reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja dopiero jestem przed pierwsza wizyta u dr Przybycienia, chciałabym spróbować na tym właśnie zestawie ale nie wiem czy będzie zadowolony jak mu narzuce te leki, mam nadzieje ze sam mi zaproponuje bez tego zestawu nie zaryzykuje..
w sumie ja mam receoty na te leki, ale wizyta u tego lekarza trwa 5 min a dojezdam do niego 3h. Zobacze co mi powie Przybycien ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Gabrysiu, myślę, że da Ci ten zestaw, jedyne, co to powiedział, że clexane mi niepotrzebny skoro acard będę brała (ostatnio zapytałam czy już mogę go brać i powiedział, że tak, także kupiłam sobie acard 75) ale ja myślę, że też potrzebuje bo białko s mi wyszło 59,96, a norma jest od 60 więc mam w dolenj granicy normy, a zaszkodzić nie zaszkodzi, a przypomniesz mi coTobie źle wyszło w badaniach?

Gabrysiu, myślę, że da Ci ten zestaw, jedyne, co to powiedział, że clexane mi niepotrzebny skoro acard będę brała (ostatnio zapytałam czy już mogę go brać i powiedział, że tak, także kupiłam sobie acard 75) ale ja myślę, że też potrzebuje bo białko s mi wyszło 59,96, a norma jest od 60 więc mam w dolenj granicy normy, a zaszkodzić nie zaszkodzi, a przypomniesz mi coTobie źle wyszło w badaniach?
Ja mam lekkie hasimoto , ANA granicze, mutacja MTHFR C677oraz MLR 14%.
Nie wiesz czy dr Przybycien wypisuje recepty na znizke?

Nie wiem niestety, bo nie dostałam jeszcze tych leków..... bo chodzi Ci pewnie o clexane? też zależałoby mi żeby były na znżkę, mam nadzieję, ze takie przepiszę, daj koniecznie znać po wizycie :)

Ja czekam na wizytę, za jakąś godzinę się zbieram. I powiem Wam że przespałam się teraz jakieś 3 godzinki i nie działo się nic....Jak leżę to skurcze się wyciszają i jest dobrze a tylko wstaję (musiałam iść coś zjeść i do łazienki) i pod wpływem nacisku pojawia się kłucie w dole brzucha i lekkie skurcze szyjkowe...Tak więc generalnie przy leżeniu jest chyba szansa na to że doleżę może jeszcze tydzień. Moja mama odebrała dzisiaj mój wynik GBS i znowu na szczęście ujemny;-)

jeśli masz wyniki badań wskazujące chorobę immunologiczną to leki powinny być bez problemu przepisane na zniżkę, jeśli natomiast masz je zapobiegawczo to tak jak mój lekarza- nie da ci recepty na zniżkę a zastrzyki są dość drogie. Wiem, że jest jakiś zamiennik bo miałam teraz dostać zamiennik ale... niestety nie zdążylam

Enya bardzo Ci dziękuję! Zauważyłam, że sobie dajesz rady i to daje wielką nadzieje. Troche mi jej zabrakło :( Tak i clexan i steryd-encorton, acard i duphaston miałam. Po prostu kolejna wizyta i cisza na ekranie. Cztery moje małe Aniołki i jeden przy mnie- mniej "aniołkowaty" :) Teraz jeszcze czekam na zespół antyfosfolipidowy i myśle ostro nad zmianą lekarza. Nie do końca wiem w którą strone teraz pójść. Chyba w te badania immunologiczne?

Apolinka wczoraj dzięki koleżance ;* do późnych godzin wertowałam tą stronę i zatrzymałam się na tym właśnie wątku. Jakbym akurat czytała o sobie. Przeryczałam cały wieczór a dziś hmm wstałam i działam, szukam, gmeram co by tu jeszcze ale coraz bardziej wiem, że TAK CHCE!

Ostatnia edycja:
Enya, super, że mamy wynik jest dobry! Cieszę się bardzo! :)) Powodzenia na wizycie! &&&&&&&&&&

Nafoczka, chyba faktycznie powinnaś wgłębić się w tą immunologię, bo w sumie tam najwięcej może się "dziać". Tu, na wątku, mnóstwo jest list z wykazem badań, chyba, że jesteś nastawiona na koszta, to może udaj się od razu do Maliny? Sama się zastanawiam czy do niego sie nie wybrac... A wyszły Ci jakieś nieprawidłowości w wynikach, które dotąd robiłas?

Apolinka miałam z takich ważniejszych badania genetyczne, kardiolipinie, posiewy i takie podstawowe typu toxoplazmoza, różyczka, przeciwciała itd. teraz czekam jeszcze na zespół antyfosfolipidowy bo zrobili mi przy ostatnim pobycie w szpitalu. Wszystkie wyniki jak dotąd nie dały odpowiedzi albo raczej dały, że to nie to. Musze jeszcze dokładnie poczytać - choć dużo tego macie ;)- co jeszcze mogę sobie zbadać.

reklama
Kaira kochana, masz wieści od Anitki??? Mam nadzieję, że jeszcze pochodzi w "dwupaku":-)

Ja dziś byłam na budowie.... no i stoi nasz dom... piękny:-) Tylko jak go wykończyć....
Przynajmniej będę miała czym zająć myśli...

Nafoczka! Witaj... z tym zespołem antyfosfolipidowym jest tak... nie zawsze wychodzi za pierwszym razem. Wiem, co teraz przechodzisz, sama straciłam 6 ciąż
Aktualnie szykuję się do 7 MAM NADZIEJĘ szczęśliwej.... uratowałam życie pewniej Rybce znajomej- Welonce... powinna mi się odwdzięczyć... prawda????
Sama muszę przeczytać tu post po poście, bo miałam przerwy... okresy załamania i powrotu sił do walki. Każda z Nas znajdzie tu coś dla siebie... I jedno jest pewne.... warto czytać i wspierać się doświadczeniami dziewczyn.

Anita, Kaira nasze iskierki... oczywiście wszystkie brzuchatki:) i mamusie też :)

:-)

Pietrucha... spokojnie... uwierz w dzidzię... proszę Cie!

Do góry