reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@ pixie super ze troszkę ci lekarz pomógł i dodał nadzieji :)

Ja miałam 2 histero !
mam macice dwurożna i miałam usuwaną przegrodę raczej przecinaną bo jej się nie usuwa tylko przecina .

Dobra decyzja lekarza ! Musisz sobie to sprawdzić . To jest bardzo ważne !

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 ja też nie odebrałam w całym dialogu nic coby mogło kogoś urazić :)
@marshia a widzisz ze jest dobrze. Pierwszy krok a potem drugi a potem... to dziecko na studia pojedzie ani się nie obejrzysz :*
@Marthi dobre wieści!
@pixi.nova u mnie lekarze i pielęgniarki jak brałam clexan rano a acard wieczorem to kazaly to zmienić bo inaczej nie chciały mi w szpitalu dawać. Jakie to ma znaczenie nie wiem ale wiem ze na pewno musi być w odstępie 12 godzin

@ovli22 Kurcze masakra z ta przegroda.. Ciekawe, ze na usg tego nie bylo widac. Mi ten Prof. dzisiaj mowil, ze moze nie byc widac na usg czasami. U Ciebie buly jakies podejrzenia? Czy rutynowe badanie i wyszlo? Ja chyba zdecyduje sie to w Warszawie zrobic bo jakby mieli cos nacinac to chce wiedziec, ze zrobia dobrze. Nie ukrywam, ze troche sie boje tego.
@nafoczka Pamietam jak @Porzeczka1234 pisala, ze Malinowski mowil, ze obojetnie czy razem czy osobno. Mi lekarze tez nie kazali tego brac w odstepach. Zawsze mowili, ze to nie ma znaczenia. hmm .. juz sama nie wiem

Dziekuje @burczus i @Destino [emoji8] a takze @Porzeczka1234 @Funia90 @matulkaa @dzol @marshia @marzycielka81 i @nafoczka !!!!!!!! [emoji8][emoji8][emoji8]

Roxuś, masz racje. Jestes młoda. Nasze poronienia mogą byc równie dobrze przypadkiem!!! Nie musza byc powodowane chorobami nie wiadomo jakimi...moze jestesmy pechowe a nasze komórki Po prostu złe sie łącza....
In vitro to metoda ale... skoro Ty zachodzisz bez problemu praktycznie i masz dopiero 25 lat to... bez przesady chyba. Mysle, ze masz dobre nastawienie. Działajcie! Jestescie silni psychicznie wiec dacie rade. :)))

@Porzeczka1234 świetnie ze mała tak pieknie sie rozwija[emoji173]️

@pixi.nova cieszę sie zatem ze pojechałaś kochana do Warszawy! Czuje, ze lekarz ten tchnął w Ciebie sile do działania dalszego! Idź koniecznie na histerio i niebawem działajcie!!!! wszystkie trzymamy tu kciuki w nieskończoność!!! [emoji8][emoji173]️
Mi histerio nie kazała Kubiczyk robic sugerowała to usg 3D ale jakos nie dotarłam....

@marshia - niemożliwa, ale kto Ci sie tu bedzie dziwił. Świetne wiesci. Kocham takie! [emoji4]

@marzycielka81 kochanie nie czytaj tych internetow :( nie zakładaj najgorszego!!!! Moze Twój maly misiu sie z tego szybko wykaraska! Trzymam kciuki. Moze pomyślcie o wlewkach dożylnych z wit C dla niego?? Poczytaj o tym i o helatacji organizmu. Moze to ma jakis wpływ? Nie znam sie na tym, byc moze plotę głupoty ale... warto szukac roznych rozwiązań.

Bądźmy dobrej mysli w tych wszystkich naszych problemach[emoji173]️

Dobranoc kochane.
Pozdrawiam z wanny :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Marthi wlasnie mialam do Ciebie pisac. Ale to ze spokojem razem Ci wszystko napisze, wybacz ale juz troche zmeczona dzisiaj jestem kochana. Jeszcze nie wiem czy jutro ten szpital czy nie bo lekarka sie jeszcze nie odezwala.
A ten prof. tak bardzo zyczliwy czlowiek, tak mu dobrze z oczu patrzylo. W ogole tak sie przejal, ze chcial mnie teraz w Warszawie brac do szpitala zebym miala z glowy ;)
Dobranoc kotek! :)

@ovli22 Kurcze masakra z ta przegroda.. Ciekawe, ze na usg tego nie bylo widac. Mi ten Prof. dzisiaj mowil, ze moze nie byc widac na usg czasami. U Ciebie buly jakies podejrzenia? Czy rutynowe badanie i wyszlo? Ja chyba zdecyduje sie to w Warszawie zrobic bo jakby mieli cos nacinac to chce wiedziec, ze zrobia dobrze. Nie ukrywam, ze troche sie boje tego.
@nafoczka Pamietam jak @Porzeczka1234 pisala, ze Malinowski mowil, ze obojetnie czy razem czy osobno. Mi lekarze tez nie kazali tego brac w odstepach. Zawsze mowili, ze to nie ma znaczenia. hmm .. juz sama nie wiem

Na usg ciężko wykryć ta przegrodę jeszcze zależy jak gruba i długa jest . Jak się ma przegrodę to 80 % naszych malutkich kijaneczek zadomowia się właśnie na ściance przegrody a wtedy nie przeżyje !!!
Widać , że np macica jest dwurożna ale przegrody nie .

Dlatego po nawykowych poronieniach histero powinna być zrobiona !
Ja miałam zrobiona histero po 3 poronieniu albi po 4 już nie pamietam ;(

Jak ci zrobią histeroskopie to od razu ci ja przetną i powinni założyć ci spirale , żeby się zrosty nie zrobiły . Dopytaj o to ! Jest to bardzo ważne bo jak zrobią się zrosty to sytuacja beznadziejna i wszytko trzeba powtarzać od początku i czas stracony !!

Nie martw się to nic nie boli powinnaś być pod ogólna narkoza i w żadnym wypadku nie zgadzaj się na żywca !!!! Absolutnie nie !!
Ból za mocny i jak się nie daj Boże poruszysz to mogą ci przeciąć lub naruszyć coś .

Po 2-3 godzinach jesteś jak nowonarodzona ;)

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Jezu @ovli22 To brzmi jak koszmar ;)
Nowonarodzona hahaha dobry masz humor dziewczyno, juz to widze jak leze tam bezwladnie modlac sie zeby mi macicy nie przebilio_O
Kurcze Ty to silna babka jestes ja to peniam przed takimi zabiegami. Dziekuje za szczegolowe informacje, dopytam o ta spirale to zawsze zakladaja czy tylko jak cos usuna?
Kto to pozniej wyjmuje? Po jakim czasie? Trzeba iles czasu byc w szpitalu?

@bertha nie dostałam od ciebie wiadomości na priv.
Ojej, oczywiście zapomniałam. :) już napisałam!

Dziewczyny ja juz po wizycie w Novum. Bardzo sie ciesze, ze tam pojechalam bo wiele mi sie wyjasnilo.
Mowil, zebym nie bala sie sterydow, nawet 15 mg on bardzo dokladnie tlumaczyl mi przebieg tworzenia sie trobloflastu i jak dochodzi do tych zakrzepow i obumarcia plodu.
Generalnie wizyta super, bardzo dokladnie przejrzal kazde badanie. Rozmawial i opowiadal drobiazgowo mechanizmy poronien i tworzenia sie embrionu.
Super ze tak udana wizyta!!
A potrafiłabyś powtórzyć co z tym trofoblastem, zakrzepami i obumarciem płodu, oraz ten mechanizm poronień i tworzenia się embrionu?? To musi być mega ciekawe!

Super ze ta histeroskopie zalecił. Ja polecam w ogóle histero w nOvum. Bardzo mi się tam podobało i ponoć lekarze od histero są bardzo dobrzy.

@marshia i Marthi gratulacje.

Ja czytam i rycze. Wszedzie jest o nowotworze o uszkodzeniu genow.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Marzycielka.. mocno tule.. mam nadzieje ze nie będzie takich złych diagnoz, tylko coś co szybko i prosto można wyprostować! Nie czytaj już tych internetow, przecież tam znajdziesz cała książkę możliwych chorób na każdy z objawów/wynikow..

@marshia :*

reklama
Jezu @ovli22 To brzmi jak koszmar ;)
Nowonarodzona hahaha dobry masz humor dziewczyno, juz to widze jak leze tam bezwladnie modlac sie zeby mi macicy nie przebilio_O
Kurcze Ty to silna babka jestes ja to peniam przed takimi zabiegami. Dziekuje za szczegolowe informacje, dopytam o ta spirale to zawsze zakladaja czy tylko jak cos usuna?
Kto to pozniej wyjmuje? Po jakim czasie? Trzeba iles czasu byc w szpitalu?

Nie wiem jak jest w Pl ale gdzieś czytałam ze dają coś na zrosty !!

Kochana nie martw się !! Będzie super ! Zwłaszcza po obudzeniu !!
Ja takie głupoty gadałam ( po głupim Jasiu ) .

Fajnie ja lubię być po głupim Jasiu ha ha ha .
Jedyne czego nienawidzę to weflonu [emoji79][emoji79][emoji79][emoji844][emoji844][emoji844][emoji844]

Nie martw się ja ci tylko tak napisałam , żebyś absolutne nie zgadzała się bez znieczulenia ogólnego !!

A były tutaj przypadku dziewczyn co miałaby bez znieczulenia [emoji844][emoji844][emoji844]

Jeśli jakiś lekarz zaproponuje ci to na żywca to spidalaj gdzie pieprz rośnie !! Bo to nie człowiek jest ! A tym bardziej lekarz !!

Kochana super będzie !!
Kompletny relax [emoji12][emoji12]

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Do góry