reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś my Cię tu chętnie ściągniemy na kawę :) Daj znac hak tylko będziesz sie wybierac. Ja mam "luźne" godziny pracy jak coś, wiec pora nie gra roli :) :)
O Zakopcu Funia pisała :)
Ok, zgadzam się;););) ale też mogę specjalnie na tą kawę przyjechać;) bo jak jeżdżę do Wrocka to plan napiety:) a wiecie,jedni latają do Jorku na krewetki,to ja na kawkę do wrocka mogę;)

reklama
@mfifi04 Bardzo mi przykro kochana z powodu twoich strat.. tutaj kazda to przezyla wiec dobrze, że do nas dolaczylas. Jezeli chodzi o mutacje to tak jak dziewczyny pisaly. Kwestia kariotypow jest troche inna. Jestes z Poznania? Ja tez, tutaj jest swietna poradnia genetyczna Genesis na Sołaczu. Sa tam bardzo dobrzy specjalisci, ktorzy pokieruja dalej waszym leczeniem. Mysle, ze bez tego sie nie obedzie. Moja gin dala mi tam namiar jak bedziesz chciala to odszukam dla ciebie.
My nie mamy problemu z kariotypami ale ta genetyczka mowila nam jakie sa rozwiazania ewentualnie dla takich par.
Ten twoj lekarz jak sie nazywa? To ginekolog czy kto? Wazne kochana aby byla to osoba, ktora zna sie na poronianach nawykowych i w twoim przypadku genetyce. Czestwo w klinikach leczenia nieplodnosci sa tez dobrzy specjalisci. W poznaniu na ul. Dabrowskiego Ivita i chyba na strzeleckiego jest tez Invimed. Nie zalamuj sie jest wiele sposobow leczenia, wazne, ze znasz juz waszego wroga i teraz mozesz zaczac dzialac. Glowa do gory kochana! :)Jestesmy tutaj zawsze dla Ciebie! Buziak

Cześć dziewczyny!! Ale pochłonęła mnie praca zaczynam awans zawodowy do tego doszło ostre przeziębienie.. Po pracy leki i sen..Wszystko się skumulowało. Do tego po 50 dniach dostałam okres..

Co u Was??? Bardzo jestem ciekawa! Jednak 50stron ciężko nadrobić:(

@pixi.nova Aleksander Jamsheer przyjmuje wlasnie w Genesis. A ginekolog jako jedyna z wielu zwrocila wlasnie uwage aby zrobic badania genetyczne. Fajnie ze jest ktos z Poznania. Moja gin przyjmuje na Polnej. BOGNA GUGLAS. Matka z corka[emoji4] pracuja.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Postój w McDonald. 30min jazdy a ja już zasypiam [emoji23] dlatego nie lubię długich tras ;)
@marshia, już cię nie będę nawiedzać telefonami, bo po pracy jesteś ;) ale w tamta stronę rozmowa bardzo mi pomogła żeby się obudzić [emoji1]dziękuje za ratunek [emoji1]

Aha, pytałam o wapno i powiedział ze nie zaleca brać.. zaleca brać d3. Wapna nie.. nie wchodziłam w szczegóły..
jeszcze mam kilka zapisków które 3 Kiry są najważniejsze,
Stosunek cd4/cd8 najlepiej ok 1.
i jeden ze stosunków w cytokinach ma być 0.1-0.5, ale nie mam przed sobą teraz zapisków który .
Homocysteina powiedział ze ma być <10, niektórzy mówią ze <7.
Aktywność nk mam ok 33, i powiedział ze w miarę.. co mnie zdziwiło.
Powiedział ze po ciąży podrobionej mogę mieć przeciwciała przeciw męskiemu czynnikowi, stad zalecone lct.

Ciekawe czy jego odręczne zalecenie heparyny na malutkiej karteluszce pozwoli ginowi wystawić receptę na ryczałt...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A czy możesz podać które kiry są najważniejsze? Bo mnie to bardzo nurtuje. Chyba temat kirow dalej jest ciężki.

@mfifi04 Słyszalam o niej, podobno pomogla jednej mojej kumpeli znajomej wlasnie przy poronienach. Bardzo sie angazuje mysle, ze to swietny wybor!
Kiedy masz konsultacje u tego genetyka? Byc moze on cos podpowie? A twoja gin co proponuje przy obciazonych kariotypach? Dostalas jakies zalecenia? Badalas materialy z ostatnich poronien?
Jestes bardzo mloda a to moze Ci tylko pomoc :)
Zadbaj o bardzo zdrowa diete, sport to pozornie niewiele a moze organizm bardzo postawic do pionu. Musisz byc w dobrej kondycji na kolejne starania.
Ja nie znam sie zupelnie co to za wada Ci wyszla za co odpowiada.. Ale jezeli masz tylko ten problem to byc moze invitro z selekcja zarodkow bedzie strzalem w dziesiatke. O tym mi mowila wlasnie genetyk, ze wiele par sie na to decyduje. Oczywiscie nie namawiam Cie do tego ale to faktycznie minimalizuje ryzyko.
Badz dobrej mysli, trafilas do swietnych specjalistow! A my zawsze postaramy sie Ci pomoc kochana.

@marzycielka81 Nie smutaj kochana, ja wierze, ze Wam sie uda! zobacz jakie dziewczyny mialy tu ciezary, smutne historie i wiele strat jak np susana. I doczekaly sie swoich cudow! Musisz wierzyc, my wszystkie mamy tutaj taki los. Ale ja jestem przekonana, ze doczekamy sie my rowniez naszych malych cudow! :)

Kobietki odnośnie kawy to mi się skojarzyło taki film fragment łapcie :D

Oglądałam wiele razy ten film :) świetny jest i jeszcze mój ulubiony aktor Marianek ;)

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Oglądałam wiele razy ten film :) świetny jest i jeszcze mój ulubiony aktor Marianek ;)

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe
Dobra kawa nie jest zła:)

Hej Dziewczynki. Nie ma szans żebym narobiła posty. Bardzo dziękujemy z Michalinka za wszystkie gratulacje :-) jesteśmy jeszcze w szpitalu i najprawdopodobniej wyjdziemy w niedzielę. Ja z dnia na dzień czuje się lepiej chociaż blizna dokucza :-p nie powiem że nie ;-) Mała jest przeslodka... Napatrzec się na nią nie mogę.... No i oczywiście tatuś oszalał na jej punkcie. Jak tylko przyjeżdża do nas mam wolne, nic nie muszę robić (oprócz kamienia oczywiście). Całuje mocno Was wszystkie :-*

reklama
@marshia super mówiłam Ci że przejmujesz brzuszek @agatush
@burczuś ja tak mam z okresem że najpierw 2 dni się rozkręca a potem 2 dni intensywnie i potem prawie nic ale nie wiem co to znaczy
@marshia Provag do mycia dobry w ciąży jest bez konserwantów itd a ma te dobre bakterie co tam mają być.

Do góry