reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś ja mam (tzn mam nadzieję, ze teraz to już "miałam" ;) ) takie okresy. 2 dni z podpaskami, a 2 na wkładkach cieniutkich. Przy czym w ten ostatni to ta wkładka to pro forma. Bo nic nie ma już.
Ale jeśli zmieniło Ci się to z okresu na okres to warto zapytać gina.

reklama
No właśnie zawsze miałam 5-7 dni. Takich skąpych nie miałam jeszcze.zaczynam się martwić czy moje cykle są owulacyjne... do tej pory były.
Dzięki dziewczynki za odp:)

@Funia90 ja pilam kawe caly czas do ostatniego dnia i gin mi na to pozwalal. Bralam magnez 3x2 tabl.

@bea25ta dziekuje. Chetnie bym pojechala ale ja wszedzie musze zabierac ze soba Szymonka a tam az 4h widze to trwa. Ty idziesz ?

@pixi.nova ciesze sie ,ze w miare wyluzowalas[emoji4]na wiele rzeczy nie masz wplywu a robisz wszytsko co mozesz.
Ja nie chcialam od razu brac konskich dawek ,obserwowalam sie i to pierwszy incydent:/
Jutro pojde do rosska i obejrze ta mamacoffe co ma w skaldzie .
Zbozowa mam w domu ale kurcze ja tak jej nie cierpie[emoji53]a lekarz mowil ,ze spokojnie z 2 slabe kawy moge,pije jedna,jutro postram sie pol[emoji4]

U nas dzis dosc zimno ,na Slasku ale nie pada przynajmniej.

My zrezygnowalismy z tej Chorwacji,mielismy jechac w 4 wlansie z ta moja przyjaciolka ale wiele rzeczy sie skomplikowalo,jeszcze teraz ich sytuacja:/
Jedziemy do Zakopanego na weekend i to nam musi wystarczyc[emoji5]
W Chorwacji bylam juz 3 razy wiec nic mnie nie ominie a pojade w przyszlym roku[emoji6]

@Liluli a mialas jakies skurcze?
Jak mi sie zechce ruszyc to przeczytam ulotke z mojego magnezu ,ile mozna go brac.
Ja wlansie mam taki problem ,ze bez kawy jestem nieprzytomna a poza tym kocham jej smak.
Ostatecznie zrezygnuje ale to taki moj rytual rano[emoji5]

Ps ide dodac fote brzucha na zamkniety z dzis[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@burczus ja tez takie mialam, nie wiem czy to po clo czy po poronieniach ale wczesniej mialam po 6-7 dni.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

@burczuś umów się może na monit w tym cyklu, żeby sprawdzić czy jest owulka. Może to jakaś jednorazowa akcja tylko, Jakues przeziębienie, stres?
@Liluli Twoja historia z kartą rozbawiła mnue do łez :)
Dziewczyny tą luteinę wpychacie sibie na maxa? I rano i na nic? Mam dawkę 50 i 100, ale może zacznę od mniejszej na razie. To i tak bez zalecenia gina - on dupka kazał 3x1.
jakiś soecjalny żel do higieny intymnej wtedy potrzebny, żeby się niczego nue nabawić?
Dziś mam wrażenie jakby mi sie tam robił jakiś stan zapalny (Omg, byle nie, bo ja takich rzeczy nue miewam odkąd przestałam tamponów używac lata temu) Nie piecze, nie szczypie nic, ale "mokro" od śluzu :/

@marshia mnie czasem sluz tak jakby lekko drazni ale nie mam infekcji.
I ogolnie ciagle mam wkladke bo sluzu duzo.
Luteine aplikuje palcem ,tyle ile sie da ,z 4-5 cm w glab[emoji23]

A do higieny intymnej stosuje od kilku lat lactacyd,teraz ten oxygen,ale dziewczyny tez uzywaja szarego mydla w plynie slyszlam.
Na mnie to dobrze dziala wiec nic nie zmieniam[emoji4]

@Funia90 Ja juz zrezygnowalam z wszystkiego doslownie.. kawa, slodycze, pieczywo, makarony.. masakra jakas ale czego sie nie zrobi dla fasolki ;)
Moze to i lepiej, ze nie jedziecie. Zawsze to jednak dluga podroz.

@marshia a Ty bierzesz juz clexane? Bo jak nie to nie bierz tyle progesteronu. Pamietaj, ze on zageszcza krew! Duphaston wystarczy na twoim etapie spokojnie chyba, ze lekarz zalecil inaczej. Ja szczerze nie lubie luteiny. To wylatywanie, sluz po nim blee. Duphaston jest jak dla mnie duzo lepszy i slyszalam, ze ma tez jakies dzialanie antyimmunologiczne. Jerzak tylko jego przepisuje.
@Funia90 Ja slyszalam, ze te plyny do higieny intymnej sa bardzo niezdrowe. Nie chce straszyc ale podobno sa badania, ze nawet raka sromu mozna od nich dostac.To jest mega chemia, i podobno przesusza.
Mi zawsze kazali bialy jelen i tyle. Od lat tak uzywam i nie mam infekcji, nic.

@pixi.nova a slodycze moga zaszkodzic?ja ciagle jem slodkie ,mam smaczka[emoji5]
Pieczywko tez wcianam i makarony,genetyczka powiedziala,ze nie musze pilnowac diety bezglutenowej.
Z reszta umarlabym z glodu bo na pocztaku nic mi nie wchodzilo:/
Ale wiadomo dla dzidzi zrobi sie wszystko[emoji4]

Taaak,widocznie tak mialo byc,nie ubolewam nad tym.
Mam inne sprawy[emoji4]

reklama
@marshia ja używam " biały jesień" mydło w płynie i płyn do kapieli on jest hypoalergiczny polecam szczerze to takie szare mydło ale ładnie pachnie. Ja też paluchem pchałam ale oczywiście ręce wcześniej umyte i po kapieli wieczorem. Ja miałam zawsze dużo białego mlecznego śluzu w pierwszych dniach.
Później było spoko a teraz ok 30 tygodnia też mam już bardziej mokro stąd te paski przeciełam zrobiłam i żółty haha

Do góry