nawet na poczatku wyzsze niz pozniej. @bea25ta chyba tez tak bralas? Clexane 0,8 pozniej 0,6? U kogo sie leczysz? Skad te zalecenia?
Chodzilo o to, ze trzeba brac acard i clexane bo one maja zupelnie inne dzialanie.
On twierdzi, ze to jest podstawa. A to, ze raz nie wyszedl zespol antyfospolidowy nic nie znaczy, ze dalej tak bedzie. Mowil, ze tak samo z ana. To moze dynamiznie sie zmieniac. Zwlaszcza po kolejnych poronieniach dlatego badania trzeba powtarzac!!!!!! I tu kladl duzy nacisk.

To pewnie tlumaczy teorie Jerzak, ze o kolejne dziecko trudniej jest sie starac.

Pytalam go czy moj wywiad zmniejsza szanse, ze moze organizm sie uzlosliwia jest bardziej agresywny. On mowil, ze nie. Powiedzial, ze chodzi o odpowiednie dawki lekow. Zeby nie bac sie lekow. Oni w Novum daja mega dawki przy tych ciazach a dzieciaczki sa 1000% zdrowe.
Przekonywal, ze to bajki o tym encortonie.
W ogole polecam go dziewczyny. Fajny facet, madry, dojrzaly. Ogromna wiedza i super podejscie takie partnerskie, spokojne. To jednak nie jest czeste u lekarzy.

@ovli22 Kobieto dziekuje po stokroc, bede czujna przy histero co i jak :)
U Was staranka?

Dzieczyny mi lekarz kazał brać heparynę wieczorem od 6-9 .

Pixi ja byłam pod wypływem głupiego Jasia 6x i to była jedyna fajna rzecz która wspominam z pobytu w szpitalu .

Zawsze czułam się świetnie i nic nie bolało .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@pixi.nova ja dobrze zrozumiałam? Masz zalecenie na clexane 0,6 od razu (nie 0,4)? Dlaczego? Masz zdiagnozowany Vleiden? Trimbofilie? Skad ta większa dawka? A oprócz tego 150 acardu? I jak masz brać acard? 1x2 tabletki czy 2x1?

Czyli zwiekszona dawka acardu przy równoczesnym braniu heparyny to jednak nic złego?

@bertha to super nie do końca się znam co oznacza dlugi protokół ale zrozumiałam , badasz hormony i , że będziesz wysiadywać jajka niedlugo :)

@pixi.nova cós z tym ana i zespołem antyfosf. Jest bo po 2 stracie wynik ana wyszedł mi graniczny chyba 2-3 tygodnie po poronieniu a 7 tygodni po już niebylo po nim śladu.

@marshia ja też jako tako nie mam wskazań na fraxi 0,6 a co dopiero 0,8 mam tylko mthfr mnie powiedział malina wczoraj że ja taki ewenement, że z badań wychodzi jako tako oczywiście po szczepieniach, że nie ma wskazań a w ciąży robią się mikro zakrzepy które mogą zatkać naczynia krwionośne i dzidzia nie otrzyma tlenu i jedzenia i obumiera.

@ovli22 @burczuś też miałam jasia jak miałam laparoskopie usmiechałam się do pielęgniarek jakby mnie na wesele wiozły
:p

@magda1208 kciuki za wizytę dzisiejszą

Ostatnia edycja:
@pixi.nova - :***

@ovli22 - jesuuuuuuu, ja też nienawidzę welflonu ;O jak mi zakładają to mam całą sztywną rękę ze strachu i stale na prosto trzymam :D ahahha

! Dziewczyny, czy jak brałyście już jakiś czas accard, metylowane witaminy itp zauwazyłyście, że po jakmś czasie Was zaczeło wysypywać np na twarzy, szyi? Mi od miesiaca okolo nie robia sie pryszcze ale na szyi i przy uszach pojawiaja sie takie drobne grudki podskórne, znikaja i pojawiaja sie, to nie jest cos co mozna wydusic, nie widac szczegolnie tego, ale czuc pod skora. To cos ala wypryski ale takie co nie sa do duszenia... Dziwne, ale mam wrazenie ze ktoras z Was juz kiedyś gdzieś tutaj o to pytala ale nie pamietam czy ktos odpowiedzial...

reklama
@pixi.nova - :***

@ovli22 - jesuuuuuuu, ja też nienawidzę welflonu ;O jak mi zakładają to mam całą sztywną rękę ze strachu i stale na prosto trzymam :D ahahha

! Dziewczyny, czy jak brałyście już jakiś czas accard, metylowane witaminy itp zauwazyłyście, że po jakmś czasie Was zaczeło wysypywać np na twarzy, szyi? Mi od miesiaca okolo nie robia sie pryszcze ale na szyi i przy uszach pojawiaja sie takie drobne grudki podskórne, znikaja i pojawiaja sie, to nie jest cos co mozna wydusic, nie widac szczegolnie tego, ale czuc pod skora. To cos ala wypryski ale takie co nie sa do duszenia... Dziwne, ale mam wrazenie ze ktoras z Was juz kiedyś gdzieś tutaj o to pytala ale nie pamietam czy ktos odpowiedzial...
Ja miałam coś takiego ale na brodzie i wąsiku zresztą do tej pory czasem mi coś takiego wyskoczy to takie jakby kaszaki małe. Ja jak to zostawiam i nie leczę to robi się to czerwone i ni to swędzi , boli tylko ja nie wiem od czego to jest metyli już nie biorę, encortonu też a wtedy miałam najwięcej. Teraz tylko fraxi i acard i fembion 2 więc nie mam pojecia z czego to jest

Do góry