reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Gosiu dokładnie popieram Karolę:) Zadziałasz długofalowo i we wszystkich kierunkach na wszystko i nie ma wyjścia - musi się udać!!!:) A Malina nie wysyłał Cie na histero?? Bo On tak lubi...

Agnieszko a przedstaw może dokładne wyniku testu, ja dzisiaj wieczorkiem zerknę na swoje wyniki i Ci napiszę co ja miałam.

Karola, Neli Wy już na wylocie dziewczynki, jeszcze 2 tygodnie i możecie rodzić:-) U mnie w sumie jeszcze tylko 3,5 tygodnia - wydaje mi się że to mega mało bo tyle się dzieje że nie mam czasu myśleć;-) ;-)Wczoraj miałam mega ciężki dzień przez mojego męża oczywiście i jak zwykle ale zaciskam zęby i patrzę przede wszystkim na moje dzieci;-)

Pietrucha kciuki za wizytę i koniecznie napisz!!!

Ostatnia edycja:
reklama
hej!:)

Neli - woww, 35?! Ekstra! Czekamy więc na zdjęcie mamusi i brzuszka, przecież to ostatnie chwile!

Jestem po wizycie. Ciąża pozamaciczna wykluczona, uff!:)

Macica powiększona. Nic na usg jeszcze nie widać, więc czekamy i zaciskamy kciuki.

Ale moja ginka mnie nieco podłamała.. dała mi encorton tylko 1mg!!!!!! :((.... ( skasowałam resztę, bo już wiecie co i jak ;p )
Zrobiłam betę dzisiaj jeszcze raz, oto wszystkie wyniki :
Badanie
Wynik
Jednostka
Data
Dzień cyklu
Dni po owulacji
Beta-HCG
2,16
mIU/ml
27.08
32
11
Beta-HCG
54,01
mIU/ml
30.08
35
14
Beta-HCG
168,7
mIU/ml
1.09
37
16
Beta-HCG
702,2
mIU/ml
4.09
40
19

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pietrucha - betka pięknie przyrasta. Jeszcze raz wielkie gratki.
Co do encortonu, to rzeczywiście maleńka dawka. Dobrze pamiętam, że Ty bierzesz troszkę więcej z tych 10 mg?
Jeśli tak, to trzeba było powiedzieć, że przez pomyłkę farmaceuty wzięłaś kilka dni 10 mg, bo nie sprawdzałaś czy to 1 mg. Pomyśl, czy taką pół prawdą nie da rady przekonać się do większej dawki.
Poza tym rozejrzałam się po zapasach i jeśli zdecydujesz się sama zwiększyć dawkę mogę podesłać 10 tabletek po 5 mg.

Enya
- Tobie też już malutko zostało. A pamiętam Twoją betę na poziomie 20 :)

Jestem po wizycie, lekarz stwierdził ze paciorkowiec mógł byc powodem poronień ( nigdy wcześniej nie wiedziałam ze go mam ). Ja i mąz u którego tez wyszedł mamy brac antybiotyk. Oprócz tego ja mam krem dopochwowy i 2 rodzaje globulek, za miesiąc kontrolny wymaz. Do poki bakteria bedzie nie można zachodzić w ciaze.

Nie wiem co zrobic u meza wyszły żylaki powrozka nasiennego, lekarza kazal sie zastanowić ale lepiej je usunac, a po zabiegu znowy trzeba kilka miesięcy odczekac ;( a myslalam ze zaczniemy strania. Wczoraj lekarz powiedział ze nieprawidłowy plemnik moze zapłodnić a morfologia plemników wyszla graniczna . Co radzicie ?

Gabrysiu, powiem Ci, że co lekarz to inna opinia....
Nie wiem czy kojarzysz moją historię, ja poroniłam dwie ciażę, pierwsza okazała się zaśniadowa, a druga - zdrowa genetycznie dziewczynka w 16 tc, i po wyjściu ze szpitala, odebrałam wymaz z pochwy, kótry pobrali mi zanim poroniła i tam właśnie wyszedł pacirokowiec i escherichia coli..... i lekarz powiedział mi, że na pewno to nie była przyczyna,,,, echh.... szkoda mówić,

Jeśli chodzi o męża, bardzo mi przykro, że takie coś wyszło, ale myślę, ze warto zastanowić się nad usunięciem i odczekać, a może to tez się troszkę przyczyniło....

Ja porobiłam badania i wyszło mi MRL 0%, dodatkowo, MTHFR A i biało s równe dolnej granicy i witamina d3 niedobór, prolaktyna podwyżsozna i niski progesteron, a Ty Gabrysiu robiłaś inne badania oprócz bakteriologii?

AgnieszkoP, a nie masz żadnej wartości liczbowej tzn. procentu na Twoim wyniku?

Pozdrawiam Was wszystkie Kochane :*

Tak, robiłam mase badan za ok 2000 zł. Okazało sie ze mam graniczne ANA , mutacje MTHR C. Test MRL tez robiłam wyszedł mi 14 % ale nie zdecuduje sie narazie na wlewy bo immunolog do którego chodziłam ze szczepi przy dodatnich ANA. Oprócz tego mam lekkie Hasimoto ale hormonalnie mam wszytsko wyregulowane. Znalazlam lekarza ktory twierdzi ze szczepien nie trzeba i ciaze poprowadzi na encotronie. Teraz mysle co zrobic u meza niby miesci sie normie ale nieprawidłowych plemników na 97%

Gabrysiu, niech mąż się podleczy, nie pamiętam ile wyszło mojemu, ale lekarz mówił, że wyniki ma bardzo dobre, choć jak przeglądałam przed wizytą to też było napisane coś o nieprawidłowych i też ich było sporo, wiem, że miał coś 4% i lekarz mówił, że to bardzo dobrze, ale sprawdze co to było....

Ciekawe co z tym pacirokowcem, my też braliśmy antybiotyk i wylecziliśmy, potem miałam samą escherichie, strasznei mnie umęczyła, bo całe wargi sromowe miałam opuchniętę, aż nie chce sobie przypominać.....

Będzie dobrze
:*

teraz sprawdziłam, tez miał nieprawidłowych ok 70 ale prawidłowe tez były ponad 20 a wartość referncyjna była >4 więc lekarzz mówił, że to bardzo dobry wynik.. także może nie są najgrosze parametry męża... pamiętam, że też się martwiłam jak jechaliśmy, a potem tak lekarz powiedział...

reklama
Do góry