reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova - :***

@ovli22 - jesuuuuuuu, ja też nienawidzę welflonu ;O jak mi zakładają to mam całą sztywną rękę ze strachu i stale na prosto trzymam :D ahahha

! Dziewczyny, czy jak brałyście już jakiś czas accard, metylowane witaminy itp zauwazyłyście, że po jakmś czasie Was zaczeło wysypywać np na twarzy, szyi? Mi od miesiaca okolo nie robia sie pryszcze ale na szyi i przy uszach pojawiaja sie takie drobne grudki podskórne, znikaja i pojawiaja sie, to nie jest cos co mozna wydusic, nie widac szczegolnie tego, ale czuc pod skora. To cos ala wypryski ale takie co nie sa do duszenia... Dziwne, ale mam wrazenie ze ktoras z Was juz kiedyś gdzieś tutaj o to pytala ale nie pamietam czy ktos odpowiedzial...
Co do wenflonu(weflonu czy welonu;) ) mam doookładnie tak samo:) Uczucie gorąca,w sensie że prawie mi słabo,jakaś masakra jedna wielka, a ręka unieruchomiona na stałe;)
Jak brałam metyle to nic nie działo mi się z cerą. Ja wogóle mam cerę całekim okej;)

reklama
@Porzeczka1234 super że z małą wszytsko w porzadku niezła już niej kluseczka, teraz to juz coraz bliżej spotkania Waszego :happy:
@marshia tak się cieszę że przełamałas to fatum ostatnio , że jest prawidłowy pęcherzyk:), czekamy na zaradoczek i serduszko :)
@kas90 nie martw się z tym clexanem, wszytsko będzie dobrze, mnie mała zaskoczyła i miałam CC z zaskoczenia a wieczorem clexan o 22 wziełam, a cięcie miałam następnego dnia ok.11-12
@pixi.nova ja jestem posiadzczką macicy dwurożnej z przegroda , którą miałam już dwa razy nacinaną. powinna ci się ujawnic nna usg jest widoczna u mnie zawsze była a przy ciążach jeszce bardziej a że ty jesteś w tym stanie to na bank powinno być widoczne, więc obstawiam że jej nie masz.
@marzycielka81 kochana zdrówka dla synka nie martw się na zapas nie czytaj głupot w internecie tylko zdaj się na lekarzey będzie dobrze.

Cześć dziewczyny ;*

Coś nie mam weny ostatnio , żeby się bardzo udzielać przepraszam... :<
Z każdym rozczarowaniem robię się coraz bardziej obojętna na wszystko :/
Wczoraj wieczorem @ rozkręciła się na całego , o dzisiaj nie wspomnę .
Napisałam do lekarza odnośnie wizyty , chce sobie zrobić wymazy na wirusy / bakterie no i usg piersi bo nie wiem , coś wiecznie wymacam , a nie wiem co ... też mam torbielki więc musze kontrolować .
Dzwoniłam tez umówić się na kariotypy , podałam dane , ale powiedzieli ,że termin mi podadzą jak zadzwonię ze skierowaniem już .
Sprzątanie pomaga mi , kiedy mam dołek ... 2 dni pucowałam wszystko u siebie w domu .
W efekcie wczoraj zawiesiliśmy rolety i wszystko już tak zmierza ku końcowi , zostało zawiesić zasłonki i żyrandole . Niestety wprowadzka na święta dopiero... kanalizację mają nam kopać w połowie listopada , a nie chcemy iść w adwencie więc wejdziemy z choinką :p

@agatush już pierwszy spacerek oooo pięknie :) dobrze ,że szybko dochodzisz do siebie i łapiesz formę :) Malutka jest cudowna buziaczki ;*
@Marthi dokładnie nie nowością jest ,że musi się sypać wszystko...trzeba się pozbierać i iść dalej . Cieszę się ,że u Ciebie wszystko dobrze po wizycie :) ja mam pryszcze po sterydzie . A taka grudka na uchu podskórna też czasami mi wyskoczy i zniknie
@kas90 czasami tych sił brakuje , ja sama czasami wymiękam...ale chyba przyzwyczajam się za każdym razem do porażki , licząc ,że pewnego dnia los mnie zaskoczy
@Porzeczka1234 coraz bliżej mety , cieszę się bardzo , że wszystko w porządku u Was :*
@marshia piękne zdjęcia ;* bardzo wierzę w Twoją fasolkę . Ja acard 75 biorę o 8rano i o 20stej clexane :)
@pixi.nova ja miałam histeroskopie w znieczuleniu ogólnym , takze tego sie nie bój . U mnie wynik prawidłowy wszystko na swoim miejscu , macica prawidłowo ułożona i prawidłowej budowy , zrostów brak , jajowody drożne .
@iveo mam nadzieję ,że Twoje leczenie będzie owocne i niedługo będziesz się cieszyć II
@marzycielka81 nie czytaj internetów !!! to najgorsze co teraz możesz robić , to szukać... oni tam piszą wszystko . Pogadaj z lekarzem on doradzi co i jak dalej . Może nie jest źle tak jak myslisz :* dużo zdrówka dla synka
@bertha powodzenia ! :)
@burczuś u Ciebie staranka ?
@magda1208 jak u Ciebie kiedy testujesz?
@nafoczka orientujesz się czy tą chromatyne robi się tylko prywatnie , czy mozna wyżebrac skierowanie do labu ?

Nie chce się poddawać ... pewnie gdybym nie opierała się na Waszych doświadczeniach , to bym dała sobie spokój i pomyślała , że nie ma dla mnie szans .
Czytam ile macie poronień za sobą , ile biochemicznych i wg , a później zdrowe ciąże , to budzi się we mnie nadzieja , że w końcu będę czuła to małe serduszko przy moim ...

