reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Pietrucha :((, trzymaj się Kochana , niech kruszyna walczy z całych sił, nonie wiem co powiedzieć, musi być dobrze, tak bardzo na to zasługujesz!
Enya oby jak najdłużej udało sie odwlec poród, a w razie czego, bedzie dobrze , zobaczysz.
Bądźcie dzielne Dziewczyny.
eh ciezko sie bedzie teraz skupić, bede Wam przesyłac mega wsparcie na odległosć ..

Truskawko Kochana , ja tez mam kwasik 15 mg w nadmiarze, wiec tez mogę przesłac, czekam na adres na priv.

Barbinko ciesze sie że wracasz do walki :), a moze ten MLR,nie spadł tak całkowicie, ja pod koniec leczenia u maliny , juz troche ryzkownie olałam wizyty u niego, tyko zapisywałam sie na same szczepionki.
Jak masz lekarza któy wypisze reszte leków to moze tez tak zrobic, malina idzie tak standardowym leczeniem, ze chyba nic innego nie wniesie, jak znowu zlecił by Ci dodatkowe badania itd.
Ja po prostu dzwoniłam, i mówiłam ze z decyzji profesora mam sie zapisac na szczepionke pulowana, i te laski z recepcji, bez szemrania zapisywały.
Moze zrób sobie jedna szczepionkę , a potem kontrolny MLR, zobaczysz na czym stoisz.
i myśle ze IUI bardzo dobry pomysł :), tak sobie po cichu mysle, ze moze oprócz zwiekszonej szansy na poczęcie, zarodek sie lepiej zagnieżdza itd, dzieki selekcji nasienia.. moze cos w tym jest :)

Apolinka jak nie masz ANA, to moze jednak te szczepionki, niby maja działac tak jak wlewy, a koszty wiadomo o wiele mniejsze.
W łodzi rozmawiałam z dziewczyna, której wlewy nie pomogły, a własnie po szczepieniach donosiła ciąże a teraz starala sie o drugie.
a moja koleżanka która namówiła mnie na malinę, tez w badaniach nie miala nic zdiagnozowane, tylko ten 0 MLR,
po 5 poronieniach, w końcu jej sie udała własnie po szczepionkach..

Nie namawiam uparcie :), bo nie wiem czy mi własnie one pomogły czy coś innego, ale jak już tak daleko zaszłas , to moze warto tez tego spróbować.

Kruszka jeszcze co do tej mutacji, to wydaje mi sie ze ten inderplid i colostrum jest raczej na nie odrzucanie zarodka, z tego co sie orientuje w jednym i drugim sa te immunoglobiny czy jakos tak :), czyli te lekarstwa, maja dziąłc coś na zasadziw wlewów i szczepionek.
Tak swoja droga to bardzo fajnie ze lekarz to zlecił, mam nadzieje zze zaproponuje Ci jakiś zamiennnik.

a co do mutacji, to ona głównie wpływa na złe przyswajanie kwasu foliowego, a ta Twoja typu C, przeważnie wiąże sie z wysokim poziomem homocysteiny, a kwas foliowy i witaminy B6, B12 ja obniżaja.
Generalnie najlepiej działaja te witaminy w formie metylowanej , przepraszam ze tak mecze w tym temacie, ale na wszelki wypadek nie powinnas jej bagatelizowac..
mutacja wiąże sie tez jakos z krzepliwoscia, ale to claxane i tak na pewno dostaniesz

Zula wybacz ze teraz dopiero, podesij i mala na priv, to wylse ta dietkę,

Ostatnia edycja:
Pietrucha...trzymam &&&&&&&&&!!
Enya, będzie dobrze!! :) Wspieramy i czekamy na same dobre informacje;)

