reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

uffff.. dobrze że z Enyą ok..
Misiejku, też od początku myślałam, że cc jest lepszym rozwiązaniem, ale im bliżej tym bardziej jestem przerażona, jeszcze naczytałam się w necie o komplikacjach, że komuś nie zadziałało, że pojawiły się arytmie serca, problemy z oddychaniem i takie tam i mam dość.. nie mówiąc już o słynnym bólu głowy po.. moje dwie koleżanki które miały cc obydwie miały potworne bóle głowy przez 2 tyg, do tego stopnia że żadne leki nie pomagały. Muszę przestać o tym myśleć bo zwariuję;)

reklama
Bo po cc nie mozna glowy podnosic i glowa nie bedzie bolala :-)
Ja tak dobrze wspominam swoj porod ze moglabym rodzic naturalnie drugi raz, tyle ze ha mige takiego malucha jak teraz, wiekszy niestety cc...:-(

Enya- kciuki, kciuki za Basieńkę

Dziewczyny jestem ale ostatnio niedobrze się czuję. Brzuch cały czas boli... Dodatkowo glukoza na czcz wyszła mi 70 a po 2 godzinach po obciążeniu 75 glukozy aż 197!!!!!!!'m

Misiejku list dotarł. Dziękuję. Te od Agnieszki mi się kończą więc Twoje jak znalazł. Już wykupione. Jak ja się odwdzięczę... Co do infekcji to nawet w wymazie mykologicznym wyszły nieliczne candidy więc nie wiem skąd tyle tego świństwa... Zobaczymy jutro na badaniu jak to wygląda. Ty wysyłałaś te zalecenia od dietetyczki czy diabetologa? Wysłałabyś mi?

Alokin- mąż był w czasie delegacji i wydali mu na receptę bez tych wszystkich dopisków więc chyba zależy od apteki. Te poprawione niestety mi przepadły bo mi źle a mąż ciągle w delegacjach i nie miał jak podjechać wykupić kolejne. Teraz ze względu na infekcję dali mi lutkę podjęzykową ale już kończę leczenie więc będę testować utrogestan. Jak będzie lepiej niż przy dopochwowej to będę kolejne recepty kombinować. Dziękuję Ci. No i gratuluję córeczki. Hania super:)

Co do CC to ja mam od dziecka fobię, że umrę przy porodzie więc pomyślcie jak ja będę schizować...

Ostatnia edycja:
Zula mi w aptece powiedziala że bez tego opisu nie ma szans ale pewnie masz rację w innej nie było by problemu.
A dlaczeg nie chcesz zostać przy doustnej?
Jak dla mnie jest dużo wygodniejsza i wolałam pozostać przy niej.
Ja od chyba 20tc mam bakterie coli ale ponoć jest niegroźna dla dzidzi a z wyleczeniem ciężko nawet bez ciąży.
Jak się zdecydujesz na ustrogestan to możesz na mnie liczyć z jej kupnem- przynajmniej póki jestem na chodzie :-)

Neli bóle głowy są tylko wtedy jak za szybko wstaniesz, głowy nawet nie powinno się podnosić, ale wierz mi wstać to za szybko nie będziesz chciała, mnie podnosili po 12 h, podnosili, bo sama bym nie dała rady, strasznie mnie bolało.

Enya bardzo się cieszę, że z Wami wszystko dobrze. Kobietko oszczędzaj się teraz na maxa !!!! Dzięki Kaira za te dobre wieści od nich...
Zulka biedactwo :-( kochana Ty nasza w trójpaczku ciągłe dolegliwości Cię dopadają... trzymaj się dzielnie...
Aditka jak Piotruś ??? czemuż to marudzi ;-)
Mimi &&&& niech krwiak idzie pracz...
Karola, Neli wyobrażam sobie jaki lęk musi być przed porodem... chociaż nigdy nie rodziłam i nigdy na takim etapie nie byłam... pomodlę się za Wasze bezproblemowe rozwiązania...
Misiejek, Alokin kobitko Ty też już bliziutko :tak:tylko patrzeć jak małe "misiejątko" będzie na świecie :tak:

Apolinka, Gogac dziękuję za dobre fluidy... GosiuS jak bym mogła kobitko się denerwować Twoimi słowami... już nie pierwszy raz motywujesz mnie do dalszej walki... Dziewczyny Wasze wpisy skutkują umówieniem wizyty monitoringu cyklu (17.09) :tak: trochę się boję tego co usłyszę skoro od jakiś 6 miesięcy ciągle się nie udaje... ehhh będzie to mój 13dc myślicie że odpowiedni czas??? We wtorek natomiast idę jeszcze do endykrynologa bo letrox mi się już kończy i nie wiem co dalej czy brać czy nie....
Ściskam wszystkie brzuchatki &&&&&&&&& i te przed tym okresem (albo może już nie ;-) barbinka, truskawka, madziaCh...)

Zula a masz wkretke z tym porodem :szok:

Alus.ia 13 d.c. to dobry dzień. Własnie próbuję na mówić na monitoring moja kolezankę, (od grudnia cisza), ale obie mamy nadzieje, że ten jej przedłużający się własnie cykl to "wina" fasolki :)

Misiejek jesli ja dobrze gina zrozumiałam to Intralipid mam na mutację oraz vegevit i colostrum :baffled: Kwas foliowy mam brac tak czy siak, ale nie dał mi wiekszej dawki. Te witaminy B6 B12 są w Colostrum, a vegevit 500% zds dla B12. A powiedz mi jeszcze o femibionie, chodzi o ten natal 1? Wyszła mi heterozygota

aditka a jak mialas tego krwiaka to odstrawili ci acard??? a schodzilo ci takie brązowawe czasem mi wlasnie lekarz powiedział ze co jakiś czas mogę mieć tak bo znaczy ze się tam oczyszcza już sama nie wiem

mi mi zazwyczaj przy krwiakach odstawiają acard no i z tym brązowym plamieniem też tak może byc twój gin dobrze mówi:-) postaraj się nie martwić i dużo odpoczywaj i leż:-) a bedzie dobrze:-)

Enya uff dobrze, że wszystko ok :-):-):-)

Zula biedna ty się namęczysz chyba będziesz musiała jakąś dietkę mieć no i po każdym posiłku kontrola poziomu cukru a co twój gin na to konsultowałaś się juz z nim?

Alusia 3mam kciuki za wizytę będzie ok:-)

Kruszka z tego co wiem Intralipid stosuje sie na podwyższone komórki nk i sama w razie "w" jakby sam encorton nie dal rady chciałabym go zastosowac powiedz mi proszę co ci Dubrawski konkretnie powiedział na temat tego Intralipidu da ci jakąs recepte na niego i masz sama w aptece wykupic czy bedziesz miała go podawanego u niego w gabinecie? bo to jest chyba forma kroplówki? Intralipid podobno swietnie dziala i jest o niebo tanszy od wlewów:-)

reklama
mimi ja non stop krwawiłam.Raz żywoczerwona, raz brazową, bardzo mnie brzuch bolał, ale 2 skarby sie utrzymały.Acard w 1 ie brałąm wogole w 2 dopiero po 14 tygodniu jak wyzbyłam sie krwiaków

Do góry