reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Przygotuj sobie w razie czego (nas o to pytał) informacje o rodzinie. Np rodzeństwo rodziców, ich wiek, liczba dzieci, wiek kuzynostwa itp. Podobne przypadki w rodzinie.

Cieżko żebyś dostała skierowanie na te badania, ale spróbuj, może akurat :)
Takie szczegoly? Wiek kuzynostwa? A sa jakies pytania o ktore warto zapytac genetyka? On tez zapisuje jakies leki?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Takie szczegoly? Wiek kuzynostwa? A sa jakies pytania o ktore warto zapytac genetyka? On tez zapisuje jakies leki?

No nam dał skierowanie na badania i rozpisał proponowane leki jako wskazówkę dla gina(ale tylko ze swojej działki, np już gin dawała wszystkie leki na mutacje, immunologię, hormony itd). Nie wiem jak to jest jeśli chodzi o kariotypy

@mfifi04 Generalnie przypomnij sobie jakie choroby byly w rodzinie np. choroby krazenia, udary, wylewy, zawaly, choroby reumatyczne. Czy byly jakies przypadki poronien, nieplodnosc, uposledzenia umyslowe. O to zawsze pytaja. Swoja droga czy ktos w rodzinie ma u ciebie takie problemy? Siostra, mama miala moze? Mnie o to pytali.
Tak samo u meza beda pytac.
@marshia Pewnie, że ta wizyta to koniecznosc ale moze pecherzyk juz bedzie kochana ;) Ktory to dc u Ciebie? Na kiedy masz termin miesiaczki? Juz po nim?

@pixi.nova u partnera jakies tam poronienia byly -tylko u niego wszystkie badania ok. U mnie w rodzinie -siostra mojego ojca ma jakies 45 lat. Jej macica jest wogole nie wyksztalcona nigdy nie miala @. Jest bezplodna. Wiecej takich przypadkow nie bylo

Dziś 27dc, cykle 32 dniowe - byłaby środa/czwartek. Od owulki dziś dopiero 10 dzień. Wiec ledwo sie wgryzlo ;) Niech się wygryzie mocniej :) pęcherzyka na pewno nie bedzue widać jeszcze. To wszystko baaaardzo wczesne, wiec nacrazie się nie nakręcam.
Ale wiecie..... najpierw po recepty, za pare dni na wizytę... wiecie, ze ja luuuuuubię do niego chodzić ;)
Tak wiem. Jestem wariatka i rycząca 40 ;) Ale uważam, ze te pozytywne fluidy, endorfinki i myślenie o tym jaki jest uroczy i machanie rzęsami ;), a nie żeby tyljo doszło do zapłodnienia - pomogło ;)

Ostatnia edycja:
MFiFi04 tez bylam u Jamshera i polecam. Nie znam Twojej gin.

Magda1208 przytulam. Rozumiem Cie doskonale mam takie same odczucia caly ostatni miesiac.

Destino przytulam. Bedzie dobrze.

Funia biedna kolezanka:-(

Dzol naturalna zurawina.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia mozna bo to ten sam sklad tylko nazwa inna. Ja dostaje recepte na clecsan a kupuje neoparin bo tanszy.

@dzol sok z zurawiny i urosept wolno w ciazy. Ja wciaz pije sok z zurawiny pro forma by dziadostwo nie wrocilo. Dziala. Zrob mocz na posiew by od razu celowac w dobry antybiotyk. U mnie to nie byly klasyczne bakterie znajdywane w moczu, wiec ogolnie stosowany antybiotyk na nie nie zadzialal. Na szczescie wynik byl prawie od razu i zmienilismy lek. Ja posiewow bardzo pilnuje sama. To tylko, albo az 30 zl.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie, bo nue mam testów. Buuuuuu. Ale kupię na jutro :) No i przede wszystkim i tak wierzę, ze rośnie betka - muszę wierzyć!
Za to cycki macam non stop ;) na tak wczesnym etspue (10dpo) to jeszcze mnie nigdy nue bolały :) Dzisas - co to za przyjemność znowu to czuć ♥️♥️♥️;) ;) ;)
@burczuś niezbyt mądre, ze macam? ;) czy, ze test sikany? ;)
No taka ze mnie troszkę wariatka, ale uwierz mi, ze i tak ze sobą walczę i się sama stopuję ;)

@marshia ja zrobilam tak samo rok temu zanim dolaczylam,przeczytalam kilka miesiecy forum do tylu,ale nie tego watku ,tylko ciaza po poronieniu,wtedy nie sadzilam,ze bede nalezec do poronien nawykowych:/

Teraz pomagam wielu kolezanka,niekoniecznie tym z problemami[emoji4]tylko w zdorwych ciazach bo o badaniach i lekarzach czy ciazy w porownianiu do nich wiem wiele[emoji4]

@Destino moze pogoda Cie tez tak nastaraja...masz pieska ,moze wiecej spacerkow[emoji4]
I powatrzam moja tez czasem malo kopie,ale wiesz co ,jak bylismy teraz na tym usg ,i babeczka ja nam pokazywala,to ja w ogole nie czulam wtedy ruchow,a chyba z 50 razy zmienila pozycje...nawet chodzila mi w brzuchu,mam to na filmie,zeobilam screena tych nog i odwloku [emoji23]i smialam sie ,ze wyglada jak dinozaur,takze dzieciaczki sie ruszaja ,tylko my tego nie czujemy ciagle[emoji4]

@pixi.nova masz racje ,ze lekarz czasem najlepszy moze cos przeoczyc i to my musimy miec reke na pulsie.
@mififi04 ja robilam liste pytan do lekarza na kartce[emoji4]

@marshia burczus na pewno sie pomylila[emoji4]

A to odwlok naszego chodzacego dinozaura[emoji23]
1505568409-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry