reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
IMG_3246.jpg
.....nie byłabym sobą gdybym nie poszła :).... pęcherzyk umiejscowiony prawidłowo (ufffff), w środku jak to określił - maziaje - wiec raczej nie pusty. Wygląd odpowiada wiekowi (5w2d. 21 dpo). Cisnelam go co mige jeszcze zrobic dobrego. Clexane kazał brać absolutnue 0,4, ale jeśli mi się lżej na duszy zrobi, to mige acard zwiększyć do 150 :). Ale po 10 tyg trzeba będzie wrócić do 75.... ale jeśli teraz mam być spikojjuejsza, to ok.
Pytał czy wytrzymam 2 tyg do serduszka - powiedziałam, ze nie ma opcji - za tydzień muszę wiedzieć czy jest zarodek i czy odpowiada wiekowi.
I powiedziałam, żeby już mi nie kazał sprawdzać bety za tydzień, bo ja już wczoraj dostawałam zawału,palpitacji, drgawek ;)

Załączniki

• IMG_3246.jpg
    IMG_3246.jpg
    119,4 KB · Wyświetleń: 295
@marshia Ty wariatko;) dobrze,że wszystko na miejscu i ok jak na ten tydzień:) trzymam kciuki za szczęsliwe 8 miesięcy;) czuję,że to będzie długa i nudna ciąża zakończona małym marshiaczkiem ;D

@marshia wszystko wyglada cudownie[emoji7]
Czemu nie kazal zwiekszac tej dawki? Wytlumaczyl to jakos? Pytam bo tez biore 0,4
Acard niby jest takie zalecenie ale to nie w przypadku brania razem z heparyna raczej[emoji4]
Tak ja to zrozumialam po tej konfekrencji na ktorej byla mamaginekolog

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 powiedzial, ze woeksze dawki są przy zdiagnozowanej trombofillii i naprawdę większej wadze - wtedy do rozważenia. W przypadku MTHFR i wadze prawidłowej to tylko profilaktycznie, a wtedy dawka 0,4.
Ten acard to na nim "wymusiłam" prawie, powiedział, ze nie zaszkodzi, bo dawka do 150 w ciąży jest ok, z skoro mi pomoże psychicznie to mige brać.
Oczywiście moe zapytałam jak.... wiec sms:
IMG_3247.jpg

Jak mama ginekolog zaleca brać?

Załączniki

• IMG_3247.jpg
    IMG_3247.jpg
    66,3 KB · Wyświetleń: 303
@marshia po cichutku gratuluję [emoji8] Ale jak mam być szczera na początku, jak wariatka, też latałam na usg raz w tygodniu
@Porzeczka1234 super, że malutka tak pięknie rośnie
@iveo kciuki za wzrost Mrl i zielone światło
@Marthi ufff, kamień z serca
@bertha nie dostałam od ciebie wiadomości na priv.
@marzycielka81, przytulam, zdrówka dla synka

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Marthi kamień z serca

@kas90 kochana acard do 10.10.2017 fraxi 0,8 do końca 12 godzin przed rozwiązaniem także muszę zaplanować poród tzn musi być wywołany tydzień , dwa wcześniej. Nie żegnałam się z prof. bo zaprosił po drugie :)

@pixi.nova teraz odczytałam dodzwoniłas się bo tam dziś gdzieś do 21 conajmniej będą siedzieć.

@dżoł prof mówi że po biochemii mozna robić po misiączce. Ale może słuchaj Pasnika bo oni trochu inaczej leczą

@nafoczka ja niczego co @agatush napisała nie traktuje w jakiś zły sposób doceniam każda radę.

@agatush kochana czy coś źle napisałam obraziłam Cię???jeśli tak nie było to moją intencją. :( przyznam , że do końca nie wiem gdzie i co napisałam przykrego.

@iveo prawda imponująca lista szacun dla Ciebie. Jak dzidzia od siostry? Ile jeszcze szczepień Ci zostało?

Dziewczyny mała obrócona głowa w dół ma wszystko na miejscu, przepływy wszystkie dobre , wody ilościowo ok i mała waży 1957 gram dziś om 32+5 z usg 32+6 wracamy do domku w miarę spokojni.

Dziękuję :* Ciekawe jak to będzie z clexane u mnie, skoro nastawiamy się na niewywoływany poród. Muszę dopytać:*
Ja tyję od 32 tyg po 700 g na tydzień, a więcej nic nie jem :p Ale nie wiem gdzie to idzie, bo nie czuję się ociężała ani grubsza jakoś.

@marshia, piękniusi, okrągły pęcherzyk:*

Do góry