reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoł u nas to skierowanie jest, że tak powiem umowne czyli nie daje Ci to nic w sensie finansowym musisz za wszystko płacić może dzielą się kasa nie wiem. Ja szczerze nie robilabym żadnych badań bo on ja Ci coś zleci to taki tak na te wyniki czeka sie 2,3 tygodnie więc nie wiem czy jest sens.

reklama
Dziekuje Wam za wsparcie i dobre slowa.
Pixi moze, idz gdzie indziej, inny sprzet, inne spojrzenie i zobaczysz ze juz pomiar bedzie dobry :*
Zrobilam rano bete, choc wiem ze to bedzie spadek. To by bylo zbyt piekne zebym miala termin porodu w miesiacu swoich urodzin i imienin.
Zastanawiam sie jaki "przywilej" bede miala ze skierowaniem od swojego gina do dr Paśnika?
przeciez prywatnie tez by mnie przyjał. Jesli chodzi o koszty szczepien to na szczescie o kwestie finansowe nie musze sie martwic. to dla meza dzien/dwa pracy.
Czy moge zrobic ktores z badan szybciej , zeby jechac do niego juz z wynikiem ?
czy lepiej poczekac na to co on zleci ?
Miłego dnia Kochane :*
@dżoł napisz Kochana co masz już zrobione, to my coś podpowiemy :)

Dobrze jest mieć:
- ANA
- jeśli decydujesz się na szczepienia to allo Mlr + test limfocytotolsyczny (oboje z mężem musicie być na badaniu)
Niech dziewczyny jeszcze podpowiedzą o badaniu komórek NK bo nie jestem pewna czy to jest Aktywność komórek NK czy cuś
On zleca też badania jak czegoś brakuje i nie naciska żeby robić w APC, co dla mnie jest dużym plusem, bo wybierałam tańszy lab u mnie w mieście :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Dziekuje Wam za wsparcie i dobre slowa.
Pixi moze, idz gdzie indziej, inny sprzet, inne spojrzenie i zobaczysz ze juz pomiar bedzie dobry :*
Zrobilam rano bete, choc wiem ze to bedzie spadek. To by bylo zbyt piekne zebym miala termin porodu w miesiacu swoich urodzin i imienin.
Zastanawiam sie jaki "przywilej" bede miala ze skierowaniem od swojego gina do dr Paśnika?
przeciez prywatnie tez by mnie przyjał. Jesli chodzi o koszty szczepien to na szczescie o kwestie finansowe nie musze sie martwic. to dla meza dzien/dwa pracy.
Czy moge zrobic ktores z badan szybciej , zeby jechac do niego juz z wynikiem ?
czy lepiej poczekac na to co on zleci ?
Miłego dnia Kochane :*
Kochana na razie czekaj na bete [emoji8]
Dobrze ze u Was finansowo nie ma problemu , to mężus ładne ma zarobki w naszych okolicach nie ma opcji chociażby się chcialo niestety : / ale i tak mój znalazł dobrą pracę a martwil się czy po powrocie z uk nie będzie problemu . Teraz nas przyciska bo wprowadzka życie leki wizyty badania no i kredyt ale dajemy radę [emoji4]
Mocno wierzę że jednak ta beta rośnie [emoji8]
... modliłam się za Was wczoraj [emoji8]

Dla tych które wierzą i ufają Bogu jest taka piękna modlitwa przy zagrożonej ciąży . Nie narzucam oczywiscie , bo to indywidualne podejście, ale dzielę się zawsze tym czym mogę
1505975941-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@burczus [emoji8] jestes niesamowita [emoji1]

@poxi.nova czekasz, ale lekow brob boze nie odstawiasz. Na to zawsze jest czas

@dzol ciezko w taki moment wierzyc ze bedzie dobrze. Moze to zludzenie, ale bede wierzyc za ciebie dopoki beta prawdy nie powie [emoji7]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie powiedzialam moim rodzicom.. nie chcielismy nikomu mowic ale w tej sytuacji nie jestem w stanie byc z tym sama. Moj ojciec sie rozplakal powiedzial, ze dadza mi pieniadze na kazde leczenie, nawet zagranica.. Jezu dziewczyny ja nie mam sily.. Siedze i rycze.. Jestem jakims stworem..
Dlaczego nie moge urodzic zdrowego dziecka.. Moze mnie zlinczujecie za to co powiem, nie chce nikogo urazic ale czasem mysle czy jakbym miala surogatke to moze wtedy by sie udalo.. Moze ja nie jestem zdolna urodzic zdrowego dziecka.. Czy wiecie czy to zwieksza szanse takich kobiet jak my?

