reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 sliczne ubranka. Chcialabym byc juz w 32 tc. Troche oczywiscie schizuje jak w majtach mokro, boo to jeszcze wczesnie, jednak staram sie byc dobrej mysli. U nas odpukac dobrze. Dzis kicia jedzie na sterylizacje. Troche sie boimy, bo ona nic przy sobie nie da zrobic, a rana trzeba sie zajac. No i zaczelam meble przygotowywac. Mam takie stare, jeszcze z mojego dziecinstwa. Przemalowuje je i beda do pokoiku malego. To troche czasu zajmuje.

@bertha wysiedz piekne jajuszka , a szkielko niech wam da mocne i chetne do wgryzania sie w mamusie maluszki

@Roxi123 nie zawsze wszystko jest po naszej mysli. Wiem to, bo moje zycie od poczatku rozwalalo plany. Jest znacznie latwiej jak cieszysz sie z tego co masz, a masz duzo. Zobacz ile z nastak ciutenke ci zazdrosci. Poza tym za nim bedzie choinka to moze wlasnie bedzie was wiecej?

@marzycielka81 w necie pisza ci o wszystkim, od najlzejszych chorob do najciezszych. Oczywiscie jako rodzice wylapujemy najgorsze, a to nie zawsze sie sprawdza. Cokolwiek kochana wyjdzie musisz byc dla syna silna. Jemu bedzie latwiej jak zobaczy waleczna i pelna nadziei mame. A ja wam zycze, by to wszystko bylo chwilowe i szybko przeszlo.

@burczus osobisci do wenflonu nic nie mam, ale do szpitala w calosci. Tyle razy tam bylam, ze na sama mysl robi mi sie niedobrze, a urodzic trzeba [emoji16] oby jak najkrocej byc na lasce ludzi, ktorzy nierzadko mili nie sa.

@ovli22 biore heparyne na noc, bo skoro jest przeciwzakrzepowa, a w nocy sie nie ruszam wiec wieksze na to szanse, tak sobie wydedukowalam. Wiec nawet rozumiem twoje zalecenia

@pixi.nova jestes niesamowita. Wizyta w Nowum tez niezla. Takich lekarzy to ze swieca szukac. Dobrze ze doktorek troche uspokoil, ale tez potwierdzil, ze z lekami jest duza szansa na powodzenie. Mi zalecali encorton 20. Zw wzgledu na guza wzielam 15. Wiem, ze magda81 tez brala 20 encortonu. Jak masz dobrego gina, to mozna sie tez poratowac na poczatku ciazy pregnylem. Ja tak zrobilam. Moze ktos da ci metformine, chyba ze jerzak dala. To podrasowuje jajeczka i dziala przeciwporonnie troche. Moze z tym kompletem sie uda.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Porzeczka1234 Wy będziecie mieć coś więcej :*
śliczne ubranka :)
@Destino wiem rozumiem Cię...staram się cieszyć z małych rzeczy ... tylko ten dom to był budowany z myślą o dziecku dużej rodzinie , i wierze ,że jeszcze jakiś bąbelek będzie po nim biegać , chociaż na razie to tylko marzenie . Do świąt prawie 3 miesiące kto wie... :) a jak wy się czujecie :*

Lekarz mi napisał ,że po @ mam przyjechać na wizytę , zrobimy wszystkie wymazy taki pakiet 200zł .
Jak nic nie wyjdzie to dobrze jak wyjdzie to razem z M do leczenia < oby nic nie wyszło >
Mówił ,że kariotyp jak chce to nie ma sprawy załatwić skierowanie z nfz , ale to wiedza dla mnie , bo nie podlega leczeniu < o tym wiem > ale zrobimy .
Mówił , że działamy dalej na tych lekach , bo po prostu nie zawsze jest tak ,że one od razu działają organizm musi się przyzwyczaić i być gotowy na ciążę .
Na wizycie pogadam jak brać teraz te leki przy później owulacji , i powiem ,że chce 10 encortonu .
Zastanawiam się czy iść się oglądać w tym cyklu czy odpuścić i sexować się co 2 dni cały cykl i czekać

@Porzeczka1234 Wy będziecie mieć coś więcej :*
śliczne ubranka :)
@Destino wiem rozumiem Cię...staram się cieszyć z małych rzeczy ... tylko ten dom to był budowany z myślą o dziecku dużej rodzinie , i wierze ,że jeszcze jakiś bąbelek będzie po nim biegać , chociaż na razie to tylko marzenie . Do świąt prawie 3 miesiące kto wie... :) a jak wy się czujecie :*

