reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pietrucha gratuluję! Napewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki &&&&&

Ja wróciłam do domku w poniedziałek, miałam 4 zapisy ktg (jeden dziennie) i ponoć wszystkie ok, ale wyszła mi lekka anemia, hemoglobina 11,3. Biorę omega med optima i tam jest już żelazo 30mg, nie wiem czy mogę na własną rękę wziąść dodatkowe bez recepty.. wizytę mam za tydzień.
A tak z ciekawości, mierzycie obwód brzucha zafasolkowane dziewczyny? Bo ja dziś zmierzyłam w najszerszym miejscu (na wysokości pępka) i jest 110 cm (35tydz 2d), a jak u Was? Pozdrawiam!

reklama
Gratulacje dla dziewczyn 2 kresek ;) teraz będzie dobrze ;)
Ja odebrałam wyniki meza posiewu na bakterie i okazlo sie ze tak samo jak ja drobnoustrój s. agalactiae. Jutro wizyta u lekarza, mam tylko nadzieje ze leczenie nie potrwa długo.

Moje dotychczasowe badania - oprócz tej witaminy D3 wyszły OK. W poniedziałek 8 IX mamy wizytę w Łodzi w poradni genetycznej. Z jednej strony się cieszę. że wyniki są w porządku, a z drugiej strony wkurza mnie to bardzo, bo ciągle nie znam przyczyny :(

Hej!
Dziękuję raz jeszcze!

enya - och, dziękuję! Jutro idę do ginki, jeżeli mi nie będzie chciała przepisać, to będę Cię prosić o twoje znalezisko ;-))) A córka - jaka zdolniacha! Już 5 zbiera! Woww ;) Oby tak dalej!
Neli - fajnie, że już w domku jesteś. Nie masz suwaczka i nie wiem który to już tydzień u Ciebie... Buziaki w brzuszek! A może jakieś zdjęcie brzuszka dla nas?
Karol.a - i ty też pochwal się brzusiem, to już końcóweczka - więc jak nie teraz, to kiedy?!
GosiaS - skąd wiesz?! Może niebawem i Ty będziesz szukać encortonu pomiędzy nami?! Wierzę, że niebawem i Twoja beta będzie pozytywna :*
Gabi - daj znać jutro jak po wizycie. &&&
alternatywa - eh, skąd ja to znam.. dlatego niektóre badania już sobie odpuściłam.. nikt nic nie wie i trochę zaczęło mnie to denerwować... Ale cóż, trzeba walczyć! powodzenia w poradni!

Jutro wizyta. Oby moja profesor Viola zgodziła się na 10 encortonu...

całuję mocno! :*

Cześć Dziewczyny, zaliczyłam dziś kolejnego profesora, tym razem lokalnego gina. Znajoma mamy tak mocno go polecała, że obie naciskały żebym się tam umówiła, a że chodzenie od lekarza do lekarza nie robi już na mnie wrażenia więc z rozbiegu i dla św spokoju poszłam. Ten dla odmiany na fioła na punkcie histeroskopii i budowy macicy. Od razu zaproponował ten zabieg, do tego opowiadał o strukturze macicy itp itd. Stwierdził za cienkie endometrium (6-8mm tuż przed początkiem cyklu), zlecił hormony cyklu i za miesiąc mam przyjść po miesiączce bo chciałby jeszcze raz obejrzeć macicę i wtedy wypisze skierowanie na zabieg. Dopytywał o łyżeczkowania, za to W OGÓLE nie spojrzał na moje badania, sama zreferowałam co robiłam i z jakim wynikiem, ebv zignorował, na krzepliwość da albo acard albo clexanne bo nie lubi ich łączyć ze względu na możliwość skrzepów, większe dawki luteiny i duphastonu, no i encorton w dużej dawce. Na pewno pójdę jeszcze do niego choćby po to skierowanie, on jest ordynatorem gin w najnowszym szpitalu u mnie i podobno mają tam najlepszy sprzęt, umawia na rano i po 3 godzinach będę wolna. Myślę, że dopytam go o szczepienia, zastrzyki z hcg, poczekam też na wyniki z Łodzi i zdecyduję co dalej.
Zulka to znaczy, ze znalazłam u siebie dostawcę sterydu więc śmiało możesz oddać swój i jeszcze raz dziękuję za chęć pomocy:-)
Przepraszam że piszę tylko o sobie, ale jestem trochę w biegu. Buziaki.

Pietrucha, nie mam suwaczka bo ciągle go wcinało.. tak jak napisałam w nawiasie dziś 35t 3dz, już bliżej niż dalej i strach mnie zaczyna ogarniać przed porodem;) Póki co będzie cc bo malutka ułożona miednicowo, ale już nie wiem co bym wolała..
Buziaczki dziewczyny!

Gabi - to teraz lekarz ma podstawy aby leczyć też męża. Szybko to wyleczycie i wrócicie do walki.

Gosia - Chyba standardem jest, że każdy lekarz ma bzika na jakimś punkcie, ale jak to się mówi - "nie można mieć wszystkiego" ;-). Fajnie z tą histeroskopią wyszło.

Pietrusia
- trzymam mocno za wizytę. Daj znać. Co do encortonu to też mogę kilka tabletek 5 mg odstąpić .

POzdrawiam mocno.

Dostałam dziś wynik testu limfocystycznego i wyszło że mam przeciwciała przeciw limfocytom męża i teraz nie wiem czy to prawidłowo czy też nie, podpowiedzcie mi.

reklama
Gosiu histeroskopię dla własnego spokoju możesz sobie zrobić , na pewno nie zaszkodzi.. Co lekarz (zwłaszcza profesor;) to inna teoria, metoda leczenia itp... Musisz zdecydować się na jeden sposób bo zwariujesz... Ten prof. i tak daje wszystkie standardowe leki (wybierz clexan a Acard weźniesz sobie sama i na jedno wyjdzie bo nikt poza nim tego nie rozdziela..). EBVłkiem też się zajmujesz więc wszystko na dobrej drodze...

Do góry