reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@ovil22 pytasz przy naturalnych staraniach czy przy ivf? Bo dawki inne mogą być, zależy też czy nie bierzesz prg w innej postaci. Zazwyczaj 2x2 lub 3x2, podjęzykowej 50mg (bo o nią pytasz), ale jak mówię zależy co jeszcze bierzesz

Ostatnia edycja:
reklama
@ovil22 pytasz przy naturalnych staraniach czy przy ivf? Bo dawki inne mogą być, zależy też czy nie bierzesz prg w innej postaci. Zazwyczaj 2x2 lub 3x2, podjęzykowej 50mg (bo o nią pytasz), ale jak mówię zależy co jeszcze bierzesz

Przy naturalnym staraniu ;)
Biorę teraz tylko steryd , acard , omega3 , vit D i prenatal uno .
Od dwóch dni wzięłam dupka bo miała 2 tabletki i od dzisiaj zamierzam wziasc tą lutke .
Mam cyglogest ( ang . Progesteron ) ale miałam wyliczone od dnia testu pozytywnego do 16 tyg także nie mogłam brać !! Bo by mi więcej nie dali a jescze mym zjoby dostała ! I co z nimi zrobiłam , ż dnie mam ! Przecież miałam brać od pozytywnego dnia !!! Itd szkoda słów .
A dzisiaj dostałam od koleżanki lutke i właśnie ten cyglogest ale nie do ustny .
I teraz zastanawiam się co lepsze ta lutka pod język czy cylogast dop......

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@ovli22 cyclogest to naturalny progesteron, wiec moim zdaniem lepszy niż lutka [emoji848] No i działa od razu w miejscu w którym ma działać. Jak nie przeszkadza ci zapychanie dziurki [emoji6] to możesz śmiało brać

Ostatnia edycja:
@bea25ta ty jezdzilas do jakiegos dobrego goscia od endomendy. Mozesz przypomniec jego nazwisko

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem o kim piszesz. Mnie dr. Przybycień wysłał do Dębicy do Gawlika i on się nią zajął.

@Porzeczka1234 kochana o co pytasz czy normalne że dziecko sie mniej rusza czy o te kopniaki w pęcherz?? Ja Ci powiem tyle jak masz niepokój i się boisz lec do lekarza na izbę i niech Ci sprawdzą powiedz że się brzuch napina i już jesteś sprawdzona. Mamy prawo panikować i sie kontrolować poza kontrolą swoich lekarzy. Ja odczuwam takie smyranie po jajnikach lub pęchęrzu dla mnie ważne są ruchy ale się jakoś nad nimi nie skupiam. Jak jestem zabiegana wcale o nich nie myślę, a jak zaczynam miec stracha to się połąże i albo zaraz mi tyłek wypnie że się nie ruszę , albo pogilgocze po jajniku.

O taką odpowiedź Ci chodziło bo wiesz?? Mózg ciężarnej czasem nadaje na innych falach a po grzybach od męża mam już dość i funkcjonuję na oparach.

@dżoł z Paśnikiem się uda, musi
emoji173.png
tulę Cię mocno
emoji8.png
Kurde ode mnie brali 800zł a od Ciebie tak dziwnie 820 ;) ja też będę miała jak coś trzecią serię, to może też upust dostanę
emoji23.png

@bertha super, że kariotypy ok
emoji106.png
co do e.coli nie pomogę, bo się nie znam
emoji20.png

@ovli22 tak pod językiem, bo wchłania się ze śluzówki, nie ssiemy jej, ona się sama rozpuszcza, smak ma gorzki, ale ja się już przyzwyczaiłam. Wolę gorzki smak niż swędzenie w podwoziu
emoji23.png

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Zobaczysz jak będziesz w ciąży jak ten gorzki smak będzie cie na wymioty ciągnął n sama myśl :)
@ovli ta podjezykowa możesz też dowcipnie ale nie odwrotnie. Ja jednak wolałam dowcipnie bo nie tolerowalam tej goryczy.Ja brałam 2x po 2x50mg lub 2xpo 1 100
@dżoł przytulam cie ♡
@Porzeczka1234 ja jeśli się czymkolwiek martwiłam to byłam na IP i przez to 6x w szpitalu ale na te zaparcia musisz bardzo uważać. Paecie może skrócić szyjkę. Ja raz myślałam że urodze. Radzę wprowadzić na stałe to Lactulosum bo ono nie działa jak czopek wybiurczo.
@bertha to w sumie chyba dobre wieści :*

A ja wam napisze mój ulubiony kawal:
"Puk puk
Kto tam?
@
No dobra, wslizgnij sie: ;P

@dżoł przytulam wszystko takie niesprawiedliwe jest tyle kobiet które mają dzieci a wcale ich nie chciały piły palily w ciąży, a my wszystko byśmy oddały za maleństwo
@magda1208 podobno często po droznosci zachodzi się w ciąże do dzieła kochana ☺

Dziękuje dzieczyny za pomoc :) [emoji173]️

I chciałam potwierdzić , że przesyłki przyszły [emoji12][emoji12][emoji12]
1506025100-aaaaaa.jpeg

Dziękuje

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@Destino, czy po soku z żurawiny to normalne ze tak się lata siku?? Kurde, ja nigdy tak często nie sikam! I teraz nie wiem czy to przez sok, czy dlatego ze miałam jakaś infekcje i teraz ona się uzewnętrznia?
Ile tego soku pic dziennie? Fajny on jest, mimo ze kwaśny :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Porzeczka1234, a jak to odczuwasz? Ja np po nocy mam strasznie obolałe wnętrzności. W ciagu dnia czasem czuję szczypiąco-ciągnący ucisk w dole brzucha (jakby od pochwy), jakby się tam cos rozciągało, lub mała schodziła w dól. I to chyba normalne. Mozesz to sprawdzic, ale nie sądzę zeby to bylo coś nadzwyczajnego, tym bardziej ze my analizujemy kazdy ucisk, bol itp. P.s. fajny wozek :)
@bea25ta, usmiałam się, niezly masz charakterek :p
@magda1208, jaki plan dalej? Kiedy mozecie sie starac. Ktory masz dc?

Powiem wam, że w naszym malzenstwie, to ja jestem zołza, a najlepsze jest to, że nikt by mnie o to nie podejrzewal... Strasznie impulsywna jestem, ale tylko dla najblizszych :/ Na szczescie umiem szybko się ogarnac i przeprosić.

Kto teraz testuje oprocz roxie??

Ostatnia edycja:
reklama
@Destino, czy po soku z żurawiny to normalne ze tak się lata siku?? Kurde, ja nigdy tak często nie sikam! I teraz nie wiem czy to przez sok, czy dlatego ze miałam jakaś infekcje i teraz ona się uzewnętrznia?
Ile tego soku pic dziennie? Fajny on jest, mimo ze kwaśny :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@bertha ja po soku z zurawiny biegalam z czestotliwoscia co pol godziny tak cos kolo tego tylko oprocz tego sporo piłam wody bo załozenie jest takie, ze tym czestym sikaniem wysikujesz dziada :wink: zatem pij kobieto sporo nawet jak sie bedziesz do tego zmuszac

Do góry