reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@7Martynka88 wiem,ale stresik musi byc hehe[emoji4]dzis go zajadam a rano bede na wc siedziec,musze wczesniej wstac[emoji1]
Milego popijania[emoji4]

@roxie123 [emoji8][emoji8][emoji8]na pewno beda wiesci pozytywne i mam nadzieje foto jakies[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Liluli mały mojej siostry jest już na świecie 3 tygodnie stan zdrowia mu się poprawia nie ustajemy w modlitwach wierząc że będzie dobrze
@magda1208 ja ma razie staram się myśleć pozytywnie że po szczepieniach się poprawi bo nie wiem co zrobimy jak to się zacznie przeciągać .Mam od razu pulowane mial tak ktos?
@marshia mam nadzieję że uda się przejąć brzuszek od agatush☺
Przepuszcze Cię w kolejce do brzuszków poczekam na listopad ;)
@roxie123 na logikę to te testy owu powinny pokazywać ciemną kreskę parę dni 1 to przed owu ale potem ten hormon się utrzymuje parę dni
W tych polskich testach tak jest a w tych z allegro dziwacznie wychodzi
@kas90 ma rację że więcej widać po obserwacji śluzu i tempki

Dziewczyny proszę poradźcie. Moja koleżanka po raz kolejny wczoraj dowiedziała się, że serduszko dziecka przestało bić. Była w 8 tygodniu. Jakiś czas temu dostała od P. listę badań do zrobienia. Czy któreś z nich może wykonać teraz, zaraz po poronieniu.

1505202526-aaaaaa.jpeg

czy musi odczekać jakiś czas?

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Od 5-13 powinna a MTHFR nie przeszkadza :)
@Kwiatuszekk23 Dziekuje za to co napisalas. Ja jednak poki co zostane na tym zestawie co mam. Nie wiedzialam, ze @nafoczka plamila i na to dostala prolutex. Dziekuje za uswiadomienie.

Zdecydowalam nie badac progesteronu do kolejnego usg bo i tak nic to nie zmieni.

@anetkruczek Kochana tak sie ciesze, ze sie odezwalas. Ja myslalam, ze ty tylko leczylas sie u Jerzak. Ten tajemniczy doktor P to kto? :)
Wierze, ze kolejny raz sie u Was uda! Historia @susana dodaje wiary, ze kazdej z nas sie moze udac! Nie mozna sie poddawac chociaz wiem jak Ci ciezko..
Ja staram sie bardzo wierzyc Pani Prof. bo komus musze a wiem, ze ona ma ogromne doswiadczenie.
Niby wiem, ze progesteron to nie wszystko no i mam dupka i prolutex ale zawsze to jakis stres. Jednak wiele dziewczyn w ogole nie bada go pozniej w ciazy i w sumie
@burczuś i jak tam towja @??? czy tetujesz???
@Destino a na co ty brałas pregnyl, bo widze że masz w stopce????
@pixi.nova musisz kochana wierzyć ze wszytsko będzie dobrze, głowe czymś zająć .....
@roxie123 rób miksturę starty imbir wyciskasz na sitku i ten sok + wycisnieta cytryna+ lyżeczka miodu+ kurkuma 1/4 łyżeczki pić trzy razy dziennie ...........działa cuda

dziewczyny mam pytanie, czy któras z Was brała może DHEA ? a ktoś może CASTGNUS? opinie, dawkowanie, rezultaty, spostrzeżenia???

nie wiadomo jaki musi byc zeby sie udalo.
Trzymam mocno za Ciebie kciuki! Duzy buziak!
Ja robiłam DHEA-S i miałam podwyższone i zespół PCOS bo to się często wiąże
@pixi.nova miałam bliska kolezanke z forum (w sumie to nadal mam ale poza forum) była razem ze mną w ciąży (niecały miesiac). Ona jeździła do Jerzak i uważa że to dzięki niej ma teraz śliczna córeczkę. Jest może trochę szorstka i ma swoje poglądy ale albo je sznujemy albo od razu zmienmy lekarza i tak chyba jest przy każdym. Wiec jeśli jest ci z nią dobrze to jej zaufaj a będzie dobrze :)
@pixi.nova kiedy masz to usg następne?
@roxie123 kuruj się herbatą z imbirem i cytryną, i prenalenem :)
@anetkruczek fajnie, ze się odezwalas :)
@Marthi oj rozumiem Cię z tymi strachami.
@burczuś to okres czy implantacja?? :)
@magda1208 ja mam w listopadzie 40..... No comments ;)

