reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino Kochana, chciałbym napisać coś co sprawi, że będziesz się mniej martwić ale wiemy, że nie ma takich słów.. Ja jestem na zupełnie innym etapie niż ty ale też strasznie się martwie i siedze troche w krzaczorach..
Ja wierze, że u Ciebie wszystko dobrze a Nataniel musi też czasem spać ;) Pamiętam jak moja siostra była w ciąży niedawno i jak pytalam o kopanie to mowila- zupelnie bez stresu, ze sa dni, ze naprawde mala sie prawie nie rusza. Dzidzia urodzila sie zdrowa i silna. Ja nie wiem jak to jest czuc ruchy dziecka ale wierze, ze twoj synek czasem sobie leniuszkuje i nic mu na to nie poradzisz :)

Trzymaj sie kochana i jestem pewna, że wszystko bedzie dobrze.

@mfifi04 Zdrowe jedzenie chodzilo mi nie o odchudzanie kochana ale o dostarczanie np kwasu foliowego np. szpinak, zielone warzywa czy jedzenie burakow surowych obnizenie homocysteiny. Warto wiadomo nie jesc przetworzonej zywnosci, ktora moze wplywac na hormony ;)
Jestem pewna, że się uda! Na pewno znajdzie się tu ktoś na forum, kto ma podobny problem i doradzi :)

reklama
@mfifi04, nie chodzi o diety odchudzające, tylko o konkretne zalecenia żywieniowe. Zapytaj genetyka i ginekologa też o to, czy wszystkie produkty są dla Ciebie wskazane itp. Część dziewczyn tutaj jest np na diecie bezglutenowej.
@Destino, moja siostra ruchy małej czuła tylko ze dwa razy dziennie. I mała po urodzeniu spała im jak aniołek, do tej pory jest spioch, a codzienne drzemała do 4,5 roku :)

Hej [emoji8][emoji8]
Jakby ktoras potrzebowala to w biedronce jest taki organizer lekowy [emoji6]
Milego weekendu dziewczynki [emoji8]
1505553176-aaaaaa.jpeg
1505553181-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino zakupilam kwas metylowy z allegro firmy Swanson. Mysle ze bedzie odpowiedni
@pixi.nova dzieki napewno sprobuje tego szpinaku i burakow
@kas90 widze ze na rozmowe u genetyka musze sie bardzo przygotowac. Wszystko zapisuje
@dżoł mam taki organizer podobny fajna rzecz bardzo przydatna

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@mfifi04 do kwasu metylowanego dodaj tez metylowaną b6 i b12 (metylokobalaminę)
Ja biorę kwas 0,8, b6 2x50 mg i b12 w dawce 1000.
Do tego wit D3 (ja 3x1000 vigantoletten i mam poziom ponad 40) Badalas poziom d? Albo homocysteinę?
To wszystko na pewno tez pomoże. A genetyka zapytaj co dalej z tym kariotypem

@marshia nigdy nie badalam wit d i homocysteiny. Zapytam o skierowanie na te badania gin. Oczywiscie ze zapytam.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@mfifi04 Na homocysteine jemy surowki z surowych burakow, kiszone domowe buraki, metyowane witaminy B itd. Wynik powinien byc ok 5
Wit D to trzeba caly czas suplementowac. Tutaj minimum 37 chyba jest norma
Ja tak jak radzi @marshia zrobilabym to najszybciej jak to mozliwe i juz rozpoczelabym suplementacje i zdrowa diete.

reklama
@Destino ty sie nie doszukuj negatywow. Wiesz co znaczy imie Nataniel?? Wyjdz z domu idz do pepco a jak juz tam bedziesz sprawdz po ile beda miec przewijaki ;-) . wiem co czujesz tez mam takie obawy chodzilam zla a jak sie polozylam zeby odetchnac to dostawalam kopa.

Do góry