Lekarz mi napisał ,że po @ mam przyjechać na wizytę , zrobimy wszystkie wymazy taki pakiet 200zł .
Jak nic nie wyjdzie to dobrze jak wyjdzie to razem z M do leczenia < oby nic nie wyszło >
Mówił ,że kariotyp jak chce to nie ma sprawy załatwić skierowanie z nfz , ale to wiedza dla mnie , bo nie podlega leczeniu < o tym wiem > ale zrobimy .
Mówił , że działamy dalej na tych lekach , bo po prostu nie zawsze jest tak ,że one od razu działają organizm musi się przyzwyczaić i być gotowy na ciążę .
Na wizycie pogadam jak brać teraz te leki przy później owulacji , i powiem ,że chce 10 encortonu .
Zastanawiam się czy iść się oglądać w tym cyklu czy odpuścić i sexować się co 2 dni cały cykl i czekać
@roxie123 kochana... Dom jest wybudowany,a Ty jeszcze zdążysz go napełnić dzieciakami:) Zobaczysz:)
Zrozumiałe jest to co teraz czujesz,ale to minie i jeszcze wspomnisz moje słowa:) A co do moich starań: No nie zabezpieczamy się, dziś 17dc ale jakoś owulacji nie czułam. Ale za to śluz pikny. Ale czy z tych sexów co bedzie...nie sądzę:) Nie kukam co tam się dzieje(monitoring). 24-10 jedziemy na wizytę do InviMedu w Katowicach,żeby ktoś nas ogarnął i dał konkretny plan działania, bo Ci miejscowi lekarze nie szaftnęli tematu:) A więc lecimy dalej na "nich się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba..." :)

@Destino ja malowałam komody z sypialni z wenge na białą mąż jeczał , że za szybko sie za to wzięła tzn on malował ja kupowałam farby wodne haha i sypialnię zamienialiśmy z dużego pokoju ( dla dzidzi ) na mały dla sypialki zeszło nam prawie 2 tygodnie sierpnia mąż teraz mówi, że dobrze że tak szybko zdecydował o tym remoncie haha :D niech mu będzie. Kochana masz te paski ja robię w piątek i poniedziałek i jakoś spokojna jestem. Doczekasz się niedługo będzie 32 tydzień a nawet dalej zobaczysz. Trzymam kciuki za kota oby jakoś dała się sobą zaopiekować. Jak mąż zdrowie? Z pracą? Coś szuka jak jego samopoczucie?

@roxie123 i Ty będziesz miała zobaczysz ❤. Ja bym się przyznała, że biorę 10 mg encortonu i tyle powiedz, że to twoja decyzja a i prosisz żeby ci pomógł tzn czytaj przepisywał i nie jęczał.

@burczuś a z hormonami wszystko dobrze kuzwa bo już dlugo się staracie? Nasionka męża ok? Trzymam kciuki abyście byli zadowoleni z wizyty

Dziewczynki kochane ja nie mam leidena ani nic. Ale tak jak @Porzeczka1234 pisala, ze u niej Malina tez widzi te problemy z krzepliwoscia to u mnie raczej tez tak jest.
Chodzi o ten mechanizm tworzenia sie tej kijanki ;) ona od samego poczatku potrzebuje bardzo dobrych warunkow, zeby mogla sie prawidlowo formowac. U mnie prawdopodobnie od poczatku cos nawala i dlatego moze te ciaze zawsze wygladaja na mlodsze, mniejsze slabsze i obumieraja.
To poronienie jest zupelnie inne niz poprzednie. W ogole nie krwawie jeszcze, brzuch nie bardzo boli.

A wczesniej zawsze mialam krwawienie i silne bole wiec te leki jakos zadzialaly. Moze gdybym miala ten encorton duzo wczesniej wprowadzony a nie od 6tc i brala wiecej clexanu to by sie udalo.

Nikt tego nie wie..

Ja nie mam wyrzutow sumienia. Robie co moge.

@Destino dziekuje za dobre slowa :) Kazda z nas robi to samo, walczymy az zobaczymy nasz cel rozowego, zdrowego bobasa :)

Ja zrobie ta histeroskopie dla swietego spokoju. Po tym co przeszlam to jest pikus ;)

@roxie123 Nie poddawaj sie zlym myslom.Ja wiem, ze Ci ciezko. My wiosna zaczynamy budowe i tez mam dola. Dom mial byc dla dzieci... Uwierz, ze sie uda. Musi!!!

W tym Novum widzielismy tyle zdrowych, pieknych par. Dziewczyny to ogromny problem, dotyka masy osob. Nie wyrzucajcie sobie. To nie jest nasza winia. Tam robia cuda prawdziwe. Skoro ludziom zupelnie nieplodnym udaje sie zajsc i donosic ciaze. To wszystko jest mozliwe!!!

Przyjdzie nasz czas. Leki sa bardzo wazne. Nie mozna ich sie bac. Trzeba brac wszystko i nie bac sie dawek. Jak ciaza ma sie udac to te leki nie zaszkodza a tylko pomoga.

Moje zupelnie inne poronienie teraz tez jest jakims smutnym ale jest dowodem na ich skutecznosc. Tak mysle.

@pixi.nova widzę , że na prawdę odzyskałaś moc cieszy mnie bardzo co piszesz to bardzo budujące miło się czyta mimo , że tyle smutku było przez ostatnie kilka dni. Kochana tak ja uważam, że nie ma co się bać leków ja zaczęłam brać fraxi i encorton 10 dni po owu bo miałam cień cienia i przeczucie. Idziesz do szpitala?

@dżoł jakie decyzje ???

@Destino ja malowałam komody z sypialni z wenge na białą mąż jeczał , że za szybko sie za to wzięła tzn on malował ja kupowałam farby wodne haha i sypialnię zamienialiśmy z dużego pokoju ( dla dzidzi ) na mały dla sypialki zeszło nam prawie 2 tygodnie sierpnia mąż teraz mówi, że dobrze że tak szybko zdecydował o tym remoncie haha :D niech mu będzie. Kochana masz te paski ja robię w piątek i poniedziałek i jakoś spokojna jestem. Doczekasz się niedługo będzie 32 tydzień a nawet dalej zobaczysz. Trzymam kciuki za kota oby jakoś dała się sobą zaopiekować. Jak mąż zdrowie? Z pracą? Coś szuka jak jego samopoczucie?

@roxie123 i Ty będziesz miała zobaczysz ❤. Ja bym się przyznała, że biorę 10 mg encortonu i tyle powiedz, że to twoja decyzja a i prosisz żeby ci pomógł tzn czytaj przepisywał i nie jęczał.

@burczuś a z hormonami wszystko dobrze kuzwa bo już dlugo się staracie? Nasionka męża ok? Trzymam kciuki abyście byli zadowoleni z wizyty
No długo... Wcześniej roniłam,a teraz od stycznia zajść nie umiemy. Hormony nie badałam teraz,ale wcześniej było wsio ok. A nasionka tez ok. Cholera wie co i jak. Oby ta wizyta nam coś rozjaśniła, bo to jest jakieś nieporozumienie co się dzieje:/

@pixi.nova - :***

@ovli22 - jesuuuuuuu, ja też nienawidzę welflonu ;O jak mi zakładają to mam całą sztywną rękę ze strachu i stale na prosto trzymam :D ahahha

! Dziewczyny, czy jak brałyście już jakiś czas accard, metylowane witaminy itp zauwazyłyście, że po jakmś czasie Was zaczeło wysypywać np na twarzy, szyi? Mi od miesiaca okolo nie robia sie pryszcze ale na szyi i przy uszach pojawiaja sie takie drobne grudki podskórne, znikaja i pojawiaja sie, to nie jest cos co mozna wydusic, nie widac szczegolnie tego, ale czuc pod skora. To cos ala wypryski ale takie co nie sa do duszenia... Dziwne, ale mam wrazenie ze ktoras z Was juz kiedyś gdzieś tutaj o to pytala ale nie pamietam czy ktos odpowiedzial...

Ja miałam okropny syf na czole !!! Nie mogłam go wycisnąć !
Aż pewnego dnia tak urósł ,że opuchły mi oczy i nos ! Bardzo bolało .
Musiałam przeprowadzić operacje !
I go wycisnąć a był pełen żółtej ropy i krwi .
i co kilka minut ciagle się zbierała nowa

Przez 10 dni chodziłam z wielkim wrzodem ma środku czoła .
Śmiali się ze mnie , że jestem hinduską .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

No długo... Wcześniej roniłam,a teraz od stycznia zajść nie umiemy. Hormony nie badałam teraz,ale wcześniej było wsio ok. A nasionka tez ok. Cholera wie co i jak. Oby ta wizyta nam coś rozjaśniła, bo to jest jakieś nieporozumienie co się dzieje:/
A może zbadaj prolaktyne, tsh to takie badania które utrudniają zajście w ciążę a takie podstawowe może tam coś szwankuje. Pewnie w klinice coś wam zlecą bo hormony ważne 6 miesięcy. Dokładnie oby ta wizyta coś rozjaśniła trzymam kciuki

@ovli22 uśmiecham się jak czytam twoj post ale wiem, że do smiechu ci nie było. Moja mama miała to na plecach i też tylko operacyjnie rozcinali i czyścili a teraz też się coś zbiera ale dr zrobił taką dziurkę bo to plecy i mozna to wycisnąć trochę

reklama
Kochane pozdrawiam . Za wszystkie trzymam kciuki.

Załączniki

• 20170928_110352.jpg
    20170928_110352.jpg
    634,4 KB · Wyświetleń: 62
Do góry