HELP HELP HELP
Ja wiem, ze to głupie..... ale kiedy byście testowały betą? We wtorek ok 20 była owulacja. W środę potwierdzona. Liczyc, od środy jako 1 dpo i ze jutro jest 8dpo. Wtedy mogę powtórzyć test w piątek. Czy liczyc od czwartku jako 1 dpo i wtedy jutro dopiero 7dpo i chyba za wcześnie na betę? W sobotę labo jest zamknięte, bo to takue wxzpitalu wojskowym. Wiec nie miałabym wiarygodnego porównania. No chyba, ze czwartek i piątek czy w ogóle rośnie. Żadnego plamienia implantacyjnego, jak przy poprzedniej ciąży nie miałam, wiec mam odnośnika. Wtedy zrobiłam test 2 dni po plamieniu
A jeszze w sobotę 40 przyjaciółki. Kubańskie rytmy w knajpie, mohito litrami..... a tu niecwiadomo czy pic czy nie ;)
Jak mam.takie plany imprezowe to zatestuj w 8-9 dpo mi coś juz tam pokazalo a test wykrył betę 6 :) co oczywiście nie jest reguła ale zawsze nic sobie nie zarzucisz a może akurat
@anetkruczek ciesze się ze się odezwałaś :)
@Funia90 powodzenia, a z tymi zdjęciami to jest tak ze im większy "lokator" tym trudniejsze do ogarnięcia fotki wiec potem będzie np brzuch albo ci się udo :D
@bea25ta uważaj na gardło :D
@agatush czekam prawie jak na swoje, a może szybka nocna akcja i po sprawie?

Co do porodu to ja też miałam masaż szyjki a po kilku godzinach po prostu przebiła wody i przyjmuje się ze od tego momentu czad start 2h :)

@dominicela wróć do nas, my pamiętamy :)

Świętującym wszystkiego NAJ... największego najdluzszego i najlepszego :D

@Funia90 powodzenia na badaniach połówkowych. Panna rośnie na pewno pięknie [emoji8]
@agatush czyli to jutro dzielisz się z nami dobrą nowiną. Trzymam kciuki, ucałuj od ciotek maleńką [emoji4]
@marshia czekamy. Mnie też pieką miejsca po wkłuciu. Ale trwa to tylko kilka minut.
@7Martynka88 wypij też za nasze zdrowie [emoji482]
@anetkruczek dobrze, że się odezwałaś
@pixi.nova tajemniczy dr P. to Przybycień [emoji56]
@nafoczka, @marshia, @burczuś, @Destino dziękuję wam za rady.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki za info o clexane - mnie tez po kilku minutach przestało :)
Za to 5 dzień na duphastonie zakończył się takim wzdęciem, ze leżę i zdycham.... @Funia90 mam brzuch 3 razy jak Ty teraz ;) A nie mam espumisanu :( jutro rano puerwsze kroki do apteki
@7Martynka88 wbastepnym cyklu (jakby coś) wbijam do Ciebie na tuningowanie endometrium ;)

@Funia90, tez mam problem z clexane. Ponoc prawie wszystko za granicę wywożą i dlatego w hurtowniach nie ma.
Dziewczyno korzystaj z toalety póki możesz, bo ja marzę o posiadówie w wc :p Asia teraz uwiera jelita i wszystko mi blokuje:p

reklama
@bea25ta też trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie dziewczynki z forum [emoji2][emoji110]️ja biore clexane jak lece samolotem bo ponoc przy MTHFR wskazane i tez mam siniole i piecze. A na chore gardlo polecam cieple mleko z czosnkiem i maslem. Wiem- brzmi strasznie i jest ohydne, ale pomaga. Ja w ciazy 19 lat temu tylko tym się leczyłam i działało [emoji2]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A ja całkiem lubię to mleko z czosnkiem i masłem :)

A ja dziewczyny dziś startuję z:

1505242430-aaaaaa.jpeg

(Mam cały karton także potrzebujące zapraszam [emoji23][emoji4][emoji41])
O ho ho, uważaj, bo z Marshia wbijemy do Ciebie :D

Do góry