Misiejku, masz rację, coraz częściej myślę nad szczepieniami, w sumie idąc do Dubrawskiego byłam nastawiona, że mi je zaproponuje i od razu zaczniemy działać, ale trochę się przeliczyłam, i dlatego teraz zastanawiam się czy nie udać się do Maliny! Niby działa szablonowo, ale przynajmniej działa od razu... Jak mój mąż usłyszy, że znów "wymyśliłam" kolejnego lekarza, to powie, że stuknięta jestem ;) no ale cóż....
Najgorsze w tym wszystkim i tak jest dzień wolny, mój szef póki co nic nie mówi, jak co rusz biorę urlop, ale pewnie niedługo pójdzie mu górą, tym bardziej, że oficjalnie nie wie, po co go biorę, ale zapewne podejrzewa co i jak ;)

Pietrucha kochana moja nie rozumiem....Na encortonie, na takim zestawie leków...Trzymaj się mocno, proszę, ja i tak się pomodlę za cud.

Barbinko ja też uważam że IUI to bardzo dobry pomysł, jak widać u mnie też przyniosło efekt:) Podobnie jak Misiejek uważam że coś musi w tym być że plemniczki przechodzą wtedy selekcję i jakoś tak lepiej zapładniają;-)Myślę że powinnaś tak dla siebie zbadać MLR, co do powtórki badań to bez sensu bo nie sądzę aby w tym temacie coś się u Ciebie zmieniło. Ja tylko uważam że dobrze zaszczepić się już w ciązy.

Nafoczka witaj!!! JA co prawda zmierzam już ku końcowi ale wątek nie umarł i nie umrze bo takich kobiet jak my jest multum jak sama widzisz....Piszesz że brałaś leki - steryd też?? Przypatrz się naszym suwaczkom - tam są przeważnie wymienione nasze problemy i wpisane leki. Część z nas zdecydowała się na szczepienia limfocytami - poczytaj na ten temat i jeśli wyczerpałaś możliwości "lekowe" to może dla Ciebie to jedyna droga??
Co do granicy - chyba takiej nie ma dla kobiety chcącej mieć dziecko...Bynajmniej żadna z nas się tu nie poddaje:-) Ja do tej pory nie mogę uwierzyć że mi sie udało, jak zakładałam ten wątek byłam w jakiejś matni a teraz mogę dodawać otuchy takim jak Ty bo jak widzisz - marzenia sie spełniają:-D

Ostatnia edycja:
Nafoczka, przewertuj nasz wątek, sporo wiedzy tutaj otrzymasz, i na pewno od razu zorientujesz się, że większość z nas walczy do końca, ile się da, bo w końcu jest o co walczyć! :))

Piertucha, kochana :*:*:*

Gabi, tzn. myślę, że sam by zaproponował, ale ja zawsze jeżdże do niego z kartką, a na której mam rozpisane leczenie ( i właśnie dlateg jestem taka zła na siebie, ze miałam kartkę, a mimo to nie ustaliłam tego encortonu :( no i ostanio jak byłam to też miałam i własnie miłama napisany ten UTRogestan i to zobaczył i powiedział, że to mogłoby być....
Gabi, a Ty chodzisz do Krakowa czy Tarnowa?
Ja sie tak bardzo boję starań ale musi się udać, na razie wierzę w zestaw leków...
Nafoczko, musimy walczyć, nic innego nie pozostaje, a Nagroda jest Wielka także warto :*
Apolinko, czyli przy mrl 0 mogłąbyś mieć szczepienia, czyli dr Dubrawski nie wierzy w szczepienia tylko wlewy? a brałaś w poprzedniej ciąży sterydy?

Pozdrawiam Was wszytskie
:*

reklama
Koszyczku, miałam ostatnio cały zestaw, łącznie ze sterydami, ale nic nie pomogło, a według Jerzak mogło nawet zaszkodzić, więc tym razem definitywnie mi je zakazała brać...tak więc mam 2 wyjścia, albo spróbować na zestawie Jerzak, albo szczepienia...bo wlewy to masakryczny koszt;/

Do góry