reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pietrucha gratuluję! Napewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki &&&&&

Ja wróciłam do domku w poniedziałek, miałam 4 zapisy ktg (jeden dziennie) i ponoć wszystkie ok, ale wyszła mi lekka anemia, hemoglobina 11,3. Biorę omega med optima i tam jest już żelazo 30mg, nie wiem czy mogę na własną rękę wziąść dodatkowe bez recepty.. wizytę mam za tydzień.
A tak z ciekawości, mierzycie obwód brzucha zafasolkowane dziewczyny? Bo ja dziś zmierzyłam w najszerszym miejscu (na wysokości pępka) i jest 110 cm (35tydz 2d), a jak u Was? Pozdrawiam!

reklama
Gratulacje dla dziewczyn 2 kresek ;) teraz będzie dobrze ;)
Ja odebrałam wyniki meza posiewu na bakterie i okazlo sie ze tak samo jak ja drobnoustrój s. agalactiae. Jutro wizyta u lekarza, mam tylko nadzieje ze leczenie nie potrwa długo.

Moje dotychczasowe badania - oprócz tej witaminy D3 wyszły OK. W poniedziałek 8 IX mamy wizytę w Łodzi w poradni genetycznej. Z jednej strony się cieszę. że wyniki są w porządku, a z drugiej strony wkurza mnie to bardzo, bo ciągle nie znam przyczyny :(

Hej!
Dziękuję raz jeszcze!

enya - och, dziękuję! Jutro idę do ginki, jeżeli mi nie będzie chciała przepisać, to będę Cię prosić o twoje znalezisko ;-))) A córka - jaka zdolniacha! Już 5 zbiera! Woww ;) Oby tak dalej!
Neli - fajnie, że już w domku jesteś. Nie masz suwaczka i nie wiem który to już tydzień u Ciebie... Buziaki w brzuszek! A może jakieś zdjęcie brzuszka dla nas?
Karol.a - i ty też pochwal się brzusiem, to już końcóweczka - więc jak nie teraz, to kiedy?!
GosiaS - skąd wiesz?! Może niebawem i Ty będziesz szukać encortonu pomiędzy nami?! Wierzę, że niebawem i Twoja beta będzie pozytywna :*
Gabi - daj znać jutro jak po wizycie. &&&
alternatywa - eh, skąd ja to znam.. dlatego niektóre badania już sobie odpuściłam.. nikt nic nie wie i trochę zaczęło mnie to denerwować... Ale cóż, trzeba walczyć! powodzenia w poradni!

Jutro wizyta. Oby moja profesor Viola zgodziła się na 10 encortonu...

całuję mocno! :*

Cześć Dziewczyny, zaliczyłam dziś kolejnego profesora, tym razem lokalnego gina. Znajoma mamy tak mocno go polecała, że obie naciskały żebym się tam umówiła, a że chodzenie od lekarza do lekarza nie robi już na mnie wrażenia więc z rozbiegu i dla św spokoju poszłam. Ten dla odmiany na fioła na punkcie histeroskopii i budowy macicy. Od razu zaproponował ten zabieg, do tego opowiadał o strukturze macicy itp itd. Stwierdził za cienkie endometrium (6-8mm tuż przed początkiem cyklu), zlecił hormony cyklu i za miesiąc mam przyjść po miesiączce bo chciałby jeszcze raz obejrzeć macicę i wtedy wypisze skierowanie na zabieg. Dopytywał o łyżeczkowania, za to W OGÓLE nie spojrzał na moje badania, sama zreferowałam co robiłam i z jakim wynikiem, ebv zignorował, na krzepliwość da albo acard albo clexanne bo nie lubi ich łączyć ze względu na możliwość skrzepów, większe dawki luteiny i duphastonu, no i encorton w dużej dawce. Na pewno pójdę jeszcze do niego choćby po to skierowanie, on jest ordynatorem gin w najnowszym szpitalu u mnie i podobno mają tam najlepszy sprzęt, umawia na rano i po 3 godzinach będę wolna. Myślę, że dopytam go o szczepienia, zastrzyki z hcg, poczekam też na wyniki z Łodzi i zdecyduję co dalej.
Zulka to znaczy, ze znalazłam u siebie dostawcę sterydu więc śmiało możesz oddać swój i jeszcze raz dziękuję za chęć pomocy:-)
Przepraszam że piszę tylko o sobie, ale jestem trochę w biegu. Buziaki.

Pietrucha, nie mam suwaczka bo ciągle go wcinało.. tak jak napisałam w nawiasie dziś 35t 3dz, już bliżej niż dalej i strach mnie zaczyna ogarniać przed porodem;) Póki co będzie cc bo malutka ułożona miednicowo, ale już nie wiem co bym wolała..
Buziaczki dziewczyny!

Gabi - to teraz lekarz ma podstawy aby leczyć też męża. Szybko to wyleczycie i wrócicie do walki.

Gosia - Chyba standardem jest, że każdy lekarz ma bzika na jakimś punkcie, ale jak to się mówi - "nie można mieć wszystkiego" ;-). Fajnie z tą histeroskopią wyszło.

Pietrusia
- trzymam mocno za wizytę. Daj znać. Co do encortonu to też mogę kilka tabletek 5 mg odstąpić .

POzdrawiam mocno.

Dostałam dziś wynik testu limfocystycznego i wyszło że mam przeciwciała przeciw limfocytom męża i teraz nie wiem czy to prawidłowo czy też nie, podpowiedzcie mi.

reklama
Gosiu histeroskopię dla własnego spokoju możesz sobie zrobić , na pewno nie zaszkodzi.. Co lekarz (zwłaszcza profesor;) to inna teoria, metoda leczenia itp... Musisz zdecydować się na jeden sposób bo zwariujesz... Ten prof. i tak daje wszystkie standardowe leki (wybierz clexan a Acard weźniesz sobie sama i na jedno wyjdzie bo nikt poza nim tego nie rozdziela..). EBVłkiem też się zajmujesz więc wszystko na dobrej drodze...

Do góry