@Porzeczka1234 - mnie nie swędzi, ani nie robi się czerwone... hmm, steryd może takie coś wywoływać, ale ja go nie biorę... dziwna sprawa!

@burczuś - haha welonie Ty!!! :D Ja mam generalnie też raczej mało problemów z twarzą, ale odkąd biorę metyle regularnie to zauważyłam takie coś... eh! ;p

@mała79 - uspokoiłaś mnie tym opisem przegód bo już zaczęłam schizować czy ja tego problemu nie mam;p

@roxie123 - ale Ci zazdroszczę nowego domku!!! <3 Też mi się marzy :) z tymi grudkami to chyba zatem norma :p

@bertha to super nie do końca się znam co oznacza dlugi protokół ale zrozumiałam , badasz hormony i , że będziesz wysiadywać jajka niedlugo :)
To dla szerzenia wiedzy krotko opisze :)
Krotki protokol:
- w ok 2dc zaczyna sie brac w zastrzykach stymulacje (np. Menopur, Gonal, Purgeon), ktora powoduje rosniecie wiekszej liczby jajec.
- w ok 6 dniu stymulacji, albo jak pecherzyki maja >14mm dodaje sie zastrzyki antagoniste (np.Orgalutran), ktory wstrzymuje wyzwolenie LH, zeby pecherzyki same nie pekly.
- One sobie dalej rosna i przy ich odpowiedniej wielkosci daje sie zastrzyk wyzwalajacy (np. pregnyl/owitrelle), a za 36h punkcja.

Długi protokół:
- czesto poprzedzony jest antykoncepcją
- w tym cyklu w ok 21dc zaczyna sie od zastrzykow agonista (np. gonapeptyl), ktorzy wycisza hormony, wprowadza w stan menopauzy.
- Bierze sie je ok 14 dni, a mozna i miesiac, potem sprawdza sie czy hormony sie wyciszyly
- i dopiero sie rusza ze stymulacją z kopyta zastrzykami (np. Menopur, Gonal, Purgeon), ciągle kontynuujac agoniste.
- przy ich odpowiedniej wielkosci daje sie zastrzyk wyzwalajacy (np. pregnyl/owitrelle), a za 36h punkcja.

@Marthi wiesz z jednej strony cieszy z drugiej nie... miałam zawsze nadzieje , że wprowadzimy się w komplecie ...
Te grudki to nie wiem czy akurat po lekach są , mi się wydaje ,że przy osłabieniu organizmu się pojawiają

@mała79 kochana jesteś . Potrzebujesz leków mogę już ci wysłać bo mam jasność co i jak napisz na priv jakie dawki bierzesz heparyny i czy potrzebujesz luteiny

@roxie123 każda musi czasem się wyciszyć. Super , że będzie mieli swoje gniazdko to nasze marzenie może kiedyś.

@Marthi ja nie wiem czy to steryd czy co może te wszystkie leki razem wzięte nie miałam tego przed ciążą a teraz czasem się zjawia nie wiem czy to leki, homrmony czy co.

@bertha podziwiam Cię wiele musisz przejść , to na pewno dla organizmu duże obciążenie bo hormony pewnie szaleją. Życzę Ci aby wszystko zostało wynagrodzone abyś miała piekne dzielące sie zarodki i później długą nudną ciążę cmok

@bea25ta @Destino co u Was? Takue cichutkie jesteście wszystko dobrze?

Dziewczyny ktora jakie leki potrzebuje ja mam trochę na wydaniu to piszcie co mogę i mam nadmiar prześlę.

Dziś przyszły rzeczy z 5,10,15 kurtka na 68, sweterek dżinsy na 62 , 4 czapeczki i skarperki i dałam 97 zł bo była przecena 70% może któraś zainteresowana można zamówić jakiściowo super polecam

Załączniki

• IMG_20170928_094521.jpg
    IMG_20170928_094521.jpg
    388,2 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_20170928_095054.jpg
    IMG_20170928_095054.jpg
    400,8 KB · Wyświetleń: 56
  • IMG_20170928_095206.jpg
    IMG_20170928_095206.jpg
    512,2 KB · Wyświetleń: 50
@mała79 kochana jesteś . Potrzebujesz leków mogę już ci wysłać bo mam jasność co i jak napisz na priv jakie dawki bierzesz heparyny i czy potrzebujesz luteiny

@roxie123 każda musi czasem się wyciszyć. Super , że będzie mieli swoje gniazdko to nasze marzenie może kiedyś.

@Marthi ja nie wiem czy to steryd czy co może te wszystkie leki razem wzięte nie miałam tego przed ciążą a teraz czasem się zjawia nie wiem czy to leki, homrmony czy co.

@bertha podziwiam Cię wiele musisz przejść , to na pewno dla organizmu duże obciążenie bo hormony pewnie szaleją. Życzę Ci aby wszystko zostało wynagrodzone abyś miała piekne dzielące sie zarodki i później długą nudną ciążę cmok

@bea25ta @Destino co u Was? Takue cichutkie jesteście wszystko dobrze?

Dziewczyny ktora jakie leki potrzebuje ja mam trochę na wydaniu to piszcie co mogę i mam nadmiar prześlę.

Dziś przyszły rzeczy z 5,10,15 kurtka na 68, sweterek dżinsy na 62 , 4 czapeczki i skarperki i dałam 97 zł bo była przecena 70% może któraś zainteresowana można zamówić jakiściowo super polecam

Ciuszki śliczne!
Ja to wiadomo - standardowo encorton, clexane chętnie odkupie. :) chociaż zaraz mam dostawę od Matulka neoparinu wiec jeśli jest ktoś bardziej potrzebujący to ja mogę być w dalszej kolejności :)

reklama
Do góry