Wczoraj jak was czytałam to M. mnie 3 razy budził :D byłam zła ale czytałam dalej :)

@pixi.nova wiem jak Ci ciężko ale wiem, ze na forum juz były różne historie :) u @bea25ta też nawet lekarz zwątpił ehhh nie trac nadziei i o takim przypadku nie słyszałam
@Destino wiesz, ze Cie mocno wspieram i wiesz, że rozumiem jak ciężka potrafi byc ciąża bo ja tez już chyba miałam wszelkie mozliwe komplikacje a skończyło się małą "żabką" na moich piersiach zaraz po porodzie (to jest tak niesamowite uczucie, że nawet tego nie da się opisać)! Głowa do góry, jeszcze troszke, a potem ci nie obiecam, że będzie łatwiej :) (umiem pocieszać, nie? :D ) ja to chyba cała ciąże i kolejny rok miałam słabszą fome :) dopiero jak wrócił dobry sex to i humor się poprawił wiec jakas perspektywa jest :p
@burczuś fajnie że piszesz o @hajmal bo juz chyba ze 100razy o nia pytałam i serdecznie gratuluję!

Chciałam się pochwalić a raczej pochwalić mojego synka, że niania jest nim zachwycona i współpracą z nim (on chyba odreagowuje jak ona idzie) no ale nie zmienia to faktu, ze ogromnie mnie to cieszy , dumna ja!

Pixi ciężko ukrywać kiedy nam ciężko i potrzebujemy wsparcia .
Nie myśl tak...zobacz jeszcze wiele można zrobić chociaż wydaje się ze nie . Ale trzeba próbować wszelkimi metodami . Nie zadręczaj się bo to nie Twoja wina...zycie nas tak wystawia na próbę, po co nie wiem . Ale kochana jeszcze nie zapadł wyrok postaraj się uspokoić i jedź na wizyte do zupełnie innego lekarza niech powie co widzi co myśli . Czasami dobrze kiedy ktoś coś powie jakiś konkret a nie gdybanie . Zostaniesz w końcu mama już nią jesteś tylko tak jak któraś pisała musimy poczekać na to ziemskie dzieciątko . Przytulam Cię mocno wiem co przeżywasz [emoji8]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Czarna wczoraj na smierc zapomnialam zeby pospisywac z segregatora badania ;-(
na pewno nie mam tych najwazniejszych, o ktorych wczoraj mi pisalyscie, bertha mi ladnie wczoraj wypisala ;-)
M:
- AZF
- CFTR
- posiew z nasienia
- fragmentacja dna nasienia
- pc przeciwplemnikowe z nasienia (chyba test MAR sie to tez nazywa)
Ty:
- ANA
- Test CBA (cytokiny)
- Test LCT
- KIRy
- i ewentualnie Allo-mlr
musze zobaczyc co w gdansku da sie zrobic
Acha, no a progesteron wczoraj 37 nmol. Moze za duzo biore tabsow?

Ostatnia edycja:
reklama
@pixi.nova w takim momencie kazde rozwiazanie wydaje sie byc lepsze. To zrozumiale ze tak myslisz. I to ze wydaje sie, ze ci sie nie uda miec dzieci zywych i zdrowych. A to niekoniecznie prawda. U zdrowych ludzi wady genetyczne sie zdarzaja, a co dopiero u nas. Ja czasem myslalam o kari. Dziewczyna chyba 8 razy byla w ciazy a urodzila tylko 2 dzieci. Nie szczepila sie. Ale zachodzila w ciaze. Czasem zazdroscilam @susana -wybacz moje mysli kochana, bo ona tez zachodzila w ciaze. gdybym mogla zachodzilabym do upadlego az by sie udalo donosic dziecko. Chyba ze psychika by pekla, a to bardzo mozliwe. Tak sobie myslalam, bo oprocz niemoznosci donoszenia nie umialam tez zajsc w ciaze.
Moja mama tez wiedziala. Oboje z tata przezyli kazda strate. Tak naprawde to teraz to widze jak sie ciesza, a jednoczesnie boja czy sie uda dotrwac do konca. Nic nie mowia, wspieraja. Dobrze ze nie jestes sama. Powolutku. Najpierw poczekaj na rozwoj wydarzen. Potem jak juz bedziesz wiedziala czy maluszek sobie poradzi to odreagujesz emocje; a my razem z toba. Potem nieco ochloniesz i bedziesz decydowac co dalej.

@nafoczka jestes THE BEST [emoji7]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry