reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja dopiero jestem przed pierwsza wizyta u dr Przybycienia, chciałabym spróbować na tym właśnie zestawie ale nie wiem czy będzie zadowolony jak mu narzuce te leki, mam nadzieje ze sam mi zaproponuje bez tego zestawu nie zaryzykuje..
w sumie ja mam receoty na te leki, ale wizyta u tego lekarza trwa 5 min a dojezdam do niego 3h. Zobacze co mi powie Przybycien ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Gabrysiu, myślę, że da Ci ten zestaw, jedyne, co to powiedział, że clexane mi niepotrzebny skoro acard będę brała (ostatnio zapytałam czy już mogę go brać i powiedział, że tak, także kupiłam sobie acard 75) ale ja myślę, że też potrzebuje bo białko s mi wyszło 59,96, a norma jest od 60 więc mam w dolenj granicy normy, a zaszkodzić nie zaszkodzi, a przypomniesz mi coTobie źle wyszło w badaniach?

Gabrysiu, myślę, że da Ci ten zestaw, jedyne, co to powiedział, że clexane mi niepotrzebny skoro acard będę brała (ostatnio zapytałam czy już mogę go brać i powiedział, że tak, także kupiłam sobie acard 75) ale ja myślę, że też potrzebuje bo białko s mi wyszło 59,96, a norma jest od 60 więc mam w dolenj granicy normy, a zaszkodzić nie zaszkodzi, a przypomniesz mi coTobie źle wyszło w badaniach?
Ja mam lekkie hasimoto , ANA granicze, mutacja MTHFR C677oraz MLR 14%.
Nie wiesz czy dr Przybycien wypisuje recepty na znizke?

Nie wiem niestety, bo nie dostałam jeszcze tych leków..... bo chodzi Ci pewnie o clexane? też zależałoby mi żeby były na znżkę, mam nadzieję, ze takie przepiszę, daj koniecznie znać po wizycie :)

Ja czekam na wizytę, za jakąś godzinę się zbieram. I powiem Wam że przespałam się teraz jakieś 3 godzinki i nie działo się nic....Jak leżę to skurcze się wyciszają i jest dobrze a tylko wstaję (musiałam iść coś zjeść i do łazienki) i pod wpływem nacisku pojawia się kłucie w dole brzucha i lekkie skurcze szyjkowe...Tak więc generalnie przy leżeniu jest chyba szansa na to że doleżę może jeszcze tydzień. Moja mama odebrała dzisiaj mój wynik GBS i znowu na szczęście ujemny;-)

jeśli masz wyniki badań wskazujące chorobę immunologiczną to leki powinny być bez problemu przepisane na zniżkę, jeśli natomiast masz je zapobiegawczo to tak jak mój lekarza- nie da ci recepty na zniżkę a zastrzyki są dość drogie. Wiem, że jest jakiś zamiennik bo miałam teraz dostać zamiennik ale... niestety nie zdążylam

Enya bardzo Ci dziękuję! Zauważyłam, że sobie dajesz rady i to daje wielką nadzieje. Troche mi jej zabrakło :( Tak i clexan i steryd-encorton, acard i duphaston miałam. Po prostu kolejna wizyta i cisza na ekranie. Cztery moje małe Aniołki i jeden przy mnie- mniej "aniołkowaty" :) Teraz jeszcze czekam na zespół antyfosfolipidowy i myśle ostro nad zmianą lekarza. Nie do końca wiem w którą strone teraz pójść. Chyba w te badania immunologiczne?

Apolinka wczoraj dzięki koleżance ;* do późnych godzin wertowałam tą stronę i zatrzymałam się na tym właśnie wątku. Jakbym akurat czytała o sobie. Przeryczałam cały wieczór a dziś hmm wstałam i działam, szukam, gmeram co by tu jeszcze ale coraz bardziej wiem, że TAK CHCE!

Ostatnia edycja:
Enya, super, że mamy wynik jest dobry! Cieszę się bardzo! :)) Powodzenia na wizycie! &&&&&&&&&&

Nafoczka, chyba faktycznie powinnaś wgłębić się w tą immunologię, bo w sumie tam najwięcej może się "dziać". Tu, na wątku, mnóstwo jest list z wykazem badań, chyba, że jesteś nastawiona na koszta, to może udaj się od razu do Maliny? Sama się zastanawiam czy do niego sie nie wybrac... A wyszły Ci jakieś nieprawidłowości w wynikach, które dotąd robiłas?

Apolinka miałam z takich ważniejszych badania genetyczne, kardiolipinie, posiewy i takie podstawowe typu toxoplazmoza, różyczka, przeciwciała itd. teraz czekam jeszcze na zespół antyfosfolipidowy bo zrobili mi przy ostatnim pobycie w szpitalu. Wszystkie wyniki jak dotąd nie dały odpowiedzi albo raczej dały, że to nie to. Musze jeszcze dokładnie poczytać - choć dużo tego macie ;)- co jeszcze mogę sobie zbadać.

reklama
Kaira kochana, masz wieści od Anitki??? Mam nadzieję, że jeszcze pochodzi w "dwupaku":-)

Ja dziś byłam na budowie.... no i stoi nasz dom... piękny:-) Tylko jak go wykończyć....
Przynajmniej będę miała czym zająć myśli...

Nafoczka! Witaj... z tym zespołem antyfosfolipidowym jest tak... nie zawsze wychodzi za pierwszym razem. Wiem, co teraz przechodzisz, sama straciłam 6 ciąż
Aktualnie szykuję się do 7 MAM NADZIEJĘ szczęśliwej.... uratowałam życie pewniej Rybce znajomej- Welonce... powinna mi się odwdzięczyć... prawda????
Sama muszę przeczytać tu post po poście, bo miałam przerwy... okresy załamania i powrotu sił do walki. Każda z Nas znajdzie tu coś dla siebie... I jedno jest pewne.... warto czytać i wspierać się doświadczeniami dziewczyn.

Anita, Kaira nasze iskierki... oczywiście wszystkie brzuchatki:) i mamusie też :)

:-)

Pietrucha... spokojnie... uwierz w dzidzię... proszę Cie!

Do góry