reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@ovil22 pytasz przy naturalnych staraniach czy przy ivf? Bo dawki inne mogą być, zależy też czy nie bierzesz prg w innej postaci. Zazwyczaj 2x2 lub 3x2, podjęzykowej 50mg (bo o nią pytasz), ale jak mówię zależy co jeszcze bierzesz

Ostatnia edycja:
reklama
@ovil22 pytasz przy naturalnych staraniach czy przy ivf? Bo dawki inne mogą być, zależy też czy nie bierzesz prg w innej postaci. Zazwyczaj 2x2 lub 3x2, podjęzykowej 50mg (bo o nią pytasz), ale jak mówię zależy co jeszcze bierzesz

Przy naturalnym staraniu ;)
Biorę teraz tylko steryd , acard , omega3 , vit D i prenatal uno .
Od dwóch dni wzięłam dupka bo miała 2 tabletki i od dzisiaj zamierzam wziasc tą lutke .
Mam cyglogest ( ang . Progesteron ) ale miałam wyliczone od dnia testu pozytywnego do 16 tyg także nie mogłam brać !! Bo by mi więcej nie dali a jescze mym zjoby dostała ! I co z nimi zrobiłam , ż dnie mam ! Przecież miałam brać od pozytywnego dnia !!! Itd szkoda słów .
A dzisiaj dostałam od koleżanki lutke i właśnie ten cyglogest ale nie do ustny .
I teraz zastanawiam się co lepsze ta lutka pod język czy cylogast dop......

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@ovli22 cyclogest to naturalny progesteron, wiec moim zdaniem lepszy niż lutka [emoji848] No i działa od razu w miejscu w którym ma działać. Jak nie przeszkadza ci zapychanie dziurki [emoji6] to możesz śmiało brać

Ostatnia edycja:
@bea25ta ty jezdzilas do jakiegos dobrego goscia od endomendy. Mozesz przypomniec jego nazwisko

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem o kim piszesz. Mnie dr. Przybycień wysłał do Dębicy do Gawlika i on się nią zajął.

@Porzeczka1234 kochana o co pytasz czy normalne że dziecko sie mniej rusza czy o te kopniaki w pęcherz?? Ja Ci powiem tyle jak masz niepokój i się boisz lec do lekarza na izbę i niech Ci sprawdzą powiedz że się brzuch napina i już jesteś sprawdzona. Mamy prawo panikować i sie kontrolować poza kontrolą swoich lekarzy. Ja odczuwam takie smyranie po jajnikach lub pęchęrzu dla mnie ważne są ruchy ale się jakoś nad nimi nie skupiam. Jak jestem zabiegana wcale o nich nie myślę, a jak zaczynam miec stracha to się połąże i albo zaraz mi tyłek wypnie że się nie ruszę , albo pogilgocze po jajniku.

O taką odpowiedź Ci chodziło bo wiesz?? Mózg ciężarnej czasem nadaje na innych falach a po grzybach od męża mam już dość i funkcjonuję na oparach.

@dżoł z Paśnikiem się uda, musi
emoji173.png
tulę Cię mocno
emoji8.png
Kurde ode mnie brali 800zł a od Ciebie tak dziwnie 820 ;) ja też będę miała jak coś trzecią serię, to może też upust dostanę
emoji23.png

@bertha super, że kariotypy ok
emoji106.png
co do e.coli nie pomogę, bo się nie znam
emoji20.png

@ovli22 tak pod językiem, bo wchłania się ze śluzówki, nie ssiemy jej, ona się sama rozpuszcza, smak ma gorzki, ale ja się już przyzwyczaiłam. Wolę gorzki smak niż swędzenie w podwoziu
emoji23.png

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Zobaczysz jak będziesz w ciąży jak ten gorzki smak będzie cie na wymioty ciągnął n sama myśl :)
@ovli ta podjezykowa możesz też dowcipnie ale nie odwrotnie. Ja jednak wolałam dowcipnie bo nie tolerowalam tej goryczy.Ja brałam 2x po 2x50mg lub 2xpo 1 100
@dżoł przytulam cie ♡
@Porzeczka1234 ja jeśli się czymkolwiek martwiłam to byłam na IP i przez to 6x w szpitalu ale na te zaparcia musisz bardzo uważać. Paecie może skrócić szyjkę. Ja raz myślałam że urodze. Radzę wprowadzić na stałe to Lactulosum bo ono nie działa jak czopek wybiurczo.
@bertha to w sumie chyba dobre wieści :*

A ja wam napisze mój ulubiony kawal:
"Puk puk
Kto tam?
@
No dobra, wslizgnij sie: ;P

@dżoł przytulam wszystko takie niesprawiedliwe jest tyle kobiet które mają dzieci a wcale ich nie chciały piły palily w ciąży, a my wszystko byśmy oddały za maleństwo
@magda1208 podobno często po droznosci zachodzi się w ciąże do dzieła kochana ☺

Dziękuje dzieczyny za pomoc :) [emoji173]️

I chciałam potwierdzić , że przesyłki przyszły [emoji12][emoji12][emoji12]
1506025100-aaaaaa.jpeg

Dziękuje

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@Destino, czy po soku z żurawiny to normalne ze tak się lata siku?? Kurde, ja nigdy tak często nie sikam! I teraz nie wiem czy to przez sok, czy dlatego ze miałam jakaś infekcje i teraz ona się uzewnętrznia?
Ile tego soku pic dziennie? Fajny on jest, mimo ze kwaśny :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Porzeczka1234, a jak to odczuwasz? Ja np po nocy mam strasznie obolałe wnętrzności. W ciagu dnia czasem czuję szczypiąco-ciągnący ucisk w dole brzucha (jakby od pochwy), jakby się tam cos rozciągało, lub mała schodziła w dól. I to chyba normalne. Mozesz to sprawdzic, ale nie sądzę zeby to bylo coś nadzwyczajnego, tym bardziej ze my analizujemy kazdy ucisk, bol itp. P.s. fajny wozek :)
@bea25ta, usmiałam się, niezly masz charakterek :p
@magda1208, jaki plan dalej? Kiedy mozecie sie starac. Ktory masz dc?

Powiem wam, że w naszym malzenstwie, to ja jestem zołza, a najlepsze jest to, że nikt by mnie o to nie podejrzewal... Strasznie impulsywna jestem, ale tylko dla najblizszych :/ Na szczescie umiem szybko się ogarnac i przeprosić.

Kto teraz testuje oprocz roxie??

Ostatnia edycja:
reklama
@Destino, czy po soku z żurawiny to normalne ze tak się lata siku?? Kurde, ja nigdy tak często nie sikam! I teraz nie wiem czy to przez sok, czy dlatego ze miałam jakaś infekcje i teraz ona się uzewnętrznia?
Ile tego soku pic dziennie? Fajny on jest, mimo ze kwaśny :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@bertha ja po soku z zurawiny biegalam z czestotliwoscia co pol godziny tak cos kolo tego tylko oprocz tego sporo piłam wody bo załozenie jest takie, ze tym czestym sikaniem wysikujesz dziada :wink: zatem pij kobieto sporo nawet jak sie bedziesz do tego zmuszac

Do góry